Γή και ύδωρ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012


Αφιερωμένο σε πάσης φύσεως όψιμους μνημονιακούς. Γελοιογραφία του Στάθη απο το σημερινό "Παρόν"

11 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:34:00 π.μ. EET  

στο σημερινό παρόν άρθρο του Μαρκεζίνη με τίτλο "Οι τούμπες είναι της μόδας, αλλά καμιά μόδα δεν κρατάει πολύ".. ¨Οταν οι αντιμνημονιακοί γίνονται μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί ξεθωριάζουν

Αρματιστής 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:10:00 π.μ. EET  

Ερανίσματα προφητικά, οι σημειώσειςδικές μου

εργασία, ανοχύρωτη πόλη ...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 18.6.2010 stathis@enet.gr

Το κόλπο ήταν πάλι ωραίο (αλλά κάποια στιγμή θα αποβεί για τους καμποτίνους μοιραίο). «Έσωσαν» τον 13ο και τον 14ο μισθό, αλλά αποκεφάλισαν 6.000.000 μισθωτούς!...
(Σημείωση: Μετά από 20 μήνες, έχουν απομείνει 5 εκ εργαζόμενοι. Το 1 έχασε τη δουλειά του)

Ποιος 13ος ή 14ος μισθός, όταν μπορεί κανείς να σε απολύσει, να σε πηδήξει για το καλό σου, να μη σου δώσει δουλειά ποτέ ώσπου να βάλεις μυαλό
και να σε ξεσχίζει όποτε γουστάρει …………

Με τι κέφι θα εργάζονται οι θήτες, όταν θα ξεκινούν τη θητεία τους στην εργασία με 590 ευρώ;
(Σημείωση: Μετά από 20 μήνες, στη συμφωνία προσχώρησαν ο Σαμαράς και ο Παπαδήμος και αποφάσισαν οι νέοι να ξεκινούν με 400)

Είναι προς όφελος της... ανταγωνιστικότητας η εξαθλίωση των εργαζομένων; Αυτό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας; ……. Ο κύριος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου δολοφόνησε την Εργασία. Στεγνά και στυγνά.
(Σημείωση: Μετά από δύο χρόνια, συνέργησαν στη δολοφονία της εργασίας, ο Σαμαράς και ο Παπαδήμος. Αρχικά συμφώνησε και ο Καραφύρερ, αλλά στη συνέχεια έκανε μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα. Ως συνήθως)

οι κυβερνώντες και τα πρόθυμα παπαγαλάκια τους, συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη Υβριν όλων των εποχών: τον συνειδητό ανασκολοπισμό της χώρας - της Ελλάδας!

Αφού ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε ο ίδιος κρίση δανεισμού της χώρας, και αφού στη συνέχεια πήρε επαίτης τους δρόμους της Εσπερίας, διασύροντας τους Έλληνες ως τεμπέληδες κι ανεπρόκοπους, αφού μας οδήγησε στην απομείωση της εθνικής κυριαρχίας, βάζει τώρα την Εργασία πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη και τη βιάζει.
(Σημείωση: Πριν 20 μήνες είχαν συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Σήμερα θα δώσει θετική ψήφο και η ΝΔ. Ντροπή και κρίμα)

Ο άνθρωπος, γύρισε τη χώρα πίσω στην εποχή των κολίγων. Αυτός ο πρωθυπουργός-ανδρείκελο των Δυνατών και του ΔΝΤ φέρεται σαν να 'χει χάσει η χώρα πόλεμο.
(Σημείωση: Μετά από 20 μήνες, η χώρα επιστρέφει στην εποχή της δουλείας)

Με εκβιασμούς (του τύπου: δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση) προχωρούν σε αλλεπάλληλους βιασμούς. …. είναι αλήθεια ότι πολλοί εξ αυτών, που στο άκουσμα λέξεων όπως «εργατική τάξη», «πατρίδα» ή «παράδοση» έβγαζαν φλύκταινες, άνοιξαν τον δρόμο στον Σημίτη, στον Καραμανλή και τώρα στον Γιωργάκη, για να υποδουλώσουν τον λαό και να καθαιρέσουν το αυτεξούσιον της χώρας.

Μένει να αποδειχθεί αν ο λαός (όπως κι οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί) θα σκύψει το κεφάλι για να αποκεφαλισθεί ή αν θα τους «πάρει με τις πέτρες»...

(Είναι ένα μέρος του κειμένου)

Αρματιστής 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:44:00 π.μ. EET  

Το προφητικόν

Νόμος αυτό-νομος
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 5.Ι.2011 stathis@enet.gr

Και μέσα στο κέντρο της Πόλης, στη Μέση Οδό έστησε ο Γιωργάκης ψηλό σαν αιγυπτιακόν οβελίσκο, ορατό από παντού, όπως ο Στήλος του Θεοδόσιου στη Νέα Ρώμη, ζοφερό, από σκοτεινό γρανίτη φτιαγμένο, το άγαλμα του Φόβου.

Να υπερυψούται επί των ανθρώπων κι επί τας κεφαλάς όλων, όπως η σπάθη του Δαμοκλή - με το ένα του μάτι να βλέπει τα πάντα.

Έστησε το άγαλμα του Φόβου ο Παπανδρέου, μέσα και πάνω απ' την Πόλη, περίτρομοι να το αντικρίζουν οι πολίτες, κι αυτό, Μολώχ, να διαλέγει ποιους θα φάει σήμερα και ποιους θα αφήσει για αύριο.

Είναι το άγαλμα αυτό σαν τον Κολοσσό της Ρόδου - όχι όμως φτιαγμένο από φως, αλλά από μοχθηρό βαθύ σκοτάδι μια μαύρη τρύπα που ρίχνει αδηφάγα τη σκιά της πάνω στην Πόλη, όπως τα αθώα και σεμνά καμπαναριά ρίχνουν τη δική τους στις ενορίες, ακολουθώντας αντίστροφα την τροχιά τού (ανίκητου κάποτε) ήλιου...

Μπροστά σε αυτό το άγαλμα του Φόβου ο Παπανδρέου (+Σαμαράς + Παπαδήμος) έστησαν βωμό και σε αυτόν τον βωμό οι πολίτες - πες οι υπήκοοι - καλούνται κάθε μέρα να θυσιάζουν και να αποδίδουν τιμές (σε συνεχώς αυξανόμενες τιμές) στους θεούς του κράτους, στο Παγκόσμιον Πάνθεον των τόκων, των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.

Ο εργάτης που φοβάται μη χάσει τη δουλειά του, θυσιάζει.

Ο υπάλληλος που φοβάται μην του μειώσουν κι άλλο τον μισθό, θυσιάζει.

Ο φοιτητής που φοβάται πως δεν θα βρει δουλειά, θυσιάζει.

Ο πατέρας που τρέμει για το μέλλον των παιδιών του, θυσιάζει.

Κι όποιος δεν θυσιάζει, θυσιάζεται.

Όποιος είναι ασεβής και δεν αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι οδηγείται στο αμφιθέατρο.

Στιγματίζεται, άλλοτε ως «τεμπέλης», άλλοτε ως «ρετιρέ», άλλοτε ως «κοπρίτης» και στέλνεται στο πυρ το εξώτερον - στα θηρία της αρένας, αποσυνάγωγος, παρίας, «κάθαρμα», βδέλυγμα και μίασμα.

Το άγαλμα του Φόβου είναι αφιερωμένο στον θεό της Ζούγκλας - μόνον οι ισχυρότεροι να επιβιώνουν και να τον δοξάζουν, ενώ οι ασθενέστεροι να τιμωρούνται - τι πιο φυσικό; το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό κι ο πλούσιος του φτωχού τ' αρνί.

Και η Πόλη φοβάται. Και προσκυνάει. Για την ώρα νεκρή. Και ακούει. Τους μουεζίνηδες της προπαγάνδας να σκούζουν από ψηλά, από τους μιναρέδες του Ναού, σαν κατοχικά μεγάφωνα, τον Κανόνα σήμερα του Μνημονίου, χθες του Σουλτάνου, αύριο του Ύπατου Αρμοστή.

Έναν κανόνα απλόν, να τον καταλαβαίνουν χωρίς δυσκολία και οι πιο κουτοί πιστοί: «δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνον ο Μονόδρομος».

Αρχαίο και σοφό το Ιερατείο που λειτουργεί τον Ναό του Φόβου, τον Ναό του θεού της Ζούγκλας. Ιερείς-δημοσιογράφοι, ιερείς-πολιτικοί, ιερείς-ακαδημαϊκοί σύμπασα και ολοκληρωτική η ομοιογενοποιημένη σκέψη στην υπηρεσία του Μαμωνά, του Μονεταρισμού: όλα είναι φράγκα, όλα είναι δούναι και λαβείν, λύειν και δεσμείν, ένας είναι ο θεός οι Δυνατοί.

Για αυτούς ζούμε, αυτούς υπηρετούμε, για αυτούς πεθαίνουμε. Και προφήτης αυτών ο Γιωργάκης -σήμερα. Αύριο άλλος.

Αλλά, όχι ακριβώς προφήτης. Καντηλανάφτης. Στον Ναό του Φόβου, στο Κράτος της Θλίψης...

Οδυσσέας 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:02:00 μ.μ. EET  

Αυτό το κείμενο με το άγαλμα του φόβου το θυμάμαι κι εγώ Αρματιστή.

Αρματιστής 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:23:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Οδυσσέα καλημέρα

Το κείμενο για το άγαλμα του φόβου, αναφέρεται σε μια χειροπιαστή αλήθεια. Στη προσπάθεια για τη κατατρομοκράτηση του λαού. Και αυτό βιώνουμε σήμερα. Το φόβο, που παραλύει τα πάντα. Αρκεί να μπορείς να το καλλιεργήσεις. Και οι κυβερνώντες τον καλλιέργησαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ομιλία του Παπαδήμου στο υπουργικό συμβούλιο τη Παρασκευή. Ομιλίες ΓΑΠ και Σαμαρά στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες χθες Σάββατο. Διάγγελμα Παπαδήμου χθες βράδυ. Αναπαραγωγή των παραπάνω μηνυμάτων και ομιλιών από όλα τα ΜΜΕ. Όλα πανομοιότυπα μεταξύ τους με μια κοινή συνισταμένη. Την καλλιέργεια του φόβου. Αν χρεοκοπήσουμε θα καταστραφούμε. Καμιά αναφορά στο ότι το μνημόνιο 2, δεν οδηγεί στην αποφυγή της χρεοκοπίας, που όλοι οι σοβαροί ξένοι παραδέχονται. Μόνο, ότι αν χρεοκοπήσουμε, δεν θα υπάρχει τροφή, ενέργεια, φάρμακα, μηχανήματα και τα συναλλακτικά ήθη θα διαρραγούν. Όλοι στο ίδιο κείμενο. Όλοι στον ίδιο στόχο. Κατατρομοκράτηση των πολιτών.

Εγώ όμως Οδυσσέα δεν φοβάμαι τη χρεοκοπία, την οποία άλλωστε ήδη βιώνουμε. Φοβάμαι μόνο τους ανίκανους. Φοβάμαι τους ψεύτες και τους ηλίθιους που θέλουν να με τρομοκρατήσουν και που είναι ανίκανοι να χειριστούν κρίσιμες καταστάσεις, όπως μέχρι τώρα έχουν αποδείξει. Πάντα ανίκανοι.

Alexandros 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:35:00 μ.μ. EET  

Εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο. Αφού υπογράφουν μνημόνια με τους δανειστές και είναι σίγουροι για αυτές τις επιλογές ας υπογράψουν και ένα μνημόνιο με τον ελληνικό λαό. Ας υπογράψουν ότι το μνημόνιο 2 αποκλείεται να μας οδηγήσει σε χρεοκοπία, διαφορετικά θα δημευτούν ολοκληρωτικά κάθε είδους περιουσία δική τους ή της οικογένειάς τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και πως θα χάσουν το δικαίωμα τους να εκλέγονται και να ψηφίζουν. Δεν υπάρχει κανένας μνημονιακός που να υπερασπίζεται έστω και με ένα επιχείρημα το μνημόνιο, μόνο φοβέρες, οπότε ας μας δώσουν εγγυήσεις!

ΑΧΕΡΩΝ 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:51:00 μ.μ. EET  

Ὶσως,Συνὲλληνες,αυτὴν την 25η Μαρτὶου που ζυγὼνει,την τιμὴσουμε διαφορετικὰ απὸ τις ὰλλες χρονιὲς,στο πνεὺμα του ''Ελευθερὶα ἢ Θὰνατος''.

NF 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:17:00 π.μ. EET  

Ο Αντωνάκης Σαμαράς μας ειπε οτι θα ψηφισει το Μνημόνιο 2, που μετατρεπει τη χωρα σε γαλλογερμανικη αποικια, καταλυει την Εθνική Κυριαρχία και επιτρέπει την κατάσχεση όλων των περιουσιακών της στοιχείων από τους δανειστές της.Ειδαλλως μας ειπε, "τα παιδια μας θα ζησουν στην πεινα και την φτωχεια"

Το 1956 στην Κυπρο οι Βρετανοί συνέλλαβαν τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Παναγίδη. Είχε ξυλοκοπήσει έναν Βρεττανό στρατιώτη ο οποίος τον διέταξε να του σκουπίσει τις αρβύλες με την Ελληνική Σημαία. Στη συνέχεια εξαλλος απο οργή πήγε σπίτι του, εφερε ενα περιστροφο και σκότωσε τον πρώτο Βρεττανό στρατιωτικο που βρηκε μπροστα του.
Οι Βρεττανοί τον καταδίκασαν σε θάνατο. Η γυναίκα του τον επισκεφθηκε στη φυλακή. Η παρακάτω αφήγηση είναι της κορης του Αυγής Παναγίδου.
"Σε κάποια άλλη επίσκεψη, που είχαν πάει η μαμά και η θεία μου, τον βρήκαν πολύ ταλαιπωρημένο και πολύ θυμωμένο.
Η μητέρα μου του είπε: "Ανδρέα, γιατί είσαι έτσι; Σε βασάνισαν πολλά;" Ο πατέρας μου της απάντησε: "Τα βάσανα που
κάνουν στο κορμί μου τα αντέχω, τα βάσανα της ψυχής μου, γιατί μου τα κάνουν;" Εκείνη τη μέρα τον πήραν στο κελί
που τους βασάνιζαν και εκεί ήταν ο ανακριτής, ο βασανιστής και ένας άγγλος αξιωματούχος. Πάνω στο τραπέζι υπήρχε
μια τσάντα. Ο Άγγλος του είπε: "Ξέρεις ότι θα σε κρεμάσουμε; " "Ναι, το ξέρω" απάντησε ο πατέρας μου …"
Πληροφορήθηκα ότι έχεις τρία παιδιά. Πόση περιουσία έχεις να αφήσεις στα παιδιά σου;" "Ούτε γρόσι" απάντησε ο
πατέρας μου "μόνο το όνομά μου".
"Σ΄ αυτή την περίπτωση τα παιδιά σου θα πεινάσουν και θα ζήσουν δυστυχισμένα και θα μείνουν αμόρφωτα. Αυτά τα
όνειρα έχεις για τα παιδιά σου;" τον ρώτησε ο Άγγλος. Και άνοιξε τη τσάντα που ήταν στο τραπέζι γεμάτη με αγγλικές
λίρες. "Αν μας δώσεις τρία ονόματα συναγωνιστών σου, δηλαδή για κάθε σου παιδί να μας πεις ένα όνομα συναγωνιστή
σου, τότε θα πάρουμε τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου από το χωριό σου, εσένα και τα χρήματα αυτά και θα σας πάμε
στην Αγγλία. Εκεί θα σου βρούμε εργασία θα πάρεις και αυτά τα χρήματα και η Αγγλική κυβέρνηση θα αναλάβει τη
μόρφωση των παιδιών σου. Έτσι τα παιδιά σου θα ζήσουν ευτυχισμένα με τον πατέρα τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις
εσύ είναι να μας πεις ένα όνομα για κάθε σου παιδί."
"Εθύμωσα πολλά" είπε ο πατέρας μου στη μάνα μου "και χτύπησα την τσάντα με το χέρι μου και έπεσαν τα χρήματα
τους κάτω." Τους είπα: "Μη βάζετε μπροστά τα μωρά μου για να με κάμετε προδότη της πατρίδας μου, γιατί ούτε για την
αγάπη των μωρών μου δε μπορώ να προδώσω την πατρίδα μου." Για τα μωρά μου, Γιαννούλα θα είναι καλύτερα να είναι
περήφανα για τον πατέρα τους παρά να έχουν έναν προδότη πατέρα."

Ο Ανδρέας Παναγίδης απαγχονίστηκε στις 21/9/1956. Ήταν 22 ετών.
Πριν την εκτέλεση έγραψε στα παιδιά του: "Αγαπημένα μου παιδιά, μια μέρα η μητέρα σας θα σας εξηγήσει γιατί εκτελέστηκα. Να είστε καλοί Χριστιανοί, καλοί Έλληνες Κύπριοι, και να ακολουθείτε πάντοτε το δρόμο της Αρετής".

Αφιερώνεται στον Αντωνάκη Σαμαρά και σε όλους τους "μνημονιακούς", που "δεχονται το μνημονιο για να μην πεινασουν τα παιδιά μας"

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:58:00 π.μ. EET  

Τι να σου πω αξιοθαύμαστε Α.Σαμαρά!
Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Ήθελα να ήξερα Α. Σαμαρά, εσύ ο μεγάλος οικονομολόγος δεν κατάλαβες ακόμα ότι η πτώχευση είναι παρούσα; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να παραποιείς τόσο βάναυσα την αλήθεια και να τρομοκρατείς τον Ελληνικό λαό;
Όταν λες, ότι εάν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών αναγκαστικά θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ, ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΓΡΙΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ…
Και δέκα φορές να πτωχεύει η Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλη χώρα του Νότου, δεν υπάρχουν οι διαδικασίες εκείνες που θα επιτρέψουν την αποβολή της από τη ζώνη του ευρώ… Έτσι δεν είναι;
Και δε μου λες «μελλοντικέ πρωθυπουργέ» (μ’ αυτό τι πλευρό να κοιμάσαι) ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ;
Έχεις το πολιτικό σθένος να βγεις στα ίσα και να διακηρύξεις κάτι τέτοιο; Αλλά πως μπορείς να ισχυριστείς κάτι τέτοιο όταν όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και ότι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μέσα στον χρόνο θα έχουμε πτωχεύσει και μάλιστα ατάκτως

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:59:00 π.μ. EET  

Μα για τόσο ηλίθιους μας έχεις όλους εμάς τους πολίτες της τρίτης κατηγορίας;
Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορείς να ισχυριστείς κάτι τέτοιο, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι έχουμε ήδη πτωχεύσει. Η επιλογής μας λοιπόν είναι να αποδεχτούμε την κατάσταση της πτώχευσης εντός της ευρωζώνης, μπας και σώσουμε ότι μας έχει απομείνει σ’ αυτή τη χώρα, μπας και σώσουμε τους Έλληνες από την απόλυτη εξαθλίωση…
Όλα τα άλλα Α. Σαμαρά, είναι εκ του πονηρού…
Δυστυχώς για σένα και ευτυχώς για μας που έγκαιρα καταλάβαμε τι καπνό φουμάρεις, έχεις πάρει κατήφορο χωρίς σταματημό και δεν υπάρχει κανείς να σε σταματήσει…
Πριν από δυο χρόνια έθετες θέμα κομματικής πειθαρχίας και έλεγες ότι όποιος ψηφήσει το μνημόνιο θα διαγραφεί. Η Μπακογιάννη ψήφισε υπέρ του μνημονίου και την διέγραψες. Σήμερα μετά από δυο χρόνια θηριώδους κωλοτούμπας, θέτεις και πάλι θέμα κομματικής πειθαρχίας απειλώντας με διαγραφή όποιον βουλευτή δεν ψηφήσει υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης που οδηγεί την Ελλάδα και τους Έλληνες σε πλήρη εξαθλίωση!
Τι να σου πω αξιοθαύμαστε Α. Σαμαρά… Η συνέπειά σου είναι παροιμιώδης!!!
Δεν έχεις τίποτα στην ουσία να ζηλέψεις από τον ολετήρα συμμαθητή σου…
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ…

ΝΕΣΤΩΡ 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:51:00 μ.μ. EET  

Εμένα μου έρχονται στο νου τα λόγια ενός φιλοσόφου, που ταιριάζουν σ΄αυτήν την περίπτωση, ΄΄δεν μπορεί κάποιος να παραπονιέται όταν οι άλλοι τον πατούν, όταν ο ίδιος έκανε τον εαυτό του σκουλήκι΄΄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP