Η γλώσσα της Ντόρας στην Τουρκία

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η διπλωματική γλώσσα της Ντόρας Μπακογιάννη είναι πια πολύ πιο ελεύθερη...

Τώρα που είναι πρόεδρος κόμματος κι όχι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ντόρα τα λέει έτσι όπως τα πιστεύει. Χθες, στην ομιλία της σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βab-I-Ali στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα «Ενα κοινό όραμα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων» έδειξε πώς αντιλαμβάνεται την ιστορία αυτών των σχέσεων, δείγμα τού πώς οραματίζεται το μέλλον τους.

Για την Ντόρα «τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821. Το 1923, όμως, οι δύο σημαντικοί αρχηγοί των κρατών μας ξεκίνησαν μια νέα πορεία: ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας και συμμαχίας». Λέξεις όπως «άλωση της Κωνσταντινούπολης», «επανάσταση του ’21» και «Μικρασιατική καταστροφή» έχουν εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό της. Το ίδιο συμβαίνει και με την «τουρκική εισβολή στην Κύπρο». Συχνά, όπως είναι γνωστό,
στη διπλωματία δεν έχει τόση σημασία τι λες, αλλά πώς το λες...

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=16055&catid=33

2 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:56:00 μ.μ. EET  

Ε ρε "συνωστισμός" που σου χρειάζεται!

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:10:00 μ.μ. EET  

Λοιπόν, Έλληνες, αλλά,Έλληνες αδέρφια, εξωμολογούμαι! Δεν είμαι,ούτε Κομουνιστής,ούτε Φασίστας, ούτε Ρατσιστής, ούτε αριστεροδεξιόστροφος, ούτε τίποτε από όλα αυτά. Είμαι μόνο Έλληνας και απόγονος του Κατσαντώνη. Έχω μέσα στην καρδιά μου, μια Δημοκρατική Ελλάδα, που να τη ζηλεύει ο υπόλοιπος κόσμος,και όχι μιά Ελλάδα μίζερη, έτσι όπως την κατάντησαν οι δήθεν Έλληνες Ψευτοπολιτικοί, και μάλιστα αυτή η καταραμένη γενιά του Πολυτεχνείου, που τη χειροκρτάμε σαν βλάκες, βλέποντάς τους αρκετούς από αυτούς και τα παιδιά τους, να φοράνε κουκούλες και να καταστρέφουν τα πάντα, ενώ οι προστάτες τους του Ελλ. Κοιν. τους παρακολουθούνν και τους συγχαίρουν. Όχι αδέρφια μου, εγώ δεν την θέλω αυτή την Ελλάδα των Αμερικανο ισλαμο εβραίων. Αν αυτοί θέλουν να ζήσουν μαζί μας, θα πρέπει να σεβαστούν τους νόμους του Λυκούργου, και όχι να μας ανάβουν φωτιές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP