Νταβούτογλου:"Προβλήματα κυριαρχίας" για Φαρμακονήσι και Γαϊδουρονήσι

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το τουρκικό Kόμμα της Eθνικιστικής Δράσης (MHP) επανέρχεται στην απόπειρα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε ορισμένες νησίδες του Αιγαίου. Ο βουλευτής του, Ερκάν Ακτσάι, σε επερώτηση του στην Εθνοσυνέλευση εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες, όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.

Ο τούρκος βουλευτής ισχυρίζεται ότι οι νησίδες αυτές «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή».

Απαντώντας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρει ότι τα ζητήματα της κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ρυθμίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

«Υπάρχουν προβλήματα συνδεόμενα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και τα προβλήματα αυτά συζητούνται μέσω του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση βάσει της αρχής της ευθυδικίας και λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας».

«Ο υπουργός μας διστάζει να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω σε ένα νησί που του ανήκει» ισχυρίζεται ο κ. Ακτσάι. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Haberturk λέει: «Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο νησί ανήκει στους Έλληνες. Η συνθήκη της Λοζάνης και η Συνθήκη των Παρισίων δεν περιέχουν κανένα άρθρο που να αναφέρεται σ' αυτά τα δύο νησιά. Αυτά τα δύο νησιά συνεχίζουν, από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, να είναι δικά μας».

www.tovima.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:55:00 μ.μ. EET  

Του μύρισε το πετρέλαιο του τουρκικού καρχαρία και φτάνει να διεκδικεί μέχρι και κάτω από την Κρήτη;;;;

oikologia-gea 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:24:00 μ.μ. EET  

Όταν οι Ίμβριοι και οι Τενέδιοι παραπονέθηκαν στο Γεώργιο Παπανδρέου (τον πρώτο, τον παπού του Τζώρτζ Πεπέντριου) για τους διωγμούς που υφίσταντο από τους ανθρωπόμορφους κακούργους τούρκους σύγχρονους γενιτσάρους, που στο DNA τους έχουν κληρονομήσει κάθε κακουργία και ατιμία, αυτός απήντησε πως δεν πρόκειται να τα χαλάσει με τους τούρκους για μερικούς ψαράδες !

Αλλά δεν φταίνε οι βρωμοτουρκαλάδες, φταίνε οι δικοί "μας" πολιτικοί που λυμαίνονται την πολιτική σκηνή της Πατρίδας μας, που χορεύουν ζεϊμπέκικο με τους «φίλους» τούρκους ή γίνονται «κουμπάροι» του αρχιισλαμοφασίστα γενίτσαρου Ερντογάν (λέγεται ότι την φαεινή αυτή έμπνευση την προσέφερε στον ¨βραχύ» Καραμανλή ο φίλος και σύμβουλός του Βαληνάκης .....!).

Δεν καταλαβαίνουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι, ότι έτσι μεν γελοιοποιούνται οι ίδιοι σαν πολιτικοί και σαν εκπρόσωποι της επίσημης Ελλάδος, αλλά ταυτόχρονα γελοιοποιούν και εμάς που δεν χρεωστούμε τίποτε για να υφιστάμεθα εξ αιτίας τους τέτοια γελοιοποίηση ;

Δεν διαβάζουν λίγη διπλωματική ιστορία, ώστε αφ’ ενός μεν να προσέχουν λίγο την στάση τους και να μην εκτίθενται διεθνώς (όταν κάνεις τέτοιες ανοησίες, ποιος σε πιστέψει όταν θα καταγγείλεις την επίβουλη επιθετικότητα του γείτονά σου!), αφ’ ετέρου δε να κρατούν και την προσωπική τους αξιοπρέπειά !

Αφήστε που έτσι αποκοιμίζουν και τον Ελληνικό Λαό, με την υποτιθέμενη φιλική «πολιτική των σεισμών» που έπληξαν τότε την γείτονα χώρα!

Εμείς όμως γιατί δεν διεκδικούμε από αυτούς τους βαρβάρους επίλυδες μιγάδες την Ελληνική Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, την Ελληνική Ιωνία, τον Ελληνικότατο Πόντο ; Γιατί εμείς δεν διεκδικούμε τίποτε από αυτά για τα οποία διαθέτουμε προαιώνιους τίτλους ιδιοκτησίας ;

Εδώ που τα λέμε μεταξύ μας, τι διάβολο γυρεύουν οι άτιμοι βρωμοτουρκαλάδες στο Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι ; Τι είδους ύποπτες «δήθεν επισκέψεις» είναι αυτές ;


Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:03:00 μ.μ. EET  

ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:04:00 π.μ. EET  

Φιλε 21 Φεβρουαρίου 2012 10:03:00 μ.μ. EET
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω,
αλλα στην Μικρά Ασια ο Ελληνισμός
είναι σχεδόν αν δεν κάνω λάθος από τον δωδέκατο αιώνα
1000 χρονια περίπου πριν τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:09:00 π.μ. EET  

Μια μικρή διόρθωση στον παραπάνω φίλο.Η Μικρά Ασία ήταν ελληνική πολύ πριν την εποχή του Αλεξάνδρου του Μέγα.Ο Μέγας Αλέξανδρος απλώς απελευθέρωσε τις Ελληνικές πόλεις από τον, τότε, περσικό ζυγό.
Φιλικά

Υ.Γ.
Μακάρι να βρεθεί κάποτε κάποιος να απελευθερώσει ξανά και την ανατολική πλευρά της πατρίδας μας

AegeanHawk 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:54:00 π.μ. EET  

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός και μπερδεύει την είδηση. Από το κείμενο φαίνεται ότι το "διαμάντι" το είπε βουλευτής και όχι ο Νταβούτογλου.

Τουλάχιστον παραδέχονται οτι αυτά τα δυό νησιά μας ανήκουν.....

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:14:00 π.μ. EET  

Αν δε θέλουν να τους σφραγίζουμε τα διαβατήρια, έχουμε και διατρητήρες

enkripto 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:13:00 π.μ. EET  

καθόλου παραπλανητικός ο τίτλος, ο Νταβούτογλου απαντώντας λεει ότι τα θέματα κυριαρχίας ρυθμίζονται απο τις ανωτέρω συνθήκες (όπως τις αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι προφανώς) και [αντιγράφω απο την δήλωση] "υπάρχουν προβλήματα συνδεόμενα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων"...

Πιο σαφές δεν γίνεται

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:03:00 π.μ. EET  

είπε πως "Η συνθήκη της Λοζάνης και η Συνθήκη των Παρισίων δεν περιέχουν κανένα άρθρο που να αναφέρεται σ' αυτά τα δύο νησιά" άφου τη μελετούν τόσο καλά πως τους ξέφυγε τι γράφει για Ιμβρο & Τένεδο και πότε θα αναφερθούν οι δικοί μας? Σε λίγο θα μας πουν ότι ούτε για τη Ψυτάλλεια δεν υπάρχει αναφορά αρα είναι γκρίζα και εμείς τουμπεκι μη τους στεναχορήσουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP