162 δισ. το ύψος των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του κατοχικού «δανείου», σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών (διορισθείς προσφάτως ως εις εκ των στενών συνεργατών του Γ. Παπανδρέου…) Δημήτρη Δόλλη. Όπως είπε πριν από λίγο στη Βουλή: «Καμία κυβέρνηση, ούτε εμείς έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, τόσο για το κατοχικό δάνειο, όσο και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Διατηρούμε το δικαίωμα χειρισμών για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Αυτά ως επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση διότι ο ερωτών βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, είπε πως «καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να διεκδικήσει, ούτε το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο, ούτε τις οφειλές της Γερμανίας έναντι των θηριωδιών του πολέμου και της Κατοχής».

Η ιστορία έχει ως εξής:

Έχουν περάσει 66 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τη γερμανική κατοχή και το θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματά της παραμένει σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο εθνικό, οικονομικό και κυρίως ηθικό ζήτημα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί για οποιοδήποτε πολιτική σκοπιμότητα να μην προχωρά στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», οφείλει στη χώρα μας:

7,100 δισ. δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.

Την εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, πλέον τους τόκους.

Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής.

Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα και οφείλουν να μας επιστρέψουν.

Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης», ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους .

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, με διάφορες μεθοδεύσεις, κατάφεραν μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης(2 συν 4) που υπεγράφη στη Μόσχα το 1990, να αναβάλλουν την εξόφληση του χρέους τους προς την Ελλάδα. Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι παραπάνω αναφερόμενες οφειλές είναι απαιτητές από τη χώρα μας.

Άραγε, γιατί σήμερα, παρά ποτέ άλλοτε, δεν τα ζητάνε από τη Μέρκελ που το «παίζει» σιδηρά κυρία;

http://www.antinews.gr/?p=74189

5 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:37:00 μ.μ. EET  

αυτά για να διαλυθούν οι όποιες ανυπόστατες φήμες κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά ότι οι αποζημιώσεις δήθεν "ανταλάχθηκαν" με πακέτα ευρωπαικής στήριξης.

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:28:00 μ.μ. EET  

Για άλλη μια φορά έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας αλλά όχι και τα κότσια να το διεκδικήσουμε!

Α ρε Θουκιδίδη, που να το φανταζόσουνα!

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:37:00 μ.μ. EET  

Ο νόμος "περί τροποποιήσεως της περί εγκληματιών πολέμου νομοθεσίας" φηφίστηκε ή όχι στην Ελληνική Βουλή τον Οκτώβριο του 1959;;; Αν όντως έχει ψηφιστεί τέτοιος νόμος, τότε όλες οι διεκδικήσεις είναι εν των "ουκ άνευ".

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:14:00 π.μ. EET  

Με τίποτα δεν πρέπει να δεχθούμε να ανταλλάξουμε, το Τίμιο Αίμα των Ελλήνων Πατριωτών που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας, με χρήματα, προκειμένου να "τα τσεπώσουν" κάποια βρωμερά καθάρματα που σήμερα καταστρέφουν την Πατρίδα μας!

Να είσθε βέβαιοι, ότι η ανταλλαγή δεν θα ανακουφίσει τον Ελληνικό Λαό από τα δεινά του.

Απεναντίας, θα βοηθήσει τους άτιμους παλιανθρώπους από τους οποίους μαστίζεται η χώρα μας από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, για να παραμείνουν κι' άλλο, δηώνοντας κι' άλλο τα Ιερά και τα όσια του Ελληνικού Λαού και να διαλύσουν κι' άλλο την Ελλάδα.

Θα είναι κρίμα να ανταλλάξουμε το αγνό αίμα της Λέλας Καραγιάνη, του Κώστα Περίκου, της Ιουλίας Μπίμπα και του μέχρι τρέλας παράτολμου και γενναίου Αδάμ, καθώς και όλων των άλλων Ηρώων, με χρήματα που θα μπουν στις τσέπες των ελεεινών και αδιάντροπων λαμογίων, που σήμερα καθυβρίζουν παν τι το Ελληνικόν και δασύρουν την Πατρίδα.


Ευμένης ο Καρδιανός

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:52:00 μ.μ. EET  

Ανγκέλα!!! Ουού!!! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΜΩΡΗ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP