Nέα υπέρπτηση στο Αγαθονήσι

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Νέα υπέρπτηση του Αγαθονησίου είχαμε σήμερα το μεσημέρι. Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω απο το ακριτικό νήσι σε ύψος 3700 ποδών(~1100μ).

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ σχηματισμός τεσσάρων (4) τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών Ν.Α. της Ρόδου στις 11:13 και στις 11:46 δύο εξ αυτών πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν Αγαθονησίου. Κατά τη διάρκεια της υπέρπτησης τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος 3.700 πόδια και εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:47. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν απο την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

11 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:02:00 μ.μ. EET  

Σύμφωνα με τους ακατανόμαστους πέρασαν πάνω από τις στέγες (!) των σπιτιών σε ύψος μόλις (!!) 1000 μέτρων(!!!)

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:51:00 π.μ. EET  

@ 15 Φεβρουαρίου 2012 2:02:00 μ.μ. EET:

Δηλαδη μεγαλε ποσο χαμηλα επρεπε να πεταξουν για να το θεωρησεις εσυ σοβαρο; Αλλα δεν εχεις δει ποτε εχθρικο μαχητικο να περνα 1,000 μετρα απο πανω σου γιατι τοτε δεν θα εβαζες τοσα θαυμαστικα με ειρωνια.

-----

Αυτη η επιθεση στους 'ακατανομαστους', που εχει γινει λιγο της μοδας, απλα μειωνει αυτους που το κανουν. Υπαρχουν παμπολλοι πιο σοβαροι στοχοι - γιατι δεν ασχολειστε με αυτους.

Οι ακατανομαστοι μπορει να ειναι υπερβολικοι καμια φορα η ακομα και λαθος, αλλα πολυ συχνα κανουν ενημερωση που αλλες ιστοσελιδες συμπεριλαμβανομενου του ενκρυπτω δεν καταφερνουν να κανουν. Αυτη η πολεμικη ειναι ηλιθια εκτος και αν καποιος ειχε στοιχεια οτι η αλλη πλευρα κανει σκοπιμη προπαγανδα, το οποιο ομως δεν ισχυει στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Οδυσσέας 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:03:00 μ.μ. EET  

@ 16 Φεβ 2012 2.51 πμ:
Εγώ λοιπόν που έχω δει μαχητικά να περνούν από πάνω μου σου λέω ότι έχει τεράστια διαφορά αν περνούν στα 1000 ή στα 100 μέτρα. Στα 1000 μέτρα ο θόρυβος δεν είναι εκφοβιστικός, και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις εθνόσημα από το έδαφος. Άρα όλο το ψυχολογικό εφέ χάνεται. Και όποιος λέει "πέρασαν πάνω από τις στέγες", απλά το λέει προς εντυπωσιασμό.
Όσο για την επίθεση στους ακατονόμαστους, να σου πω τα εξής:
1. Οι σχολιαστές μας εδώ (αντίθετα απ' ότι στο γνωστό σάιτ) είναι ελεύθεροι να κριτικάρουν όποιον θέλουν, στα πλαίσια της ευγένειας. Αυτό κάνεις κι εσύ, αυτό κάνει και ο ανώνυμος παραπάνω.
2. Εμείς ως ιστότοπος (και όχι οι αναγνώστες μας) είχαμε καιρό να ασχοληθούμε με τους "ακατονόμαστους". Μάλλον αναφέρεσαι στο προχθεσινό σχόλιό μας "Όχι άλλο κάρβουνο!". Αλλά δε μας λες: ήταν λάθος το σχόλιό μας; Όχι, σήμερα έβγαλε και σχετική ανακοίνωση ο ΥΦΕΘΑ. Ή μήπως ήταν ένα λαθάκι που έπρεπε να αφήσουμε ασχολίαστο, την ώρα που τέτοιες ειδήσεις ταράζουν ακόμα περισσότερο την πληγωμένη ψυχολογία μας. Και λίγα είπαμε φίλε.
3. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ασχολούμαστε με τους πιο σοβαρούς στόχους - εκτός αν δεν έχεις δει τη συνεχή κριτική μας π.χ. σε όλους ανεξαιρέτως τους υπουργούς Άμυνας.
4. Η ενημέρωση των "ακατονόμαστων" είναι άθλια και εντυπωσιοθηρική. Αν θέλεις σοβαρή ενημέρωση για αμυντικά θέματα υπάρχει το defencepoint.gr. Και εμάς να μη μας συγκρίνεις με τέτοιες ιστοσελίδες, γιατί ούτε δημοσιογράφοι είμαστε, ούτε περιοδικά βγάζουμε, ούτε διαφημίσεις παίρνουμε. Τη γνώμη μας λέμε, το κέφι μας κάνουμε, και σ' όποιον αρέσει.

AegeanHawk 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:26:00 μ.μ. EET  

Η αυστηρή κριτική (επίθεση?) στους ακατανόμαστους προκαλείται με ιδιαίτερο ζήλο απο τους ίδιους....
Πιθανόν είναι οπαδοί της θεωρίας ότι και η αρνητική διαφήμηση, παραμένει διαφήμηση.
Οι λέξεις "μπορεί να" πριν απο το "υπερβολικοί" μπορούσε να λείπει...
Η πολεμική προς το Μπούρντα νετ δεν είναι καθόλου ηλίθια. Είναι προσπάθεια ενημέρωσης, διόρθωσης και τοποθέτησης των πραγμάτων στην σωστή τους βάση.
"Ηλίθια" είναι η προσπάθεια του εν λόγω ιστότοπου να τρομοκρατήσει και να μπερδέψει τον αναγνώστη, να διαστρεβλώσει και να κιτρινίσει την είδηση προς όφελός τους βλ. αριθμό κλικ.

Μου έκανε εντύπωση η χρήση των λέξεων "η άλλη πλευρά" στο σχόλιο του ανώνυμου @ 16 Φεβρουαρίου 2012 2:51:00 π.μ. Κάτι σαν το "η σκοτεινή (άλλη) πλευρά του φεγγαριου?"(χα) Ενδιαφέρον !!!!!

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:54:00 μ.μ. EET  

@16 Φεβρουαρίου 2012 2:51:00 π.μ. EET

Έχει περάσει μαχητικό από πάνω μου στα 30 μέτρα, έχω δει εκκίνηση κινητήρα με APU στα 15 μέτρα, οπότε αλλού τις εξυπνάδες σου. Δεν σχολίασα την παραβίαση αυτή καθεαυτή, αλλά την παρουσίαση της είδησης. Το μόνο που δεν είπαν είναι ότι όταν πέρασαν πάνω από τις στέγες των σπιτιών, χάλασε η λήψη της δορυφορικής. Αρκετά με τους άσχετους!

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:16:00 μ.μ. EET  

@16 Φεβρουαρίου 2012 2:51:00 π.μ. EET

Στις στρατιωτικές παρελάσεις περνάνε πιο κοντά! Πώς προδίδουν την ασχετοσύνη τους μερικοί!

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:04:00 μ.μ. EET  

(ειχα στειλει αυτη την απαντηση αλλα ισως να μην την λαβατε, την ξαναστελνω - ευχαριστω)

@ 16 Φεβρουαρίου 2012 1:54:00 μ.μ. EET

Κατ' αρχας δεν μιλαμε για μαχητικο, αλλα για εχθρικο μαχητικο. Και δεν ειναι το θεμα το ποσο εντυπωσιακη ειναι η διελευση αλλα το ποσο ανοχη μπορει να δειχνουμε.

Επι της ουσιας, εσυ (και ευχομαι οι περισσοτεροι σχολιαστες εδω) μπορει να εισαι σχετικος και περα απο το αστειο να αντιλαμβανεσαι τα πραγματα σωστα.

Το προβλημα ομως ειναι οτι δεν συμβαινει το ιδιο με τους περισσοτερους εξω απο τον χωρο. Νομιζω οτι υπαρχει πολυ μεγαλη αναισθησια σχετικα με θεματα εθνικα, αμυνας, κλπ. Και υπαρχει μεγαλη μεριδα κατευθυνομενων μεσων ενημερωσης που ειναι πληρωμενη να διατηρουν αυτη την αναισθησια. Το κανουν με το να υποβαθμιζουν τα προβληματα και τις απειλες, να κρυβουν τις αδυναμιες, να καλυπτουν τα λαθη και τις παραλειψεις, σε βαθμο που ηδη εχει κανει τεραστια ζημια στην χωρα.

Επομενως ο,τι γραφεται καλα ειναι να γραφεται με τροπο που να μην επιδεχεται παρερμηνειας απο αυτους που δεν ειναι σε θεση να ξερουν την πραγματικοτητα. Γιατι αν επιδεχεται παρερμηνεια, τοτε τα νερα θολωνουν και το εργο των παραπανω διευκολυνεται. Ετσι ενα καλοπροαιρετο αστειο καταληγει να εχει το αντιθετο αποτελεσμα.

Ειπαμε, συμφωνουμε οτι οι ακατονομαστοι εχουν υπερβολες και λαθη. Νομιζω ομως οτι προτεραιοτητα ειναι να αντιμετωμιστει η προπαγανδα που γινεται απο αυτους που θελουν να καταλυσουν την αμυνα και προσποιουνται οτι δεν υπαρχουν προβληματα εθνικης ασφαλειας.

Επειτα εχουμε ολο τον χρονο να γελαμε με υπερβολες που γινονται για λογους εντυπωσιασμου και κυκλοφοριας.

Αυτο ηθελα να πω παραπανω. Με αυτα που γραφει ο Οδυσσεας συμφωνω απολυτα.

Οδυσσέας 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:38:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 17.2 3.04:
Πράγματι φίλε μιλάμε για εχθρικό μαχητικό. Αλλά είναι διαφορετικό είδος πρόκλησης το να πετάξει το μαχητικό στα 1000 μέτρα πάνω από το νησί και διαφορετικό είδος πρόκλησης να πετάξει πάνω από τις στέγες.
Στην πρώτη περίπτωση η υπέρπτηση δε διαφέρει ουσιαστικά από μια παραβίαση του εναερίου χώρου. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε ηθελημένο εκφοβισμό των κατοίκων. Όταν το κάνουν, πρέπει να το φωνάζουμε και να το καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους. Αλλά αν το φωνάζουμε (ψευδώς) και όταν δεν το κάνουν, είμαστε σαν το βοσκόπουλο που φώναζε "λύκος": δε θα μας πιστεύει κανείς, όταν θα γίνει στ' αλήθεια.
Δε με βρίσκει λοιπόν σύμφωνο η λογική σου, ότι πρέπει να αφυπνίσουμε την ελληνική κοινωνία (που πράγματι κοιμάται) ακόμα και με υπερβολές. Γιατί και η "άλλη πλευρά" δεν είναι βλάκες, και αμέσως θα συγκρίνουν την ψεύτικη είδηση (στέγες σπιτιών" κλπ.) με την επίσημη ανακοίνωση που μιλάει για 1000 μέτρα, και θα σε κάνουν ρόμπα: "πάλι φωνάζουν χωρίς λόγο οι πολεμοκάπηλοι".
Για να πείσεις, χρειάζεσαι αξιοπιστία και φειδώ. Όχι κραυγές.

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:04:00 π.μ. EET  

Οδυσσεα,
Σωστα τα γραφεις - σου ειχα πει και πιο πανω οτι συμφωνω. Δεν υποστηριξα ομως οτι οι υπερβολες δικαιολογουνται. Αυτο που ειπα ειναι οτι οταν κρινουμε τις υπερβολες καποιων αλλων να το κανουμε με τροπο που να κανει φανερο το που αρχιζει η υπερβολη. Σε κανονικες συνθηκες θα ελεγες οτι διυλιζω τον κωνωπα. Αλλα ειναι τοση η προπαγανδα γυρω μας που ποτε δεν μπορει να εισαι πολυ προσεκτικος.

Συγνωμη και στον πρωτο σχολιαστη, το ειχα παρερμηνευσει λιγο το σχολιο του.

enkripto 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:27:00 π.μ. EET  

Κάτσε γιατι θα μας τρελάνεις..δλδ κατα την γνώμη σου δεν γίνεται φανερο απο που αρχίζει η υπερβολή;;;

νομίζω ότι απαντάς για να απαντάς..

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:14:00 π.μ. EET  

Χαιρε σε ολους!
Ευτυχως που υπαρχουν και ιστοτοποι οπως το εν κρυπτω για να γραφουμε και να εκφραζουμε τις σκεψεις...εξοργηση...για γεγονοτα..λανθασμενες..η οχι.,και για μερικους ε...να θυμομαστε και τα Ελληνικα...και εκφρασεις ξεχασμενες..'μεγαλε'...γελασα..και θυμισες παλιες.
Ενθυμουμαι λοιπον την πρωτη φορα που ειδα μικρο παιδι μαχητικο αεροσκαφος να πεταει πανω απο τα κεφαλια μας. Μας πηραν πρωι - πρωι απο το σχολειο με πουλμαν ολα πληρωμενα απο το κρατος..ωραιοι καιροι. Μας πηγαν σε ενα μερος και ειχαν πραγματικα πυρα, ελαφρυ πυροβολικο, αρματα, ελικοπτερα, καταληψεις λοφων, αερομεταφορα με C-130, βολες με ΠΑΟ, ολα φαντασμαγορικα για ενα παιδακι! Αλλα, εκεινο που εντυπωσιασε ηταν τα F-4, και τα F-1. Δυο απο το καθε σχημα τεσσερα ολα. Τα πρωτα κατεβηκαν χαμηλα περασαν απο πανω μας και αμεσως μετα αφησαν τις ρουκετες να κανουν εναν λοφο να αναβει. Δευτερο περασμα και εβηξε το Gatling gun γεμιζοντας ενα μερος περιπου οπως ενα ποδοσφαιρικο γηπεδο σε μεγεθος και κουρελιαζοντας κατι πανινα τετραγωνα με σταυρους κτλ. Μετα, εικονικη αερομαχια δειχνοντας ποσο ποιο ευελικτο ηταν το Mirage F-1 απο το F-4 Fantom. Τελος, περασμα απο τα αεροσκαφη σε πολυ χαμηλο υψος..πολυ ωραια. Μας γυρισαν αργα πισω, μας ζητησαν να εκφρασουμε σε ενα ερωτηματολογιο σε ποιο κλαδο θα θελαμε να παμε...στρατο, τανκς, αεροπορια, ΛΟΚ, κτλ...οσο για πολυ χαμηλη πτηση και 'ελαφρως' υπερηχητικη...σε μια περιπτωση...λεει ο αξιωματικος..κοιταξτε..δεξια..κτλ ειχε και μια βεργα..κοιτουσα..ξαφνικα..βλεπω μια 'σφηγα' πριν τοτε...παιδακι..συνηδητοποιησω τι ηταν...το Mirage ειχε περασει απο πανω μας και αμεσως μετα το...ναι ...ερχεται..μπαμ! Σπασιμο φραγματος ηχου...ευτυχως...ειχαμε και ακουστικα...Χρονια αργοτερα ειχα την καλη τυχη να ακουσω αρκετες φορες τον παρομοιο ηχο και στο Point Mugu απο F-14, και στο Edwards Air Force base F-22 δοκιμες...Για οσους διαιρωτωνται..ειχα γραψει...αεροπορια.
Οσο για τις υπερπτησεις...εαν και εφοσον υπηρχε βουλησις..υπαρχουν πολλαπλοι τροποι...ακομη και τυφλωση με απλο λειζερ..αλλα δεν ηλθε ακομη η ωρα. Υπαρχει και ενα καλο. Οι απλοι πολιτες αρχιζουν και συνηθιζουν στον ηχο τυ πολεμου, και εαν και εφοσον γινει κατι..ψυχολογικα ισως να εχει και το αντιθετο αποτελεσμα απο εκεινο που επιδιωκουν οι Τουρκοι..ισως θα ειναι περισοτερο ετοιμοι απο εκεινους που δεν εχουν ιδεα το τι εστι ηχος αεροσκαφους, βομβας, σφαιρας, κτλ..Να ειστε ολοι καλα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP