Όχι άλλο κάρβουνο!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Γνωστή ιστοσελίδα του αμυντικού χώρου που διατείνεται ότι ανεβοκατεβάζει τις τιμές του πετρελαίου, γνωστή παλιότερα και ως Πράβντα-νετ για την προτίμησή της στα ρωσικά προϊόντα, παρουσιάζει σήμερα την "αποκάλυψη-σοκ" ότι "Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόικα!"

Το ξέραμε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ρέπει προς τον εντυπωσιασμό, και στο βωμό των "εκατοντάδων χιλιάδων κλικ" δεν την απασχολεί ούτε η εγκυρότητα (ολόκληρο τεύχος γέμισε πρόσφατα η "Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία" με τις κατά καιρούς κοτσάνες τους) ούτε η στοιχειώδης δεοντολογία (ειδικά το defencepoint.gr έχει πέσει επανειλημμένα θύμα αντιγραφής). Αλλά και ο εντυπωσιασμός έχει όρια: όταν ο ελληνικός λαός τρώει συνεχώς κατακέφαλα νέα μέτρα, νέα μνημόνια και νέα χαράτσια, όποιος ισχυρίζεται ότι θα γίνουν επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας για να δοθούν από το Δημόσιο στην τρόικα, παίζει με τα νεύρα μας.

Εν πάση περιπτώσει, για να βάλουμε τα πράγματα (και τις καρδιές πολλών) στη θέση τους, η υπουργική απόφαση που παρουσιάζεται ως τεκμήριο ότι η Ελλάδα "εγγυήθηκε επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας στην τρόικα" είναι η υπουργική απόφαση ρουτίνας με την οποία ορίζονται κάθε χρόνο τα μέλη της Διοικητικής Έπιτροπής Στρατιωτικών Επιτάξεων (ΔΕΣΕ) Πρωτεύουσας Κράτους. Οι Διοικητικές Επιτροπές Στρατιωτικών Επιτάξεων είναι τα μόνιμα όργανα που αντικατέστησαν τα παλιά Διοικητικά Δικαστήρια Στρατιωτικών Επιτάξεων, και διορίζονται κάθε χρόνο, σε όλους τους νομούς της χώρας, με απόφαση ΓΓ Περιφέρειας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά τον Καλλικράτη), και στην Αθήνα με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ενδεικτικά παραθέτουμε την αντίστοιχη υπουργική απόφαση για τη ΔΕΣΕΠΚ του 1996 (Φ.851.1/2/449304 - 1996):

"Αποφασίζουμε τον διορισμό των μελών της ΔΕΣΕ πρωτεύουσας του κράτους για το έτος 1996, ως ακολούθως:
1. Τακτικά μέλη:
α. Τον Αρεοπαγίτη Δημήτριο Γουργουράκη, ως πρόεδρο.
β. Τον Εφέτη Αθηνών Σπυρίδωνα Ζακόπουλο.
γ. Τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέα Δημητρόπουλο.
δ. Τον Ανχη (ΜΧ) Φράγγο Δημήτριο του 4ου ΕΓ/ΣΔΑ.
ε. Τον Β' Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Παναγιώτη Πανέττα.
2. Αναπληρωματικά μέλη:
α. Τον Αρεοπαγίτη Εμμανουήλ Χαριτάκη ως Πρόεδρο.
β. Τον Εφέτη Αθηνών Ιωάννη Φιλόπουλο.
γ. Τον Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Δρόσο.
δ. Τον Ανχη (ΠΖ) Παπαπαναγιώτου Χαρίση του 4ου ΕΓ της ΣΔΑ.
ε. Το Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ελευθέριο Κούρταλη.
3. Γραμματέα της ΔΕΣΕΠΚ τον Τχη (Ο) Παπαθεοδώρου Αθανάσιο του Ε' ΕΛΔΑΠ, αναπληρωτή γραμματέα τον Υπλγό (Ο) Κοκκάρη Αργύριο του Ε' ΕΛΔΑΠ και για γραμματειακή εξυπηρέτηση την Μ.Υ. Σώτηρα Δήμητρα της ΔΕΣΕΠΚ.
4. Χώρος συνεδριάσεων της ΔΕΣΕΠΚ οι αίθουσες του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών.
5. Από τις διατάξεις αυτής της Απόφασης προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 150.000 δρχ. περίπου. Για τη δαπάνη αυτή έχει εγγραφεί πίστωση στον κρατικό προϋπολογισμού ύψους 150.000 δρχ. στον ειδικό φορέα 11200 και με ΚΑΕ:1534.
6. Η παρούσα καταργεί την (ε) σχετική Υπουργική Απόφαση και ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως"
.

Βλέπουμε ότι (εκτός από τα ονόματα) η απόφαση είναι πανομοιότυπη με την απόφαση του 2012, η οποία δεν έχει τίποτε το ασυνήθιστο ή έκτακτο. Άλλωστε μια απλή έρευνα στο google με τη φράση "Διοικητική Έπιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων" θα αποκάλυπτε στο "Τμήμα Ειδήσεων" δεκάδες αποφάσεις υπουργών και ΓΓ Περιφέρειας που διορίζουν κάθε χρόνο τέτοιες επιτροπές. Είναι λοιπόν ακραία παραπληροφόρηση το συμπέρασμα ότι "με απόφαση λοιπόν του υφυπουργού, το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!)". Άλλωστε ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο μνημόνιο υπάρχει δέσμευση για επιτάξεις.

Βέβαια, για όποιον έχει ανακαλύψει στην άκρη του Γαλαξία εξωγήινα αστρόπλοια που κατευθύνονται με εχθρικές διαθέσεις προς τη Γη, το να χαρακτηρίσει ένα έγγραφο ρουτίνας ως "εγγύηση επιτάξεων προς την τρόικα" είναι μάλλον παρωνυχίδα. Άλλωστε όπως λένε οι γκουρού του κίτρινου τύπου, "ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια καλή ιστορία"...

19 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:31:00 μ.μ. EET  

Οδυσσέα, χαίρομαι για το ύφος της δημοσίευσης γιατί μερικές φορές χρειάζεται να τα λέτε όπως είναι για αυτούς, εκτός από τα ανάλογα δικά μας σχόλια που έχετε την καλοσύνη να δημοσιεύετε!

strategy 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:47:00 μ.μ. EET  

O τίτλος τα λέει όλα!

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:49:00 μ.μ. EET  

Δείτε με αναζήτηση του τίτλου τους στο google, πόσες χιλιάδες φορές έχει αναδημοσιευτεί. Έτσι "ενημερώνεται" ο κόσμος και διαμορφώνει άποψη.

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:04:00 π.μ. EET  

Έτσι μπράβο, πέστε τα... Παραπληροφορούν τον κόσμο, χειρότεροι από την Αυριανή είναι

Νίκος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:30:00 π.μ. EET  

Το άρθρο αυτό του "Ενκρυπτώ" είναι κατάπτυστο και ψευδές! Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν μίλησε ποτέ για εξωγήινα αστρόπλοια αλλά για τον μυστηριώδη πλανήτη Nibiru που έρχεται οσονούπω εκπληρώνοντας (επιτέλους!) τις προφητείες των Σουμερίων και την ύπαρξη του οποίου αποκρύβει η NASA! Όπως επίσης και για τους ανεξήγητους ήχους που ακούγονται από τα βάθη της γης για τους οποίους το τμήμα ειδήσεων του ιστότοπου αναρωτιέται μήπως "είναι ο προάγγελος της Αποκάλυψης".

ΥΓ. Κάθε ομοιότητα με την Αυριανή είναι κακόπιστη και παραπλανητική. Η Αυριανή δεν έβγαζε ποτέ γέλιο.

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:04:00 π.μ. EET  

Ρωτάω επειδή δεν ξέρω.
Το εν λόγω site ειναι τοσο χαλια γενικα ή την εχει δει και πεταει και μερικες αρλουμπες?

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:18:00 μ.μ. EET  

Δυστυχώς αυτό με την "τρίχα" που γίνεται "κάβος πετρελαιοφόρου", συμβαίνει συχνά-πυκνά!

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:31:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ ότι είναι βγάζει αρκετό γέλιο.
Κάποτε έγραφαν για την έξοδο από το € στις 25 Μαρτίου 2011(που φυσικά δεν έγινε).
Μου απάντησαν ότι ποτέ δεν έγραψαν κάτι τέτοιο και η αλήθεια είναι ότι κάθε ''τρελή'' είδηση παρουσιάζεται ως σχόλια άλλων ιστοτόπων και εφημερίδων.
Οταν επιβεβειωθεί όμως είναι μεγάλη τους επιτυχία και ίσως αποκλειστηκότητα

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:12:00 μ.μ. EET  

Επιβεβαιώνεσαι και από το http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_84.html. Το συγκεκριμένο σάιτ είναι η πατσαβούρα του διαδικτύου. Είναι η εκατοστή φορά που διακινεί ανοησίες.

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:42:00 μ.μ. EET  

εγω ακομα περιμενω την επιθεση των εξωγηινων το τελος του κοσμου με κομητη τους αγγελους της αποκαλυψης και φυσικα τους ρωσους να μας σωσουν. .

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:13:00 μ.μ. EET  

To εχει παρακάνει το εν λογω σαιτ. Κρίμα γιατί κάποιες (λιγες)φορές ακούγονται κάποια σοβαρά πράγματα και σχόλια από αυτό, αλλά που να τα ξεχωρίσεις. Γενικά είναι για γέλια και για κλάματα. Εννοείται τελευταία με τις λίμνες στην αρκτική (ή ανταρκτική δεν εχει σημασία) και τους εξωγήινους που υπονοεί έχει ανεβάσει το επίπεδο στον "σείριο Β"..

Unknown 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:17:00 μ.μ. EET  

"ποτε μην αφησεις την αληθεια να χαλασει μια καλη ιστορια".

Πρωτη φορα το ακουω, "φιλολογικο" μου φαινεται...

Ποια καλη "ιστορια" υπαρχει, απο συστασεως κοσμου, χωρις την αληθεια;!

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:49:00 μ.μ. EET  

@ 15 Φεβρουαρίου 2012 9:04:00 π.μ. EET

Κατά την γνώμη μου, η συγκεκριμένη σελίδα πετάει μόνιμα αρλούμπες και είναι ικανή να γράψει οτιδήποτε, που να ρποκαλέσει λίγο εντύπωση και να αυξήσει τις επισκέψεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο τίτλος λέει άλλα πράγματα από ότι το άρθρο. Μέχρι και αναγνώστες τους τους το έχουν επισημάνει, αλλά εννοείται ότι τα σχόλια δεν επιζούν για πολύ.

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:46:00 π.μ. EET  

Το εν κρυπτώ έχει απόλυτο δίκιο στη συγκεκριμένη ανάρτηση.
Ωστόσο, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η θέση σας για το Μνημόνιο και τη Νέα Δανειακή Σύμβαση προ ημερών.
Έχετε κάποια πολιτική θέση ή παραμένετε ουδέτεροι;
Πιστεύετε ότι η όλη κατάσταση είναι υπέρ της Άμυνας και των στρατιωτικών ή μήπως είναι δυσμενής;
Ευχαριστώ.

enkripto 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:31:00 π.μ. EET  

http://www.enkripto.com/2012/02/blog-post_9762.html

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:20:00 μ.μ. EET  

Είναι δεδομένο ότι θα επανέλθει σύντομα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και για να αποδείξει ότι αυτά που λέει είναι τα σωστά, θα πει περισσότερες χοντράδες.

Σε λίγο θα σας βγάλουν και πράκτορες της ΜΙΤ, με την τελευταία να έχει διεισδύσει στην ιστοσελίδα σας με ψυχοτρονικές επιχειρήσεις και σας κάνει να γράφετε αυτά που θέλει χωρίς να το καταλαβαίνετε. Χαχα.

Μου αρέσει που η ΝΔ είχε το defencenet στις προτεινόμενες ιστοσελίδες. Το Υπ. Άμυνας, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ, τα Επιτελεία και το... defencenet. Για αυτό και οι βουλευτές της ΝΔ (και του ΛΑΟΣ) έκαναν (κάνουν;) επερωτήσεις με βάση τα όσα πλάσαρε αυτή η ιστοσελίδα. Όπως φαίνεται πήγαινε μακρυά η βαλίτσα της ανοησίας.

Οδυσσέας 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:41:00 μ.μ. EET  

Ήδη επανήλθε αγαπητέ φίλε και πράγματι λέει περισσότερες χοντράδες.

Έβγαλε ανακοίνωση ο ΥΦΕΘΑ που διέψευσε το δημοσίευμά τους, και αυτοί γράφουν ότι επιβεβαιώνονται.

Το καραγκιοζιλίκι δεν έχει όρια.

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:34:00 μ.μ. EET  

Αφαίρεσε τους τη διαπίστευση,βγάλε και μια λιτή ανακοίνωση για να δικαιολογήσεις την ενέργεια σου και τελειώνει το παραμύθι εκεί.Όχι πως οι άλλοι είναι καλύτεροι,ειδικά όταν σου φαίνονται ακριβά τα δωρεάν Abrams που δεν έχου DU θωράκιση.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 11:28:00 μ.μ. EET  

Καρβουνιαρη, επανερχομαι για πιο σωστη τοποθετηση...
Ποτε η αληθεια δεν χαλαει μια καλη ιστορια.Αντιθετα οι "καλες ιστοριες" (σαν αυτες που λες, διηγεισαι...) χαλουν την Αληθεια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP