Ελληνικά μαχητικά πάνω από το Καστελόριζο: απόντα;

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Mαχητικό Α-7 της ΠΑ σε χαμηλή πτήση επάνω απο την Μεγίστη (δεκαετία '80). Στο βάθος τα βουνά της Μικρασιατικής ακτής.

Πρέπει να πάει ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας στο ακριτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης-Ρω-Στρογγύλης για να μάθουμε εδώ στην Αθήνα μερικές αλήθειες, αν βέβαια τα πράγματα είναι έτσι.

Επισκέφτηκε λοιπόν χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τα φυλάκια στις νήσους Ρω και Στρογγύλη, καθώς και το στρατόπεδο «Λοχία Σάββα Νικολάου» στη νήσο Μεγίστη, αλλά και το Δημαρχείο Μεγίστης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ζιαζιά και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Σοφιανίδη.

Καλωσορίζοντας λοιπόν τον υπουργό στο Δημαρχείο Μεγίστης, ο δήμαρχος κ. Παύλος Πανηγύρης ανέφερε ανάμεσα σε άλλα (την ομιλία του κου Αβραμόπουλου και το καλωσόρισμα του δημάρχου του μπορείτε να τα διαβάστε εδώ) και κάτι που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα λέγοντας:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία και την εντολή που δώσατε στα παιδιά, αυτούς τους ιπτάμενους που παλιά ερχόντουσαν και ξαφνικά κόπηκαν τα αεροπλάνα, τα ελληνικά αεροπλάνα που περνούσαν πάνω από το νησί μας και μας έδιναν κουράγιο.

Ξανάρχισαν οι πτήσεις, κύριε Υπουργέ, χάρη σε εσάς, χάρη στην εντολή σας. Ξέρετε αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Όταν μας παίρνουν τηλέφωνο από τη Σούδα ή από όπου αλλού φεύγουν τα αεροπλάνα αυτά και μας λένε ότι θα πετάξουν σε 20 λεπτά, σε μισή ώρα, ο κόσμος αυτό περιμένει. Βγαίνει έξω από τα σπίτια, τα μαγαζιά και περιμένει να περάσουν αυτά τα αεροπλάνα.»




Τι εννοούσε ο δήμαρχος στην ομιλία του;

Πότε και γιατί σταμάτησαν οι πτήσεις των μαχητικών της ΠΑ πάνω από την εσχατιά αυτή της Ελλάδας, τη ίδια στιγμή που το σύμπλεγμα βρίσκεται για τους γνωστούς λόγους (ΑΟΖ) στο στόχαστρο της Τουρκίας και η τουρκική αεροπορία την επισκέπτεται καθημερινά;

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο κος Αβραμόπουλος έχει μια μακρά σχέση με τα ακριτικά αυτά νησιά από την εποχή της δημαρχίας του στην Αθήνα.

Κάποιες απαντήσεις δεν θα έβλαπταν για να μπουν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

www.ptisidiastima.wordpress.com


9 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:10:00 μ.μ. EET  

Στοίχημα ότι η διαταγή ισχύει από την εποχή Γιάννου ΥΠΕΘΑ / Γιωργάκη ΥΠΕΞ...

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:19:00 μ.μ. EET  

http://www.mod.gr/el/enimerosi/omilies/5540-apospasmata-omilion-yetha-avramopoulou-kat-tin-episkepsi-tou-se-megisti-ro-strogguli.html

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:36:00 π.μ. EET  

Το Κατελόριζο υπήχθη σε καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας με προσωπική απόφαση του Γιωργάκη. Αλλά όταν είχε πάει εκεί και τους έλεγε τα δικά του, αρκετοί κάθονταν και τον καμάρωναν.

AegeanHawk 26 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:33:00 μ.μ. EET  

Το Καστελόριζο είναι υπό καθεστώς πλήρους Ελληνικής κυριαρχίας, ενώ πολλοί Ελληνες είναι υπό καθεστώς μειωμένης ευφυΐας......
Ενδιαφέρον θα είχε να ξέραμε "ποιός παίρνει ποιόν στο τηλέφωνο για να του πεί οτι Ελληνικά μαχητικά θα είναι εκεί σε περίπου 20 λεπτά".
Αν έλειπε αυτή η "δημαρχιακή" παραγοντίστικη-πανηγυριώτικη "αποκάλυψη"...πιθανόν να ήταν πειστικότερη η "είδηση".

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:46:00 μ.μ. EET  

@ ανώνυμε 26 Φεβρουαρίου 2012 11:36:00
Τη τελευταία φορά που πήγε ο Γιωργάκης στο Καστελόριζο (Μάιο 2010) μας ανακοίνωσε ότι πλέον και η υπόλοιπη Ελλάδα είναι μειωμένης κυριαρχίας...

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:56:00 π.μ. EET  

@Aegeanhawk

ρε φίλε, βγάλε επιτέλους το ζιβάγκο..έλεος

Alexandros 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:42:00 π.μ. EET  

Σε μια κανονική χωρα δεν έπρεπε να διευκρινίσει τι εννοεί ο δήμαρχος και μετά να γίνει ερευνα αν ισχύει το γεγονός και να δοθούν εξηγήσεις από τον υπεύθυνο για μια τέτοια αισχρή εντολή?

enkripto 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:00:00 μ.μ. EET  

Ακριβώς.

AegeanHawk 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:17:00 μ.μ. EET  

@27 Φεβρουαρίου 2012 4:56:00 π.μ. EET

Κανένα έλεος στην "ληγμένη κονσέρβα" και την ηλιθιότητα....
Αμφότερα τα δύο παραπάνω προκαλούν σοβαρή βλάβη στις μάζες...
Οπου "ληγμένη κονσέρβα" βλ.: ομιλίες και καλοσωρίσματα πολιτικάντηδων οποιουδήποτε επιπέδου, "ειδήσεις", "πληροφορίες", ευρύτατη χρήση σοβαρών λέξεων και όρων, με ιδιαίτερη ελαφρότητα και επιπολαιότητα, κ.α.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP