Υποδοχή του "Παπανικολή" στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

21/12/2010 : Φωτογραφίες απο την υποδοχή του.."διαλυμένου" κατα κάποιους S-120 στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Eυχόμαστε ολόψυχα καλά ταξίδια και καλό κυνήγι..

Περισσότερες φωτογραφίες :





20 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:40:00 μ.μ. EET  

Στα ΕΝΑΕ πήγαν για καφέ τα παιδιά.

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:43:00 μ.μ. EET  

οχι δεν ταμαθες; πηγαν για να ράψουν τα 458 τετραγωνικά πλαστικου που ξεκόλησε, τον πυργίσκο, την προπελα και το διαφορικο

αστα χαλια μαυρα

flanker7 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:51:00 μ.μ. EET  

Δεν είναι το Παπανικολής. Πήγαν στα ΕΝΑΕ και άλλαξαν πινακίδες με το Ματρώζος. Το Παπανικολής βυθίστικε μετά που το χτύπησε γλάρος.

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:26:00 μ.μ. EET  

ξεφλουδιζει ε? μηπως μαδαει κιολας?ε ασ το πιστεψουμε. παντως εγω ακουσα οτι καιει και καρβουνο. Η ΜΑΚΑΚΙΑ και η μιζερια του Ελληνα δεν εχει οριο. γεγονος αναμφισβιτητο.

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:33:00 μ.μ. EET  

Βασικά εκεί που έπιναν τον καφέ τους στα ΕΝΑΕ πήραν τηλέφωνο το τμήμα φαντασιώσεων αλλά επειδή ασχολούνταν με τον επικείμενο πυρηνικό πόλεμο στην Κορέα, άφησαν μήνυμα στον τηλεφωνητή, η κασέττα μασήθηκε και είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα!

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:46:00 μ.μ. EET  

Τί, δεν λείπουν κομμάτια από το υποβρύχιο;
Δεν γέρνει;
Δεν το συνοδεύουν ρυμουλκά; Δεν του έχουν βάλει σωσίβια για να μην βυθιστεί;

αφού μας το είχε επιβεβαιώσει .... "αξιόπιστη" .... πηγή, που είχε φωτογραφικά ντοκουμέντα και πληροφορίες εκ των έσω.



Πέρα από την πλάκα, ας είναι καλοτάξιδο.

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:51:00 μ.μ. EET  

Και να βάλουν καινούριο σόναρ που σύμφωνα με έγκυρο ιστότοπο ξεκόλησε και χάθηκε στη θάλασσα.Πλήροφορίες δε λένε οτι το ναυτικό στη θέση του θα πάρει ρώσικο σόναρ που πιάνει και F-35...Η παπάτζα του συγκεριμένου site πάει σύννεφο.Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα περίμενα να δώ ένα μαύρο χάλι.Καλοτάξιδο και με το καλό και με τορπίλες.

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:51:00 μ.μ. EET  

και να υπηρχε προβλημα θα επρεπε να βγαλουν τον σκασμο και οχι να το διατυμπανιζουμε στους απεναντι.αλλα ειπαμε ο εφιαλτης εδω ειχε πατριδα

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:58:00 μ.μ. EET  

Φωτογραφια του Πιπινος παιζει; :D

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:21:00 μ.μ. EET  

Θα ακουστεί χαζό αλλά είναι πανέμορφο..ούτε δημοσιογράφος είμαι ούτε του Π.Ν. για να ξέρω τι ισχύει πραγματικά ,αλλά για το καλό όλων μας ελπίζω και εύχομαι να είναι γερό και καλοτάξιδο.Καλές θάλασσες λοιπόν!

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:12:00 π.μ. EET  

Τι να πω και τι να πιστέψω ρε παιδιά.
Το πλήρωμα πάντως δε φταίει σε τίποτα με αυτό που έχει θα εκπληρώσει την αποστολή του.
Καλά ταξίδια και πάντα στο στόχο.

AegeanHawk 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:07:00 π.μ. EET  

Η ΤΠΚ δεν δείχνει να "γέρνει" λίγο προς τα δεξιά ?......

Και κάτι της λείπει......

End Humor.

Ρε σα δε ντρέπονται λίγο, να δημιουργούν θέμα απο το τίποτα, οι "ειδικοί".

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:08:00 π.μ. EET  

Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!!

Μακάρι να αποτελέσει τον καλύτερο φρουρό του Αιγαίου μας κι αν χρειαστεί οι πολιτικοί να μην δειλιάσουν όπως κάποτε...

Φωκίων

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:04:00 μ.μ. EET  

Παρακολουθώ το blog σας εδώ και καιρό και το θεωρώ αξιόλογο. Το ότι όμως απο το υποβρύχιο έφυγαν κομμάτια της επικάλυψης του είναι αδιαμφισβήτητο. Τα οποία επισκευάστηκαν. Αυτό αναφέρει ακόμα και η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ.
Το οποίο υποβρύχιο όπως παραδέχθηκε ακόμα και η κατασκευάστρια εταιρεία είχε προβλήματα (κλίση) και παραδόθηκε με τεράστια καθυστέρηση. Όσο υπερβολική μπορεί να θεωρηθεί η ανακοίνωση κάποιας πλευράς τόσο υπερβολική μας φαινεται και η προσπάθεια να δείξουμε πως δεν συνέβη τίποτα. Και τελικά δημιουργήται η εντύπωση "κόντρας" και χάνετε και οι μεν και οι δε σε αξιοπιστία.

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:10:00 μ.μ. EET  

Ποιο είναι το τίποτα ρε αλάνι ότι σε κάτι ταξίδι κάτι θα αφήνει στο πέρασμά του;

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:56:00 μ.μ. EET  

Όλοι αυτοί οι "επαϊοντες" περί την ναυπηγική, την θαλάσσια τεχνολογία και μηχανολογία καθώς και την ναυτική πρακτική, έχουν δεί θάλασσα στην ζωή τους ή την γνωρίζουν από ταινίες και την παραλία της "Ψαρούς" στην Μύκονο;;;Γνωρίζουν π.χ από κέντρο βάρους αντώσεως, μετάκεντρον, μετακεντρικόν ύψος, ζεύγος επαναφοράς κλπ., ή νομίζουν ότι είναι συνταγές μαγειρικής (των συμπαθεστάτων κατά τα άλλα) κ. Βέφας και κ. Μαμαλάκη;;;Έχουν κάνει ταξείδια με 8-9 Μποφώρ στον Μπέη (έτσι λένε οι ναυτικοί τον Βισκαϊκό) και στον Ατλαντικό χειμώνα καιρό, ή βλέπουν κακοκαιρία από τον καναπέ του σπιτιού τους;;;Έχουν κάποια σχέση με το Πολεμικό Ναυτικό και τον υποβρύχιο πόλεμο, ή τα γνωρίζουν από "κόμιξ";;; Ένα πανάρχαιο ελληνικό γνωμικό λέει "κρείττον το σιγάν του λαλείν" όταν δεν γνωρίζεις το θέμα. Η αναμάσηση "ειδήσεων" με την μέθοδο των μυρικαστικών (ζώων) μόνο γελοιότητα προκαλεί. Ας τις σματατήσουν επιτέλους για να μην γελοιοποιούντε περαιτέρω.

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:10:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 12.04.00:
Δεν είπε κανείς ότι δε συνέβη τίποτα. Συνέβη μια φθορά, λογική με βάση την καταπόνηση του σκάφους σε ακραίες συνθήκες τους δυο τελευταίους μήνες (δεν είναι μόνο το ύψος κύματος, είναι και οι θερμοκρασίες) και απολύτως αδιάφορη για την ασφάλεια και την επιχειρησιακή αξιοποίηση ενός υποβρυχίου. Όσο για το θέμα της κλίσης, έχει διορθωθεί από το 2008, όπως είχε επισήμως δηλώσει ο τότε αρχηγός του ΠΝ. Λοιπόν αρκετά τράβηξε αυτή η χαζομάρα και αρκετά στερήθηκε το ΠΝ τέσσερα υποβρύχια που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο (και ξέρουμε όλοι ποιος ωφελείται από αυτό...)

Και μη βάζεις το Εν Κρυπτώ στο ίδιο τσουβάλι με τους επαγγελματίες πλασιέ οπλικών συστημάτων. Όταν βλέπεις κάποιον να ψάχνει και να προτείνει μεταχειρισμένες λύσεις χαμηλού κόστους για τις ΕΔ, σημαίνει ότι γράφει από πατριωτισμό και όχι για τη μίζα. Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα.

Νήμα 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:34:00 μ.μ. EET  

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΟ.

enkripto 22 Δεκεμβρίου 2010 στις 4:22:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμε 12.04

Ετοιμαζόμουν να απαντήσω αλλα είδα ότι κάποιος παραπάνω το έκανε καλύτερα αποτι θα μπορούσα εγώ.

Αντιγράφω αυτολεξί :

"Δεν είπε κανείς ότι δε συνέβη τίποτα. Συνέβη μια φθορά, λογική με βάση την καταπόνηση του σκάφους σε ακραίες συνθήκες τους δυο τελευταίους μήνες (δεν είναι μόνο το ύψος κύματος, είναι και οι θερμοκρασίες) και απολύτως αδιάφορη για την ασφάλεια και την επιχειρησιακή αξιοποίηση ενός υποβρυχίου. Όσο για το θέμα της κλίσης, έχει διορθωθεί από το 2008, όπως είχε επισήμως δηλώσει ο τότε αρχηγός του ΠΝ. Λοιπόν αρκετά τράβηξε αυτή η χαζομάρα και αρκετά στερήθηκε το ΠΝ τέσσερα υποβρύχια που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο (και ξέρουμε όλοι ποιος ωφελείται από αυτό...)"

Νομίζω είναι αρκετά σαφές.

Kαι για να σου αποδείξω ότι είσαι λάθος παραθέτω αποσπασμα απο το

http://www.enkripto.com/2010/12/blog-post_20.html

στο οποίο αναφέρεται ρητά πως : "Εν όψει της αυριανής επίσημης τελετής επισκευάστηκε η μικρή ζημιά που υπέστη κατά τον πλου επιστροφής του στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το «Παπανικολής» προσορμίσθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα χθες, ώρα 21:00, στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ προκειμένου να αντικατασταθεί μικρό τμήμα επικαλυπτικής λαμαρίνας που αποκολλήθηκε από τον πυργίσκο του υποβρυχίου λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Βισκαϊκό Κόλπο (άνεμοι 8-9 Μποφόρ
και ύψος κύματος μεγαλύτερο των έξι μέτρων) και ενώ έπλεε στην επιφάνεια.


Απο τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι όσοι ισχυρίζονται οτι λεμε οτι "δεν εγινε τίποτα":

α) απλα δεν διαβασαν προσεκτικά τι γράφουμε (όπως στην δικια σου περίπτωση ανωνυμε φίλε)
β) το λένε εκ του πονηρού

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:09:00 π.μ. EET  

Φίλοι μου , όσοι πιστεύεται ότι το υποβρύχιο δεν είχε –έχει κάποιο πρόβλημα ,νομίζω κατά τη γνώμη μου ,και με βάση αυτά που σημαίνουν τα τελευταία χρόνια με το συγκεκριμένο σκάφος, ότι κάνετε λάθος .Όλα όσα ακούγαμε δηλαδή από όλα τα έντυπα και τους ιστότοπους ήταν ανακριβή ή λάθος , και οι ανακοινώσεις από το ΓΕΝ ? Τόσα χρόνια δεν τα παραλαμβάναμε για ένα καπρίτσιο? Το υποβρύχιο είχε και ενδεχομένως να έχει κάποια μικροπροβλήματα όχι τόσο σημαντικά και για αυτό έγινε τελικά η παραλαβή .Όλοι μας ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να υπηρετεί την πατρίδα μας για παρά πολλά χρόνια και να λειτουργήσει σαν αποτρεπτικό μέσο.(Αρκεί να προμηθευτούμε και σύγχρονες τορπίλες)
Το άλλο που θα ήθελα να επισημάνω είναι η αναίτια κόντρα και αρνητικός σχολιασμός με τόση ειρωνεία σε ιστότοπο του χώρου ,που ναι μεν το τράβηξε λίγο παραπάνω ,αλλά φαντάζομαι και θέλω να πιστεύω ότι το έκανε για να ερεθίσει τις τους όποιους υπευθύνους για την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν τόσο σημαντικά θέματα εξοπλισμών και που κοστίζουν και τόσο πολύ .Καμιά φορά ξέρετε κάνει και καλό να νομίζουν οι αντίπαλοι ότι ένα σύστημα είναι προβληματικό ενώ δεν είναι ! Νομίζω ότι είμαστε όλοι μαζί και όχι εχθροί .Αν αρχίσει ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ιστοσελίδων που αφορούν την άμυνα και τα εθνικά θέματα ,τότε είμαστε εντελώς ανάξιοι και ανεγκέφαλοι .
Τελειώνοντας ,να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου ,καλοτάξιδος και «σιδερένιος»ο Παπανικολής και «σιδερένιο» και το πλήρωμα που κατά καιρούς θα φιλοξενεί στα «σπλάχνα» του ,το πανέμορφο καμάρι του στόλου μας !
Χρόνια πολλά !

Φιλικά Αθανάσιος .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP