Άσκηση "Πυρπολητής" παρόντος του πρωθυπουργού

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, επιβαίνων της φρεγάτας «Σαλαμίς» (F 455), παρακολούθησε σήμερα τη διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες ανοιχτά της Ύδρας, στη νησίδα Δοκό. Το σενάριο της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν μονάδες του Στόλου, της ΠΑ και τμήματα Ειδικών Δυνάμεων, αφορούσε ανακατάληψη νήσου.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής καθώς και ξένοι ακόλουθοι άμυνας.

«Αυτή η δύσκολη απαιτητική διακλαδική άσκηση –επιτυχημένη άσκηση– δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της άσκησης. «Και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια» κατέληξε.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Το ΠΤΜ "Κεφαλληνία" (L 180) τύπου Zubr



Οι φρεγάτες "Αιγαίον" (F 460) και "Ύδρα" (F 452)




Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, εκατέρωθεν του πρωθυπουργού και του ΥΕΘΑ,
ανταποδίδουν το χαιρετισμό στη διερχόμενη πυραυλάκατο.








Οι φρεγάτες "Αιγαίον" (F 460), "Κανάρης" (F 464), "Ύδρα" (F 452) και οι 
πυραυλάκατοι "Δανιολος" (P 68), "Γρηγορόπουλος" (P 70),  "Μπλέσσας" (Ρ 21)
και "Καβαλούδης" (Ρ 24) σε γραμμή παραγωγής μετά τη λήξη της άσκησης.

Ανάδυση του υποβρυχίου "Αμφιτρίτη" (S 117)


8 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2013 στις 7:32:00 μ.μ. EEST  

Εντάξει, έχει μια αξία να παρακολουθεί ο πρωθυπουργός μια άσκηση αλλά πρέπει να αλλάζει και το πεδίο της άσκησης καμια φορά. Τη Δοκό την έχουν μάθει οι δικοί μας απέξω κι ανακατωτά.

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2013 στις 7:33:00 μ.μ. EEST  

ΕΕΕ Ναύαρχε έφτιαξες τα φώτα στην προβλήτα της Αμφιάλης σήμερα γιατί θα ερχόταν ο Αντώνης, τόσον καιρό τον κόσμο τον είχατε γραμμένο να μπαίνει στα πλοιάρια μέσα στο σκοτάδι, δεν πειράζει όταν σε γράψει και αυτός εσείς απο το σκοτάδι δεν θα βγείτε ποτέ .
Να έρχεστε πιο συχνά μπάς και φτιάξετε και τίποτα άλλο, όλα εμείς θα τα κάνουμε.

#Άντε Αντώνη έκανες και την βόλτα σου και σήμερα κοτεράτος,πως τα είδες είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζεις#

#το Πρωί μέσα στο σκοτάδι και καθώς αναπτύσεται η δύναμη των ταχέων σκαφών έτσι χωρίς φώτα μόνο τα με ναυτιλίας, σιλουέτες χαμηλές που πολύ δύσκολα θα τις διακρίνει κανείς, θυμήθηκα τον ΚΩΣΤΑΚΟ #


P25 ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2013 στις 12:49:00 π.μ. EEST  

Αυτο που με συγκλονιζει στις ελληνικες ασκησεις ειναι ο ρεαλισμος-στελεχη της ΔΥΚ μαθαινουν να κανουν αποβασεις σε καραβια γιατι σε περιπτωση πολεμου με τους Τουρκους θα τους στελνουμε να τους κλεβουν πλοια...

Πιο χαμηλα πιο χαμηλα.

Nikos 17 Οκτωβρίου 2013 στις 9:31:00 π.μ. EEST  

Αυτό το παιδί ο Αβραμόπουλος…αδικείται… στο Χόλυγουντ θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα…

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2013 στις 10:53:00 π.μ. EEST  

«Έξη τρόποι για να ηττηθεί κάποιος:
1) Λανθασμένος υπολογισμός της εχθρικής ισχύος
2) Έλλειψη εξουσίας
3) Κακή εκπαίδευση
4) Αδικαιολόγητη οργή
5) Μη τήρηση της πειθαρχίας
Ανικανότητα χρησιμοποίηση επιλέκτων πολεμιστών» και «Αν η μάχη δε καταλήξει σε νίκη τότε δεν πρέπει να πολεμήσεις, ακόμα και αν το διατάξει ο ηγεμόνας».
Αλλά και την νίκη: «Αν είναι σίγουρο ότι η μάχη θα καταλήξει σε νίκη, τότε πρέπει να πολεμήσεις ακόμα αν και ο ηγεμόνας το απαγορεύει»,Σουν Τζου
Αιρετικος

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2013 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

ασκήσεις και κόντρα ασκήσεις, άραγε μήπως συνάντησαν καμιά τουρκ ακταιωρό και έκαναν στην άκρη για την αβλαβή διέλευση των "συμμάχων";
τελικά ο μηδενιστής όσο και να με τσαντίζει στα συγκεκριμένα θέματα έχει δίκιο.

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2013 στις 2:04:00 μ.μ. EEST  

ετυχε να ψαρευω εκεινη την ημερα στο ακρωτηριο τσελεβινα -οπωςλενε οι ντοπιοι-η σκυλαιον κατα τους χαρτες.μια super vita προπορευοταν κ μια combattante ακολοθουσε 5 μιλια πιο πισω.ο υπολοιπος στολος σε ρυθμους πολυ αργους σαν να ψαρευαν συρτη...δεν ξερω αν ηταν το σχεδιο της ασκησης η εκαναν οικονομια καυσιμων.παντως λυπηθηκα τα βατραχια με αυτα τα καρυδοτσουφλα που εχουν με 5 μποφορ δεν πας πουθενα,μετα το περας της ασκησης κ μεχρι να τελειωση το μπουρινι κ να πεσουν τα μποφορ εκαναν σταση στο λιμανι του πορου.οτν σταματισε ο αερας το απογευμα εφυγαν για την βαση τους.αραγε θα πεσουν κονδυλια για την αγορα εξοπλισμου για σοβαρες καταδρομικες επιχειρεισεις?αν οχι ευχομαι στα μεταχειρησμενα mark v απο τον θειο σαμ

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2013 στις 2:29:00 μ.μ. EEST  

έχω πεθάνει στα γέλια με διάλογο ελλήνων αμεα σε φυλλάδα σχετικά με το αν έχει το υπουργείο λεφτά να δώσει ξυραφάκια στο στρατό

χαχαχαχαχα

Εν κρυπτώ σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ για τους φίλους που δεν έχουν πάρει πρέφα την Kelly McGillis με το τζόκει και τα prada: μια φώτο Α4 please!

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP