ΗΠΑ: Διακλαδικό Υγειονομικό υπό μία σκέπη

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο Βοηθός Υπουργού Άμυνας για θέματα Υγείας, μίλησε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Στρατιωτικού Συστήματος Υγείας, στην Ουάσινγκτον, ενώπιον 4.000 συνέδρων.

Ανέφερε ότι με βάση τις μελέτες που διεξήγαγαν οι ειδικοί του Υπουργείου Άμυνας, η συνένωση των υγειονομικών υπηρεσιών των κλάδων υπό μία διοικητική σκέπη, δεν θα απέφερε μεγάλη εξοικονόμηση κονδυλίων. Θα μπορούσε όμως, να δημιουργήσει ένα πιο αποδοτικό σύστημα, το οποίο θα εξυπηρετούσε τους ασθενείς καλύτερα και κατ’ επέκταση θα μείωνε το κόστος των υπηρεσιών.

Όπως διευκρίνησε, ακόμα κι αν εξαφάνιζαν όλες τις διοικήσεις στο Υγειονομικό, αυτό δεν θα εξοικονομούσε τεράστια κονδύλια στα ταμεία του κράτους. Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία για τον έλεγχο των δαπανών στο Υγειονομικό θα έρθει από την βελτιστοποίηση και την υψηλή αποδοτικότητα του συστήματος προμηθειών και φροντίδας των ασθενών και αυτό θα έρθει από την ενοποίηση των υγειονομικών υπηρεσιών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά, το προσωπικό των Υγειονομικών των Κλάδων φοβάται μήπως χαθεί το ιδιαίτερο πνεύμα που έχει αναπτύξει ο κάθε Κλάδος, επηρεάζοντας τις υπηρεσίες.

Αυτό που είχαν προτείνει οι βουλευτές και τελικά απορρίφθηκε, ήταν η δημιουργία μιας ενιαίας Διοίκησης, διοικούμενη από στρατηγό τεσσάρων αστέρων, με τρεις υποδιοικήσεις. Μία που θα επέβλεπε τις εγκαταστάσεις, η δεύτερη θα ήταν αρμόδια για την εκπαίδευση, την έρευνα και ανάπτυξη και την επιμόρφωση, και η τελευταία θα επέβλεπε το πρόγραμμα Tricare (παροχής υπηρεσιών Υγείας από πολιτικά νοσοκομεία στο στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές τους).

http://www.defence-point.gr/news/?p=35656

1 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:03:00 μ.μ. EET  

Σ' εμάς αυτά τους φαίνονται δύσκολα. Οι "γραφειοκρατικές ομάδες" δε θέλουν να χάσουν τη δύναμή τους. Κι ύστερα συζητάμε για Σώματα Στρατού, Μεραρχίες, ΑΣΔΕΝ και πάει λέγοντας, όταν αδυνατούμε να κάνουμε τα πιο απλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP