Η Κύπρος διδάσκει Εθνική Πολιτική

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Toυ ΦΚ

Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.

Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ».

Προχθές ολοκληρώθηκε και η «έκτακτη» επίσκεψη του Λιβάνιου πρωθυπουργού. Η πλειονότητα των Κυπρίων πολιτών διερωτούνται «τι έγινε και ξαφνικά όλοι αυτοί μας θυμήθηκαν;». Οι πιο υποψιασμένοι ήξεραν.

Το βράδυ της Παρασκευής έσκασε και η βόμβα: Ο κ. Χριστόφιας ειδοποίησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν «ότι δεν έχει χρόνο να μεταβεί στην Νέα Υόρκη γιατί πρέπει να παρευρεθεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ και αμέσως μετά, θα υποδεχθεί τον Σύριο ομόλογο του, Μπασιάρ Αλ Ασσαντ». Προηγήθηκε επείγουσα πρόσκληση του Κι Μουν προς την κυπριακή κυβέρνηση και την τουρκοκυπριακή ηγεσία για τριμερή συνάντηση, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Τριάντα έξι χρόνια τώρα οι Κύπριοι χιλιοπαρακαλούσαν για μια τέτοια πρόσκληση. Και πανηγύριζαν όταν κάποιος έλληνας αξιωματούχος (ανεπίσημα πάντα για να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι) επισκεπτόταν την Λευκωσία. Σπανίως πήγαιναν στο νησί αξιωματούχοι από άλλες χώρες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Και τώρα ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι πολύ busy για να δει τον γ.γ. του ΟΗΕ!! Τι μεσολάβησε;;;

Οι γεωτρήσεις έδειξαν πετρέλαιο. Πολύ πετρέλαιο. Στα ανοικτά της Κύπρου με την Συρία, τον Λίβανο και την Αίγυπτο. Μόνο που το μεγαλύτερο μέρος πέφτει εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Ρώσοι, Γερμανοί και λοιποί συνωστίζονται για να εξασφαλίσουν συμφωνίες προς όφελος εταιριών της χώρας τους. Τα οικονομικά συμφέροντα ανέκαθεν υπαγόρευαν την εξωτερική πολιτική. Γι’ αυτό και η κ. Μέρκελ δεν διστάζει να επισκεφθεί την «μικρή» Κύπρο. Ο Δ. Χριστόφιας κατάλαβε που πάει το πράγμα και άνοιξε το παιχνίδι. Θέλετε κομμάτι από την πίτα; Βάλτε πλάτες να κλείσει το Κυπριακό, είπε. Την πρώτη επίσημη πλάτη έβαλε η Ρωσία. Αμέσως τσίμπησε και το Βερολίνο. Η Ουάσινγκτον, που παρακολουθεί τις εξελίξεις με ιδιαίτερη αμηχανία, χτύπησε την πόρτα της Λευκωσίας μέσω του Μπαν Κι Μουν. Μόνο που η Λευκωσία είπε no thanks guys, δεν βιαζόμαστε και άρχισε να στρώνει το χαλί βάζοντας τους δικούς της όρους.

Τα βλέπει αυτά ο Γιώργος; Έτσι θα μπορούσε να παίζεται το παιχνίδι. Όχι να μοιράζεται το Αιγαίο στα δύο. Ας πάρει κανένα μάθημα από τους «μικρούς».

ΦΚ

ΥΓ: Α, και George. Και η Κύπρος είναι υπό επιτήρηση λόγω υψηλού ελλείμματος. Η Κομισιόν έστειλε ραβασάκι ότι «μέσα σε 3 χρόνια πρέπει να μειώσετε το έλλειμμα στο 3%». Η Λευκωσία απάντησε «εμείς είμαστε αριστερή κυβέρνηση και κάνουμε κοινωνική πολιτική. Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε μισθούς και συντάξεις. Θα μειώσουμε το έλλειμμα, αλλά σε 5 χρόνια». Και αμέσως ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα για όλους ύψους 300 ευρώ. Για να τους σπάσει τα νεύρα. Εκνευρίστηκαν οι Βρυξέλλες που πήγαν να απειλήσουν με κυρώσεις. Για να πάρουν την αποθεωτική απάντηση «εάν μας πιέσετε, θα βάζουμε βέτο σε όποια απόφαση πάει να περάσει η ΕΕ μέχρι την δευτέρα παρουσία». Φοβήθηκαν οι Βρυξέλλες ότι η «κομμουνιστική κυβέρνηση της Κύπρου» δεν το’ χει και πολύ να αποφασίσει έξοδο από την ευρωζώνη και σιώπησαν. Βρε, τσαμπουκά οι μικροί!!!

Αλήθεια, με τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο, τι γίνεται;

http://www.antinews.gr/?p=77989

10 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:36:00 μ.μ. EET  

Είδες, που μπορεί να είναι και Αριστερός και Πατριώτης!

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:37:00 μ.μ. EET  

αντε ρε γιωργακη αντε ΡΕ γιωργακη! που μια ζωη γιωργακης θα μεινεις!

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:55:00 μ.μ. EET  

Γνωρίζω ότι είμαι εκτός θέματος και με συγχωρείται αλλά από αυτό το ΒΙΝΤΕΟ από την επίσκεψη Πεταλωτή στο στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Σάντα δεν κατάλαβα τίποτα απ' όσα είπε η ειδικοδυναμίτης υπουργός...
Σας παρακαλώ να μου το εξηγήσει κάποιος.
http://www.youtube.com/watch?v=Pm9WrbAoKRc&feature=player_embedded#!

ΑΧΕΡΩΝ 29 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:57:00 μ.μ. EET  

Πολυ ενδιαφερουσες εξελιξεις,πραγματι.Ωστοσο,κατι η ιστορικη εμπειρια,κατι το θολο ακομη τοπιο,κατι το απροσδοκητο της στασεως Χριστοφια,πως να το πω,αισθανομαι καπως αμηχανα.Θα περιμενω λιγο πριν επιτρεψω στον εαυτο μου καποια αισιοδοξια.
Και να εξηγουμεθα,αισοδοξια μονο για την Κυπρο,γιατι το αυτοαποκαλουμενο εθνικο κεντρο το καλυπτει σκια θανατου.Ερρωμεθα.

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:35:00 μ.μ. EET  

Αυτός ο άνθρωπος τελικά προχωράει με μαστίγιο και καρότο. Ας δούμε που το πάει και τι κατάληξη θα έχει η πολιτική του. Προς το παρόν...

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:26:00 μ.μ. EET  

Μην είστε ευκολόπιστοι. Ο Χριστόφιας κυβερνά...
Ακόμα και έτσι να είναι το αυτονόητο δεν αποτελεί επιτυχία.

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:42:00 π.μ. EET  

Λογικά αρχίζουν και οι εξοπλισμοί στη Κύπρο.θα 'χει ενδιαφέρον!

flanker7 30 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:40:00 μ.μ. EET  

Λογικά αρχίζουν και οι εξοπλισμοί στη Κύπρο.θα 'χει ενδιαφέρον!



Ναι, με εξοπλιστικό των 10 ευρώ....

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2011 στις 12:15:00 μ.μ. EET  

Α ρε ΦΚ κολοτούμπα!!!τώρα ο Χριστόφιας είναι καλός και ξαφνικά οι Ισραελινοί είναι φίλοι!!Όταν κάποιοι τα φώναζαν χρόνια εσυ και η παρέα σου μέχρι πριν λίγες μέρες μιλούσατε για τους κακούς σιωνιστε΄ς που απεργαζονται το κακό της Ελλάδας κ τον άπατρη Κομμουνιστή που θέλει να κλείσει άρον άρον το Κυπριακό εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία ξένων συμφερόντων...
ά ρε λεμονόκουπες και ντομάτες που χρειάζονται μερικοί....
σε λίγο καιρό αναμένω και την κολοτούμπα στο Μακεδονικό...

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2011 στις 6:15:00 μ.μ. EET  

Το Κυπριακό κράτος έχει λάβει θέση παίκτη στην σκακιέρα του γεωστρατηγικου παιγνίου στην περιοχή, εμείς αντίθετα αποδεικνύουμε περίτρανα την έκλειψη της Ελλάδας στης εξελίξεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP