Επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώσεις στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου;

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

"Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση
που θα υπηρετεί τον λαό" μας καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο
 μήνυμα του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου..
Σοβαρά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα η κατακλείδα του που δηλώνει ότι "και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του "Όχι" και ερμηνεύεται ως εξαγγελία διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς "επαναστατικές" εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης". Χαρακτήρισε δε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοφανή, εμπρηστική, και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την Ιστορία του ελληνικού λαού.

Επειδή η διατύπωση του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι (σκοπίμως;) αφαιρετική, εμείς δεν θα σπεύσουμε να προδικάσουμε τις προθέσεις του κόμματος. Αλλά με δεδομένη την ανάμειξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη ματαίωση της παρέλασης της Θεσσαλονίκης το 2011, αλλά και την εκπεφρασμένη αντίθεση του κόμματος στις μαθητικές παρελάσεις, θα θέσουμε το ερώτημα: Επιδιώκει ή οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώσεις στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου;

Αν όχι, ας βγει μια ανακοίνωση του κόμματος που να διαψεύδει κάθε τέτοια πρόθεση.
Αν ναι, τότε θα επαναλάβουμε κάτι που γράψαμε πριν δυο χρόνια:

"Όποιος νομίζει ότι οι παρελάσεις και οι επέτειοι είναι γιορτές, που μπορούμε να τις μετατρέπουμε σε διαδηλώσεις κατά το γούστο μας, έχει καταλάβει λάθος. Οι παρελάσεις δεν είναι δικαίωμά μας. Είναι υποχρέωσή μας. Είναι μέρος της ιερής μας υποχρέωσης ως Ελλήνων να θυμόμαστε και να τιμουμε αυτούς που πολέμησαν και σκοτώθηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Όποιος θέλει να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί, έχει άλλες 363 μέρες να το κάνει. Στις 28 Οκτωβρίου τιμούμε τη μνήμη όσων πολέμησαν και σκοτώθηκαν για αυτήν την πατρίδα το 1940."


28 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2013 στις 6:12:00 μ.μ. EEST  

Έτσι και ξαναδοκιμάσουν στη Θεσσαλονίκη θα έχουν κακά ξεμπερδέματα...

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2013 στις 6:46:00 μ.μ. EEST  

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε... Έτσι για να μην έχουμε αυταπάτες...

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2013 στις 8:04:00 μ.μ. EEST  

Για όσους έχουν αμφιβολίες για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις (για το Εθνος και την Πατρίδα δεν το συζητάμε )δεν έχει παρά να διαβάσει τα αντίστοιχα ψηφίσματα από το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος
Τις δε αναφορές περί "επιτροπάτων" φαντάρων που θα κρίνουν τους αξιωματικούς τις θεωρώ αποκαλυπτικές όσες και απίστευτες

Vangelis M. 25 Οκτωβρίου 2013 στις 8:14:00 μ.μ. EEST  

Νομιζω οτι το εν κρυπτω εδω παιρνει πολιτικη θεση. Δεν μπορω να ξερω ουτε τι εννοουσε ο κ. Τσιπρας ουτε τι σκοπευει να κανει αλλα το να λαμβανουμε υπ οψη μονο την ερμηνεια που μας αρεσει δεν ειναι σωστο. Ισως να εκανε απλα μια φουσκα με την τσιχλα που μασαει.μιλουσε για ενα ΟΧΙ στο μνημονιο. Επισης νομιζω οτι εχουν την στοιχειωδη πολιτικη εφυια να κατανοησουν οτι δεν βγαινεις πρωτο κομμα αν προχωρας σε ακροτητες που διωχνουν υποψηφιους ψηφοφορους σου με κανενα ουσιαστικο πολιτικο κερδος αλλα μονο ζημιες.

Ας περιμενουμε ολοι να δουμε τι θα γινει και ας μην βιαζομαστε να συμπερανουμε.

ΟΠΛΙΤΗΣ 25 Οκτωβρίου 2013 στις 8:29:00 μ.μ. EEST  

Απάτριδες,Μισέλληνες,ήταν, είναι και θα είναι πάντα,οι θαυμαστές των συμμοριτών, δήθεν αριστεροί, από τις ''λαικές'' συνοικίες του Ψυχικού και της Πεντέλης.

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2013 στις 10:21:00 μ.μ. EEST  

ε, τώρα αφού τα λέει ο κεδίκογλου, έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. ακούς εκεί οι ανθέλληνες να αμαυρώνουν τις εθνικές επετείους. τα μιάσματα δεν έχουν θέση μέσα στους ελληναράδες.
ρε ουστ καρεκλοκένταυρο κοπρόσκυλο που έχεις και άποψη...

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2013 στις 11:40:00 μ.μ. EEST  

Λοιπόν, γράφει η Αυγή "Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει." στο ξεκίνημα του άρθρου της.Να ξεκαθαρίσουμε οτι δεν υπάρχει λαός χωρίς ηγέτες και χωρίς κυβέρνηση-άλλωστε κι αυτοί γι αυτό παλεύουν, για την ανάληψη της εξουσίας.Οταν λένε όλοι αυτοί της δήθεν αριστεράς "ο λαός" απλά χαϊδεύουν αυτιά.Υποκρίνονται οτι η κοινωνία δεν έχει ανάγκη ούτε απο αρχηγούς, ούτε απο οργανωτές, αλλά... μπορεί και οργανώνετα(!), έτσι... απο μόνη της!Οι επιλογές τών ΟΧΙ μα και των ΝΑΙ, χρειάζονται σχέδιο και ανθρώπους πάνω απο τον απλό λαό.Η Αυγή και η πτωχευμένη πολιτική που εκπροσωπεί απλά λέει άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Οκτωβρίου 2013 στις 3:06:00 π.μ. EEST  

Πρέπει να έχουν ανέβει πολύ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ τελευταία. Το defence - tzimeros - point έχει εδώ και μέρες λυσσάξει, στο strategy ξέθαψαν με ασήμαντη αφορμή το θέμα της σούπερ-ντούπερ αναδιοργάνωσης του στρατεύματος (εξαιρείται πάντα και σταθερά η Καλαμάτα)όπου και εκεί φταίει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ και το πρωί σκεφτόμουν ότι το εν κρυπτώ έμεινε πίσω. Τώρα ησύχασα...

ΥΓ Ο Βελισάριος μόνο αργεί ακόμη. Μέχρι στιγμής έμεινε με τα σχόλια στο τουΐτερ.

Οδυσσέας 26 Οκτωβρίου 2013 στις 10:08:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ:
Αυτό το σχόλιο κανονικά θα έτρωγε άκυρο, γιατί είναι αηθεστατο. Αν δεν το κατάλαβες, μόλις κατηγορησες το σύνολο σχεδόν των σοβαρών αμυντικών ιστοτοπων ότι έχουν πρόσβαση σε κρυφές δημοσκοπησεις και παίρνουν κυβερνητική γραμμή.
Και φυσικά για την ταμπακερα δε γράφεις τίποτα.
Ο λόγος που ανεβασα το σχόλιο είναι ότι ήθελα να σου δώσω τη δυνατότητα να επανορθωσεις, γιατί νομίζω ότι δεν αντιστοιχεί στο ήθος σου. Θα περιμένω την απάντηση σου.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Οκτωβρίου 2013 στις 1:05:00 μ.μ. EEST  

1. Σοβαρών: όλα εκτός από το πρώτο. Τουλάχιστον με το Πράβδανετ γελώ και δε μου έρχεται να φτύσω την οθόνη.
2. Τι κρυφές δημοσκοπήσεις Οδυσσέα; Για ψεκασμένο με περνάς να πιστεύω σε πιόνια της κυβέρνησης και συνωμοσίες; Ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι οι δημοσκοπήσεις είναι μαγική εικόνα (το άσπρο μαύρο και αντιστρόφως) και ότι η κοινωνία βράζει και ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα ακόμα και στην εσωτερική συνοχή της. Βεβαίως όλα αυτά μπορεί να είναι, για το φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο, αριστερή προπαγάνδα ή εικασίες και ευσεβείς πόθοι του ΣΥΡΙΖΑ. Σεβαστό. Οψόμεθα λοιπόν εις Φιλίππους, πιθανότατα μέσα στο 2014.
3. Άντε να εξηγήσω τα αυτονόητα λοιπόν. Ούτε εσύ παίρνεις γραμμή από το Μαξίμου ούτε εγώ από την Κουμουνδούρου (θα ήθελα να παίρνω από τον Περισσό αλλά απαιτείται να καταπιώ μεγάλη ποσότητα χαπιών βλακείας και με πειράζουν στο έλκος). Φυσικά, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν θα έγραφα εδώ ή στο strategy ή στον Βελισάριο αλλά στο antinews. Ωστόσο, επειδή εδώ και ένα χρόνο περίπου παρακολουθώ ανελλιπώς κάμποσα αμυντικά ιστολόγια, διαπιστώνω ότι ισχύει συχνά η αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων. Στα μέσα κοινωνική δικτύωσης - και τα ιστολόγια με ανοιχτό σχολιασμό λειτουργούν ως τέτοια - αυτό είναι πολύ συνηθισμένο και διόλου μεμπτό. Προφανώς οι διαχειριστές έχουν πάνω κάτω κοινή ιδεολογία και κάμποσες αναρτήσεις κινούνται στο ίδιο κλίμα ανάλογα με τη συγκυρία. Διατηρώ και εγώ ιστολόγιο πάνω στη δουλειά μου (είναι στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με το ονοματεπώνυμό μου, γι αυτό δεν το αναφέρω)και γνωρίζω ότι τα θέματα που επιλέγονται πολλές φορές έχουν σχέση με το τι "παίζει" την εποχή εκείνη.
4. Να πάω να παίξω κανένα Λόττο. Με το που γράφω το σχόλιο χτες το βράδυ σκέφτομαι: "Να δεις που ο Οδυσσέας θα μου γράψει για την ταμπακιέρα. Αλλά τι να του πω; 'Ότι η αντιπαράθεση επί της ουσίας δεν έχει νόημα και κανείς δεν πρόκειται να πείσει κανέναν; Ότι τέτοιες αναρτήσεις, προχειρότατες για τα δεδομένα του, είναι προϊόν του θυμικού και όχι του λογισμικού και το μόνο που θα προκαλέσουν είναι ανόητα σχόλια ελληναράδων τύπου Πράβδανετ; Οπότε απαντώ και εγώ στο γάμο του καραγκιόζη, όπως ακριβώς είναι και τα σχόλια που διάβασα και άντε να δούμε τι θα πει ο Οδυσσέας. Μετά από αυτό θα απαντήσει σίγουρα". Και πάτησα το κουμπί για αποστολή. Ομολογώ: είχα ως στόχο να σου πατήσω τον κάλο Οδυσσέα. Είμαι κατά βάθος κακός άνθρωπος.
5. Πρέπει να παρατηρήσω ότι τελευταία, Οδυσσέα, έχεις χάσει το χιούμορ σου. Παλιότερα σε ανάλογα σχόλια και μάλιστα με υψηλότερο βαθμό κακοήθειας από το συγκεκριμένο, ήσουν πολύ πιο χαλαρός. Και τις προάλλες ήθελα να σου το πω με αφορμή ένα αρκετά άστοχο σχόλιό σου για το Γεράκι που τον έβγαλες πασόκο τον άνθρωπο - τέτοια προσβολή εγώ δεν θα την άντεχα. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό σε προσωπικό επίπεδο και να είναι απλώς η κατρακύλα της κυβέρνησης που σου προκαλεί αθυμία. Σε κάθε περίπτωση εάν εσύ ή το εν κρυπτώ, o strategy και ο Βελισάριος αισθάνονται για κάποιο λόγο θιγμένοι από τις παρατηρήσεις μου, που περιείχαν ομολογουμένως μια δόση κακοήθειας, δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη δημόσια από όλους (πλην των θατσερικών Τζημερανθρώπων).
6. Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;

strategy 26 Οκτωβρίου 2013 στις 1:26:00 μ.μ. EEST  

@ΦΜΚΚ Απαράδεκτο το σχόλιο.

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2013 στις 2:05:00 μ.μ. EEST  

ο σιμος ο κεδικογλου εχει παει στρατο;

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2013 στις 4:13:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέας
Φίλε μου όλοι οι κομμουνιστές εν Ελλάδι από μία μήτρα προέρχονται.
Την μήτρα της ήττας του 1949!
Τα κόμματα που έχουν δημιουργήσει (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ) αποτελούν απλά πηγαδάκια της ίδιας φάρας.
Με αυτόν τον καημό παντως θα πεθάνουν.Ο κομμουνισμός μακελεψε εκατομμυρια ανθρωπους,απετυχε παταγωδως και πλεον εχουν λιωσει και τα κοκκαλα του.
Αλλά υπάρχει παρηγοριά!Αργά η γρήγορα μία μέρα θα πάνε να συναντήσουν την συγχωρεμένη ΕΣΣΔ με τα παλικάρια της.
Μέχρι τότε ξυδάκι και ψυχοφαρμακα!Κριμα που εκλεισε ο 902 οπου ολοι οι αριστεροι εβλεπαν ντοκιμαντερ με τον σταλιν και ηρεμουσαν ψυχολογικα!
Υ.Γ.: Όλες αυτες τις μέρες ακροαριστερή παράταξη του ΑΠΘ μοίραζε χαρτια που εγραφαν: "Να καταστρέψουμε τις εθνικιστικές εκδηλώσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης!Η φασιστική παρέλαση δεν θα γινει!"

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2013 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

Αμα θελετε για αρχη μπορειται να ασχοληθειτε με θεματα που αφορουν τους εξοπλισμους οπως στα σκανδαλα με τα tor-m1,υποβρυχια,πυροβολα zuzana,μιζες apache και πολλα αλλα.
Ενα αρθρο για καθε εναν εξοπλισμο ωστε να δουμε τι σαπιλα και ποιοι μας κυβερνανε

Αφου τελειωσουμε με αυτα που αφορουν πραξεις που ΖΗΜΙΟΣΑΝ τον Ελληνικο λαο(κατι δις) ας παμε και στα λογια(Συριζα)

Ειδα αυτα που ειπε ο Σημιτης προσφατα για ΑΟΖ..που να τα ελεγε ο Τσιπρας.
Τα καναλια μερα νυχτα θα το χαν πρωτο θεμα.
Αλλα το ειπε ο Σημιτης πρωην πρωθυπουργος και δεν το ειδα σε κανενα Megalo καναλι
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Επισης θελει η κυβερνηση να συναντηθει με εκπροσωπους των Τουρκοκυπριων δηλαδη ουσιαστικα να αναγνωρισει τα Κατεχομενα
Αρθρο δεν εχει?Αν το εκανε ο Συριζα αυτο θα ηταν οι προδοτες κομμουνιστες.
Η κανω λαθος??

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Οκτωβρίου 2013 στις 6:39:00 μ.μ. EEST  

@strategy
Έχεις τα δίκια σου. Όμως για δες την ανάρτησή σου (http://tinyurl.com/pwxv4jl) και τα εξυπνακίστικα σχόλια που ακολούθησαν (κυρίως για το ΚΚΕ) από την οπτική γωνία ενός αριστερού και έπειτα κρίνε. Πιάνεσαι από την παρουσία μιας βουλευτίνας κάπου στην Άρτα που ουσιαστικά είναι δυο σειρές είδηση και βάζεις έναν γενικευτικό και ισοπεδωτικό τίτλο - τον οποίο δεν είδα σε αντίστοιχη ανάρτηση για την παρουσία βουλευτών της κυβέρνησης στις αντιδράσεις για την απομάκρυνση του ΒΣΣ από την Ημαθία. Προτίμησα λοιπόν, λόγω του θυμού μου, να μην απαντήσω εν θερμώ και πω πράγματα που δεν πιστεύω.

Είχα την κρυφή ελπίδα ότι δεν θα τριτώσει το κακό με το εν κρυπτώ. Ε, όταν είδα εδώ μια ανάρτηση που ουσιαστικά ακολουθεί την - κυριολεκτικά προβοκατόρικη - ερμηνεία Κεδίκογλου για την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ με ελάχιστες μόνο στο τέλος επιφυλάξεις, δεν άντεξα, είπα να απαντήσω για όλα ξέροντας ότι και εσύ θα διαβάσεις το σχόλιο. Αν ήθελα όντως να χρεώσω κυβερνητική γραμμή στις αναρτήσεις, το σχόλιο θα ανέβαινε ανώνυμα και θα ήταν σαφώς πιο αιχμηρό. Προσωπικά πάντως δε συνηθίζω να προσβάλλω άτομα που φιλοξενούν τις θέσεις μου στο ιστολόγιό τους. Αν μη τι άλλο όμως, ώρες ώρες σκέφτομαι ότι και τα σοβαρά ακόμη αμυντικά ιστολόγια ανεβάζουν κατά καιρούς αναρτήσεις που σκοπό έχουν να καθησυχάσουν ένα κοινό που τρέφεται ακόμη με τα ιδανικά της εθνοσωτηρίου επαναστάσεως και που δυστυχώς αποτελεί σημαντικό μέρος των αναγνωστών. Μη νομίσει ο Ελληναράς ότι έγιναν κρυφοκομμουνιστές ξαφνικά. Προτείνω λοιπόν στο εξής να βάζετε ένα ΕΛ μπροστά από τέτοιες αναρτήσεις, να μην μπαίνουμε στον κόπο εμείς οι αρνησιπάτριδες - κατά τους εντιμότατους σχολιαστές της παρούσας ανάρτησης - να τις διαβάζουμε.

@Οδυσσέα
Για την ταμπακιέρα: Μνημείο στρεψοδικίας και γκαιμπελικής προπαγάνδας είναι τα φληναφλήματα Κεδίκογλου. Πουθενά στην ανακοίνωση δεν προκύπτει ότι παρακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε επεισόδια στην παρέλαση. Αντίθετα, σε μιαν άλλη ανάγνωση, προσπαθεί εκ των προτέρων και προβοκατόρικα να αποδώσει πιθανά επεισόδια σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όταν σε ένα κόμμα από τη μια παριστάνουν ότι κυνηγάνε την ΧΑ και από την άλλη ο Τζιτζικώστας υιός (τι θα γίνει πια με τους γόνους, πήξαμε) τους καλεί στην παρέλαση για το ΟΧΙ ενάντια στον φασισμό - και υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ΧΑ - κάτι πάει στραβά και δε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό. Πολλοί έχουν κρυφή καψούρα με την ΧΑ στην κυβέρνηση, πολύ περισσότεροι από όσους ονειρεύονται αντάρτικο πόλεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οδυσσέας 27 Οκτωβρίου 2013 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 4.38:
Μάλλον είσαι καινούριος εδώ, γιατί έχουμε γράψει ουκ ολιγα άρθρα για εξοπλιστικα σκάνδαλα. Θα σου εδινα και λινκς αλλά είναι δύσκολο από το κινητό που γράφω . Για το Σημιτη ισχύει το ίδιο, και μάλιστα υπήρξε και ειδική ανάρτηση για τα Ίμια πριν λίγες μέρες, ως απάντηση στην παρέμβαση του. Ούτε αυτή την είδες;
Όσο για τη συνάντηση με εκπροσώπους των Τουρκοκυπριων, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, άσχετα από τα δημοσιεύματα. Αν επιβεβαιωθεί, θα πέσει και το ανάλογο κραξιμο (όπως έπεσε και για την έλλειψη αντίδρασης του ΥΠΕΞ στο θέμα της Καλύμνου την τελευταία εβδομάδα - μάλλον σου διέφυγε και αυτό).
@ ΦΚΜΚ:
Γραφή και ανάγνωση γνωρίζουμε όλοι, και το κείμενο που σχολιαζουμε είναι διαθέσιμο για να το ξαναδουν όλοι. Εγώ δεν υιοθετησα την ερμηνεία Κεδικογλου - έθεσα ένα ερώτημα, ακριβώς επειδή η διατύπωση του μηνυματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασαφής (και μάλιστα κατά τη γνώμη μου σκόπιμα ασαφής, ώστε να διατηρηθεί η επαφή με συνιστώσες που αρεσκονται σε μπαχαλα, χωρίς όμως να μπορεί να κατηγορηθεί το κόμμα για υποκίνηση).
Εσύ απαντησες σα να σε τσιμπησε μύγα (δεν ξέρω αν εγώ χανω το χιούμορ μου, πάντως εσένα σε εγκατέλειψε για λίγο το ήθος που γενικά σε διακρίνει, κι αυτό δείχνει ζόρι). Απαντησες δηλαδή ωσαν να είναι ανεπιτρεπτο το ερώτημα που έθεσα, και ωσαν να είναι αδιανοητο να αποδίδονται στο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες προθέσεις. Όμως μνήμη έχουμε, και θυμόμαστε καλά το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη ματαιωση της παρελασης το 2011 (αν εσύ τον ξεχασες, πατα το λινκ του κειμένου να φρεσκαρεις τη μνήμη σου). Άρα λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να μη μας παίζει την παρθένα, γιατί δεν είναι.

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2013 στις 2:09:00 μ.μ. EET  

Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις όταν γίνει κυβέρνηση

Κατά της διεξαγωγής των παρελάσεων τάχθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος υποστήριξε πως εάν έλθει στην εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα της καταργήσει.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Alpha 9.89, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως όταν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθούν οι παρελάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, η οποία χαρακτήρισε «παλαιολιθικές» τις παρελάσεις με τον τρόπο που γίνονται, ενώ υποστήριξε πως στις παρελάσεις θα έπρεπε να μετέχουν απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης.

Πηγή: Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις όταν γίνει κυβέρνηση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127947#ixzz2ivJwyj4J

TED 27 Οκτωβρίου 2013 στις 3:02:00 μ.μ. EET  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

http://taxalia.blogspot.com/2013/10/blog-post_307.html?spref=fb

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 27 Οκτωβρίου 2013 στις 3:39:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα
Συμφωνώ απόλυτα ότι γνωρίζουμε όλοι ανάγνωση και γραφή. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα έχει τελειώσει Λύκειο και η κατανόηση και ερμηνεία κειμένου διδάσκεται από το Δημοτικό έως την τρίτη Λυκείου. Οπότε ας βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του.

Δε χρειάζεται να πατήσω κανένα λινκ. Το διάβασα εξ αρχής, όπως διάβασα και τα σχόλια. Συνιστώ λοιπόν να ξαναδιαβάσεις τα σχόλια με την υπογραφή σοβαρών σχολιαστών εδώ μέσα και ιδίως αυτά του Αρματιστή που με καλύπτουν.

Η βία των μπαχαλάκηδων την ημέρα εθνικής επετείου είναι σαφέστατα πέρα για πέρα και καταδικαστέα και επισύρει ποινές. Ο προπηλακισμός εκπροσώπων του κοινοβουλίου τέτοια μέρα αντιφασιστικού αγώνα είναι εξίσου καταδικαστέος και αξιόποινος: χύθηκε πολύ αίμα για αυτή την έστω και ανάπηρη δημοκρατία που φτιάξαμε και κανείς δεν νομιμοποιείται να την εξευτελίζει. Αν θέλει να γιαουρτώσει βουλευτή, ας το κάνει αλλού και αργότερα, ευκαιρίες υπάρχουν.
Με τη σειρά μου όμως ξαναρωτώ κι εγώ: Θα κάτσουν στη Θεσσαλονίκη βουλευτές της κυβέρνησης στην εξέδρα των επισήμων παρέα με τους υπόδικους και υβριστές των χιλιάδων νεκρών της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα; Νεκρών που τουλάχιστον το εν κρυπτώ τιμά ανελλιπώς - μακάρι να το κάνουν και άλλοι. Γιατί αγαπητέ Οδυσσέα εκτός από μπαχαλάκηδες, υπάρχει και μια κυβέρνηση που η ατζαμοσύνη των ανθρώπων της έχει προ καιρού περάσει όρια της συνήθους ανικανότητας των Ελλήνων πολιτικών. Πόση αθωότητα πια να δεχτούμε;

ΥΓ. Μύγες, ζόρια και πάντα ταύτα δε τα λαμβάνω υπ'όψιν λόγω σταθερής και αμετακίνητης εκτίμησης προς το πρόσωπό σου. Κι ας άρχισες τελευταία να σχολιάζεις εν θερμώ.

Γεράκι 27 Οκτωβρίου 2013 στις 8:17:00 μ.μ. EET  

Τόσο διαβάζω την πολιτική επικαιρότητα, τόσο ξενερώνω από την πολιτική εκμετάλλευση. Ο καθένας στον κόσμο του, προκαλεί και αποσκοπεί στην πόλωση, αυτό διέκρινα εγώ στην απόφαση της ΝΔ κι από όσο βλέπω πετυχαίνει. Διαβάζω επίσης διάφορα σχετικά με δημοψηφίσματα λες και τώρα έγινε δημοψήφισμα, ο καθένας όπως το βλέπει. Ημέρα που έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη μνήμη και τιμή της μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες όλων των πλευρών και διχαστικά διλήμματα. Αντί αυτού είδα και συνεχίζω να βλέπω κομματική μιζέρια, η δε απόφαση επαναφοράς σώθηκε από αυτή από ιδιωτικές πρωτοβουλίες με ότι σημαίνει κι αυτό. Τα πράγματα είναι απλά, πάρθηκε μια απόφαση ικανοποιώντας τόσο τη μεριά εκείνων που προβληματίζονταν ως προς την πραγματική αναγκαιότητα λόγω κόστους σε σχέση με το πραγματικό σκοπό κι όφελος κι εκείνων που γούσταραν να δουν στρατιωτική παρέλαση αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα αλλά κι ως απάντηση σε σκοτεινά εθνομηδενιστικά σχέδια. Το γεγονός για μένα είναι πως κυριαρχεί η υπερβολή και η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων από όλες τις μεριές, μα όλες. Ανεξαρτήτως αγνών προθέσεων προβλήθηκε εξ αρχής σε λάθος βάση, νομίζω όχι τυχαία. Η φαγωμάρα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο παίζει να χαροποιεί αρκετούς.

Την ώρα που οι εθνικοί μας ευεργέτες εξασφάλιζαν τα καύσιμα ώστε να μην καταλήξει η επαναφορά μίζερη λύση, το ελικόπτερο που θα μετέφερε διασώστες σε γκρεμό της Τήλου που κατέπεσε αυτοκίνητο, καθυστερούσε 3 ώρες για να διευκρινιστεί στη ΠΑ που θα χρεωνόταν η δαπάνη της επιχείρησης, ενώ αγώνας έγινε και για να πειστεί το ΛΣ να μεταφέρει τους σωρούς στη Ρόδο κι όχι να περιμένουν το πλοίο της γραμμής την επομένη που θα είχε αποτέλεσμα οι σωροί να παραμείνουν εκτός ψυγείου δύο 24ωρα με θερμοκρασίες περιβάλλοντος 28+. Καύσιμα και λεφτά για αυτά, δεν υπάρχουν, και τα καύσιμα των ευεργετών δεν επαρκούν για όλες τις υπηρεσίες. Να πέσεις σε γκρεμό και να βιώνεις τις τελευταίες σου στιγμές γνωρίζοντας ότι το ε/π θα καθυστερήσει επειδή θα τσακώνονται τα κλιμάκια για το που θα χρεώσουν τα καύσιμα. Προχθές ήταν αυτό, αύριο θα είναι άλλο ατύχημα, μεθαύριο μια πρόωρη γέννα κοκ Δεν ασκώ λαϊκισμό, αποτυπώνω την πραγματικότητα που ξεχνάμε ξεχαρμανιάζοντας με τα πολιτικά, χειμώνας έρχεται τα νησιά απομονώνονται και καύσιμα δεν υπάρχουν. Και οι χορηγίες δεν επαρκούν για όλους και για όλα.

Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και το έθνος, που μαζί με τους προηγούμενους παραδίδουν βαριά παράδοση. Όσες χορηγίες και να κάνουμε, όσα και να ξοδέψουμε σήμερα, λίγα ή πολλά, δεν αλλάζει το μήνυμα που οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα.

Vangelis M. 28 Οκτωβρίου 2013 στις 7:23:00 μ.μ. EET  

Τελικα εγινε τιποτα ανεπιτρεπτο απο πλευρας ΣΥΡΙΖΑ στην φετεινη παρελαση? Ρωτω γιατι δεν παρακολουθω την επικαιροτητα.

Αν οχι μην ανησυχειτε... φυσικο ειναι... το επομενο που θα δειτε εσεις που κοιμαστε στα πολιτικα ειναι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικαζει με οξεις χαρακτηρισμους τους κουκουλοφορους που πετουν μολοτοφ... (Αν εχει βλεψεις για να διεκδηκησει την κυβερνηση...)

Ενα μονο θα σας πω, το εργο των χρησιμων ηλιθιων εχει παιχθει και ξαναπαιχθει και θα ξαναπαιχθει. Μονο φροντιστε να μην ειστε εσεις αναμεσα στους χρησιμους ηλιθιους... (Εννοω ολους που παιρνουν θεση πολιτικη και συμπαρατασσονται στο πλευρο κομματων και ιδεολογιων)

Για το Γερακι που λεει οτι η Ελλαδα εχει χωρα της ξεφτιλας που οι υπηρεσιες της ψαχνουν πρωτα να βρουν ποιος θα χρεωθει τα καυσιμα μιας ανθρωπιστικης επιχειρησης διασωσης, να πω οτι προηγηθηκαν οι Ελληνες στην ξεφτιλα. (ενταξει οχι ολοι ενα μεγαλο μερος ομως σιγουρα).

Χρονια Πολλα!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2013 στις 11:30:00 μ.μ. EET  

.....να πω οτι προηγηθηκαν οι Ελληνες στην ξεφτιλα. (ενταξει οχι ολοι ενα μεγαλο μερος ομως σιγουρα).

δυστυχώς βαγγέλη και εσύ παίζεις το παιχνίδι τους. όλοι οι καρνάβαλοι μιλάνε για συλλογική ευθύνη, για τις φωτιές στην ηλεία με τα αθώα θύματα, για τη μόλυνση των ποταμών, των λιμνών, τις καταπατήσεις κ.λπ. και όχι το ότι φατινε ΠΡΩΤΑ αυτοί που δεν εφαρμόζουν τους νόμους για να μη θίξουν τα φιλαράκια τους.
έχουν βρει την καραμέλα, φταίνε και οι πολίτες, συλλογικά είναι τα στραβά και αυτού απλώς παρακολουθούν.

Μάριος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 12:42:00 π.μ. EET  

"Τόσο διαβάζω την πολιτική επικαιρότητα, τόσο ξενερώνω από την πολιτική εκμετάλλευση. Ο καθένας στον κόσμο του, προκαλεί και αποσκοπεί στην πόλωση, αυτό διέκρινα εγώ στην απόφαση της ΝΔ κι από όσο βλέπω πετυχαίνει." (Γεράκι)

Αυτό. Η καθε είδους ψευτιά ειπωμένη χωρίς αιδώ (όχι μόνο από τη ΝΔ εννοείται -αλλά το εξοργιστικό με αυτό το κόμμα είναι ότι το επιλέγει και σαν επίσμη τακτική), υπολογισμένη ψυχρά με μόνο κριτήριο τον αντίκτυπο στην κοινή γνώμη. Η πολιτική ζωή δεν έχει να κάνει με σωστό-λάθος και συζήτηση για προβλήματα. Είναι απλώς ένα λασπολόγημα χειρίστου είδους, ένα θέατρο παραλόγου.

Και το χειρότερο: Εκτός από τα λόγια, ΚΑΙ οι πράξεις γίνονται με αυτό το κριτήριο. Οι φανερές. Γιατί υπάρχουν και οι λιγότερο φανερές ή αυτές που αν και φανερές, είναι τόσο καλές γι αυτούς που δεν τους πολυνοιάζει αν θα μαθευτούν κιόλας.

Vangelis M. 29 Οκτωβρίου 2013 στις 4:34:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2013 - 11:30:00 μ.μ. EET

Ξερω φιλε μου τι λεω. Το ψαρι βρομαει απο το κεφαλι φυσικα αλλα δεν εδειχναν πολλοι να ενοχλουνται απο την τοση μποχα απο το 1950 και μετα.

Οι ευθυνες ειναι πρωτα απ ολα αυτων που κυβερνησαν και ειναι βαρυτατες. Δευτερευοντως ειναι αυτων που αποδεχτηκαν την κατασταση και στο μετρο που αναλογει τις κατωτερες βαθμιδες ειναι βαρυτατες.

Υπαρχουν καποιοι λιγοι (δεν πιστευω πολλοι) που οταν η θαλασσα ηταν γιαουρτι πεταξαν το κουταλι απο πατριωτισμο και ιδεολογια (οχι κομματικη ιδεολογια). Υπαρχουν και αλλοι περισσοτεροι που κοιμοταν αλλα δεν θα ελεγαν οχι να πεσουν με τα μουτρα στο φαι. Ομως οποιος εφαγε (ξερω περιπτωσεις πολλες) τωρα βρισκεται σε μικρη ή μεγαλη οικονομικη ανεση με τους υπολοιπους να μην μπορουν να ζησουν μετρια ανετη την ζωη που ειχαν μαθει.

Κανεις δεν βλεπω να τιμωρειται και αυτο δειχνει τον δρομο για το μελλον. Βαρεθηκαν πιστευω οι ιδεολογοι να ειναι ηθικοι απεναντι στο κρατος γιατι αυτο ισοδυναμει με ανοησια.

Δεν υπαρχει αλλη λυση. Ολοι στην μποχα... Το συστημα νικησε. Η Ελλαδα πεθανε.

Οδυσσέας 29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:31:00 μ.μ. EET  

@ Vangelis M:
Μια που ρωτάς, ναι έγινε κάτι ανεπίτρεπτο από τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρέλαση. Δεν παρέστη εκπρόσωπός του στην εξέδρα (ούτε του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ).
Ως προς τους χρήσιμους ηλιθίους, να θυμίσω απλώς ότι τον όρο τον χρησιμοποιούσε ο Λένιν για ομοϊδεάτες του κομμουνιστές σε άλλες χώρες. Δύσκολο να παίξουμε τέτοιο ρόλο...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 30 Οκτωβρίου 2013 στις 8:22:00 μ.μ. EET  

Πολλά τα ανεπίτρεπτα. Και από πολλές πλευρές. Προσωπικά έχω τη χειρότερη γνώμη για την εφημερίδα αλλά και τον αρθρογράφο. Μόνο που εδώ δε μπορώ να διαφωνήσω. Και είναι ξεκάθαρο πια ότι η έννοια του έθνους έχει αφεθεί από όλους βορά στους νεάντερνταλ της ΧΑ. Για να αποδομηθεί ακόμη περισσότερο.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_30/10/2013_525357

Για όσους έχουν την αντοχή για κάτι πιο hardcore, πέρα και από τα όρια της ύβρεως, αυτό: http://www.chronosmag.eu/index.php/lplss-p-fl-ex-ths-p.html

Οδυσσέας 30 Οκτωβρίου 2013 στις 8:27:00 μ.μ. EET  

Ωραίο το πρώτο κείμενο.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 9:17:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ... Δυστυχώς ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται παντού και πάντα και όχι κατά το δοκούν...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP