Με τον κ. Πάγκαλο θα ασχοληθεί κανένας εισαγγελέας;

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Με εκπληκτική επιπολαιότητα, αν δεν πρόκειται για κάτι χειρότερο, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Θ. Πάγκαλος δήλωσε σήμερα δημοσίως ότι η ΕΥΠ «είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα», κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών (σημ. πρόκειται για την περίοδο 1996-1999 που έληξε με την παραίτησή του λόγω του φιάσκου Οτσαλάν).

Μάλιστα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε και τεχνικές λεπτομέρειες (!), λέγοντας ότι η ΕΥΠ «παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις δύο πρεσβείες, της Άγκυρας και της Αθήνας». Προσέθεσε ότι γνώση του θέματος είχαν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας και ο αρμόδιος για την ΕΥΠ υπουργός.

Στα σημερινά ΜΜΕ η διήγηση του κ. Πάγκαλου μεταδίδεται με όλες τις γραφικές λεπτομέρειές της (το πρωινό κουλούρι κλπ.) - εμείς αρνούμαστε να τις αναπαραγάγουμε. Πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο να ξεχωρίσουμε τα σοβαρά θέματα από τον χαβαλέ. Και όσοι άσκησαν υψίστης σημασίας δημόσια αξιώματα πρέπει να αρχίσουν να σοβαρεύονται, τουλάχιστον όταν αναφέρονται στα θέματα της αρμοδιότητός τους δημοσίως. Αλλιώς πρέπει να υφίστανται τις κυρώσεις του νόμου.

Ο κ. Πάγκαλος έχει διανύσει μια μεγάλη πολιτική διαδρομή, με λίγες επιτυχίες και αρκετές παταγώδεις αποτυχίες. Περίοπτη θέση στη διαδρομή αυτή έχουν οπωσδήποτε, η συμμετοχή του στο χειρισμό της κρίσης των Ιμίων (κυρίως με παρουσία σε τηλεοπτικά πλατώ και με εκκλήσεις προς τον άνεμο να παρασύρει τη σημαία) και ο ρόλος του ως "μεγάλου τραγουδιστή" στην τραγωδία που οδήγησε τον Α. Οτσαλάν στην Τουρκία. Από το 2012 παραμένει εκτός Βουλής, αφού το Μάιο του 2012 αποφάσισε (μάλλον σοφά...) να μην εκτεθεί στη λαϊκή ψήφο.

Παρ' όλα αυτά ο κ. Πάγκαλος παραμένει τακτικός θαμώνας των ΜΜΕ, καθώς η πνευματώδης ευφράδειά του και η ροπή του προς τον εντυπωσιασμό θεωρείται πως ανεβάζουν τις ακροαματικότητες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πάγκαλος φαίνεται να έχει αποκτήσει κάποιου είδους "ακαταλόγιστο" για όσα λέει: "εντάξει μωρέ, έτσι είναι ο Πάγκαλος". Όμως αυτό το ακαταλόγιστο έχει και όρια, και τα έσχατα όρια είναι τα εθνικά απόρρητα. Δεν μπορεί αυτά να τίθενται σε κίνδυνο, επειδή ο κ. Πάγκαλος νοστάλγησε τη δημοσιότητα. Από ασυλλόγιστες (;) αποκαλύψεις τέτοιου τύπου μπορούν να κινδυνέψουν ζωές και καριέρες εμπλεκομένων προσώπων (η περίπτωση του Στηβ Λάλας δεν είναι και τόσο μακρινή) ή να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των κόπων τους και των κινδύνων που διέτρεξαν.

Και δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε το ενδεχόμενο, η παρέμβαση του κ. Πάγκαλου να μην ήταν ασυλλόγιστη, αλλά υπολογισμένη. Ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με στόχο να "εξισορροπήσει" την αποκάλυψη του περιοδικού Spiegel περί υποδομών παρακολούθησης στην αμερικανική πρεσβεία...

Πάντως ασχέτως των κινήτρων του κ. Πάγκαλου, ο Ποινικός Κώδικας είναι σαφής: "Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών" (άρθρο 146).

Μήπως ήρθε η ώρα να κινηθεί κάποιος εισαγγελέας;

40 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 9:58:00 μ.μ. EET  

OTI INE I TROXONOMI GIA TOUS POLITES INE KAI IISAGKELIS KAI EKSIGOUME TROXONOMI INE GIA KLISIS KAI ISAGELIS GIA NA ASXOLOUNTE ME PSILIGKATZIDIKES IPOTHESIS

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:10:00 μ.μ. EET  

Με τον όρο χαφιεδισμός τί ακριβώς είπαμε οτι περιγράφεται;

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:16:00 μ.μ. EET  

Ό Πάγκαλος δεν είναι έξυπνος, είναι εξυπνάκιας. Έχει μεγάλη διαφορά. Κάθε φορά που έπρεπε να λειτπυργήσει η υποτιθέμενη εξυπνάδα του για το καλό της Ελλάδας, τα έκανε μαντάρα.
Μόνο για τηλεοπτικές ατάκες είναι.

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:16:00 μ.μ. EET  

Πολύ σωστά!

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:18:00 μ.μ. EET  

"Ελα Ελένη μου"......

Οδυσσέας 29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 10.10:
Δε μας δίνεις καλύτερα το δικό σου ορισμό;

strategy 29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:27:00 μ.μ. EET  

Δικηγόρος, ως πολίτης, κατέθεσε μήνυση στον Θ. Πάγκαλο για τις δηλώσεις του. Τον κατηγορεί για μια σειρά από κακουργήματα. Αναμένουμε το πλήρες κείμενο.

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 11:35:00 μ.μ. EET  

Τη σύλληψη του πρώην υπουργού Θόδωρου Πάγκαλου και ποινική του δίωξη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας ζητεί δικηγόρος της Αθήνας μετά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών για την υπόθεση των υποκλοπών. Τη μήνυση κατέθεσε στο Α.Τ. Παπάγου ο δικηγόρος Άγις Τάτσης και με αυτή ζητεί να ασκηθεί εναντίον του δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και να συλληφθεί εντός του αυτοφώρου, καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.


Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 12:06:00 π.μ. EET  

"Κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν"

Θ. Πάγκαλος, σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Πόση ψυχραιμία να δείξω νέος άνθρωπος; ΠΟΣΗ;

Δημήτρης Σ.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 30 Οκτωβρίου 2013 στις 1:22:00 π.μ. EET  

Ο Πάγκαλος μοιάζει να είναι γραφικός αλλά δεν είναι έτσι. Παλιά π...να στην πολιτική σκηνή, ποτέ δε μιλά χωρίς σκοπιμότητα. Δεν υπήρξε, όσο μπορώ να θυμηθώ, μια λέξη του που να μην στόχευε σε πολιτικό αποτέλεσμα. Ακόμα και όταν δείχνει σουρωμένος ξέρει τι λέει. Μην παρασύρεστε από τη χοντράδα της συμπεριφοράς του, είναι και αυτό ένα προφίλ που πουλάει, ειδικά σε κόσμο χωρίς πολιτική παιδεία - το 90% των Ελλήνων. Νομίζει ο άλλος ότι μιλά ο Πάγκαλος αυθόρμητα και έξω από τα δόντια και τρώει το παραμύθι.

Μια χαρά έσωσε τα αφεντικά του στην Ουάσιγκτον από την κάπως δύσκολη θέση που θα βρίσκονταν μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα. Όχι ότι ειλικρινά θα νοιάζονταν τα υπερατλαντικά αφεντικά για τη γνώμη των ιθαγενών αλλά καλό είναι να μην δημιουργούνται εντυπώσεις για χρωστούμενα. Τώρα έγινε ο συμψηφισμός. Βέβαια, ίσως να εκθέτει έτσι στελέχη της ΕΥΠ...ψιλά γράμματα, παράπλευρες απώλειες, εδώ χ....κε για τα Ίμια, κάρφωσε τον Οτσαλάν,για τους ΕΥΠτζήδες θα νοιαστεί;

Τι να κάνουν οι μηνύσεις και οι εισαγγελείς; Θα συλλάβουν τον ευνοούμενο του αφεντικού; Αστεία πράγματα.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 1:23:00 π.μ. EET  

Θοδωρε,μεταξυ μας τωρα,δεν ηταν ενα κουλουρι αυτο που ειχες μαζι με τον καφε σου.Ολοκληρο το αρτοπωλειο ητανε...

Nikos 30 Οκτωβρίου 2013 στις 9:29:00 π.μ. EET  


Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει, σε αντίθετη περίπτωση θα δικαιώσει όσους πιστεύουν ότι είναι πολιτικά καθοδηγούμενη και ανάξια του ρόλου της. Εάν ο Πάγκαλος έχει σώας τας φρενας πρέπει να μπει φυλακή, αν είναι ψυχασθενής να τον κλείσουν σε τρελάδικο, σε κάθε περίπτωση έξω δεν μπορεί να κυκλοφορεί και να μοιράζει κρατικά μυστικά σε κάθε συζήτηση καφενείου που κάνει στα ΜΜΕ. Περιττό να επισημάνω ότι τυχών αδράνεια θα δικαιώσει, μεταξύ άλλων περιθωριακών, και τη Χ.Α.

Alexandros 30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:09:00 π.μ. EET  

Από που να πιάσει κανείς το θέμα αυτό, πραγματικά δεν ξέρω. Έτσι κάποιος δε συνελήφθη και ο Λάλας αν δεν κάνω λάθος το όνομά του; Δεν αν ο Πάγκαλος είναι ηλίθιος ή όχι, αλλά η αποκάλυψη κρατικών μυστικών είναι ποινικά κολάσιμη!
Άλλη μια απόδειξη του πως οι διαπραγματευτές μας χάνουν μόνοι τους την αξιοπιστία τους στα μάτια μας και να γιατί δεν μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη! Όταν κάποιος κάνει τόσο τρομερά σφάλματα και οφθαλμοφανή πώς είναι δυνατόν να χειριστεί πολύπλοκα και σοβαρά ζητήματα διαπραγματεύσεων;

Βασίλης Ζορμπάς 30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:37:00 π.μ. EET  

Τα είπε όλα ο ΦΚΜΚΜ

Οι πολιτικοί (κάποιοι) μπορεί να μην έχουν πολλά χαρίσματα, αλλά κάτι τέτοια είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Διαβάζοντας το βιβλίο του Γιάννη Καψή, υπουργού εξωτερικών σε δύσκολα χρόνια, έβλεπες πως ήξεραν να χειραγωγήσουν ΜΜΕ, πως να στριμώξουν ή να κάνουν χάρες σε άλλους διπλωμάτες, πως να αποσπάσουν την προσοχή, πως να παίξουν το παιχνίδι του καλου-κακού μπάτσου, και φυσικά πως να χειραγωγήσουν τον απλό κοσμάκη ο οποίος διαβάζει τα γεγονότα πολύ πολύ πιο μονοδιάστατα.
Ιδιαίτερα ο Πάγκαλος που είναι πανέξυπνος, τώρα που δεν είναι και στα πράγματα για να παρασυρθεί από το θυμικό του, θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πέταξε την βόμβα κατά λάθος.
Βασίλης Ζορμπάς (ΒΖ)

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:55:00 π.μ. EET  

@ Νίκο, 30/10 9:29:0πμ

διάβασε τι ΣΟΦΑ γράφει ο καμπόυς και θα αντιληφθείς, γιατί θα το ΄περάσουν στο "ντούκου" και θα ισχυρισθούν ότι είναι εκτός πολιτικής σκηνής και σαν πάγκαλος τέτοιος που είναι, ΜΙΑ ζωή τέτοια λέει.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 12:52:00 μ.μ. EET  

τιμωρηθηκε η vodafone για τις υποκλοπές στον καραμανλή; η δικαιοσύνη γιατι δεν ασχολειται μαζί της;

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 3:18:00 μ.μ. EET  

Κάποιος γράφει πιο πάνω πως ο Πάγκαλος είναι ηλίθιος.

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας ηλίθιος να καταφέρει να γίνει αντιπρόεδρος (ο Νο 2 στην ιεραρχία !!!) σε μία κυβέρνηση. Οπότε δεν είναι ηλίθιος. Είναι ένας πολύ έξυπνος και έμπειρος πολιτικός.

@ΦΚΜΚ
Δεν είναι δυνατόν να κάνει με τις δηλώσεις του εξυπηρέτηση στους αμερικάνους και να λέει μέσα σε όλα πως οι αμερικάνοι τον έλεγαν γαμημένο Πάγκαλο.
Βγάζει τα απωθημένα του.

Κάπου που έγραψα πως είναι κυκλοθυμικός και μου φαίνεται το είδες.
Κάτι που δεν είναι γνωστό γιατί τα ΜΜΕ δεν έκαναν ποτέ κουβέντα για αυτό. Όσο ήταν υπ.εξ όταν τα έπερνε στο κρανίο εκτόξευε καφέδες και νερά σε υπαλλήλους και τους έβριζε. Του έχουν κάνει πολλές μηνύσεις οι υπάλληλοι του υπ.εξ για εξύβριση.
Δεν ξέρω αν δικάστηκε και τι έγινε.
Γιάννης

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 3:31:00 μ.μ. EET  

Σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με το ίντερνετ έχω διαβάσει χιλιάδες φορές σχόλια πως ο τάδε πολιτικός εξυπηρετεί τους τάδε ξένους. Είτε με πράξεις, δηλώσεις, αποφάσεις, νόμους, συμφωνίες κτλ. Δηλαδή αποκλείεται κάποιος μία ρημάδα φορά του να εξυπηρετεί εμάς ?? Επειδή βγήκε στην φόρα ότι οι αμερικάνοι παρακολουθούσαν το κινητό της Μέρκελ στο καπάκι οι αμερικάνοι απ' όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη βρήκαν τον Πάγκαλο και τον έβαλαν να βγει να κάνει δηλώσεις πως παρακολουθούσαν και εμάς και εμείς αυτούς και πως στις συνομιλίες τους τον έβριζαν γαμημένο ??
Νταξ' τώρα. Μην τρελαθούμε.....
Γιάννης

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 4:12:00 μ.μ. EET  

Προς 12.52:
Η Vodafone έφαγε μεγάλο πρόστιμο από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών αλλά προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας και το Συμβούλιο Επικρατείας το ακύρωσε για κάποιο τυπικό λόγο.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 4:59:00 μ.μ. EET  

ο παγκαλος δεν καταλαβα που φταιει.
εμεις δεν τον ψηφιζαμε τοσα χρονια;

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 6:03:00 μ.μ. EET  

δηλαδη τη vodafone τη χαιδεψαν ελαφρα στα μαλλια

AXEΡΩΝ 30 Οκτωβρίου 2013 στις 8:26:00 μ.μ. EET  

Ὅσο και να το κλωθογυρίσω το πράγμα στο μυαλό μου,πάλι στα λόγια του Φκμκ καταλήγω.
Και σχετικά με την κυκλοθυμία του Πάγκαλου,δέν τον γνωρίζω προσωπικά,ἀλλά ἔχω την ὑποψία ὅτι εἶναι ὑστερία που τον καταλαμβάνει ὅταν αἰσθάνεται ἀνασφάλεια.
Θα ἤθελα πάρα πολύ να ἤμουν σε μία γωνία να ἔβλεπα,ἄν κάποτε τον στριμώξουν τον Πάγκαλο τίποτε ἔκτακτοι «ἐπίτροποι»,πόσους και πόσο στεγνά θα δώσει με το νί και με το σίγμα.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 9:06:00 μ.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

Το θέμα ξέρεις ποιό είναι;Οτι δυστυχώς ο Πάγκαλος είναι ένα απο τα πολλά δείγματα της κάκιστης ποιότητας των ανθρώπων που θέλουν να έχουν τη διαχείριση των τυχών μας σε αυτό το τόπο.Σε ποιά σοβαρή και ισχυρή χώρα θα έλεγε πολιτικός ταγός κάτι τέτοιο και θα την εξέθετε(ο Σνόουντεν που άρχισε να κελαηδάει δεν κατατάσσεται σαφώς στη κατηγορία''πολιτικοί'')με τέτοια μοναδική ευκολία;Δε ξέρω αν έχει αναλάβει το ρόλο του λαγού των Αμερικανών προκειμένου να σκορπιστεί το ανάθεμα-αν και το κάζο των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν συνηγορεί για κάτι τέτοιο-ή απλά τον διακρίνει η αμετροέπεια.Γεγονός είναι οτι με μοναδική ευκολία όλα αυτά τα χρόνια οι εθνοπατέρες έκαναν πολλά προς τη λάθος κατεύθυνση μην υπολογίζοντας για τις συνέπειες των πράξεών τους,είπαν πολλά,υπήρξαν ενίοτε προκλητικοί(τη περίπτωση του πρώην υπουργού Γ.Πασχαλίδη όταν ερωτήθηκε τι γευμάτισε και απάντησε''σφυρίδες ποσέ,ό,τι τρώει κι ο λαός'' τη θυμάται κανείς;),μάλλον επειδή δε βρέθηκε κανείς να τους βάλει στη θέση τους.Μήπως αυτός ο κάποιος έπρεπε να είμαστε εμείς που επί σειρά ετών τους παρείχαμε τη ψήφο μας για πολλούς και διαφόρους λόγους;


Μέντωρ


Γεράκι 30 Οκτωβρίου 2013 στις 11:31:00 μ.μ. EET  

ΦΚΜΚ αν είχε αφεντικά στην Ουάσιγκτον θα είχε δώσει τον Λάλας πολύ πριν τον κάψει η αλαζονεία υπουργών της ΝΔ το 1993, εν μέσω εσωκομματικής διαμάχης, Σκοπιανού και δράσης ΜΑΒΗ. Από όσο διαβάζω ήταν Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Κοινότητας 1984-85 και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών 1985-89 που σημαίνει ότι ήταν σε θέση να γνωρίζει τον Λάλας ως πηγή, δεδομένου ότι αξιοποιήθηκε όπως γράφεται και στην κρίση του 1987. Άλλο ακατάλληλος πολιτικός κι άλλο προδότης ο οποιοσδήποτε πολιτικός που έχει διατελέσει σε τέτοια αξιώματα. Φαντάσου δηλαδή την περίοδο 1990-92 που είχαμε Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και Υπουργό Εξωτερικών Σαμαρά και τα απόρρητα του Λάλα διανέμονταν ανεξέλεγκτα παρακάμπτοντας το αναγκαίο υπηρεσιακό φιλτράρισμα για να μην καεί η πηγή, να είχαμε Σημίτη ή ΓΑΠ και Πάγκαλο σε αυτές τις θέσεις. Μια πηγή που λειτουργούσε από το 1977 ως το 1993 χωρίς να καεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις παρ' όλο που υπήρξαν περίοδοι έντονης διπλωματικής κρίσης.

Η ανικανότητα και η ακαταλληλότητα κυβερνητικών χειρισμών δεν χαρακτηρίζει, όπως παρουσιάζεται, τη μία μόνο πλευρά του δικομματισμού των περασμένων δεκαετιών. Βολεύει κομματικά η συνεχής καταγγελία περί προδοσίας σε εθνικά ζητήματα που μας πονάνε όλους (Ίμια, Οτσαλάν, Πτώχευση Κράτους), παραβλέποντας πως σε όλα υπάρχει μερίδιο ευθύνης αυτών που καταγγέλλουν. Τα Ίμια εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν από την εσωκομματική διαμάχη, την πολιτική και μεντιακή εκμετάλλευση κι από μια σειρά λαθών αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα που ο καθένας θεωρούσε πως εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον όπως το φανταζόταν ο ίδιος. Αλλιώς το εννοούσε η μισή κυβέρνηση κι αλλιώς η άλλη μισή, αλλιώς τα Υπουργεία κι αλλιώς οι εφημερίδες κοκ Με τον Οτσαλάν το ίδιο, λες και οι προδότες θα περίμεναν να τους τον φέρουν στη ζούλα και να πηγαινοέρχεται δυο και τρεις φορές για να τον παραδώσουν. Το ίδιο και με την κατάρρευση της οικονομίας. Μωρές παρθένες οι δε, μόνο οι άλλοι τα κατασπατάλησαν, μάλλον ο Άκης μόνος του.

Ο στείρος καταγγελτικός λόγος περί προδοτών έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται συνολική αποτίμηση και αυτοκριτική για να πάμε μπροστά ως χώρα (κράτος και έθνος), ενώ είναι η βάση για φαινόμενα τύπου ΧΑ που έκαναν 30 χρόνια να καταλάβουν τι είναι. Αναζητώντας την αυτοκριτική πολλοί Πάγκαλοι θα είναι χρήσιμοι για να έχουν να ασχολούνται πολλοί εξυπηρετώντας το εθνικό ή πολιτικό συμφέρον, αναλόγως πως το βλέπει κανείς, τα οποία δεν ταυτίζονται όπως νομίζουν. Δεν αποκλείω το συνωμοσιολογικό σενάριο η αναφορά του Πάγκαλου να εξυπηρετεί εκ του ασφαλούς τη συγκυβέρνηση τόσο δίνοντας χρόνο να ασχολούνται τα ΜΜΕ, όσο κάνοντας εξυπηρέτηση ως προς αμερικανικά συμφέροντα που οι συγκυρίες δεν τα θέτουν εκτός κυβερνητικού πλάνου, δεδομένου ότι είναι και υπέρ του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος ενώ βγαίνει στην επικαιρότητα και ο Σημίτης, ξυπνώντας μνήμες Ιμίων, Οτσαλάν κλπ Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια αν δεχθείς ότι πράγματι εξυπηρετούσε κάτι.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 11:38:00 μ.μ. EET  

το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 11:47:00 μ.μ. EET  

Γεράκι πολύ μπλα μπλα για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Και μέσα σε όλα "ξεχασες " ότι για την αποκάλυψη του Λαλα εφταιγε η Βιργινία Τσουδερού, για να το φορτωσεις στο Σαμαρα.
Μη και σου θιξουνε το Σημιτη και τον Πάγκαλο.
Τελικα υπάρχουν ακόμα Πασοκοι στην Ελλάδα, καταπληκτικό.

Γεράκι 31 Οκτωβρίου 2013 στις 12:06:00 π.μ. EET  

Το καταπληκτικό είναι ότι υπάρχει κομματικός φανατισμός που ψάχνει θύμα για να σταυρώσει και να κρύψει τις αμαρτίες της παράταξης που προσκυνάνε.

Η Τσουδερού είναι η τελευταία που μου φταίει, τα απόρρητα, όπως αναφέρουν όλα τα δημοσιεύματα, έρχονταν σε γνώση δεκάδων βουλευτών της τότε κυβέρνησης χωρίς κανέναν έλεγχο και κανένα φιλτράρισμα. Πολλοί το "κάψιμο" Λάλα το αναφέρουν "προδοσία", επειδή είναι βαριά κατηγορία και σημαίνει συγκεκριμένο πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα, εγώ το αναφέρω ακατάλληλο χειρισμό κι ανικανότητα. Άρα είμαι ΝΔτης με τη λογική σου (σας).

Επίσης ο κομματικός φανατισμός σου δεν σου επιτρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορεί να είμαι και με Πάγκαλο και με Σημίτη, δεν κατάλαβες καν τι έγραψα στο τέλος. Απλώς μη σου θίξουν το κόμμα.

Να δούμε πότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για τη χώρα κι όχι για τα κόμματά της. Μάλλον απαγορεύεται, δεν μπορεί να μην είσαι με εμάς, είσαι σίγουρα με τους άλλους. Αυτή είναι η παγίδα σας.

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 8:42:00 π.μ. EET  

Γεράκι ο κομματανθρωπος είσαι εσύ. Σε αυτό το άρθρο και σε αυτή τη συζήτηση δεν υπήρχαν οι λέξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι που μπηκες εσύ.

Γεράκι 31 Οκτωβρίου 2013 στις 12:36:00 μ.μ. EET  

"Κομματάνθρωπος" είναι αυτός που μέσω της προπαγάνδας στηρίζει την κομματοκρατία, δλδ εκείνη την πολιτική νοοτροπία που προβάλει ως κοινωνικό συμφέρον το κομματικό. Η προπαγάνδα είναι το εργαλείο που διαμορφώνει και εδραιώνει την κοινή γνώμη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα στους κομματάνθρωπους και στην κομματοκρατία που υπηρετεί. Ένα από τα πολλά εργαλεία της προπαγάνδας είναι και η προσωπική επίθεση και η προσβολή εκείνου που διαφοροποιείται της κοινής γνώμης, με σκοπό όχι να αντικρουστεί η διαφορετική γνώμη, αλλά να μειωθεί μέσω της απαξίωσης του φορέα της.

Το σχόλιο μου αφορούσε την καταγγελία περί "αφεντικών" από τον ΦΚΜΚ, θέση που χαρακτηρίζει την κοινή γνώμη, που απαξιώνει πολιτικούς και πολιτική, δικαιώνοντας τη ρητορική ακροαριστερής και ακροδεξιάς έκφρασης (αφεντικά και προδότες). Έγραψα: "Άλλο ακατάλληλος πολιτικός κι άλλο προδότης ο οποιοσδήποτε πολιτικός που έχει διατελέσει σε τέτοια αξιώματα." Το "οποιοσδήποτε" δεν είναι κομματική αβάντα, υπέρ ΠΑΣΟΚ, Πάγκαλου κλπ, έτσι το ερμηνεύει μόνο ένας κομματάνθρωπος. Το "οποιοσδήποτε" είναι ο σεβασμός (μη αποδοχή περι προδοτών-εξυπηρέτηση αφεντικών) σε όλους τους πολιτικούς, Πασοκους και ΝΔτες, που είχαν τέτοια αξιώματα. Θύμισα τι έγινε στην περίπτωση Λάλα που ανέφερε κι ο Alexandros για να δείξω πως, κατά την άποψη μου, καταχράται ο όρος "προδοσία" -υπηρέτηση αφεντικών κλπ- γράφοντας: "Πολλοί το "κάψιμο" Λάλα το αναφέρουν "προδοσία", επειδή είναι βαριά κατηγορία και σημαίνει συγκεκριμένο πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα, εγώ το αναφέρω ακατάλληλο χειρισμό κι ανικανότητα." Ο Οδυσσέας στο άρθρο του ορθά θέτει ζήτημα σοβαρότητας όσων "άσκησαν υψίστης σημασίας δημόσια αξιώματα", συμπληρώνω κι όσων τα ασκούν και θα τα ασκήσουν κι όσων φέρουν πολιτικό λόγο που σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Στη χώρα περισσεύει ο κομματικοποιημένος λόγος και λάμπει δια της απουσίας του ο πολιτικός. Σε αυτό συνεισφέρει η υπερβολή (αφεντικών-προδοτών) στην οποία αναφέρομαι και καυτηριάζω στο σχόλιο μου. Όποιος έχει κομματικές μύγες, πρόβλημά του, ο "άλλος" πχ παραπάνω διέκρινε προσπάθεια φορτώματος στο Σαμαρά, ο καθένας καταλαβαίνει ότι του επιτρέπει ο κομματικός φανατισμός προσπαθώντας να τον προσάψει στον άλλο. Ο κομματικός φανατισμός όμως αγαπητοί "ανώνυμοι" δεν επιτρέπει να τεθούν τα ζητήματα στην πραγματική τους βάση, ειδικά σε εθνικά θέματα που πονάνε όλους, αλλά να τεθούν ώστε να εξυπηρετήσουν τη μονοδιάστατη, κομματική "αλήθεια" αγνοώντας πως ο στείρος καταγγελτικός και διχαστικός λόγος (αφεντικά-προδότες-πατριώτες) ενισχύει τον ακραίο, επιθυμητός για κομματάνθρωπους, ζημιογόνος όμως για την πατρίδα.

Η Ελλάδα ως χώρα έχει ανάγκη από λόγο πατριωτικό, ενωτικό, για να πάει μπροστά και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα κοινωνίας-κράτους. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από εκείνους που σέβονται και υπηρετούν την πατρίδα, κι όχι κομματικές σκοπιμότητες. Ο δικομματισμός όπως το ζήσαμε δεν την ωφέλησε, είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που οικοδομήθηκαν μέσω κομματικής προπαγάνδας και διαπλοκής, τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Η ρητορική περί αφεντικών-προδοτών και πατριωτών με κομματικά διαπιστευτήρια και κίνητρα θα μας οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί είναι να ειπωθούν αλήθειες και να τεθούν τα ζητήματα σε ορθή βάση, όχι με πλαίσιο το "αφεντικά-προδότες-πατριώτες" που ικανοποιεί την κοινή γνώμη έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε από το φαινόμενο του περασμένου δικομματισμού με εργαλείο την κομματική προπαγάνδα και τον λαϊκισμό με μόνο σκοπό την κατάληψη-διατήρηση εξουσίας.

Alexandros 31 Οκτωβρίου 2013 στις 4:07:00 μ.μ. EET  

@Γεράκι

Ωραία όλα αυτά που γραφεις, αλλα το πρόβλημα είναι το εξής. Εγώ θεωρώ προς χάριν της συζήτησης ότι κανεις από τους μέχρι τώρα πολιτικούς δεν εξυπηρετούσαν αλλότρια συμφέροντα, παρα μονο το εθνικό, όπως το σκέφτονταν αυτοί, κάτι το οποιο βεβαια δεν ισχύει αλλα λέμε, όταν λοιπόν κάποιος είναι ανίκανος και πράττει τρομακτικά σφάλματα δεν πρέπει να τιμωρείται?

Ναι μεν και ο δόλος μετράει, αλλα όταν κάποιος παίρνει ένα αυτοκίνητο στα χερια μεθυσμένος και προκαλεί πολύνεκρο, το έκανε άδολα, αλλα είναι δολοφόνος!

Αυτό συμβαίνει και με τους πολιτικούς. Μάλιστα οι πράξεις τους είναι ποινικά κολάσιμες στα αλήθεια. Δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Πάγκαλος αποκαλύπτει ευθέως πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Αμερικανικη Πρεσβεία, κάτι που σημαίνει ότι αποκάλυψε κρατικό απόρρητο μυστικό, άρα πρέπει ο εισαγγελέας να τον καλέσει να απολογηθεί και πρέπει και να του ασκήσει τις ανάλογες κατηγοριες και δίωξη!

Το ίδιο έχει γίνει πολλάκις, περίπτωση Βενιζέλου, που έλεγε ότι κρατάει τα στρατιωτικά σχέδια της Ελλάδος σπίτι του, λες και μίλαγε για το laptop που "αγορασε" προχτές, δηλαδή αυτά τα πράγματα είναι τρομακτικά! Και σε αυτούς τους ανθρώπους εμείς είχαμε και έχουμε εμπιστευτεί το μέλλον της χώρας! Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν και άδολες να είναι οι πράξεις, μιλάμε για εγκληματίες! Τα παραδείγματα βεβαια είναι άπειρα από όλους τους χώρους, στην περίπτωση της ΝΔ μου έρχεται τότε που λέγανε ότι απειλούν τον Καραμανλή και άφηναν να διαρρεύσει ότι η FSB τους ενημέρωσε, άρα μας έλεγαν πως η χωρα είναι σουρωτήρι και όλες οι μυστικές υπηρεσίες "δρουν" ελευθερα.......Ασύλληπτα πράγματα!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Οκτωβρίου 2013 στις 8:07:00 μ.μ. EET  

@Γεράκι
Ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ από ένα κόμμα που επικοινωνιακά προσανατολίζονταν προς τον ευρωπαϊκό σοσιαλισμό αλλά λοξοκοιτούσε ταυτόχρονα προς τον "τρίτο δρόμο" προς τον σοσιαλισμό (όποιος και αν ήταν δεν τον καταλάβαμε ποτέ) σε ένα κόμμα που ξεπέρασε τη δεξιά σε αμερικανοφιλία, δεν έγινε εν μία νυκτί. Αντίστοιχα, άλλος ο Πάγκαλος της δεκαετίας του 80 και άλλος στα μέσα ή τα τέλη της δεκαετίας του 90. Και δε χρειάζεται να είσαι επίσημα πράκτορας της Ουάσιγκτον. Ένας καλός φίλος που επεμβαίνει όταν πρέπει είναι αρκετό. Οι ΗΠΑ στην Ελλάδα έχουν πολλούς φίλους σε όλους του πολιτικούς χώρους πλην της σκληροπυρηνικής αριστεράς και η πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι δείκτης για το πώς θα εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που εκεί δε θα χρειαστεί να περιμένουμε καμιά δεκαπενταριά χρόνια να το δούμε.

Το ότι δεν έδωσε ο Πάγκαλος τον Λάλας δε λέει τίποτα. Άλλωστε, πού ξέρεις...μπορεί και να τον έδωσε. Το πότε και με ποια αφορμή συνέλαβαν τον Λάλας δε σημαίνει απαραίτητα ότι τον ανακάλυψαν εκείνη τη στιγμή. Ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 8:31:00 μ.μ. EET  

Eίδα για λίγο σήμερα το απόγευμα στο δελτίο ειδήσεων του Alpha να λέει ο Πάγκαλος με θυμωμένο τόνο ότι γιατί να τρώμε μία ζωή σφαλιάρες από τους άλλους, πρέπει να κοιτάμε και εμείς το συμφέρον μας. Τα είχε πάρει με τους αμερικάνους.
Γιάννης

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 10:48:00 μ.μ. EET  

ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ. ΧΑΦΙΕΣ ΤΟΝ ΗΠΑ, ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ, ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΛΥΜΠΕΡΗ. ΤΟ ΟΛΟ ΞΥΓΚΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΤΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 11:24:00 μ.μ. EET  

ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Γεράκι 31 Οκτωβρίου 2013 στις 11:42:00 μ.μ. EET  

Προφανώς Αλέξανδρε πρέπει να τηρείται ο νόμος, είναι θέμα δικαιοσύνης. Η κυνικότητα του Πάγκαλου δεν αποτελεί άλλοθι, αυτή κι ότι δεν είχε την απαιτούμενη, για πολιτικό, εγκράτεια λόγου χαρακτηρίζουν την πορεία του. Τις ενέργειες πρώην και νυν πολιτικών δεν τις κρίνω βάσει κόμματος, ούτε καταλήγω σε εύκολα συμπεράσματα, σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα από όσα εμείς κι έχουν καλύτερη εικόνα. Από τις αναφορές του χθες και σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω αν ο κυνισμός του εξυπηρετούσε κάτι συγκεκριμένο, νομίζω ότι μάλλον στόχευε περισσότερο στη Γερμανική υποκρισία, παρά στο ότι ντε και καλά εξυπηρετούσε το αμερικάνικο συμφέρον.

Το ζητούμενο είναι αν η ελληνική πλευρά ζημιώνεται από το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ενώ προσωπικά δεν έσκασα κιόλας που "άδειασε" κατά κάποιο τρόπο τους Γερμανούς της Μiesens. Δεν ξέρω αν μπορούμε διπλωματικά να εκμεταλλευτούμε (εξαργυρώσουμε) τη χοντράδα του, πχ ως προς την αντιμετώπιση του χρέους ή ακόμα και τα ενεργειακά. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα, δεδομένου ότι δεν είναι και ενεργός πολιτικός.

Σε διάφορα άρθρα διάβασα χθες ότι τα είπε με στόχο όχι μόνο να πλήξει το εθνικό συμφέρον αλλά και να βγάλει το κόμπλεξ του έναντι της ΕΥΠ. Εγώ πάλι δεν είδα κάτι τέτοιο και με τις σημερινές αναφορές του ενισχύεται η γνώμη, απαξίωσε το προϊον τέτοιου είδους κατασκοπίας όχι την ίδια την κατασκοπία που θα έλεγα ότι μίλησε επαινετικά. Διάβασα επίσης ότι κινδυνεύουν κυκλώματα πρακτόρων, ζωές κλπ, ούτε αυτό δέχομαι αφού αναφέρθηκε για μια ενέργεια προ 15-20 ετών με περιορισμένη διάρκεια και από χθες φάνηκε ότι έκανε λόγο για τηλεφωνική παγίδευση. Προφανώς δεν "κάρφωσε" πηγή όπως στην περίπτωση Λάλα, και προφανώς εδώ και πολλά χρόνια η τηλεφωνική παγίδευση είναι παρωχημένη πρακτική, ειδικά έναντι στόχων επιπέδου ΗΠΑ.

Η περίπτωση Βενιζέλου που αναφέρεις ήταν τελείως διαφορετική, πήγε να το παίξει σπουδαίος αλλά όπως ανέφερε ο ΥΠΑΜ από την έρευνα που διεξάχθηκε κι από τις εξηγήσεις που έδωσε δεν κρατούσε απόρρητα στρατιωτικά σχέδια στο σπίτι του. Σε εκείνη την υπόθεση πήγε να εντυπωσιάσει και το έπιασαν τα ΜΜΕ και το έκαναν θέμα να ασχολούνται. Κι εκεί είχαμε μηνύσεις, καταγγελίες για οικειοποίηση απορρήτων κλπ κλπ Φυσικά όσοι δεν ήθελαν να πειστούν "είδαν" κουκούλωμα και τα συναφή συνωμοσιολογικά που αρέσκονται να παράγουν και να αναπαράγουν.

Γεράκι 1 Νοεμβρίου 2013 στις 12:30:00 π.μ. EET  

ΦΚΜΚ νομίζω ότι δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα, πχ περί αμερικονοφιλίας που αναφέρεις από καμία κυβέρνηση. Πιο ξεκάθαρο ήταν ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του Σημίτη που τον έγραψαν κανονικά στα Ίμια. Άλλο πράγμα η φαινομενική φιλία από σύμπτωση συμφερόντων κι άλλο η εμπιστοσύνη και νομίζω ότι όλες οι κυβερνήσεις ήταν προσεκτικές σε αυτό. Το γεγονός για μένα είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν φάνηκαν περισσότερο φίλοι από τους Αμερικανούς, αλλά παρ' όλα αυτά μας χαρακτηρίζει ο αντιαμερικανισμός, μάλλον επειδή δεν παίρνουν σαφή θέση στα ελληνοτουρκικά, λες και παίρνουν οι Ευρωπαίοι ή οι Ρώσοι. Φίλοι δεν υπάρχουν ο καθένας κοιτάει την πάρτι του και αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας, όπως δεν πρέπει να θεωρούμε εχθρούς αυτούς που δεν κάνουν το χατήρι μας.

Όχι δεν ξέρω αν τον Λάλας τον έδωσε ο Πάγκαλος ή όχι. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο γεγονός, από αυτά προκύπτει το πόσο ερασιτεχνικά τον εκμεταλλεύτηκαν, έκαναν όλα όσα απαιτούνται για να κάψουν μια πηγή που δύσκολα βρίσκεις σε τέτοιο πόστο. Η ιστορία του είναι συγκινητική, ο δε Πάγκαλος αναφέρθηκε απαξιωτικά για αυτόν κάτι που δεν σχολιάστηκε από όσο είδα. Σκέφτομαι ότι θα έχει τους λόγους του, όμως όπως και να έχει δεν μιλάς απαξιωτικά για κάποιον που λάθη ελληνικής κυβέρνησης (κι ας μην ανήκες σε αυτήν) και των υπηρεσιών της τον οδήγησαν σε μακρόχρονη φυλάκιση.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 10:32:00 π.μ. EET  


διαβάστε σήμερα το άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου στο enikos.gr, για να καταλάβετε ότι ΑΔΙΚΑ "τρώγεστε" για τα κομματόσκυλα.
".....Σε αυτή τη χώρα τη δεκαετία του '80, επί «Αλλαγής», είχαμε την υπόθεση Τόμπρα. Το 1990, επί «Απαλλαγής», είχαμε την υπόθεση Γρυλλάκη και Μαυρίκη. Μετά ξανάρθαν οι άλλοι και επί των ημερών τους, το Νοέμβρη του '93, «φυγαδεύονταν» πράκτορες της CIA, που προηγουμένως είχαν πιαστεί στα πράσα, με όλα τα σύνεργα των υποκλοπών πάνω τους, να κάνουν βόλτες στην Πλατεία Αμερικής (είχαν επιλέξει και την πλατεία...). Τη δεκαετία του 2000 είχαμε τις υποκλοπές με κινητά που στέλνανε σήμα στο Μέριλαντ, αλλά η υπόθεση σκάλωσε γιατί… χαθήκανε τα λογισμικά των υποκλοπών.
Ποια η διαφορά, επομένως, μεταξύ των περιόδων της ΝΔ από τις περιόδους του ΠΑΣΟΚ; Μα είναι τόσο προφανής: Επί των ημερών της ΝΔ «φυγαδεύονταν» τα λογισμικά (των υποκλοπών). Επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ «φυγαδεύονταν» οι πράκτορες (που έκαναν τις υποκλοπές)...
Όμως, τώρα – κι αυτό θέλουμε να το σημειώσουμε με έμφαση - μπορούμε πλέον να είμαστε ήσυχοι. Τώρα πια, που τα δυο κόμματα είναι μαζί στην κυβέρνηση, τώρα πια που τα δυο αυτά κόμματα δεν είναι χώρια, όλα εκείνα τα περίεργα «χράτσα χρούτσα» στα τηλέφωνα κι όλο αυτό το «μπανιστήρι» στα mail κλπ έχει λάβει τέλος! Υπάρχει άλλωστε τόσο η διαβεβαίωση του κ.Δένδια, όσο και του επικεφαλής της ΕΥΠ χτες στη Βουλή: «Υποκλοπές δεν γίνονται»!
Και για την ακρίβεια: Μόνο στην Ελλάδα «δεν γίνονται»! Σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο - βουίζει ο ντουνιάς - γίνονται…

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 11:26:00 π.μ. EET  

Τελικά σπάσαμε τα STU-III ή όχι;;;
χαχαχαχαχαχαχα

την δεκαετία του 90η επικοινωνία μεταξύ πρεσβειών γινόταν με κλειδάριθμο μέρος του οποίου ήταν ο ήχος του αέρα έξω απο το κτήριο. το cd με την κλείδα πήγαινε μαζί με τον διπλωματικό σάκο σε θήκη με τοιχώματα απο οξύ με συνοδούς 2 cia του τμήματος επιχειρήσεων. ποιός ξέρει μετά το 2000 και την κίνα να προσπαθεί σαν τρελή να ακούσει τα πάντα τί μέτρα έχουν πάρει...γι αυτό και ότι σπάσιμο έχει γίνει είναι απο εσωτερικές πηγές.

αυτό που πρέπει να κάνει η εισαγγελία αν ποτέ ενδιαφερθεί είναι να ελέγξει εμβάσματα απο το εξωτερικό προς έλληνες πολίτες. θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τους "μισθωτούς"

όλα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου και ειδικά ΑΥΤΉ την περίοδο απομάκρυνση απο τα έξτρα φορολογικά μέτρα και τις μειώσεις συντάξεων.

μηδενιστής

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 1:33:00 μ.μ. EET  

μόλις το διάβασα, ο παγκαλος λέει:
"αν δεν ήμουν αναιδής θα έλεγε ότι μόλις έφυγα από το πασοκ, το πασόκ από το 48% πήγε στο 5%."
φανταστείτε να ήταν και αναιδής, άραγε είδε τη φάτσα του στο "ποντίκι".
τι απύθμενο θράσος ρε φίλε μου.

TED 6 Νοεμβρίου 2013 στις 11:23:00 π.μ. EET  

http://mignatiou.com/2013/11/%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%AC-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%AD%CF%87%CF%85%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AC%CF%81%CE%B1/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP