Η 340 μοίρα στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση Blue Flag του Ισραήλ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την Ισραηλινή Αεροπορία για το μήνα Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ 2013, στις 8-9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεκπαίδευση με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών των δύο χωρών (F-16 και F-15) καθώς και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε περιοχές του Κεντρικού και Νότιου FIR Αθηνών ενώ στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ από ισραηλινό α/φος σε περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου.

Η πλέον ενδιαφέρουσα δραστηριότητα όμως έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο καθώς η ΠΑ θα συμμετάσχει στην απαιτητική άσκηση Blue Flag, την πρώτη πολυεθνική άσκηση που διοργανώνει το Ισραήλ με τη συμμετοχή 5 χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του defence-line.gr, η Βlue Flag θα διεξαχθεί από 13 έως 29 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Βάση Ovda, στην έρημο Negev, και θα συμμετάσχουν:

- Η Ισραηλινή Αεροπορία με αεροσκάφη F-15C/D και F-16 blk 30/52
- H ΠΑ με τα 4 αεροσκάφη F-16 Βlock 52+ της 340 Μοίρας και κλιμάκιο 45 ιπταμένων και τεχνικών
- H USAF με F-15E Strike Eagle
- H Πολωνική Αεροπορία με F-16 blk 52+
- H Iταλική Αεροπορία με αεροσκάφη TORNADO και AMX.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη των αποστολών που μπορούν να αναλάβουν τα αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις αποστολές εναέριας μάχης και στα πακέτα CΟΜΑΟ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, η Blue Flag χωρίζεται σε δύο στάδια: Την πρώτη εβδομάδα της άσκησης, από τις 17 έως 21 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν πτήσεις εξοικείωσης, αποστολές Εναέριας Μάχης, mini COMAO, αποστολές Ηλεκτρονικού Πολέμου και αφέσεις πραγματικών βομβών (GBU/JDAM) σε ειδικό πεδίο βολής της Ισραηλινής Αεροπορίας. Τη δεύτερη εβδομάδα της άσκησης και συγκεκριμένα, από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν αποστολές COMAO εναντίον Ισραηλινών αεροσκαφών F-15 και F-16 και αποστολές Ground Base Air Defence. Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη άσκηση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Πολεμική Αεροπορία και τη 340 Μοίρα να δείξουν για μία ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας στο οποίο βρίσκονται. Τα μηνύματα που θα σταλούν σε εχθρούς και φίλους θα είναι για μια ακόμα φορά πολυεπίπεδα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τις αποστολές της ΠΑ στο εξωτερικό.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP