H Φωτογραφία της Εβδομάδας

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Επιθετικό ελικόπτερο ΑH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Athens Flying Week 2013, η οποία διεξήχθη στο Αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Είναι περιττό να τονίσουμε την σημασία των συγκεκριμένων ελικοπτέρων για τον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό..Η πραγματοποίηση προγράμματος εκσυγχρονισμού των 19 παλαιότερων ΑΗ-64Α+ της ΑΣ στο επίπεδο AH-64D Block II δεν είναι πλέον δυνατή, μιας και η γραμμή παραγωγής της Boeing έκλεισε. Υπό αυτό το πρίσμα, βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον το δημοσίευμα του Flightglobal σχετικά με το ισραηλινό πρόγραμμα αναβάθμισης των δικών του 26 AH-64A με προσθήκη επιπρόσθετου διαμερίσματος ηλεκτρονικών κάτω από την άτρακτο (πίσω από το πυροβόλο), προσθήκη νέων υπολογιστών και αντικατάσταση μέρους της αρχικής καλωδίωσης.

6 σχόλια:

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 11 Οκτωβρίου 2013 στις 8:34:00 μ.μ. EEST  

Όχι τίποτε άλλο αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μεταχειρισμένο Απάτσι πουθενά. Όσοι τα έχουν,τα φυλάνε ως κόρη οφθαλμού. Μια δωδεκάδα ακόμη έπρεπε να αγοραστεί τον καιρό των παχέων αγελάδων. Τώρα...συντήρηση και μέσα τα κεφάλια.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2013 στις 6:53:00 π.μ. EEST  

Μηπως θα επρεπε να αποκτησουμε τοτε η τωρα αντι των ακριβων Απατσι, μεγαλυτερες ποσοτητες καποιου πιο φθηνου; πχ Super Cobra, η Α129 , η Τiger; Με στοχο να αντιμετωπισουμε τις ορδες αρματων η τις ορδες αποβατικων.
Νομιζω αναλογη ειναι η τακτικη των τουρκων.

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2013 στις 9:58:00 π.μ. EEST  

"Με στοχο να αντιμετωπισουμε τις ορδες αρματων η τις ορδες αποβατικων."

φίλε συγνώμη, επειδή κάνω και γω πολλά ορθογραφικά, μήπως εννοείς πορδές και όχι ορδές;

οι πορδές 70 εκ τούρκων, αν και αρκετές ειδικά με τόσα κεμπάπ, δεν αντιμετωπίζονται με απάτσι αλλά με αρωματικά χώρου και το κλασικό έλατο στον καθρέφτη των ταξί.

αν εννοείς όντως ορδές 32 απάτσι είναι πολύ περισσότερα απο όσα χρειαζόμαστε για 400 μτχ άρματα και 40 πλοία και αυτά σίγουρα δεν είναι ορδή.
ούτε έχουμε λεφτά για μικρότερο -και όχι τόσο θωρακισμένο- ε/π για να κυνηγάει τομα και πεζούς.

μηδενιστής

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2013 στις 2:52:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 13 Οκτωβρίου 2013 - 6:53:00 π.μ.

αφού ξέρεις την απάντηση από τον ειδήμονα σε τέτοια θέματα, γιατί ρωτάς;

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2013 στις 9:26:00 π.μ. EEST  

Αυτό είναι το προβλημα μας γενικα. Αντι να συζηταμε εχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΨΗ και φυσικα αλανθαστο μεγαλυτερο αποι αυτο του Πάπα

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2013 στις 12:32:00 μ.μ. EEST  

@15 Οκτωβρίου 2013 - 9:26:00 π.μ. EEST

ανώνυμε έκανες άνοιξες κάποια συζήτηση; αν είσαι ο ίδιος με τον 13 Οκτωβρίου 2013 - 6:53:00 π.μ. EEST
σου απάντησα.

"αν εννοείς όντως ορδές 32 απάτσι είναι πολύ περισσότερα απο όσα χρειαζόμαστε για 400 μτχ άρματα και 40 πλοία και αυτά σίγουρα δεν είναι ορδή."

αν θες να το κουβεντιάσουμε εδώ είμαι. απόλυτος σε απόψεις είναι μόνο ο νεκρός.


μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP