Τουρκικές παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, δεκαοκτώ τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν δεκατέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε δεκατρείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μεταξύ Λέσβου και Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Τέσσερα από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Η γειτονική χώρα έχει δεσμεύσει περιοχή στο ανατολικό και κεντρικό Αιγαίο και διεξάγει αεροναυτική άσκηση. Ένα μεγάλο μέρους του στόλου της γειτονικής χώρας είναι ήδη αναπτυγμένο σε μια προφανή "επίδειξη δύναμης". Σύμφωνα με πληροφορίες του Εν Κρυπτώ σημαντικός αριθμός σκαφών του ΤΝ προέβη σε προκλητικότατες παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων σε Χίο και Ρόδο.

Ομάδα μάχης του ΤΝ αποτελούμενη απο τις φρεγάτες F-491 Giresun, F-492 Gemlik (Perry class) και τις κορβέτες F- 503 Beykoz και F- 504 Bartin (Α-69 class) παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Χίο, καθ΄οδόν προς το ΝΑ Αιγαίο. Ανάλογη εικόνα και στην Ρόδο με 4 φρεγάτες,1 Α-69 και 1 κανονιοφόρο


Οικοδομώντας "εμπιστοσύνη"...

Στο μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος επισκέπτεται την Τουρκία (7 έως 9 Δεκεμβρίου) προσκεκλημένος του διοικητή των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγού Ερντάλ Σεϊλάνογλου.

Επίσης, από σήμερα ως τις 10 του μηνός επισκέπτεται τη γειτονική χώρα αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον διευθυντή του κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, με σκοπό την υπογραφή του Προγράμματος Δραστηριοτήτων έτους 2011 στο πλαίσιο των .......μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χώρων.

4 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:32:00 μ.μ. EET  

Ευγε και στον Φραγκουλη...

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:21:00 μ.μ. EET  

Και μεις νομίζαμε ότι είχαμε αρχηγό Α/ΓΕΣ με α@@@δια!!! Τρίχες κατσαρές. Αντί να σηκωθεί και να φύγει μουτζώνοντας τους, θα είναι απλά άλλο ένα στεφάνι (αντί για σ@@τά) στον τάφο του "επιτέλους τους ξεριζώσαμε" τουρκοποιημένου σιωνιστή και άλλη μια κολωτούμπα από τους υποτελείς γελωτοποιούς του νεοσουλτάνου. Καλά τους λέει η στεριανή φάλαινα "δημοσιο-υπαλληλάκια".

AegeanHawk 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:59:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε 2:21....

Ο πανικός είναι εχθρός. Οι χαρακτηρισμοί και η φρασεολογία σου δείχνουν ότι γράφεις κάτω απο συνθήκες πανικού. Μην σκέφτεσαι και κυρίως μην γράφεις υπό πανικό.
Χαλάρωσε, ηρέμησε, βάλε σε τάξη τις σκέψεις σου και τα ....ξαναλέμε.

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:03:00 π.μ. EET  

Φίλε AgeanHawk από 2.21. Δεν είναι πανικός. Απογοήτευση είναι για τα χάλια της Πατρίδος και για τις καρπαζιές που τρώμε καθημερινά. Έρρωσο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP