Διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Ισραήλ Σ. Πέρες θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του που στοχεύει στην ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της επίσκψης θα πραγματοποιηθεί διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών, και η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας δείχνει και τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, Ανάπτυξη Κ. Χατζηδάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλο, Μεταφορών Μ. Χρυσοχοϊδη, Ναυτιλίας Μ Βαρβιτσιώτη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη.

Παρ' ότι θα υπογραφούν υπουργικές συμφωνίες συνεργασίας σε κάθε τομέα, ιδιαίτερη σημασία έχει η συμφωνία κοινών ερευνών για υδρογονάνθρακες και ορυκτούς πόρους, καθώς και για εξοικονόμηση ενέργειας μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών, που αναμένεται να υπογραφεί από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και τον ισραηλινό ομόλογό του.

Η συνάντηση Σαμαρά - Νετανιάχου έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν και οι συναντήσεις ελλήνων και ισραηλινών υπουργών, ενώ θα ακολουθήσει η υπογραφή δέκα συμφωνιών και πρωτόκολλων συνεργασίας.

Αργότερα, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα με τον ισραηλινό ομόλογο του (G2G). στις 15:00 θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και μία ώρα αργότερα με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού σε δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum. Ας σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή περιλαμβάνει πάνω από 100 Ελληνες επιχειρηματίες, που θα συμμετάσχουν σε Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Συνέδριο.

7 σχόλια:

AXEΡΩΝ 8 Οκτωβρίου 2013 στις 12:28:00 μ.μ. EEST  

To ΥΕΘΑ γιατί ἀπουσιάζει;

Alexandros 8 Οκτωβρίου 2013 στις 12:31:00 μ.μ. EEST  

Πολύ σημαντικές επαφές, οι οποιες θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά ωφέλιμες για τη χωρα, αρκεί να γίνουν όπως πρέπει!

Αναδελφος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 1:25:00 μ.μ. EEST  

Η ουσιαστικη ενδυναμωση των σχεσεων των δυο χωρων, σε συνδυασμο με τις αναλογες κινησεις προς Κυπρο και Βουλγαρια-Ρουμανια, αποτελει την σοβαροτερη προσπαθεια μεχρι σημερα, για την δημιουργια και ισχυροποιηση ενος αντιπαλου δεους, στον μουσουλμανικο ρεφορμιστικο επεκτατισμο.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 10:36:00 μ.μ. EEST  

μην έχετε αυταπάτες όλη αυτή η προσέγγιση γίνεται γιατί το θέλουν οι Ισραηλινοί, δεν έγιναν ξαφνικά οι υπάλληλοι της τρόικας εφαρμοστές εθνικής στρατηγικής! το θέλουν οι ισραηλινοί θα σταματήσει όταν θα πάψουν να μας χρειάζονται, αφού οι δικοί μας είναι υπάλληλοι (διαφόρων κέντρων και συμφερόντων εκτός των ελληνικών)

Πέτρος

Jerry 9 Οκτωβρίου 2013 στις 9:04:00 π.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ

Το ΥΕΘΑ το κάνουν παιχνίδι μόνο του, διότι αξίζει πολύ παραπάνω για τους Ισραηλινούς από ό,τι τα υπόλοιπα που θέλουν σμπρώξιμο από τον Σαμαρά. Και για να μην παρεξηγηθεί η "αξία", αυτή πηγάζει όχι από την κεφαλή τόσο, όσο από αυτούς που κάνει την ηγεσία του υπουργείου να κορδώνεται για τις ικανότητές τους. Ή κανω λάθος???

AXEΡΩΝ 9 Οκτωβρίου 2013 στις 10:41:00 π.μ. EEST  

@Jerry
Στην Ἑλλάδα πολλοί κορδώνονται για πολλά,και σπανίως χειροπιαστά.
Κατά την γνώμη μου,αὑτή ἡ πολυθρύλητη ἑλληνοϊσραηλινή προσέγγιση,ἀνεξαρτήτως προοπτικῆς,θα εἶναι ἄνευ οὐσίας χωρίς στρατιωτική διάσταση,και παρατηρὼ ὅτι στην τουρκοϊσραηλινή περίπτωση ἐπισημοποιήθηκε πρώτα ἡ στρατιωτική συνεργασία,και μετά ἀπό αὐτήν,και ἑν πολλοῖς χάρη σε αὐτήν,ἀπογειώθηκαν και οἱ συνεργασίες στους τομείς της οἱκονομίας και του πολιτισμικοῦ διαλόγου,οὐσιαστικά ἡ διαφήμιση της Τουρκίας ἀπό τους ἰσραηλινούς κρατικούς φορείς και ὑπηρεσίες,ἐκτός των λόμπυ της Ἑβραϊκῆς διασπορὰς,που ἀπό πολύ καιρό πρίν ἔκαναν φιλοτουρκικό παιχνίδι.
Ὑπάρχει βεβαίως (θεωρητικά) και ἡ περίπτωση,ἡ ἑλληνική πλευρά να ἔχει ὑποψιαστεί ὅτι ἡ στρατιωτική συνεργασία με το Ἱσραήλ περικλείει παγίδες,και να ἐπιφυλάσσεται.
Ὅμως,σε τέτοια εὐαίσθητα ἀνακλαστικά δέν μας ἔχει συνηθίσει το ἑλλαδικό κτάτος.

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 1:25:00 π.μ. EEST  

Η συνεργασία μας με το Ισραήλ αφορά κυρίως την εκμετάλλευση υδορογναναθράκων, την ΑΟΖ, την αναχαίτιση των τουρκικών αυτοκρατορικών επιδίωξεων και κατα συνέπεια είναι κυρίως ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ. Κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, Ανάπτυξη Κ. Χατζηδάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλο, Μεταφορών Μ. Χρυσοχοϊδη, Ναυτιλίας Μ Βαρβιτσιώτη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ!!! Ω ναι, κρινονται σημαντικοί για τη σύναντηση οι Υπουργοί Παιδείας (!), Μεταφορών (!), Περιβάλλοντος (!) αλλά όχι Εθν. Άμυνας (!!!). Άραγε πόσο σοβαρά θα μας πάρουν και θα μας υπολογίσουν ως συνεργάτες οι Ισραηλινοί;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP