«Minoan Star»: Ελληνο-ισραηλινή συνεκπαίδευση στη Κρήτη

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

H Αεροπορία Στρατού θα πραγματοποίησει νέα
συνεκπαίδευση στη Κρήτη με την Ισραηλινή Πολεμική
Αεροπορία.
To Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι στις 15-16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεκπαίδευση της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ) και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στην περιοχή της Κρήτης. Η άσκηση με την ονομασία «MINOAN STAR» θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας-Ισραήλ για το έτος 2013 και σύμφωνα με πληροφορίες του defence-point.gr, από ισραηλινής πλευράς θα συμμετάσχουν 8 ελικόπτερα UH-60, 1 αεροσκάφος C-12 (King Air 200), 4 ελικόπτερα CH-53, 2 αεροσκάφη C-130 (εναέριου εφοδιασμού καυσίμου) και 1 αεροσκάφος C-130 για μετακίνηση πληρωμάτων και υλικών ενώ η ΑΣ θα συμμετάσχει με 3 επιθετικά ελικόπτερα AH-64A Apache, 3 επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA Longbow Apache και 1 ελικόπτερο CH-47D Chinook. Τα σενάρια που θα υλοποιηθούν θα είναι τα ίδια και για τις δύο ημέρες και θα εκτελεστούν από διαφορετικά πληρώματα. Για τα πληρώματα επιθετικών ελικοπτέρων προβλέπεται η διεξαγωγή πτήσεων σε κοινούς σχηματισμούς για συνεκπαίδευση στα αντικείμενα της πτήσης χαμηλής ναυτιλίας, της συνοδείας, της ασφάλισης περιοχής και της εικονικής προσβολής στόχων εδάφους, με τη συνεργασία για αναγνώριση στόχων και μεταβίβαση πληροφοριών μέσω αεροσκαφών C-12 (King Air 200) της IAF. Για τα πληρώματα μεταφορικών ελικοπτέρων έχει προγραμματισθεί η εκτέλεση πτήσεως και αποπροσγειώσεων σε ορεινό έδαφος και σε μεγάλα ύψη καθώς και υλοποίηση σεναρίου αποστολής SAR. Πέραν των παραπάνω σχεδιάσθηκε η υλοποίηση σεναρίου αποστολών έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR) με τη συμμετοχή ισραηλινών ελικοπτέρων CH-53 και ελληνικών επιθετικών ελικοπτέρων.

strategyreports

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP