"Επίκαιρη" άσκηση "Αστραπή" του Στόλου στο Αιγαίο

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Έντονη είναι η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, καθώς εξελίσσεται από σήμερα η άσκηση "Αστραπή" της Διοίκησης Φρεγατών. Σύμφωνα με τον ιστότοπο defencepoint.gr, οι 11 από τις 13 φρεγάτες που διαθέτει σε υπηρεσία το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχουν στη διήμερη άσκηση, μαζί με ελικόπτερα, πλοία γενικής υποστήριξης και άλλες μονάδες του Στόλου. Δεν είναι σαφές αν η άσκηση γίνεται "ενισχυμένη" εκτός προγράμματος, λόγω της τουρκικής εξαγγελίας ερευνών σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Καλύμνου. Το βέβαιο είναι ότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", και βάζουμε στοίχημα ότι για μερικά από τα ελληνικά πλοία η διήμερη άσκηση θα διαρκέσει λίγο παραπάνω...

Σε κάθε περίπτωση η ετοιμότητα κινητοποίησης του Στόλου για τρίτη φορά μέσα στον ίδιο μήνα (πρώτα "Παρμενίων", έπειτα "Πυρπολητής" και τώρα "Αστραπή") είναι καθησυχαστική στους δύσκολους αυτούς καιρούς, καθώς διαψεύδει τους καταστροφολόγους που μιλούσαν για μεγάλο αριθμό ακινητοποιημένων πλοίων, και στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα σε τυχόν "πονηρούς" γείτονες.

Πάντως αν η κινητοποίηση του Στόλου συνιστά μια σιωπηλή (πλην εύγλωττη) απάντηση της τουρκικής NAVTEX σε στρατιωτικό επίπεδο, η πλήρης εξουδετέρωση της τουρκικής πρόκλησης απαιτεί και κάποια αντίδραση διπλωματικού χαρακτήρα σε διεθνές επίπεδο. Η οποία ακόμη αναμένεται από το υπουργείο Εξωτερικών...

Περισσότερες λεπτομέρειες για την άσκηση "Αστραπή" μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό δημοσίευμα του defencepoint.gr.

3 σχόλια:

Ναβουχοδονόσωρ ο Β´ 23 Οκτωβρίου 2013 στις 9:57:00 π.μ. EEST  

"...απαιτεί και κάποια αντίδραση διπλωματικού χαρακτήρα σε διεθνές επίπεδο. Η οποία ακόμη αναμένεται από το υπουργείο Εξωτερικών..."

Βιάζεστε,...

πρώτα θα τελειώσει τα εκλεράκια του και μετά θα πάρει τηλέφωνο την β' υπογραμματέα του σταίητ ντηπάρτμεντ να του πει τι πρέπει να κάνει.

Στο τέλος θα εκλιπαρήσει και για μια πεντάλεπτη φωτογράφιση με κάποιον αμερικανό αξιωματούχο κατά την επόμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2013 στις 2:35:00 μ.μ. EEST  

να πούμε και κάτι άλλο. νομίζετε ότι είναι σωστό, καλό και άγιο να παραπονούμαστε συνεχώς και να τρέχουμε με διαμαρτυρίες των αρμοδιων υπουργείων στους διάφορους "μεγάλους" του εξωτερικού, σε κάθε μ@@κια των τουρκαλάδων, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δοκιμάζουν τα νεύρα μας και τις αντοχές μας, γνωρίζοντας την οικον. κατάσταση της χώρας;
στο τέλος θα μας σιχτιρίσουν νομίζοντας ότι δεν έχουμε τα κότσια να τα βάλουμε μαζί τους.
για σκεφτείτε το λιγάκι.
η πολιτική δεν έιναι συνεχώς διαμαρτυρία, στυλ καραγκούνη που με το που μπαινει στο γήπεδο αρχίζει τις φωνές και τα παράπονα.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2013 στις 5:39:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2013 - 2:35:00 μ.μ. EEST

Αν δεν διαμαρτυρηθείς, είναι σαν να το αποδέχεσαι και τυχόν μεταγενέστερη διαμαρτυρία σου πιθανόν να μην ληφθεί υπόψη, ειδικά αν είναι μετά από παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP