Δεν είμαστε τουρκική μειονότητα λέει ο πρόεδρος των μουσουλμάνων Ρόδου

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σε πλήρη διάψευση των όσων υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής και μέλος του συμβουλίου της Ευρώπης, αρμόδιος για την έκθεση περί της μουσουλμανικής μειονότητας σε Ρόδο και Κω που πρόκειται να συζητηθεί στις αρχές Μαρτίου, Ανδρέα Γκρος, προχώρησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου Αδελφοσύνη που αριθμεί 3000 μέλη περίπου Μεχμέτ Ζαμαντάκης.

Ο Ελβετός ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι καλέστηκε από τους μουσουλμάνους του νησιού για να ακούσει συμπληρωματικές απόψεις που δεν κατατέθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος και εκπρόσωπος των μουσουλμάνων Ρόδου. γεγονός που αφήνει ερωτηματικά για του λόγους της δεύτερης επίσκεψης και την προέλευση των πιέσεων που δέχθηκε ο κ. Γκρος.

Έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι ερωτηθείς ο Ρόδιος Μουσουλμάνος κ. Ζαμαντάκης για το εάν τον αντικατοπτρίζει ο προσδιορισμός ''τουρκική μειονότητα'' που θέλει να του προσάψουν, απάντησε αρνητικά δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε Τουρκία και Ε.Ε.

www.newskosmos.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:37:00 π.μ. EET  

Ποιους κοροϊδεύουμε;Ασφαλώς και υπάρχει Τουρκική μειονότητα στη Ρόδο. Τους γνώρισα προσωπικά όταν υπηρετούσα στο Στρατό στην 95 ΑΔΤΕ.Τους άκουσα να μιλάνε στα Τουρκικά μεταξύ τους. Ειναι περίπου 6000 άτομα, επί ενός πληθυσμού 82.000 στο νησί.
Οι "μουσουλμάνοι" που αναφέρεστε είναι 100 % Τούρκοι. Είναι μάλλον φιλήσυχοι, και δεν θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν τους επιτρέπουμε να έχουν δικα τους τουρκόφωνα σχολεία και αυτό είναι λάθος. Δεν πρέπει βέβαια να ανεχθούμε την κηδεμονία τους από την Τουρκία.
Η άμυνα της Ρόδου και των Δωδεκανήσων υποφέρει πολύ από τη χαμηλή επάνδρωση, και πρέπει να ληφθούν μέτρα, και μάλιστα γρήγορα.

Τις καλύτερες ευχές μου στο Ιστολόγιο, που εκφράζει πάντα πατριωτικές θέσεις!

Ηλίας 25 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:42:00 μ.μ. EET  

Φίλε μου κάνεις λάθος, πουθενά δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στη χώρα. Για τον πολύ απλό λόγο πως δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες μόνον θρησκευτικές σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης. Υπάρχουν στη Θράκη 150,000 μουσουλμάνοι οι περισσότεροι είναι Ρομά και Πομάκοι πλην 35,000 Τουρκογενών, όμως η μειονότητα δεν είναι Τουρκική γιατί δεν είναι εθνική. Η Ρόδος είναι μια άλλη περίπτωση βέβαια όπου υπάρχουν 5,000-6,000 μουσουλμάνοι όπως σωστά λες αλλά επίσης δεν είναι Τούρκοι. Καλό είναι να μην υιοθετούμε θέσεις ξένων κρατών εν αγνοία μας προσπαθώντας να πούμε την "αντικειμενική αλήθεια". Η αλήθεια δεν είναι ποτέ μια ο καθένας έχει τη δική του πόσο μάλλον τα κράτη. Αν κάποιοι από αυτούς τους 5-6 χιλιάδες νιώθουν Τούρκοι είναι δικαίωμα τους αν και πολύ αμφιβάλλω, εμείς πάντως Τουρκική εθνική μειονότητα δεν έχουμε όσο και αν θέλουν να μας επιβάλουν να έχουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP