Συμφωνία στη Γερουσία των ΗΠΑ στο "παρά πέντε" της στάσης πληρωμών

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μια ανάσα πριν χτυπήσει «κόκκινο» το όριο του δανεισμού των ΗΠΑ, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου που απομακρύνει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών και οδηγεί στην επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα στη Γερουσία αργά το απόγευμα της Τετάρτης κατόπιν συνεδρίασης των γερουσιαστών για την επισφράγιση των όρων του πλαισίου νομοθετικής πρότασης που διαπραγματεύτηκαν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Χάρι Ρέιντ και ο Ρεπουμπλικανός Μιτς Μακόνελ.

Η νομοθετική πρόταση πρόκειται να τεθεί πρώτα προς ψήφιση στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου και αναμένεται να εγκριθεί κυρίως με ψήφους των Δημοκρατικών, όπως δήλωσε σύμβουλος του κόμματος.

Ο ίδιος μετέφερε πως αμφότεροι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί αναμένουν πως το σχέδιο θα εγκριθεί, και έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Τζον Μπένερ προς τη Γερουσία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Εν συνεχεία το μέτρο οδηγείται στη Γερουσία για την τελική έγκριση του Κογκρέσου, η οποία και θα ανοίξει το δρόμο για την απαραίτητη υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα με την οποία η πρόταση θα λάβει ισχύ νόμου.

Η διακομματική συμφωνία στη Γερουσία παρατείνει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου το όριο χρέους και ανοίγει ξανά τις ομοσπονδιακές δημόσιες υπήρεσιες, εξασφαλίζοντάς τους χρηματοδότηση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Το όριο του αμερικανικού δανεισμού βρίσκεται στα 16,7 τρισ. δολάρια και θα χτυπούσε «κόκκινο» την Πέμπτη, με κίνδυνο να οδηγούνταν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε στάση πληρωμών.

Πηγή:www.in.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2013 στις 11:29:00 π.μ. EEST  

νόμιζε ο ομπάμα ότι θα καθάριζε με τους κολοσσούς φαρμακοβιομήχανους, πολεμοκάπηλους και λοιπούς ιέρακες των πανίσχυρων λόμπυ και ακόμη δεν έχει καταλάβει "ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο".
δεν ρωτούσες φουκάρα μου προς ελλάδα μεριά, για να σου τα κάνουμε λιανά.
ακόμη και οι κινέζοι σου τράβηξαν το αυτί. κατά τ΄άλλα είσαι πλανητάρχης.χαχα

Myron 17 Οκτωβρίου 2013 στις 7:52:00 μ.μ. EEST  

Αν περάσει πάλι η γραμμή των πολυεθνικών και των λεγόμενων "πατριωτών" Αμερικανών (δηλαδή των παρεμβατικών και πολεμοκάπηλων), μαζί με τα αμερικανάκια του Ομπάμα θα καούμε κι εμείς...

Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2013 στις 9:11:00 π.μ. EEST  

@ Myron
τι αν περάσει πάλι η γραμμή....
εκεί κατέληξε το θέμα με τις αναγγελίες ομπάμα: 1)για απόχώρηση από ιράκ, αφγανιστάν και συμμάζεμα πίσω στο σπίτι από άλλα μέτωπα--δεν προχώρησε στη συρία, όχι από το θέμα ρώσων, αλλά για να μείνει πιστός σε όσα λέει-- και
2)το σημαντικότερο στα βήματα που θέλει να κάνει για πιο ανθρώπινη ζωή των αμερικάνων (θέμα υγείας, δεν έχεις ψόφα)περιορισμούς στην οπλοκατοχή και γενικά όπου νομίζουν ότι είναι "μαλακός"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP