Μνημόσυνο για τον Τάσσο

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του τέως πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος σε κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας «εξέφραζε ακέραιη και συμβόλιζε ολοζώντανη την ψυχή και τη συνείδηση του Κυπριακού Ελληνισμού». Επίσης, χαρακτήρισε τον αείμνηστο Τ. Παπαδόπουλο «χαρισματικό, διορατικό, φλογερό αγωνιστή και λαοπρόβλητο ηγέτη».

Ο κ. Λυκουρέντζος, αφού ανέφερε ότι ο Τ. Παπαδόπουλος πρότασσε το συμφέρον της πατρίδας έναντι οποιαδήποτε άλλης επιλογής ή φιλοδοξίας, τόνισε ότι «τρεις ήταν οι μεγάλες επιτυχίες του: η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη του ευρώ, η οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου και το βροντερό «όχι» στο κακόβουλο σχέδιο Ανάν».

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο κοιμητήριο Δευτέρας.

Για να θυμηθούμε ποιος ήταν ο ηγέτης Τάσσος Παπαδόπουλος :

Το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου
24η Απριλίου ,μια ιστορική μέρα για τον Ελληνισμό
Τάσσος: "Δεν υπογράφω ούτε λογαριασμό του ξενοδοχείου"
Και νεκρός νικά

7 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:55:00 μ.μ. EET  

"Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.

Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.

Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ.

Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα, πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση"




ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:38:00 π.μ. EET  

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:41:00 μ.μ. EET  

Η απώλειά του αβάσταχτη. Το κενό δυσαναπλήρωτο. Πόσο λείπει από τον Ελληνισμό ένας τέτοιος ηγέτης! Αιωνία του η μνήμη. Ζει πάντα μέσα στις καρδιές των αδούλωτων Ελλήνων. Τάσο Παπαδόπουλε κέρδισες με την αξία σου μια θέση στο Πάνθεον των Ηρώων του Γένους. Η παρακαταθήκη που άφησες, είναι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:17:00 μ.μ. EET  

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ !

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:28:00 μ.μ. EET  

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ευστάθιος Παλαιολόγος 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:06:00 μ.μ. EET  

Το ειχα γραψει πριν δυο χρονια σε ενα φιλο ως παρηγορια


Διερωτομουν πως κατεληξε ενας ανθρωπος, ενας Ελληνας, σαν τον Τασσο Παπαδοπουλο να εκλεγει προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας. Σιγουρα δεν μας αξιζε ενας τετοιος ηγετης. Ηταν πολυς για μας. Για εμας τους "εκσυγχρονισμενους" και "διεθνηστες" νεοκυπριους, για εμας του "παλλομενους" της προαγωγης της συμφιλιωσης. Δεν μας αξιζε ο Τασσος. Κι ομως, ο Θεος, μες την απεραντη Σοφια Του τον εβαλε εκει. Στο πηδαλιο του κρατους. Μας αξιωσε να τον εχουμε εκει τον Απριλη του 2004. Μπροσταρη και σημαιοφορο. Να μας σωσει απο την καταντια μας και την εθνικη μειοδωσια. Μεσα στον πανσοφο σχεδιασμο Του για τον κοσμο ο Θεος ειχε προβλεψει και την 24 Απριλιου 2004. Ειχε προβλεψει οτι οι σημερινοι Κυπριοι της ξεχαρβαλωσης των αξιων δε θα μπορουσαν να διαφυλαξουν μονοι τους την Ελληνικη Κυπρο. Και εστειλε τον Τασσο. Να μας πιασει απο το αυτι μεχρι να πουμε ΟΧΙ στο ξεπουλημα. Κι οταν το καναμε τον πηρε κοντα Του. Εκπληρωσε πλεον την αποστολη του. Στο ακεραιο.
Θα σωθει η Κυπρος. Ειναι θελημα Θεου. Πρωτα ομως πρεπει να τιμωρηθουμε. Γιατι αμαρτησαμε. Γιατι δεν σταθηκαμε αξιοι της Ιστοριας μας και των προγονων μας. Πρεπει πρωτα να υποστουμε προεδριες Χριστοφια και "αντιπολιτευσεις" Αναστασιαδη. Ισως χρειαστει να υποστουμε ακομα μια τουρκοκρατια. Στο τελος ομως θα σωθει η Κυπρος. Εστω και ενας Ελληνας να μεινει η Κυπρος θα σωθει. Ενας Ελληνας ειναι αρκετος. Οπως το 2004.

Ανώνυμος 15 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:06:00 μ.μ. EET  

απλα ΕΛΛΗΝΑΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP