Έρανος σε όλα τα σχολεία της Κύπρου για τους άπορους μαθητές στην Ελλάδα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012


Για άλλη μια φορά η Κύπρος δείχνει την αγάπη και την υποστήριξή της στη μητέρα Ελλάδα, την ώρα της μεγάλης ανάγκης της. Μετά και τα πρόσφατα περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας, σήμερα πραγματοποιείται σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου έρανος για την ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Κύπρου, μετά από πρόταση του προέδρου της Νίκου Τορναρίτη, ομόφωνα αποφάσισε και διαβίβασε στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού το αίτημα για πραγματοποίηση παγκύπριου εράνου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Κύπρου για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κι έτσι σήμερα διεξάγεται ο έρανος ως «μια ελάχιστη ένδειξη προσφοράς προς τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, η οποία ήταν πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου, σε όλες τις δύσκολες στιγμές που διήλθε ο τόπος μας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Γι' αυτό, συμπληρώνει η ανακοίνωση, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Κύπρου καλεί όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, κολέγια και πανεπιστήμια) δημόσια και ιδιωτικά, να συνεισφέρουν και αυτά μέσω του παγκύπριου εράνου στην ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:34:00 μ.μ. EET  

Αξιέπαινη η κίνηση αυτή, αλλά τα "πρόσφατα περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας" διαψεύστηκαν από το υπουργείο και αν δεν με απατά η μνήμη μου πρόκειται για ένα και μοναδικό περιστατικό πέρυσι τον Μάρτιο (ή Μάιο), το οποίο "ανακινήθηκε" τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και παρουσιάστηκε ως πληθώρα όμοιων περιστατικών.

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:08:00 π.μ. EET  

Δυστυχώς σε απατά η μνήμη σου.
Το συγκεκριμένο περιστατικό στην Αθήνα πράγματι παλιότερο, αλλά ανάλογα περιστατικά έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα και στο Ηράκλειο και στο Μεσολόγγι και αλλού.
http://www.inews.gr/96/aperantos-golgothas-gia-oikogeneies-me-anergous-polyteknous-amea-kai-diazevgmenous-goneis.htm
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=647099http://www.newsbeast.gr/efprattein/arthro/249786/trapeza-elpidas-gia-mathites-pou-den-ehoun-na-fane/

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:50:00 μ.μ. EET  

Και το "προηγούμενο περιστατικό" είχε αναφερθεί αρχικά σε εφημερίδες (με επίκληση ανακοινώσεων δασκάλων κλπ.) ως πλήθος περιστατικών λιποθυμίας, για να διαψευστεί επίσημα αργότερα (και να διευκρινιστεί από άλλη, προφανώς σοβαρότερη, εφημερίδα ότι πρόκειτο για παλαιότερο και μεμονωμένο περιστατικό).

Από τους συνδέσμους που παρέθεσες, κανένας δεν αναφέρει συγκεκριμένο περιστατικό λιποθυμίας (λόγω ασιτίας), αλλά είτε επικαλούνται αόριστα ένα περιστατικό (Ηράκλειο) είτε αναφέρουν φαινόμενα ασιτίας, χωρίς όμως να αναφέρεται περιστατικό λιποθυμίας (Μεσολόγγι).
Ειδικά για το Μεσολόγγι, με παρεξενεύει το γεγονός ότι παρότι αναφέρεται σχετική δήλωση του Δημάρχου αλλά και ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος για την αποτροπή πιθανών φαινομένων λιποθυμίας, στην σελίδα του Δήμου δεν βρέθηκε σχετική ανακοίνωση την χρονική περίοδο που να συνδέεται με τα ανηρτημένα άρθρα
http://www.messolonghi.gr/menu-types/announcements?start=45


Αν υπήρξαν κρούσματα λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας, καλό είναι να αναφερθούν συγκεκριμένα, αν δεν υπήρξαν, τότε οι σχετικές εθελοντικές ενέργειες να διευκρινίζουν ότι γίνονται για την αποτροπή πιθανών μελλοντικών λιποθυμιών (και να μην προσπαθούν να στηριχτούν, χωρίς να το χρειάζονται, σε λιποθυμίες που δεν έγιναν).

Καιρός είναι κάποτε να σταματήσουμε να υπερβάλλουμε και να μάθουμε να ακριβολογούμε σε αυτή την χώρα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP