Φωτογραφίες από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Διέλευση σχηματισμου τριών Μirage 2000 της ΠΑ
Δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον καλό ιστότοπο hellarmforces2010 που τις δημοσίευσε, οι νέες παρουσίες σε αυτήν την παρέλαση ήταν:


•Αυτοκινούμενα πυροβόλα της έκδοσης M-109A3GEA1.
•Οχήματα Μ-1115GR-φορείς βομβιδοβόλου GMG .
•Ασθενοφόρα οχήματα M-1116GR.
•Αντιαεροπορικά πυροβόλα Rh-202 του Ε.Σ. (μετά από πολλά χρόνια).
•Όλα τα οχήματα της πυροβολαρχίας Patriot PAC-3 συμπεριλαμβανομένου και ενός σπάνιου οχήματος μεταφοράς βαρέων ανταλλακτικών (σημειώνεται ότι το προσωπικό της πυροβολαρχίας έφερε κράνη kevlar, προστατευτικά γυαλιά και αραβίδες Μ-4Α1).
•Μεταγωγικά ελικόπτερα ΝΗ-90.
•Λόχος "σύγχρονου μαχητή" της 71ης Α/Μ ΤΑΞΠΖ τα στελέχη του οποίου μεταξύ άλλων έφεραν επιαγκωνίδες, επιγονατίδες, γάντια, προστατευτικά γυαλιά, ΔΝΟ PVS-14A, στολές και καπέλα παραλλαγής ερήμου ελληνικού σχεδίου, άρβυλα ερήμου κλπ.
•Τμήμα της ΔΥΚ με διάφορα νέα υλικά.

Από πλευράς μας να δώσουμε συγχαρητήρια στα στελέχη των ΕΔ για την εξαιρετική εμφάνιση, και ιδίως στα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων που εκτέλεσαν τις διελεύσεις τους παρά τις δυσμενείς συνθήκες ορατότητας. Ακολουθεί επιλογή φωτογραφιών:












Μπορείτε να δείτε το σύνολο των φωτογραφιών στον ιστότοπο hellarmforces2010.blogspot.gr

19 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 4:06:00 μ.μ. EET  

θα κάνω μηνυση στην ΠΑ γιατί τα αεροπλάνα πέταγαν πολύ χαμηλά και από το βόμβο των μηχανών χτύπαγαν για ώρες οι συναγερμοί των αυτοκινήτων. αν μου χαλάσουν το αυτοκίνητο, θα μου το αντικαταστήσουν με άλλο καινουργιο?
να ακόμη ένας λόγος που στις παρελάσεις ΔΕΝ πρέπει να πετάνε αερόπλανα.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 5:35:00 μ.μ. EET  

Θα χαλάσει το αυτοκίνητο επειδή βαράει ο συναγερμός;
Χαχα καλό.
Άλλος ένας κομπλεξικός...
Αντί να είσαι περήφανος για τους ανθρώπους και μηχανές που σε προστατεύουν τους την λες κι απο πάνω;
(Ελπίζω να έκανες πλάκα βεβαίως).

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 6:09:00 μ.μ. EET  

Καλά που το κατάλαβες στο τέλος ότι έκανε πλάκα...

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2013 στις 9:17:00 μ.μ. EET  

αγαπητοί φίλοι, μόνο με πλάκες καταλαβαίνουν όλοι όσοι με τον τρόπο τους και τα έργα τους επιβουλεύονται τα καμάρια της πατρίδας μας. ώρες είναι να πάρουν το σχόλιο μου "τα γεράκια" των μμε και να πουν, ορίστε κύριοι οι πολίτες παραπονούνται.ποία χρεία έχομεν μαρτύρων? χολή αυτοί, πλάκες εμείς.

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 9:33:00 π.μ. EET  

Εκτός από ένα επιπλέον έξοδο τι ακριβώς προσέφερε αυτή η παρέλαση ??

χρήστος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 11:59:00 π.μ. EET  

Στή δεύτερη διέλευση, τά Ε/Π πέταξαν κάτω απ' τό ύψος τής οροφής τού Μακεδονία Παλλάς, τουλάχιστον όπως φαίνονταν από τόν Λευκό Πύργο πού ήμουν.
Οταν μάλιστα "έστριψαν", μέ σχδόν μηδενική ταχύτητα, περίπου 50μ. πάνω απ' τά κεφάλια μας, νιώσαμε τί θά πεί κατώρευμα (τό λέω καλά;) καί μάλιστα απ' τά διπλά στροφεία τού Chinook (ξαφνικός θυελλώδης αέρας διάρκειας 1-2 λεπτά, ενώ είχε άπνοια).

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 1:11:00 μ.μ. EET  

..λετε να μας ψεκαζαν κ τα μαχητικα, μιας κ βρηκαν ευκαιρια με μαζεμενο πληθος απο κατω!?!? (μπαχαχα) Για να το ελεγξουμε καλυτερα.. :P

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 1:16:00 μ.μ. EET  

"Εκτός από ένα επιπλέον έξοδο τι ακριβώς προσέφερε αυτή η παρέλαση ??"

σχόλια απο αστράτευτους στο διαδίκτυο

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 1:54:00 μ.μ. EET  

μετά την παρελαση γέμισαν οι καφετέριες και έπεσε λίγο χρήμα στην αγορά

Μάριος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 4:29:00 μ.μ. EET  

"μετά την παρελαση γέμισαν οι καφετέριες και έπεσε λίγο χρήμα στην αγορά"

χαχαχα... έτσι....

Πάντως στις 9 Νοέμβρη εγώ θα είμαι στην παραλία για να δω το Demo F-16 της Π.Α. και ει δυνατόν, από το Λευκό Πύργο.

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 στις 5:52:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2013 - 9:33:00 π.μ. EET

"Εκτός από ένα επιπλέον έξοδο τι ακριβώς προσέφερε αυτή η παρέλαση ??"


"Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια", λέει μία παροιμία.

Φαίνεται ότι ενόχλησε πολύ που τελικά έγινε η παρέλαση με τα μηχανοκίνητα και τώρα καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί η σημασία της. Μην προσπαθείτε όμως τόσο πολύ, εκτίθεστε. (δις)

E.A.V. 1 Νοεμβρίου 2013 στις 12:50:00 μ.μ. EET  

Χαίρομαι που ξαναείδα τα μηχανοκίνητα στην παρέλαση!

Από κει και πέρα καταθέτω ένα σχόλιο προς προβληματισμό και συζήτηση:

Αν η μετακίνηση μηχανοκίνητων από τις μονάδες στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μεγάλη υπόθεση, δεν συμβαίνει το ίδιο για την Αθήνα, που τα οχήματα πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με τραίνο ή/και αρματαγωγά, αφού πολλά από τα συστήματα έρχονται από τη Θράκη.

Σαν Αθηναίος θα ήμουν εξίσου ικανοποιημένος να παρακολουθούσα μια ετήσια επίδειξη κοντά στην Αθήνα ή αλλού που να παρουσιάζει τις πραγματικές ικανότητες των αρμάτων και του μηχανοκίνητου πεζικού. Ίσως την ημέρα του Αγίου Γεωργίου ή την ημέρα των Ε.Δ. (21/9) το στρατόπεδο του Αυλώνα να άνοιγε για το κοινό και στα πεδία βολής και μηχανοδήγησης να παρουσιάζονταν οι δυνατότητες των Leopard 1 και 2, να εκτελούντο βολές, να γινόταν επίδειξη συνεργασίας μηχανοκίνητου πεζικού και αρμάτων κλπ. δείχνοντας στο κοινό τί κάνουν επιτέλους τα άρματα και πώς και γιατί τα "θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά".

Έχω ακούσει απίστευτες ανοησίες στη ζωή μου για την ανάγκη ύπαρξης του στρατού και της θητείας. Τις ακούω ακόμα και τώρα που βρίσκομαι στο εξωτερικό από νέους ανθρώπους, που η στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί στη χώρα τους και δεν έχουν την εμπειρία της υπηρεσίας. Αλλά ακόμα και στη θητεία μου οι περισσότεροι συστρατιώτες μου είχαν άγνοια και των στοιχείων του στρατού και του τρόπου δράσης του.

Μια τέτοια επίδειξη κοντά στην Αθήνα, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, δεν απαιτεί μετακίνηση στρατευμάτων και μέσων ούτε μαζική συμμετοχή οχημάτων και προσωπικού, νομίζω ότι θα συγκέντρωνε όλα τα θετικά στοιχεία (επίδειξη ικανοτήτων, ανόρθωση ηθικού, εκπαίδευση, σύζευξη πνεύματος πολιτών-στρατού) και δεν θα "σπαταλούσε" πόρους ή θα σταματούσε τη ζωή της πόλης αφού θα προσέρχονταν μόνο όσοι το επιθυμούσαν! Η γιορτή της Π.Α. δείχνει το δρόμο.

Μια πρόταση έκανα και θα με ενδιέφεραν τα σχόλιά σας!
Ευχαριστώ

Οδυσσέας 1 Νοεμβρίου 2013 στις 4:14:00 μ.μ. EET  

@ EAV:
Εξαιρετική η πρότασή σου.
Εδώ βλέπουμε μια ανάλογη δραστηριότητα στη Γερμανία, σε "ημέρα ανοιχτών στρατοπέδων".
Θα προσπαθήσουμε να την προωθήσουμε.

AXEΡΩΝ 2 Νοεμβρίου 2013 στις 3:42:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα και E.A.V
Θα συμφωνήσω ὅτι κάποιες δράσεις ὅπως αὐτή της παραπομπῆς του Ὀδυσσέα θα ἦταν ἐπικοινωνιακά ἀποδοτικώτερες ἀπό ὅτι μία παρέλαση,ἀλλά...ἄς κρατήσουμε και τις παρελάσεις,παίδες!
Δέν χρεωκόπησε ἡ Ἑλλάδα λόγω παρελάσεων,ἀπό ἄλλα και ἄλλα χρεωκόπησε,που τα χειροκροτούσαμε κιόλας,βλέπε το φαγοπότι των ὀλυμπιακῶν ἀγώνων,για να δώσω ἕνα στίγμα.
Ἐπίσης,μία ἀκόμη εὐκολώτερη ὑπόθεση θα ἦταν οἱ μικρές,ἑντός στρατοπέδων ἐπιδείξεις,με ἐλεὐθερη πρόσβαση στα ἄρματα και ἄλλα ὀχήματα,το ἔχω βιώσει αὐτό στην Γερμανία,και παρατήρησα πώς κάποιοι πιτσιρικάδες εἴχαν σηκώσει ὅλες τους τις κεραίες κοιτώντας και ἀγγίζοντας τα ὅργανα του πύργου του Leopard-2A4 και του PzH-2000,στα ὁποία και ἐγώ ἕμπαινα για πρώτη φορά,και μάλιστα πρίν ἀκόμη παραληφθοῦν ἀπό τον Ε.Σ.
Ἦταν τον Μάϊο του 2003 σε μία ἐκδήλωση σαν και αὐτή:
http://web2266.cokom220.konto.name/activit02-03/heer.htm
(ὅπου σημειωτέον,ἡ τυχερή ἐπισκέπτρια κέρδισε βόλτα με το Leopard-2A4).

E.A.V. 2 Νοεμβρίου 2013 στις 6:41:00 μ.μ. EET  

Δεν μίλησα για κατάργηση των παρελάσεων. Απλά η πρακτική των ανοιχτών στρατοπέδων θα βοηθούσε σε κάποια πράγματα.
Χαίρομαι που ο Οδυσσέας συμφωνεί.
Η φετινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πήγε μια χαρά παρά τη γκρίνια μερικών.
Η παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου γίνεται προς τιμήν της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και ασφαλώς και δεν εννοώ να καταργηθεί.
Νομίζω ότι ο Αρματιστής είχε προτείνει την ενίσχυση της πεζοπόρου, που δεν κοστίζει τίποτα (αυτό φαίνεται να είναι το μόνο που μας νοιάζει). Αυτό που πρότεινα είναι ο τομέας των μηχανοκινήτων να αντικαθίστατο από μία εκδήλωση όπως η Athens Flight Week.

AXEΡΩΝ 3 Νοεμβρίου 2013 στις 5:28:00 π.μ. EET  

@E.A.V
Μα και ἐγώ εἶμαι ὑπέρ των ἀνοικτῶν στρατοπέδων,και του Zeus Demo,ἀπλὼς δέν διαπραγματεύομαι τις παρελάσεις ὡς ἀντιστἀθμισμα.
Ἐπαναλαμβάνω,δέν εἶναι οἱ παρελάσεις που μας «ἔβαλαν μέσα».
Τα κουλούρια του κάθε Πάγκαλου ἔχουν κοστίσει περισσότερο.

Γεράκι 3 Νοεμβρίου 2013 στις 12:30:00 μ.μ. EET  

Μια τέτοια ή παρόμοια λύση θα ικανοποιούσε γενικότερα. Πεζοπόρα τμήματα στις παρελάσεις και εκδηλώσεις σε κέντρα/στρατόπεδα.

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2013 στις 4:31:00 μ.μ. EET  

@ E.A.V.


Το μόνο πρόβλημα του να αντικατασταθούν τα μηχανοκίνητα στις παρελάσεις με εκδηλώσεις τύπου Athens Flight Week είναι ότι αυτές είναι ιδιωτικές πρωτοβουλίες (και με εισιτήριο εισόδου)

Ως καλύτερη λύση θεωρώ και εγώ εκδηλώσεις τύπου "ανοιχτά στρατόπεδα" όπως αυτές στην Γερμανία (φαίνεται ότι περάσαμε πολλοί από εκεί, εγώ έχω φωτογραφίες από Leo2 από τα τέλη της δεκαετίας του '90).
Ενα επιπλέον όφελος μίας τέτοιας κίνησης είναι και η ενδυνάμωση των δεσμών με την τοπική κοινωνία.

E.A.V. 5 Νοεμβρίου 2013 στις 10:59:00 μ.μ. EET  

Χαίρομαι που πολλοί βρίσκουν ενδιαφέρουσα την πρότασή μου!

Ήμουν και στον "Αρχάγγελο" του 2005, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση αεροπορίας στην Ελλάδα. Εταιρίες, ξένες αεροπορίες, το Eurofighter, το Rafale, το Harrier,τα Antonov των βαλκανικών αεροποριών, οι επετειακοί "Τίγρεις", ο "Ολυμπος" και οι "Γαλάζιες Φλόγες" της ΠΑ σε στατική και βέβαια Dakota και C-27 πλάι πλάι. Η διοργάνωση ήταν της Πολεμικής αεροπορίας και ήταν άψογη! Αν είχε και τραίνο να μας πηγαινοφέρνει... αλλά δεν μπορεί να τα κάνει και όλα η αεροπορία! Μέχρι και αναψυκτικά και νερό έδιναν γιατί ο ήλιος "έψηνε". Και μόλις τελείωσα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν "Γιατί όχι και ο στρατός;"

Πραγματικά θα ήθελα να το καταφέρουμε κι αυτό τώρα που πολλά πράγματα δείχνουν να γίνονται για πρώτη φορά και σωστά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP