Τα σάντουιτς τρώνε τα τυφέκια..

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012


Διαγωνισμό ύψους 440.000 ευρώ επρόκειτο να προκηρύξει το ΓΕΑ για σάντουιτς και ποτά των αεροσκαφών VIP, στις πτήσεις της πολιτικής ηγεσίας. Αναρωτιώμαστε, πόσα τυφέκια ελευθέρου σκοπευτού (ενδεικτικώς) θα μπορούσαν να αγοραστούν για τις Ειδικές Δυνάμεις. Περί τα 10.000 ευρώ κοστίζει κατά μέσο όρο ένα τέτοιο σύστημα. Αλλά επί 15 χρόνια τα σάντουιτς... "τρώνε" το πρόγραμμα τυφεκίων ελευθέρων σκοπευτών. Τώρα που ο ΥΕΘΑ ακύρωσε τον διαγωνισμό, μήπως μπορεί να διαθέσει το κονδύλι σε κάτι σοβαρό;

Σάββας Βλάσσης

26 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:32:00 μ.μ. EET  

Και στο Ναυτικό έχουνε κουλουράκια για τα "drinks" των Διοικητών αντί ανταλάκτικών για τα συστήματα, δεν πειράζει όταν θα χρειαστεί τα συστήματα να λειτουργήσουν θα φάνε τα κουλούρια...με τον καφέ της παρηγοριάς.

kostantinos kladianos 10 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:36:00 μ.μ. EET  

exidikefmena tifekia eleftherou skopeftou prepi na apoktisi kai to mixanokinito peziko kai to aerometaferomeno,oxi mono h epilektes elafres dinamois kai h dinamois eidikon epixiriseon.

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:21:00 μ.μ. EET  

Τώρα ούτε κουλουράκια, ούτε drinks, ούτε λουκουμάδες της Αγ. Βαρβάρας, ούτε τυφέκια. Οπότε τζάμπα φωνάζουμε. Σε άλλη περίοδο θα είχε "αξία" (σχήμα λόγου) το άρθρο και τα όσα γράφουμε.

Κ Παπαπκωτας/ FlashlightSolutions 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:28:00 π.μ. EET  

οι παλιοτεροι αναγνωστες του ειδικου τυπου θα γνωριζουν το ιδιαιτερο ενδιαφερον μου στο αντικειμενο. Τοσα χρονια μετα, πιστευω οτι δεν ειναι στη φυση μας το δογμα του ελευθερου σκοπευτη
(το παραπανω δεν αναφερεται στα στελεχη των Ειδικων Δυναμεων που ανγνωριζουν την αξια τετοιων τυφεκιων στον πολεμο)

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:15:00 π.μ. EET  

Που είναι οι εφοπλιστές;
Που είανι οι βιομήχανοι;
Που είναι οι μεγαλοεργολάβοι;

Δεν υπάρχει πια κανείς, να δώσει κάτι από το περίσευμα του, από τα υπερκέρδη του, για την πατρίδα;

Η Ελλάδα δεν έχει πια καμιά ελπίδα, δεν έχει να περιμένει τίποτα κι απο κανέναν, δυστυχώς είμαστε τιποτένιοι και ξεφτιλισμένοι απόγονοι ενδόξων προγόνων.

Ξύπνα γέρο του Μωριά να δεις πια τομάρια απελευθέρωσες.

ΣΕΛΕΥΚΟΣ

SZAE 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

Σιτιζόμενος στα 10,000 πόδια ενα ζεστο σαντουίτσακι με τον εγκλωβισμενο σολωμό επιβραβευεις τον εαυτο σου που δεν εγκρινες τετοιο κονδυλι για αυτα τα "ραβδια" που σκοτωνουν. Εξυπνη επιλογη μια και μπορει καποιος να τα χρησιμοποιησει εναντιον του συναφιου σου που λυμαινεται τοσα χρόνια την ενδοξη αυτή Χώρα.
Το ερωτημα που εγειρεται ολο και πιο βασανιστηκά ειναι για ποσο ακομα θα μπορουν καποιοι να τρωνε αυτα τα "σαντουτσάκια"....

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

Φίλε Βλάσση, τι άλλο να περιμένεις από κ.λ.ναύτες και βρ.μ.αεροπόρους, κοινώς ΄΄΄κουβαρίστρες΄΄.

Ε.Σ. και μόνο Ε.Σ(εννοώ βέβαια μόνο τον μάχιμο στον Έβρο, παραμεθόριο, Αιγαίο και τους ΄΄μαύρους΄΄ των ΄΄μάχιμων'' μονάδων εκστρατείας) ρε!!!!

45άρης ΚΔ/ Α΄ΜΑΚ

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:24:00 μ.μ. EET  

Από ένα πρόχειρο υπολογισμό 450 ΄΄κομμάτια΄΄, δηλαδή περίπου 40 ανά μονάδα, 8 ανά Λόχο και 2 ανά διμοιρία.

Δηλ. 450 ΄΄κεφάλια΄΄ mexmetzik αξκοί και διαβιβαστές με μια ΄΄μπαταριά΄΄ ή αποκεφαλισμός της ηγεσίας και δομής διοίκησης κάθε πιθανού εχθρικού σχηματισμού που μας επιτίθεται.

45άρης ΚΔ/Α΄ ΜΑΚ

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:28:00 μ.μ. EET  

ΕΣ και ελεύθεροι σκοπευτές

Το μακρύκανο και θανατηφόρα ευθύβολο ΄΄καριοφίλι΄΄ των κλεφραρματολών, δεν ήτανε ουσιαστικά τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή;;;

΄΄Η λίγη ιστορία βλάπτει σοβαρά την σκέψη΄΄

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:06:00 μ.μ. EET  

@ FlashlightSolutions

Το αντίθετο φίλε μου. Είναι και παραείναι φύση μας το δόγμα του ελεύθερου σκοπευτή. Απλώς ο κορμός των επιτελών του ΕΣ που απαρτίζεται κυρίως από άσχετους που παίζουν με τις ανύπαρκτες μεραρχίες και τα ανύπαρκτα Σώματα Στράτου, που ονειρεύονται να διαλύσουν τις ειδικές δυνάμεις βαφτίζοντας τες επίλεκτες και άλλα χαριτωμένα, δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν την κορυφαία ανάγκη γι' αυτόν τον οπλίτη στις τάξεις ΟΛΩΝ των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο στον ΕΣ.

ΟΠΛΙΤΗΣ 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:43:00 μ.μ. EET  

Με αφορμή το άρθρο θα ήθελα για μία ακόμη φορά να τονίσω ότι η βελτίωση της μαχητικής ισχύος δεν απαιτεί πάντα τεράστια χρηματικά ποσά.
Για παράδειγμα η προμήθεια μίας διόπτρας (ελληνικής κατασκευής πιθανόν) που θα προσαρμόζεται στο G3 με δυνατότητα σκόπευσης εως 2 χλμ, θα έδινε με ελάχιστο κόστος έναν πολλαπλασιαστή ισχύος τουλάχιστον στο πεζικό.
Φανταστείτε μία ομάδα τέτοια από τους καλύτερους σκοπευτές μίας Μονάδας πεζικού, συμπληρωματικά με τους ''ακροβολιστές'' ουσιαστικά, με τις διόπτρες στάινερ των 600μ που διαθέτουμε μόνο έως σήμερα.
Απλά είναι θέμα φαντασίας, συνεχούς αναζήτησης και πραγματικού ενδιαφέροντος.

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:20:00 μ.μ. EET  

''Φίλε Βλάσση, τι άλλο να περιμένεις από κ.λ.ναύτες και βρ.μ.αεροπόρους, κοινώς ΄΄΄κουβαρίστρες΄΄.''


'Εχεις δεί έστω και ζωγραφιστό τούρκο καλέ μου κομμάντο του καναπέ?Γιατί εγώ η κουβαρίστρα έχω περάσει ώρες πίσω τους την ώρα που μερικοί ανεγκέφαλοι νομίζουν οτι μπορούν να κρίνουν καταστάσεις που δεν γνωρίζουν.Η μάχιμη μονάδα είναι π.χ η ΜΑΛ στον Ασπρόπυργο αλλά δεν είναι μια πολεμική μοίρα της αεροπορίας,μια φρεγάτα ή μια κανονιοφόρος που έχει σπάσει κυριολεκτικά στις περιπολίες και τις παρακολουθήσεις.Εντάξει μάλλον εσύ ξεμωράθηκες αλλά τέτοιου είδους πόλωση και οπαδικά καραγκιοζιλίκια δεν ωφελούν.Δεν θα βγάλεις εσύ άχρηστους αυτούς που καθημερινά έρχονται σε ''επαφή'' με τους απέναντι.Εξάλλου τι να τα κάνουμε τα τουφέκια αφού έχουμε τόσους κομμάντο του πληκτρολογίου?

Παπακωτας/FlashlightSolutions 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:46:00 μ.μ. EET  

προς Ανωνυμο:
Λεμε το ιδιο πραγμα. Και σκοπιμα τονισα την διαφορα απο τη μαζα που εχουν λιγα ανοιχτοματα στελεχη. Συνεπως ειναι προφανες οτι το σχολιο κατευθυνοταν προς τις ανωτερες βαθμιδες της Στρατιωτικης Ηγεσιας και παραπανω.
Χρησιμοποιησα ομως την λεξη "φυση" γιατι διατηρω επιφυλαξεις για το ποσο ο τυπικος Ελληνας, φανατρος και μη, μπορει αν δειξει την επιμελεια που απαιτειται για την σωστη εκτελση της "τεχνης" του Ελευθερου Σκοπεθυτη.

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:12:00 μ.μ. EET  

@ 10 Φεβρουαρίου 2012 7:32:00 μ.μ. EET


Έχεις δικιο εν μέρει αλλά το να συγκρίνεις το κόστος μεταξύ τους είναι αστείο.

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:16:00 μ.μ. EET  

@11 Φεβρουαρίου 2012 2:18:00 μ.μ.

Η Α ΜΑΚ μεταφέρθηκε στη Κύπρο με κουβαρίστρες αεροπόρους.Προφανώς εσύ θα ήθελες να πάνε με τα πόδια ή κολυμπώντας.Τι άλλο θα ακούσουμε.

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:25:00 μ.μ. EET  

Η μετατροπή G-3 με υλικά του εμπορίου,είναι επιλογή;

AegeanHawk 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:56:00 π.μ. EET  

Το.. "τουφέκια αντί σάντουΪτς" μου θυμίζει λίγο το "σχολεία αντί αεροπλάνα" και το "νοσοκομεία αντί φρεγάτες".

"45άρη ΚΔ κάποιας ΜΑΚ" είσαι "αναφερόμενος" για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και νοοτροπία στην επόμενη αναφορά της... μοίρας σου!

enkripto 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:41:00 π.μ. EET  

το ίδιο είναι το χαβιάρι και ο σωλομός των VIP, με τα σχολεία και τα αεροπλάνα; η λογική θα ήταν ίδια αν υποστήριζε κάποιος να κόψουν τελείως το catering για να πάρουμε τυφέκια.. εδώ δεν είπε κανένας αυτό, στο κάτω κάτω της γραφής ας φάνε χαλβά και τόστ βρε αδελφέ...440.000 για σάντουιτς είναι κομμάτι πολλά

παρεπιπτόντως οι παραπάνω χαρακτηρισμοί για τους αεροπόρους και τους ναυτικούς είναι α-πα-ρα-δε-κτοι. Δεν έπρεπε να περάσει το σχόλιο ως είχε, mea culpa

Κ Παπακωτας/FlashlightSolutions 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:32:00 μ.μ. EET  

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Η μετατροπή G-3 με υλικά του εμπορίου,είναι επιλογή;

Για τυφεκιο ακροβολιστη και μονο ναι ειναι ευκολο.
Επισης πολυ αξιολογα τυφεκια κινητου ουραιου συναρμολογουνται καθημερινα στα γκαραζ των Αμερικανων σκοπευτων.
Για αυτογεμες τυφεκιο αξιωσεων αρκει ενα εξειδικευμενο οπλουργειο (πχ GA Precission Rifles)

Την μαγια για ενα Ελληνικο τυφεκιο (εκ συναρμολογησης) την ειχαμε στα χερια μας με το Κηφευς της ΕΒΟ. Με το περασμα του χρονου θα μπορουσαμε να το ειχαμε εξελιξει.

Αλλα θετω σε προβληματισμο κατα ποσο αξιζει -με καθαρα οικονομικα κριτηρια- η εγχωρια "παραγωγη". Απο τα 10000 ευρω το 1/4 σε τιμες λιανικης ειναι το τυφεκειο, αλλο 1/4 η διοπτρα, συν το κοστος σιγαστηρα, παρελκομενων κτλ.

Με ευρυτερα κριτηρια το κρινετε και εσεις. Δημιουργια υποδομης συντηρησης/νεων κατασκευων. Καλλιεργεια του σκοπευτικου αθληματος και αλιευση μελλοντικων ετοιμων στελεχων των ΕΔ.

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:52:00 μ.μ. EET  

Αγαπητοί φίλοι,

κάποιοι παρεξηγήσατε τα οργίλα σχόλιά μου για το Ναυτικό και την Αεροπορία.

Όπως προέκυπτε όμως από το πνεύμα του ανηρτημένου άρθρου,φαίνεται ότι προτεραιότητα για τα επιτελεία των ΕΔ είναι τα ΄΄σαντουιτσάκια΄΄ και όχι ο εξοπλισμός του Στρατού.

Ως εκ τούτου προφανώς δεν θα ήθελα να προσβάλλω, έστω μια λέξη της στρατιωτικής ΄΄αργκώ΄΄, τις μάχιμες μονάδες της ΠΑ και του ΠΝ, αλλά το παγκοίνως γνωστό υπάρχον πνεύμα ανέσεως και ελιτισμού -με τα συνεπαγόμενα τερψιλαρύγγια και άλλα τυχερά- που διέπει τους Κλάδους αυτούς,σε αντίθεση με τις σκληρές συνθήκες των μονάδων εκστρατείας του ΕΣ και μάλιστα της μεθορίου.

45άρης ΚΔ/Α΄ ΜΑΚ

ΥΓ. Αν λέω ψέματα,ξέρετε πολλά ΄΄βίσματα΄΄ να ζητάνε μετάταξη από το ΠΝ και την ΠΑ στον ΕΣ;;;;

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:15:00 π.μ. EET  

Τιαπέγινε άραγε το τυφέκιο ΚΗΦΕΥΣ της ΕΒΟ;

ΣΕΛΕΥΚΟΣ

AegeanHawk 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:45:00 μ.μ. EET  

Παράθεση απο το νέο σχόλιο του ανώνυμου 45άρη ΚΔ...που φαίνεται να τα έχει ολίγον τι "χαμένα", δηλαδή βρίσκεται σε πλήρη σύγχηση.

[Όπως προέκυπτε όμως από το πνεύμα του ανηρτημένου άρθρου,φαίνεται ότι προτεραιότητα για τα επιτελεία των ΕΔ είναι τα ΄΄σαντουιτσάκια΄΄ και όχι ο εξοπλισμός του Στρατού.]

Χρησιμοποιεί "κάποιο" χρόνο του ρήματος "προκύπτω"....

Εχομε ξεχάσει πόση σημασία έχουν οι λέξεις στην σύγχρονη Ελλάδα. Ο άνθρωπος αυτός διαβάζοντας λοιπόν μια "ανάρτηση είδησης με σχόλιο και συγκρίσεις" έβγαλε τα συμπέρασμά του. Την εξέλαβε ως ακριβή,αληθινή και σωστή.....
Και αν δεν είναι αληθής ? Ή έστω, αν είναι η μισή αλήθεια με μικρές στρεβλώσεις παραποιήσεις και ίσως σκόπιμες παραλήψεις ?....
Ποιός νοιάζεται πιά ?... Κανείς?
Αν το ποσόν είναι η εκτιμώμενη ετήσια δαπάνη της ΜΜΥΠ για την φιλοξενία στους χώρους της, επισκεπτών που έρχονται και φεύγουν απο την Ελλάδα?
Είναι πολλά τα λεφτά θα πεί ο μέσος Ελληνας που έχει πλέον "ενημέρωση" γνώμη και άποψη για ΟΛΑ.
Η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι "εύκολη":
Οι επίσημοι ταξιδιώτες λοιπόν στον χρόνο παραμονής τους στο αεροδρόμιο (άφιξη ή αναχώρηση) που φιλοξενεί την ΜΜΥΠ μπορούν να επισκεφτούν το ΚΨΜ και να τους προσφερθεί MOLTO κρουασάν και πορτοκαλάδα ΗΒΗ.

Προβληματίζομαι πολύ με την κάθε "είδηση" πλέον....γιατί οι λέξεις και οι "ειδήσεις" έχουν σημασία...

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:32:00 π.μ. EET  

Ο έλληνας στρατιώτης όμως στον Έβρο -με γονείς και αδέλφια άνεργους- έχει λεφτά να πάει στο ΚΨΜ να πάρει ΗΒΗ και Μolto;

Iδού το ερώτημα!!!!

45άρης ΚΔ/Α΄ ΜΑΚ

ΥΓ. Οι επίσημοι ταξιδιώτες ας φάνε ΄΄μαμαλίγκα΄΄(do you know what is this?????)

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:18:00 π.μ. EET  

Στο Gander στην γειτονια μου πουλανε πενηνταρι(α) απο 5000-12000δολλαρια...με scope...παρομοια με αυτα που προωθουν τελευταιως στο Αφγανισταν..στον Αμερικανικο στρατο. Σιγουρα μια παραγγελια σωστη θα καταβαζε την τιμη. Με τετοια σταματανε και οχημα...

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:02:00 μ.μ. EET  

οι εδ δεν εχουν barrett;

Κ.Παπακωτας/FlashlightSolutions 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:52:00 π.μ. EET  

Το αντικειμενο δεν εξαντλειται στα 50αρια των ειδικων δυναμεων. Ουτε καν αρχιζει απο εκει.
Ξεκινα απο τον ακροβολιστη, μετα στον Ελευθερο Σκοπευτη, και συνεχιζει σε ανωτερο επιπεδο, δηλαδη σε βολες μεγαλων αποστασεων και βολες αντι-υλικου (antimaterial).
Τα Barrett μονο για τον τελυταιο ρολο ειναι καταλληλα.
Το ζητημα ειναι να ενσωματωθει το ΔΟΓΜΑ και ο Εξοπλισμος στο ΣΥΝΟΛΟ των Ενοπλων Δυναμεων.

Καλα κανει ο Σαββας και ανακινει το θεμα, αν και το ειπα, εγω δεν ειμαι αισιοδοξος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP