Τουρκική φρεγάτα λίγα μίλια από το Σούνιο

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Νέο νόημα στην φράση "ελληνοτουρκική προσέγγιση" έδωσε η σημερινή πρόκληση του τουρκικού ναυτικού.

Όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η τουρκική φρεγάτα "Salih reis" F-246 (MEKO 200TN Track IIB) ευρισκόμενη νοτίως της Ρόδου, κινήθηκε με δυτική πορεία νότια των Κυκλάδων σε διεθνή ύδατα… Μέχρι εδώ ουδείς ψόγος.

Στη συνέχεια όμως, ακολουθώντας βόρεια πορεία, εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, πέρασε μεταξύ Κέας - Μακρονήσου μόλις λίγα μίλια από το ακρωτήριο Σουνίου και στη συνέχεια διαπλέοντας το στενό Καφηρέα, εξήλθε στο κεντρικό Αιγαίο, κατα πάγια -πλέον- τακτική..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ.Ελευσινιώτης πραγματοποίησε προσφάτως -κατ εντολή της πολιτική ηγεσίας- πενθήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, στα πλαίσια της προώθησης των λεγόμενων "Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης". Ένα από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν με την ηγεσία του Τουρκικού Ναυτικού ήταν και οι "άσκοποι" πλόες τουρκικών πολεμικών πλοίων γύρω από ελληνικά νησιά, και εσχάτως τις ακτές της Αττικής. Ο Α/ΓΕΝ είχε ζητήσει των τερματισμό των προκλητικών αυτών ενεργειών και οι απόψεις του είχαν -υποτίθεται- αντιμετωπιστεί με κατανόηση από τους Τούρκους συνομιλητές του.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως οι Τούρκοι ναύαρχοι εξέλαβαν λάθος τα παρακάλια Ελευσινιώτη. Αντιθέτως, έσπευσαν αμέσως να επιβεβαιώσουν τον Αλιμούσιο προπάτορα μας :

"ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναµη του και ο αδύναµος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναµία του”

6 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:42:00 μ.μ. EET  

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΒΥΘΙΖΟΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΑΡΚΗ ΞΕΧΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ Β ΠΠ;
ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ SAR POY EXEI

ΣΕΛΕΥΚΟΣ

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:14:00 μ.μ. EET  

sostos.etsi einai.osoi fytronoun ekei pous den tous spernoun tha tin pathoun kapia stigmi.xreiazetai etsi kai meta na doume ta moutra tous.

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:23:00 μ.μ. EET  

"Ο ήλιος εβασίλεψε Έλληνα μου και το φεγγάρι εχάθη...κι'αυτά τα ηρωικά κορμιά στον κάμπο ξαπλωμένα και μεσ' το αίμα το πολύ ειν' όλα βουτηγμένα, για την Πατρίδα πήγανε στον Άδη τα καϋμένα" επειδή "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία". Ο ΓΑΠ και τα υπόλοιπα 300 κοπρομούλαρα, ασχολούνται με... "πολυνομοσχέδια" αφανισμού του Ελληνικού Λαού ενώ οι εχθροί του Γένους αποθρασύνονται.

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:29:00 μ.μ. EET  

Στην επόμενη "διέλευση" θα έχουμε μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τον "Παπανικολή" σε πραγματική δράση. Τί λέτε;;

ΑΧΕΡΩΝ 15 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:37:00 π.μ. EET  

Σελευκε,προς Θεου,οχι ξεχασμενες ναρκες,θα μας ζητησουν αποζημιωση και ψυχικη οδυνη.Ασε που θα μας τραβολογησουν και στον Ο.Η.Ε,οτι τις βαζουμε σκοπιμα για τους λαθρομεταναστες.Ενω μια καθαρη και κιμπαρικια προειδοποιητικη βολη 20 μετρα απο την πλωρη,θα την εκτιμουσαν αλοιως.Ερρωσο.(το εγραψε ενας ανωνυμος σχολιαστης,και μου αρεσε,λεω να το καθιερωσουμε ως χαιρετισμο στο ''εν κρυπτω'').

Ανώνυμος 15 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:10:00 π.μ. EET  

Έχουν λυσάξει να λάβουν κάποια αντίδραση. Μάλον για κάποιο σχέδιο αλα "Βαριοπούλα". Η αγωνία τους να προκαλέσουν τους κάνει απρόσεχτους. ΕΑΝ υπήρχε πολιτική βούληση αυτό θα μπορούσαμε να το εκμεταλευτούμε. Ατυχήματα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Όταν βλέπεις κι ο άλλος μπαίνει μέσα σε άσκηση (και άλλες φορές εν μέσω ασκήσεων με πυρά κι εσύ την έχεις προκυρήξει με όλους τους κανόνες), δε φταις εάν φάει την αδέσποτη. ΕΑΝ υπήρχε πολιτική βούληση θα μπορούσε πιθανώς ακόμα και η χλιαρή αντίδραση Ερντογάν να εξασφαλιστεί αφού αυτός είναι ο στόχος της προβοκάτσιας. Υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να γίνει και το ένα και το άλλο. Παρότι δεν πιστεύω στους "καλούς εκσυγχρονιστές τούρκους" και στο "βαθύ κράτος" που μας ταίζουν, υπάρχει μια διάσταση μεγάλη στο εσωτερικό της τουρκίας που έντεχνα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε ώφελος μας. Να θυμίσω πως πήγαν κάτι να στήσουν πάλι με δημοσιογράφους στο Καστελόριζο πέρσι το καλοκαίρι και "καθάρισε" κατευθείαν το τουρκ. υπεξ. όταν είδε ότι ήταν προβοκάτσια που δεν έλεγχε το ίδιο? Πιστεύω λοιπόν ότι καθώς γίνονται απρόσεχτοι θα μπορούσαμε να τους φέρουμε σε ένα τετελεσμένο που και η κυβέρνηση τους θα έκανε τη "πάπια". Και τέλος πάντων είπαμε ατυχήματα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. ΕΑΝ υπήρχε πολιτική βούληση. k@

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP