Συνεχίζεται ο "Παρμενίων 2013" με ενθαρρυντικά μηνύματα

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

 Συνεχίζεται η μεγάλη διακλαδική άσκηση "Παρμενίων 2013" και τα μηνύματα που προκύπτουν από αυτήν είναι ενθαρρυντικά, καθώς η διαθεσιμότητα των μέσων περιγράφεται ως ικανοποιητική, πάντα με δεδομένες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Το ποσοστό διαθεσιμότητας των μονάδων κρούσης του ΠΝ ξεπέρασε το 90% ενώ και η πλειονότητα των υποβρυχίων συμμετέχει στην άσκηση. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην Πολεμική Αεροπορία. Σήμερα σήμαναν δοκιμαστικά σε όλη τη χώρα οι σειρήνες της αεράμυνας, ενώ εκτελέστηκαν και αποστολές εικονικής προσβολής στόχων πλησίον της Αθήνας.

Στον Στρατό Ξηράς και ιδιαίτερα στον Έβρο τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η μεγάλη συγκέντρωση πυρός, ο ενθουσιασμός των εφέδρων και τα σενάρια που απαιτούν πρωτοβουλία των διοικητών. Ακολουθούν φωτογραφίες από το άλμα που εκτέλεσε με την έναρξη της άσκησης η 2α ΜΑΛ στην Κομοτηνή:







13 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 12:34:00 π.μ. EEST  

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΓΕ!!!!!!

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 11:03:00 π.μ. EEST  

Αν είναι να σωθεί η Ελλάδα,θα σωθεί απο τη θέληση των απλών,καθημερινών Ελλήνων,όποιο αξίωμα και αν διαθέτουν.Ο ενθουσιασμός των εφέδρων,αλλά και η μαχητικότητα των στελεχών στη συγκεκριμένη άσκηση λειτουργούν ως αχτίδα αισιοδοξίας στο νου του αναγνώστη.Τίποτε δε χάθηκε,τίποτε δεν πέθανε.Όσο κι αν το επιθυμούν διάφοροι,ένθεν κι ένθεν.....


Μέντωρ

θέραπς 3 Οκτωβρίου 2013 στις 2:24:00 μ.μ. EEST  

Πάντα τέτοια ν᾽ἀκούμε!
'Ετσι παιδιά!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

Όλες οι επιθετικές μονάδες του ΠΝ είναι έξω και διαθέσιμες,

να ξέρετε τα πληρώματα ξέρουν καλά τα συστήματα των πλοίων,και παρά την παλαιότητα δουλεύουν χάρη
στα συνεργεία βάσεως που αποκαθιστούν τις βλάβες και αξιοποιούν με ευλάβεια τα χρήματα που τους εμπιστεύεται O Ελλήνικός Λαός,παρά τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνουν όλοι.
Εδώ η Ενότητα των Ελλήνων κάνει θαύματα, στην οθόνη του ραντάρ-στο κέντρο πληροφοριών μάχης-στην γέφυρα-στο μηχανοστάσιο-στο πρόστεγο-στο ελικοδρόμιο,
μακριά απο τις όποιες αντιπαραθέσεις.

P25 ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Μάριος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 10:20:00 μ.μ. EEST  

ΚΩΣΤΑΚΟΣ:

Χαίρομαι που ακούω από κάποιον εκ των "έσω" ότι τα πληρώματα ξέρουν καλά τη δουλειά τους γιατί η δική μου γεύση από επίσκεψη σε πλοίο του ΠΝ άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σε επίσκεψη σε Φρεγάτα τύπου "S" που είχε αράξει στο λιμάνι της Θεσ/νίκης ο αξιωματικός που ξεναγούσε το γκρουπάκι μου δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνος για τα εγγύς αντιπυραυλικά συστήματα της φρεγάτας (Phalanx). Καθώς περνούσαμε μπροστά από τις συστοιχίες των Harpoon τον ρωτάω: "Αυτά τα harpoon δεν είναι;"

και παίρνω την απάντηση: "Δεν ξέρω - δεν είμαι σίγουρος. Μια στιγμή-" και απευθυνόμενος σε κάποιον άλλο αξιωματικό: "Ρε Μπάμπη, αυτά τα harpoon δεν είναι;" Για να πάρει φυσικά καταφατική απάντηση αφού ήξερα καλά ότι είναι τα harpoon (η ερώτηση ήταν πιο πολύ για να "γίνει κουβέντα").

Έχοντας δηλώσει ότι υπηρετούσε μήνες στο πλοίο αυτό μου δημιουργήθηκαν ερωτηματικά για τον αξ/κό αυτό ο οποίος καταφανώς δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη (και ακόμα πιο καταφανώς για τη λειτουργία) ενός βασικού οπλικού συστήματος πάνω στο πλοίο που υπηρετούσε. Δεν μου άφησε και την καλύτερη εντύπωση το περιστατικό... πως γίνεται ένας απλά ενθουσιώδης "απέξω" όπως εγώ να ξέρω ποια είναι τα οπλικά συστήματα του πλοίου (Harpoon, ASROC, ναυτική έκδοση των ΑΙΜ-7, Phalanx, τορπίλες 533mm, ΟΤΟ Melara 76mm + 2 ελικόπτερα) και ένας επαγγελματίας που υπηρετεί επάνω σε αυτό να μην γνωρίζει;

AXEΡΩΝ 3 Οκτωβρίου 2013 στις 10:20:00 μ.μ. EEST  

KΩΣΤΑΚΟΣ,στο πρόσωπο σου χαιρετούμε ὅλους ἐκείνους που δίνουν (ἑλληνική)ψυχή στα σίδερα.

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2013 στις 9:34:00 π.μ. EEST  

Φίλς Κωστάκο, έχω μείνει καγκελο.
Τα ίδια μου είχε πει και ο αδελφός μου, όταν ήταν στο ναυτικό στην 10ετία του ΄80.
υπήρχε αξκος υποβρυχίου που έπασχε από κλειστοφοβία και το λεγε χωρίς να ντραπεί. τι γίνεται?

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2013 στις 2:16:00 μ.μ. EEST  

προς φίλο που ρώτησε για ΠΝ, το κα΄θε μελος του πληρωματος σε ενα πολεμικο πλοιο εχει τον σκοπο και την δουλεια του. ειλικρινα ειτε ηξερε ειτε οχι ποια ειναι τα χαρπουν το ιδιο και το αυτο κανει. το πλοιο πολεμαει σαν συνολο οχι μοναδα. Αντιστοιχα για την ΠΑ, δεν εναι αναγκη ο καθε ιπταμενος να γνωριζει οπλα που δεν χρησιμοποιει το αεροπλανο του αλλα πρεπει να γνωριζει αυτα που χρησιμοποιει

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2013 στις 4:49:00 μ.μ. EEST  

Πρός Μάριος

φίλε μου υπάρχουν συστήματα στο πλοίο που δεν τα γνωρίζουν όλοι,
και αυτό μπορεί να το δείς στα μεγάλα πλόια
π.χ
Ο Μηχανικός δεν γνωρίζει απο τα H/N ή Δ/Β συστήματα και δεν έχει δουλεία με αυτά, και το αντίστροφο.

Την απάντηση του πληρώματος μπορείς να την δείς και αλλιώς,
ξέρει πολύ καλά την θέση του και μόνο το αντικείμενο του και δεν είναι ο ξερόλας του πλοίου, εκτός εξαιρέσεων δλδ άτομα που θέλουν να ξέρουν αρκετα απο προσωπικό ενδιαφέρων .

Αν ρώταγες πόσα πτερύγια έχει η προπέλα ή κάτι άλλο σχετικά με τα ύφαλα, μπορεί να δεχόσουν την ίδια απάντηση, σίγουρα όμως ξέρει καλά ο άνθρωπος που δουλεύει τα ύφαλα στην δεξαμενή.

Και απο ότι ξέρω η S έχει και άλλα καλούδια που δεν έχεις γράψει, είτε απο διακριτικότητα ή εν αγνοία, και καλά κάνεις.

P25 ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2013 στις 9:51:00 μ.μ. EEST  

Δεν γινεται να εχει καποιος κλειστοφοβια και να υπηρετει σε υποβρυχιο. Και να μην θελει να την δειξει αυτη θα φανει οπως και να εχει. Ασε που ο κλειστοφοβικος ουτε κατα διανοια δεν θα δηλωσει να υπηρετησει σε υποβρυχιο. Εχει τυχει με φιλους να παμε επισκεψη σε μουσειο υποβρυχιο (USS Growler) και ο κλειστοφοβικος της παρεας αρχισε να τρεμει ολοκληρος και εγινε μουσκεμα στον ιδρωτα οταν μπηκε σε αυτο. Μπορει αραγε ενας κλειστοφοβικος να αντεξει κλεισμενος σε ενα υποβρυχιο για 20 μερες ?? Εγω λεω οχι.....

Για την φρεγατα εκει ο καθενας ξερει μονο το αντικειμενο του. Και εγω σε επισκεψεις μου σε πλοια εχω ρωτησει τι ειναι το ταδε οπλο , τι ειναι η ταδε κεραια, τι ειναι αυτο, εκεινο κτλ και πηρα αρκετες φορες την απαντηση πως ,,δεν ξερω τι ειναι αυτο το οπλο γιατι ειμαι μηχανικος,, ,,έχω άλλη ειδικότητα,, κτλ.
Γιάννης

Μάριος 4 Οκτωβρίου 2013 στις 10:44:00 μ.μ. EEST  

Μπορεί να είναι και λάθος να θεωρω ότι όλοι θα έπρεπε να είναι τόσο ενθουσιώδεις. Ίσως να είναι και έτσι. Ελπίζω τουλάχιστον καθένας να έχει και μια δεύτερη ειδικότητα, ώστε ειδικά στα κρίσιμα συστήματα να υπάρχει υπερεπάρκεια, για τυχόν (πολύ) δύσκολες στιγμές.

Για τα "καλούδια" της "S" γνωρίζω ότι δημοσίευαν κάποτε τα περιοδικά και τίποτα άλλο. Για τους αισθητήρες/συστηματα μάχης δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Για τα οπλικά συστήματα νόμιζα ότι αυτά που έγραψα είναι όλα. Αν γνωρίζετε κάτι που δεν είναι διαβαθμισμένο, με χαρά να το ακούσουμε.

AXEΡΩΝ 5 Οκτωβρίου 2013 στις 8:48:00 π.μ. EEST  

Mάριε,και ἐγώ θα ἤθελα να γνωρίζω ἄν τυχόν οἱ S ἔχουν ἐπάνω καλούδια που δέν εἶδαν δημοσιότητα,θα ἤθελα ἐπίσης να γνωρίζω ἄν ἔχουν ΟΛΕΣ σόναρ,γιατί πρόσφατα διάβασα στο HellArmForces 2010 ὅτι ἡ Μπουμπουλίνα π.χ δέν εἴχε,και ἐπισημαίνω ὅτι ASROC οἱ S δέν εἴχαν ποτέ.

Pro από Συμβασιλεύουσα 5 Οκτωβρίου 2013 στις 9:05:00 π.μ. EEST  

@Μαριε η ελειψη γενικων γνωσεων , ειναι κατι φυσιολογικο για τους επαγγελματιες . Μην ξεχνας οτι πολλες φορες αλλοι λογοι και οχι η "καψουρα" τους οδηγουν στο να ακολουθησουν το συγκεκριμενο αντικειμενο .Τελος παντων το εχω συναντησει και σε επαγγελματιες ξενων χωρων , οπου στην αρχη το αντιμετωπισα με εκπληξη οπως εσυ αλλα μετα ....... καταλαβα. Σπανια θα συναντησεις εναν μηχανικο φρεγατας(ας πουμε) που θα εχει γνωσεις επιπεδου Κ.Κ (ας πουμε παλι) για την ιδια του την φρεγατα . Αντιθετα οι συνηθεις υποπτοι ιστοχωροι βριθουν απο σαινια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP