Την έναρξη διαδικασιών για την χάραζη ΑΟΖ ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ.Αβραμόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ.Ντίνο Βρεττό ζητά, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, να κινηθούν οι διαδικασίες για συζήτηση στην Επιτροπή του ζητήματος της χάραξης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών για τη χώρα μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας για την προάσπιση των εθνικών δικαίων και συμφερόντων μας και σημειώνει ότι έχει δημιουργηθεί ανησυχία και προβληματισμός στην ελληνική κοινή γνώμη, τόσο από συγκεκριμένα περιστατικά όπως, η εντεινόμενη δραστηριότητα τουρκικών ερευνητικών σκαφών στο χώρο του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και η άρνηση της Αλβανίας να επικυρώσει διμερή συμφωνία με τη χώρα μας για την κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, όσο και από δημοσιεύματα του ημερήσιου και εβδομαδιαίου τύπου για διεξαγωγή διαβουλεύσεων, εντός των Διερευνητικών Επαφών που ξεφεύγουν από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

http://www.antinews.gr/?p=76803

6 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:16:00 μ.μ. EET  

Επιτέλους!!! Όχι πως είμαι αισιόδοξος πως θα προκύψει κάτι θετικό, αλλά τουλάχιστον να τεθούν όλοι προ των ευθυνων τους (λέμε τώρα)!!!!
Κώστας Μ

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:41:00 μ.μ. EET  

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ??
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΟΖ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ??ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ".....

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:58:00 π.μ. EET  

Επιτέλους κάποιοι θέτουν επίσημα αυτό το ζήτημα στο τραπέζι, αν και είναι γελοίο να το ζητάν τώρα ενώ ήταν οι ίδιοι στην εξουσία μέχρι πριν ενάμιση χρόνο και δεν έκαναν κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση!

ΠΚΠ

AegeanHawk 20 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:06:00 π.μ. EET  

Εεεε δεν ήταν ακριβώς οι ίδιοι, φίλε ΠΚΠ.

Ας μην ξεχνάμε ότι η "αξιαγάπητη" πρώην και ελπίζω τέως ΥΠΕΞ μας βρίσκεται πια σε "άλλη γη, σε άλλα μέρη".

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:18:00 μ.μ. EET  

Ας κρατήσουμε και μια "πισινή". Το "δίδυμο" (της συμφοράς) ΓΑΠ-Χριστόφιας, ίσως έχει άλλα κατά νούν. Αφού έχουμε καεί με τον χυλό, ας φυσίξουμε λίγο το γιαούρτι.

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:37:00 μ.μ. EET  

Αργήσανε, αλλά ξυπνήσανε
(αρκεί να μην το θυμήθηκαν μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP