Επανήλθε ο διοικητής της ΕΚΑΜ – Σιωπούν τα ΜΜΕ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Του Σάββα Δ. Βλάσση*

Επέστρεψε στην ΕΚΑΜ στις 5 Οκτωβρίου, ο διοικητής της Μονάδος, ο οποίος είχε απομακρυνθεί προ δεκαημέρου περίπου, με απόφαση του υπουργού Νίκου Δένδια, εξ αφορμής της υποθέσεως της Χρυσής Αυγής. Όπως ήταν αναμενόμενο, στην έρευνα που διεξήχθη, δεν διαπιστώθηκε καμμία απολύτως σχέση του προσωπικού της ΕΚΑΜ με την Χρυσή Αυγή. Υπενθυμίζεται ότι ως λόγος για την μετακίνηση του διοικητού και του υποδιοικητού της ΕΚΑΜ είχε προβληθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, το ότι στην προσωπική ασφάλεια του βουλευτού Ηλία Κασιδιάρη είχε τοποθετηθεί στέλεχος από την ΕΚΑΜ. Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε υπηρετήσει στην Μονάδα αλλά την χρονική στιγμή που τοποθετήθηκε στην φύλαξη του βουλευτού, είχε μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία. Σημειώνεται επίσης ότι στην ΕΚΑΜ διενεργήθηκε έρευνα από 18 στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, μια διαδικασία που επίσης δεν απέφερε κάποια ένδειξη για επαφή με την Χρυσή Αυγή.

Αφού αναστατώθηκε η ΕΛΑΣ με τις βεβιασμένες ενέργειες του κ. Δένδια, οι οποίες δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις για σημαίνοντα στελέχη στην ιεραρχία του Σώματος, ήλθε η αναδίπλωση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετακινήσεις ανωτάτων και ανωτέρων στελεχών που διέταξε ο υπουργός, προκάλεσαν ήδη την υποβολή μηνύσεων από τους θιγόμενους, που φυσικά δεν έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ. Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση οπωσδήποτε, η οποία είναι βέβαιο ότι ελήφθη υπ’ όψιν ώστε να επανατοποθετηθούν οι αξιωματικοί στις προηγούμενες θέσεις τους, αν κι αυτό δεν ισχύει για όλους, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες του κ. Δένδια δημιούργησαν στην κοινή γνώμη ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση για την ΕΛΑΣ, πλήττοντας σοβαρά το κύρος της. Είναι ενδεικτικό ότι στα ΜΜΕ κυριάρχησε η παρουσίαση των μετακινήσεων αξιωματικών της ΕΛΑΣ ως ένδειξη άμεσης σχέσεως με την Χρυσή Αυγή. Εντυπώσεις οι οποίες δυστυχώς παραμένουν για την ηγεσία της ΕΛΑΣ, δεδομένου ότι τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ, δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την επαναφορά των μετακινηθέντων αξιωματικών, στις θέσεις τους.

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

66 σχόλια:

Nikos 7 Οκτωβρίου 2013 στις 10:35:00 π.μ. EEST  

Την ΕΚΑΜ και τα ματια σας…

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2013 στις 10:38:00 π.μ. EEST  

Και δε μας λες ρε Σαββα Βλασση και συ Οδυσσεα,για τα υπολοιπα στελεχη τςη Ελ.Ας που αποδεικνυεται πως εχουν σχεση με τη ΧΑ σε βαθμο που εμποδιζει τα επαγγελματικα τους καθηκοντα,θα γραψεις καμια φρασουλα;

Μια λεξουλα για το διψηφιο και βαλε αριθμο ατομων;

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2013 στις 11:24:00 π.μ. EEST  

Με συγχωρείτε, αλλά όταν βλέπεις ορδές φασιστών να ορμούν μέσα από τις τάξεις των ΜΑΤ, όταν βλέπεις πληρώματα των ΔΙ.ΑΣ και των ΔΕΛΤΑ να έχουν στα κράνη τους και στις μηχανές τους αυτοκόλλητα με μαίανδρους και εθνικιστικές σημαίες, όταν ο διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα σκοπίμως άφησε να διογκωθεί η εγκληματικότητα επειδή συνεργαζόταν με τη ΧΑ και όταν βλέπεις πως το 50% των αστυνομικών ψήφισαν ΧΑ δεν χρειαζόταν οι κινήσεις Δένδια για να πλήξουν το κύρος της ΕΛ.ΑΣ
Με πιο απλά λόγια, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2013 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

Λάσπη ,λάσπη,λάσπη

Προπαγάνδα,προπαγάνδα,προπαγάνδα

Ανέξοδη κριτική-Αερολογίες

Επί δικαίων και αδίκων.
Ολοι οι άσχετοι
Ολοι οι κομπλεξικοί
Ολοι οι πουλημένοι
Ολοι οι προδότες

Χτυπάνε όπου βρουν, όσο μπορούν κι όσο τους επιτρέπεται κάθε θεσμό κάθε αξία κάθε επλίδα αυτού του Εθνους
Ως πότε;

Alexandros 7 Οκτωβρίου 2013 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Ο Δένδιας είναι ένας πολιτικάντης, αυτό είναι νομίζω ο καλύτερος χαρακτηρισμός, το έχει αποδείξει πολλάκις, αλλα τώρα έγινε και επικίνδυνος, γιατί για να δείξει σε κάποιους, πως πολεμάει τον φασισμό, μπήκε σε μια διαδικασία και με την αμέριστη συμπαράσταση των ΜΜΕ και για έναν πραγματικά ανεξήγητο λόγο, ο οποιος είναι τρομερά ύποπτος, να ταυτίσει τη ΧΑ με την Αστυνομία. Εκτος και αν εσείς δεν την βλέπετε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα φτάσαμε να αλλοιώνονται οι ειδήσεις που ακούγαμε σε τρομερό βαθμό και μάλιστα αυτό ξεκίνησε από την πρώτη μέρα μετά την τραγική δολοφονία Φυσα, όπου οι αστυνομικοί δήθεν δεν έκαναν τίποτα και βρέθηκε να συλλάβει τον κακοποιό μια γυναικα αστυνομικός, πράγματα τα οποια διαψεύστηκαν από την ίδια την κοπέλα.

Έτσι λοιπόν ο Δένδιας δεν δίστασε να χτυπήσει την αξιοπιστία της αστυνομίας προβαίνοντας σε κινήσεις τουλάχιστον παραλογες και προσβλητικές, έχω να πω, ευτυχώς ο Αβραμόπουλος δεν αντέδρασε έτσι. Ακόμα και αν όντως υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις, για συνεργασία αστυνομικών σε εγκληματικές ενέργειες, που είχε διαπράξει η κατηγορουμενη ως εγκληματική οργάνωση ΧΑ, οι οποιες έρευνες θα έπρεπε να γίνουν κάτω από άκρα μυστικότητα και όχι διαφημίζοντας τες στα κανάλια, η ανευθυνότητα της συγκεκριμένης πράξης είναι τεραστια!!!!

Από την άλλη βεβαια, οι αξιωματικοί της αστυνομίας, έπρεπε να παραιτούνται και για άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα αυτός της έλλειψης καταλληλων και επαρκών μεσων και ανδρών για να κάνουν τη δουλειά τους......

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2013 στις 8:02:00 μ.μ. EEST  

Δεν ξέρω τι τουμπανο έχεις ή τι κρυφο καμάρι,προφανώς ασκείς έλεχο και μέσα στην κάλπη και ξέρεις τι ψηφιζει ο κάθε Αστυνομικός.Λοιπόν σου λέω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα νομίζεις αγαπητέ φίλε,και διαπράτεις μέγιστο ατόπημα και ύβρη κατά της πλειοψηφίας των Αστυνομικών οι οποίοι δίνουν πραγματική μάχη εναντίον σκληρων εγκληματιών αλλά και ενάντια σε ένα ολόκληρο συστημα να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες,φασίστες και τραμπούκοι.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 7 Οκτωβρίου 2013 στις 9:11:00 μ.μ. EEST  

Ρε Βλάσση δε λες καλύτερα για τον Παρμενίωνα που ήταν ωραίος και γουστάραμε μετά από χρόνια ξεραΐλας και για την μετάβαση του ΕΣ από τον «Πόλεμο Φθοράς» στον «Πόλεμο Ελιγμών», καταπώς λέει η Πτήση (http://ptisidiastima.wordpress.com/2013/10/06/eedmnfg329/#comments);
Άσε τι γίνεται στους μπάτσους, εκεί το παιγνίδι είναι χαμένο από 1935. Το Στρατό μην καταπιούνε οι ναζί και ψάχνουμε μετά για διαβατήριο με όνομα Τριανταφυλλίδης. Εκεί είναι το ζόρι.


Λοιπόν, πάμε από την αρχή: Ο Δένδιας ανακαλύπτει ξαφνικά ότι κάποιο (άγνωστο - επίσημα - πόσο μεγάλο) μέρος των υφισταμένων του δουλεύει χέρι χέρι με μια εγκληματική συμμορία του ΚΟΙΝΟΤΑΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Να το κουκουλώσει δεν μπορεί γιατί η βρώμα έφτασε ως τον Παράδεισο που ζει η κυβέρνηση και έχει και έναν νεκρό στα χέρια. Που δεν είναι Πακιστανός. Να τους απολύσει όλους δε γίνεται (αν και θα έλυνε τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη), άσε που υπάρχει περίπτωση να υπάρχει και κανένας αθώος (ως ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουμε στα θαύματα). Αρχίζει και πετάει την ηγεσία και τους πιο εκτεθειμένους από το παράθυρο και η υπηρεσία τους επαναφέρει από την πόρτα άσπιλους και αμόλυντους. Η Αριστερά τα χώνει στον Δένδια για υποκρισία και συγκάλυψη. Η Δεξιά κατσαδιάζει τον Δένδια που την ξύπνησε τζάμπα, φοράει και μια μάσκα οξυγόνου για να αποφύγει την ασφυξία από το υδρόθειο και μεθάνιο που εκπέμπει η υπόθεση ΧΑ και αλλάζει πλευρό. Ο ΦΚΜΚ που ανέκαθεν κατηγορούσε τον Δένδια ακόμα και όταν κατουρούσε στραβά, αρχίζει να τον βλέπει ώρες ώρες με συγκατάβαση. Αυτή η αθωότητα των δεξιών ανέκαθεν με συγκινούσε. Πώς να πεις σε ένα παιδί ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης;

Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι το 1978 που μπήκε στη ΔΑΠ δεν είχε δει τα πάρε δώσε της παράταξής του με την ακροδεξιά; Τη αποχουντοποίηση πάλι και τα σταγονίδια δεν τα είδε; Ε, αυτοί του Κολεγίου Αθηνών δεν κοιτάνε τόσο χαμηλά ούτε βγαίνουν και πολύ για αφισοκολλήσεις και άλλες βρωμοδουλειές. Αυτά είναι δουλειά της λαϊκής δεξιάς, άντε να βάλουμε και τον Βορίδη μέσα που φυσικά σε άλλο χώρο ανήκε τότε. Διάβαζε κιόλας ο Δένδοας για τη Σχολή, μετά στο London School of Economics πού να προσέχει λεπτομέρειες και τι γράφουν οι εφημερίδες ή τι γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία. Και άλλωστε από το 1978 έως σήμερα πέρασαν 35 χρόνια, τι διάολο τίποτα δεν άλλαξε; Τόση δημοκρατία κατάπιαμε με το κιλό, δεν γίναν ως και οι μπάτσοι δημοκράτες; Αμ δε γίνεται ο μαύρος άσπρος, κυρ υπουργέ. Πιο μαύρος γίνεται, άσπρος δε γίνεται. Θα μας το έλεγε και ο σχωρεμένος ο Μάικελ Τζάκσον, άμα ζούσε.

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2013 στις 9:34:00 μ.μ. EEST  

@ 8:02
Ο ίδιος ο Ρουπακιάς, στην κατάθεση του είπε πως ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ του είπε, την ώρα που του έβαζε τις χειροπέδες "εγώ μαζί σας είμαι, δεν μου αρέσει αυτό που κάνω, αλλά πρέπει να το κάνω".
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Υπάρχει μεγάλη συμπάθεια στην αστυνομία για τη ΧΑ.

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

Ο υπουργός έστειλε ένα "δυνατό μήνυμα" με πολλούς αποδέκτες.....για όποιους το κατάλαβαν.

Αν κάποιοι αδικήθηκαν θα αποκατασταθούν. Τόσο απλά.

Οταν οι δημοσιογράφοι και πάσης φύσεως αρθρογράφοι πάψουν να "χαϊδεύουν" αυτιά...πολιτικών, διοικητών, διευθυντών και άλλων, όταν το "εγώ" περάσει στην δεύτερη σειρά προτίμησης και αμέσως μετά το "εμείς", τότε η χώρα μας θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και θα αρχίσομε να λειτουργούμε οργανωμένα και σοβαρά.
Διαβάζοντας πολύ προσεκτικά το άρθρο καταλαβαίνω οτι ο Βλάσσης γίνεται "παπαγαλάκι" του δκτη που θίχτηκε με την απομάκρυνση.... ή (διαζευκτικό) παίρνει μόνος του πρωτοβουλία και προσφέρει "καλές υπηρεσίες" στον "θιγμένο δκτη". Ελπίζω να μην ισχύει το πρώτο και να είναι πρωτοβουλία του Βλάσση.....

Το κύρος της ΕΛΑΣ δεν επλήγη με τις παρεμβάσεις Δένδια... Το κύρος της ΕΛΑΣ πλήττεται όταν αφήνει "ανενόχλητους" τύπους σαν τον κατηγορούμενο δκτη του τμήματος του Αγ. Παντελεήμονα να μετατρέπουν θεσμούς σε "μαγαζάκια του παραεμπορίου τους"
Ελεος πια με τα "μαγαζάκια", το "παραεμπόριο", τα "παπαγαλάκια" και τους αυτοδιορισμένους "προστάτες" και τιμητές" των θεσμών και των λειτουργών τους.

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2013 στις 10:56:00 μ.μ. EEST  

"...Ακόμα και αν όντως υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις, για συνεργασία αστυνομικών σε εγκληματικές ενέργειες, που είχε διαπράξει η κατηγορουμενη ως εγκληματική οργάνωση ΧΑ, οι οποιες έρευνες θα έπρεπε να γίνουν κάτω από άκρα μυστικότητα και όχι διαφημίζοντας τες στα κανάλια, η ανευθυνότητα της συγκεκριμένης πράξης είναι τεραστια!!!!..."

Αλέξανδρε, ακόμη στον κόσμο σου.
καλά δεν σου λενε τπτ τα μηνύματα των 10:38, 11:24? και σίγουρα πολλών άλλων?

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2013 στις 11:53:00 μ.μ. EEST  

"οι οποίοι δίνουν πραγματική μάχη εναντίον σκληρων εγκληματιών αλλά και ενάντια σε ένα ολόκληρο συστημα να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες,φασίστες και τραμπούκοι."
Την υπόθεση ζαρντινιέρα τη ξέχασες;
Τον φοιτητή με τις πιτζάμες το 2009 στη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη ως ταραξίας;
Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί κατασκεύασαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία, πήγαν με δόλο να καταστρέψουν δυο αθώους! Αυτή είναι η επαγγελματική αστυνομία;

Alexandros 8 Οκτωβρίου 2013 στις 9:47:00 π.μ. EEST  

Μια μέρα ο Αγγελάκας είχε πει κάτι, είχε πει να προσέχουμε όλοι τον φασίστα, που κρύβουμε μέσα μας, μάλλον δεν ξέρετε τι είναι ακριβώς ο φασισμός, γιατί οι περισσότεροι σαν φασίστες γράφετε. Αναφέρει άλλος τη Ζαρντινιέρα, άλλος τον Άγιο Παντελεήμωνα, που κανείς πραγματικά δεν ξέρει τι στραβό έχει κάνει ο εκεί διοικητής, όταν όμως βρίσκετε τον κακό, τον εγκληματία, γιατί βέβαια όλοι οι αστυνομικοί δεν θα είναι καλοί, σε κανένα μέρος του κόσμου δε συμβαίνει αυτό, και μετά παίρνει αυτά τα κακά παραδείγματα και τους τσουβαλιάζει όλος. Τι διαφορά έχει αυτό παρακαλώ από τη ρητοτική της ΧΑ, όλοι οι μετανάστες είναι κακοί, επειδή κάποιοι μετανάστες διαπράττουν εγκλήματα; Καμία βέβαια!
Το τι εξυπηρετεί επίσης, να γίνονται έρευνες στην αστυνομία υπό την επίβλεψη του Πρετεντέρη, είναι κάτι που το ξέρετε εσείς, το κατά πόσο αυτό γίνεται σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, ας μην το συζητήσουμε........πρέπει να είναι κάποιος εντελώς ανόητος για να μην βλέπει το λάθος!

Μάριος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

Έτσι ακριβώς. Ο "υπερβάλλων ζήλος" περρισεύει παντού (θυμηθείτε τους ματωμένους παππούδες, τα χημικά στο μετρό στο Σύνταγμα - πως δεν πέθανε κανείς τότε, θαύμα είναι) εκτός από... εκεί που πρέπει. Το αίσχος της αστυνομίας είναι ότι έχουν αποποιηθεί ακόμα και των προσχημάτων του θεσμικού καθήκοντος προς την κοινωνία και σε αντίθεση αυτού, έχουν αποδεχθεί το ρόλο τους σαν μαντρόσκυλα της καθεστηκυίας τάξης και της συνεπαγόμενης βρωμιάς που ακολουθεί πίσω από μίζες-κότερα-βίλες.

Και επειδή δεν μου αρέσει να είμαι αφοριστικός δηλώνω πως ξέρω καλά ότι αυτό που είπα δεν ισχύει για όλους τους αστυνομικούς. Γνωρίζω αρκετούς τέτοιους για να έχω άποψη. Η γενική πρακτική και παρουσία στην κοινωνίας όμως δείχνει ότι η γενική τους τάση είναι ακριβώς αυτή που περιέγραψα.

Και ο προλαλήσας που είπε ότι η αστυνομία δεν ρεζιλεύτηκε από την αποπομπή αξ/κών αλλά με το να δημιουργεί "μαγαζάκια" και άλλα άισχη είχε απόλυτο δίκιο. Και να ήταν μόνο αυτά... ακόμα και στα απλά πλέον αποτυγχάνουν.... το ξέρετε ότι όταν γίνεται διάρρηξη και το τηλεφώνημα στην αστυνομία γίνει την ώρα που η διάρρηξη είναι εν εξελίξει οι αστυνομικοί ΔΕΝ έρχονται, παρά μόνο αφού περάσει αρκετή ώρα ώστε να έσουν φύγει οι κλέφτες; Φοβούμενοι τους κλέφτες ουσιαστικά αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους, τη μοναδική χρήσιμη απέναντι στος "καθημερινούς ανθρώπους".

Άκου εκεί..."απευθυνθείτε στη Χ.Α."...

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EEST  

απο ΦΚΜΚ:

" άσε που υπάρχει περίπτωση να υπάρχει και κανένας αθώος (ως ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουμε στα θαύματα)"

"Αυτή η αθωότητα των δεξιών ανέκαθεν με συγκινούσε. Πώς να πεις σε ένα παιδί ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης;"

πώς να μην αγαπάω αυτόν τον άνθρωπο;;;;;

μηδενιστής

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 11:43:00 π.μ. EEST  

"Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει 35 (!) Τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ήδη 10 αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», περισσότερες από 80 υποθέσεις ρατσιστικής βίας στις οποίες εμπλέκονται και αστυνομικοί διερευνούν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αυτών αφορά σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας."

Παραμάγαζα της ΧΑ..

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 12:59:00 μ.μ. EEST  

<< Επικίνδυνα είχε διογκωθεί το «καρκίνωμα» της Χρυσής Αυγής στο Σώμα της Αστυνομίας. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει 35 Τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις έκνομες ενέργειες της οργάνωσης. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ήδη 10 αστυνομικοί.
Περισσότερες από 80 υποθέσεις ρατσιστικής βίας στις οποίες εμπλέκονται και αστυνομικοί διερευνούν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αυτών αφορά σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, αρκετές υποθέσεις τοποθετούνται από τους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην επαρχία. Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες ελέγχονται στη Μανωλάδα Ηλείας, στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και στην Κόρινθο. >>

Κατά τα άλλα....αρκετοί πιστεύουν ότι ο Δένδιας και ο κάθε Δένδιας "ρεζιλεύουν" την ΕΛΑΣ και άλλοι νομίζουν ότι "θίγονται" επειδή ο υπουργός "έτριξε τα δόντια" και "ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά"
Σημ: Τα λιμνάζοντα νερά πάντα βρωμίζουν και γεμίζουν "σκουλήκια"....

Γεράκι 8 Οκτωβρίου 2013 στις 1:28:00 μ.μ. EEST  

Μετακινήσεις, ΕΔΕ κι επιστροφές δεν λένε και πολλά επί της ουσίας, παρά μόνο για συγκεκριμένα πρόσωπα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά ακόμα και σε αυτά ο κόσμος είναι δύσπιστος κι όχι άδικα. Είναι δεδομένο πως οι ακροδεξιοί είχαν διαύλους ανοχής κι υποστήριξης με την ΕΛΑΣ που αποδεικνύεται από την επί σειρά ετών δράση "αγανακτισμένων πολιτών" μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Όλοι έκαναν τα στραβά μάτια, ακόμα και στα μαχαιρώματα. Η δολοφονία του Φύσσα έγινε σε μια συγκυρία που η ΧΑ ως κομματική δύναμη ήταν πλέον απειλή για εκείνους που την ενίσχυσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ακόμα και μετά τη δολοφονία πολλοί έσπευσαν να εξισώσουν, να δώσουν ένα ακόμα είδους άλλοθι κι ανοχής, να αποπροσανατολίσουν ενώ το πιο πιθανό είναι να περνούσε κι αυτό στα ψιλά αν δεν ήταν δολοφονία Έλληνα, έστω αναρχοκομμούνι αν και σε τέτοια αξίζει ξύλο μέχρι λιποθυμίας όπως λένε μερικοί. "Είμαι χρυσαγίτης", "ε, όχι και μαχαίρι" οι χαρακτηριστικές ατάκες, ενώ η επίσημη εκδοχή αντίθετα από τις μαρτυρίες θέλει τις αστυνομικές δυνάμεις να έφτασαν στο σημείο μετά τη δολοφονική ενέργεια. Οι δτες των αστυνομικών τμημάτων είναι υπεύθυνοι για το πως λειτουργούν οι υφιστάμενοί τους, δεν μας ενδιαφέρει τι ψηφίζει ο καθένας αλλά αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κοινό μυστικό είναι πως σε πολλές περιπτώσεις δεν την έκαναν, όπως ότι υπήρχαν πολιτικές πλάτες κι ανοχή, μια παγιωμένη κατάσταση δεκαετιών που μεταφράστηκε σε 5πλάσια ποσοστά ψήφου της ΧΑ στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν οι αστυνομικοί σε σχέση με τα όμορα τμήματα που δεν ψήφιζαν, φαινόμενο που αποτυπώνεται κι από εσωτερικές εκθέσεις περασμένων δεκαετιών. Τότε η ΧΑ δεν ήταν η μόνη εξωκοινοβουλευτική ακροδεξιά πολιτική έκφραση, πολλοί όμως ήταν οι συμπαθούντες αυτού του ρεύματος εντός της βουλής που δεν κρύφτηκε ούτε μετά τη δολοφονία Φύσσα. Οι συνέπειες τις κρίσης δεν τους ενίσχυσε απλώς αλλά τους αποθράσυνε, χορηγός τους η δημοσιογραφική και κομματική ανοχή ενώ καπέλωσαν τον πατριωτισμό ως δήθεν γνήσιοι εκφραστές του, ενώ αποκηρύσσουν πολύ εύκολα αυτό που πραγματικά πρεσβεύουν.

Ο κομματικός φανατισμός που οι διάφοροι σωτήρες και φωστήρες ενισχύουν ταυτίζει το προσωπικό συμφέρον με το κομματικό και το εθνικό κι ο πατριωτισμός (τους) εμπορευματοποιήθηκε και κομματικοποιήθηκε. Τώρα τα ΜΜΕ και πολλοί πολιτικοί που είναι οι συνυπεύθυνοι στο φαινόμενο της ΧΑ παρουσιάζονται ως αθώοι, δεν γνώριζαν τις ναζιστικές και χουντικές καταβολές και σχέσεις, την προωθούσαν όπως τους εξυπηρετούσε και έψαχναν κομματικές συμμαχίες αν σοβαρευτούν, όχι απίθανες αν και απευκταίες κατ' άλλους, ακόμα και ως αδερφή παράταξη. Οι Έλληνες δεν είναι ναζιστές, η ναζιστική έκφραση θα ξεφουσκώσει, το ακροδεξιό ρεύμα όμως πιθανώς να ενισχυθεί με άλλη μορφή. Ίσως αυτό είναι και το ζητούμενο για πολλούς. Το πρόβλημα δεν είναι επί της ουσίας ούτε η ΧΑ ως κόμμα, ούτε το αν φταίνε και σε τι βαθμό κάποιοι δτες και στελέχη της ΕΛΑΣ που είναι στο φινάλε ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αλλά οι αιτίες που φτάσαμε εδώ που αν δεν χτυπηθούν στη ρίζα θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας, ενισχυμένα. Αυτό που απαιτείται είναι η ορθή και δίκαια εφαρμογή του νόμου κι όχι η επιλεκτική ερμηνεία όπως και όποτε τους βολεύει, είναι η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα, η μηδενική ανοχή τα οποία θα κόψουν διαύλους, επιρροές, προσωπική και κομματική εκμετάλλευση και το φτηνό εντυπωσιασμό. Κάψανε προστατευόμενο μάρτυρα, ο Μιχαλολιάκος ειδοποιήθηκε, όπως και άλλες φορές πριν από αστυνομική ενέργεια και μαζί με τα ξερά πάνε να κάψουν και τα χλωρά. Η ουσία εξαντλήθηκε στην κομματική πόλωση και η δημόσια και πολιτική συζήτηση αποπροσανατολίστηκαν. Σκοπός τα κομματικά οφέλη πλάι-πλάι με τα δημοσιογραφικά, κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ουσία.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

Να πούμε και του στραβού το δίκιο:

η ΕΛΑΣ έχει φάει πολύ ξύλο, μα πολύ ξύλο απο την άκρα αριστερά.

μηδενιστής

Γεράκι 8 Οκτωβρίου 2013 στις 5:30:00 μ.μ. EEST  

Μηδενιστή με αυτή τη νοοτροπία θα φάμε στο τέλος τον Τσίπρα στη μάπα και θα αναρωτιόμαστε πως έγινε. Είναι δεδομένο πως ένας ακραίος, δεξιός κι αριστερός, είναι τραμπούκος, το λάθος είναι να δικαιολογείς ή και να ανέχεσαι τον αστυνομικό τραμπουκισμό. Δεν πληρώνονται για να είναι τραμπούκοι ούτε για να παραβαίνουν το νόμο, αλλά να τον υπηρετούν. Όποιος δεν το αντέχει να αλλάξει επάγγελμα.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 8:26:00 μ.μ. EEST  

Η ΣΧΕΣΗ ΣΤΟΡΓΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΛΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΛΑΣΠΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΑ.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 8:33:00 μ.μ. EEST  

και μ΄αυτά και μ΄αυτά, θα βγαίνει ο κάθε γυαλισμένος μαυριδερός με γενειάδες, ράσα κ.λπ. και θα δηλώνει στα έγκυρα ελλ. τηλεοπτ. κανάλια: μένα μαύρες μπλούζες αστυμονία (αλά αγκόπ)χτύπησαν απέλησαν κάψω...
τρέχα τηλεοπτ. αστέρα και αστέρα των φυλλάδων, να γράφεις "νέο κρουσμα χγιτών" και οι μαύροι ξαπλωμένοι στις εισόδους των πολυκατοικιών ή των μαγαζιών να μας να λένε fuck yr police.
τόλμα να μιλήσεις, για να σε πουν χγίτη? ενώ με το σύριζα και τους λοιπούς δημοκράτες θα έχουμε εθνική παλλιγγενεσία.
και δεν με νοιάζει όπως και να με χαρακτηρίσετε.
στο κολλέγιο του εξωτ. είπαν του μουσουλμ., ξούρισε το μούσι σου για να μπεις στο μάθημα. είναι κανόνας του σχολείου. δεν το έκανε και έφαγε σουτ.
εδώ μπορείς να το πείς? για τόλμα? ήδη ο ταγίπ πήρε το μήνυμα και μιλάει για τζαμιά στην αθήνα, άντε να δούμε που θα μας βγεί και πότε.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2013 στις 11:40:00 μ.μ. EEST  

<< Ερευνα,το βράδυ της Τρίτης, των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ στο πολύπαθο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε εξέλιξη, στα πλαίσια εντοπισμού «θυλάκων» της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν ήδη εντοπίσει ποσότητες ναρκωτικών που έχουν παρακρατηθεί παρανόμως από αστυνομικούς ύστερα από έρευνες, συλλήψεις και σχετικές κατασχέσεις. Παράλληλα διερευνώνται υποθέσεις συγκάλυψης σε επιθέσεις αλλοδαπών.

Η έρευνα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, μαζί με αυτή στον Αγιο Παντελεήμονα, θεωρείται από τις πλέον ζωτικής σημασίας στα πλαίσια της κάθαρσης στην ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο τμήμα θεωρείται από τα πλέον προβληματικά στην ΕΛ.ΑΣ την τελευταία 15ετία και έχει διαπιστωθεί ότι στέγαζε πολλά κρούσματα διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2007 είχε καταγραφεί υπόθεση κακοποίησης αλλοδαπών από αστυνομικούς - έβαζαν τους άτυχους μετανάστες να ρίχνει χαστούκια ο ένας στον άλλον- οι οποίοι μάλιστα είχαν βιντεοσκοπήσει το κατόρθωμα τους. >>

Μπράβο ρε Δένδια.....επιτέλους κάτι κινείται, κάτι καλό μπορεί να βγει από όλη την ιστορία...
Κάνε τα "παπαγαλάκια" να "καταπιούν" το ράμφος τους.

Ανώνυμος 9 Οκτωβρίου 2013 στις 9:45:00 π.μ. EEST  

....Μπράβο ρε Δένδια.....επιτέλους κάτι κινείται, κάτι καλό...

μπράβο ρε Δένδια, από τη συννεφιασμένη Κέρκυρα. μα τον Άγιο η Πατρίς σε ευγνωμονεί. και την άλλη φορά που ο αλλοδαπός θα τσακίσει άλλο κοριτσάκι στα βράχια--μέσα στο κέντρο της πόλης-- δεν θα τολμάμε να το καταγγείλουμε, γαιτί θα είναι οι κάμερες απόξω και το βράδυ θα δείχνουν την κακοποίηση του άτυχου πεινασμένου αλλοδαπού.
βοήθεια μας, αλλά εύχομαι να μην είστε τα επόμενα θύματα και τότε θα ζητάτε την προστασία της αστυνομίας και θα λυσσάτε γιατί κερνάνε καφεδάκι τους δολοφόνους, μπράβο σας

Ανώνυμος 9 Οκτωβρίου 2013 στις 9:58:00 π.μ. EEST  

@Γεράκι

"Μηδενιστή με αυτή τη νοοτροπία θα φάμε στο τέλος τον Τσίπρα στη μάπα και θα αναρωτιόμαστε πως έγινε. Είναι δεδομένο πως ένας ακραίος, δεξιός κι αριστερός, είναι τραμπούκος, το λάθος είναι να δικαιολογείς ή και να ανέχεσαι τον αστυνομικό τραμπουκισμό. Δεν πληρώνονται για να είναι τραμπούκοι ούτε για να παραβαίνουν το νόμο, αλλά να τον υπηρετούν. Όποιος δεν το αντέχει να αλλάξει επάγγελμα"

Αδερφέ Ιέρακα,
Και επαγγελματίες είναι και τον νόμο υπηρετούν. Τόσο επι πασοκ όσο και επι ΝΔ απλώς δεν τους προστάτευε ποτέ κανείς.

Συμφωνώ οτι έπρεπε να αλλάξουν επάγγελμα πχ συμμαθητής μου που έχει ένα μάτι πια απο πέτρα σε ματς μια δεκαετία+ πριν γιατί στην ελλάδα τα γήπεδα - οι επιχειρήσεις δηλαδή επαγγελματικού ποδοσφαίρου - πρέπει να φυλάσσονται απο μεραρχίες λακαιδεμονίων οπλιτών.
Ή γνωστός μου πριν μια πενταετία που έφαγε δοκάρι, τσιμεντόπλιθα και μολότωφ με αυτή τη σειρά και πέρασε ένα καλοκαίρι στο νοσοκομείο με την γυναίκα του να χάνει το παιδί που κυοφορούσε απο το σοκ που είδε τον άντρα της να μοιάζει με πολτό τομάτας στο φούρνο, γυρνώντας απο ένα περίπολο στο κέντρο όχι της μογκαντίσου αλλά της αθήνας.

σίγουρα έπρεπε να παραιτηθούν. πότε όμως; μετά τα νοσοκομεία; για πες μου ποιός παίρνει μονόφθαλμο για δουλειά; στα 23!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! στα @@@@ 23!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! α και ο γνωστός μου φέτος έκανε παιδί. τους πήρε 5 χρόνια να το ξεπεράσουν.

μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, οικογενειάρχες φτωχοί χαμηλού επιπέδου και μορφώσεως άνθρωποι που μπορεί να μην έβρισκαν αλλού δουλειά ή να είχαν παιδικό όνειρο να πιάσουν τον κακό. ποιός ξέρει... στην ελλάδα μόνο τίτλους κολλάμε.


επειδή έχω ζήσει πολλά χρόνια εξωτερικό όχι μόνο δεν κοίταγες στραβά αστυνομικό αλλά κινδύνευε η ζωή σου ΣΟΒΑΡΑ όταν τους έδινες αφορμή. Ο αστυνομικός είναι κρατικός υπάλληλος πληρωμένος απο τον κόσμο - και το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ και την ΧΑ και εμένα και σένα - να κάνει μια δουλειά. Δεν είναι ούτε μπράβος ούτε το κυριότερο ΣΑΚΟΣ του ΜΠΟΞ για να βγάζουν τα απωθημένα τους ολοι προστατεύοντας την βουλή και τα γεμάτα πάμπερς μέσα.
Αν είναι ο αστυνομικός να μην μιλάει πια μετά απο μια ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ χρήσης του για αερόσακο στις μλκς του κάθε άχρηστου απόφοιτου του κολεγίου αθηνών που μας φορτώθηκε για υπουργός καλύτερα να παραιτηθούν άπαντες και άμεσα. Έτσι και αλλιώς τα καλά μας κόμματα έχουν φροντίσει για την αρμονία και την ηρεμία στην αθήνα την ουτοπία του πλανήτη.

δεν τους δικαιολογώ προς θεού που ψήφισαν ΧΑ ή την υποστήριξαν αλλά είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και το σώμα του πονάει το ίδιο όταν τρώνε ξύλο όπως εμένα και σένα. και αν είναι να κράξω τους αστυνομικούς για την ΧΑ ας μπούνε στην σειρά. έχω πολιτικούς, νομοθέτες, υπουργούς, εφορία, δήμους, τον αγαπημένο μου στρατό, κτλ κτλ κτλ κάπου εκεί στο μεταπολιτευτικό μπουρδέλο θα τους χωρέσω μέσα.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:49:00 π.μ. EEST  

Η ΕΛΑΣ πρέπει να υπηρετεί το Νόμο, τη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια όλων......ημεδαπών και αλλοδαπών.

Οι "παρωπίδες" σε πολλούς έχουν πάρει "επικίνδυνη κλίση" και έχουν "κόψει" εντελώς το οπτικό πεδίο.

Με το να βασανίζεις και να "μεταχειρίζεσαι" τους αλλοδαπούς με "διαφορετικό τρόπο" από αυτόν που προβλέπει ο νόμος δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα παρά μια "ικανοποίηση" του εγώ και η οποία δείχνει τελικά......αδυναμία.

Nikos 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:52:00 π.μ. EEST  

“Αν είναι ο αστυνομικός να μην μιλάει πια μετά απο μια ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ χρήσης του για αερόσακο στις μλκς του κάθε άχρηστου απόφοιτου του κολεγίου αθηνών που μας φορτώθηκε για υπουργός καλύτερα να παραιτηθούν άπαντες και άμεσα.”

Μεγάλη κουβέντα… έτσι είναι… έλα που δεν έχουν εναλλακτική αλλιώς θα σου έλεγα… κάτσε μη δούμε καμιά ώρα ομαδική απειθαρχία την ώρα που ψηφίζονται μέτρα στη βουλή… ένα κλικ θέλει…

Γεράκι 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:59:00 π.μ. EEST  

Μηδενιστή σχολίασα τη δικαιολογία σου "η ΕΛΑΣ έχει φάει πολύ ξύλο, μα πολύ ξύλο απο την άκρα αριστερά" που κουκουλώνει τα κακώς κείμενα δικαιολογώντας κι εξισώνοντας τον τραμπουκισμό ακραίων και αστυνομικών. Όταν αναφέρθηκα σε μηδενική ανοχή, εφαρμογή του νόμου κι όποιος δεν αντέχει να αλλάξει επάγγελμα αφορά αυτό ακριβώς. Η δε δικαιολογία σου αντιστρέφεται και σε "η άκρα αριστερά έχει φάει πολύ ξύλο, μα πολύ ξύλο από την ΕΛΑΣ", και το "άκρα αριστερά" είναι σχετικό, δεν έχουν φάει μόνο αυτοί πολύ ξύλο, είναι ο οποιοσδήποτε έχει βρεθεί σε λάθος σημείο τη λάθος ώρα. Πχ συνταξιούχος, πολίτης που κατέβηκε σε διαμαρτυρία κλπ για να μην πάω πιο πίσω απο τη μεταπολίτευση που αναφέρεσαι και μιλήσω για το πόσο ξύλο έπεφτε και πόσοι σακατεύτηκαν γιατί η κουβέντα θα καταλήξει στον εμφύλιο. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο εμφύλιος για πολλούς δεν τελείωσε ποτέ. Χωρίζονται σε καλούς και κακούς, διαλέγεις στρατόπεδο, οι καλοί είναι σπίτια τους, όσοι βρεθούν στο δρόμο είναι αναρχοκομμούνια που τους αξίζει να τους σαπίσουν στο ξύλο μέχρι λιποθυμίας.

Πιόνια του συστήματος είναι. Όπως μπορούσαν να διαλύσουν τους χουλιγκάνους αλλά δεν το έκαναν, εξυπηρετούσε κάτι, κάποιοι τους κάλυπταν, έτσι και πολλοί μπαχαλάκηδες που ακυρώνουν κάθε ειρηνική διαμαρτυρία αφήνονταν ελεύθεροι με ένα τηλέφωνο όταν τους έπιαναν, χώρια ότι οι άλλοι μπαχαλάκηδες δρούσαν μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο αστυνομικός γνωρίζει τους κινδύνους, ενώ οι τραυματισμοί που αναφέρεις υπάρχουν πολλαπλάσια και στην άλλη πλευρά. Ο καθένας που συμμετέχει γνωρίζει τους κινδύνους, κι είναι επιλογή του. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ είμαι κατά της εκδικητικότητας, της υπέρβασης καθήκοντος, της διαφθοράς, της εμφυλιοπολεμικής νοοτροπίας και απαιτώ επαγγελματισμό. Το κακό δεν είναι ότι μεμονωμένα περιστατικά δείχνουν το αντίθετο αλλά ότι είναι πολλά και το χειρότερο ότι υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση ανοχής της αστυνομικής και πολιτικής ιεραρχίας. Αυτό αμαυρώνει συνολικά την εικόνα της ΕΛΑΣ κι αφορά και την πολιτική βούληση ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Απαιτείται ξεκαθάρισμα από τα κακώς κείμενα που εκμεταλλεύονται το ρόλο και το επάγγελμά τους για το προσωπικό συμφέρον (διαφθορά) και τις κομματικές τους προτιμήσεις (υπέρβαση καθήκοντος). Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες που κουκουλώνουν το πρόβλημα.

Alexandros 9 Οκτωβρίου 2013 στις 1:41:00 μ.μ. EEST  

Γεράκι, πολύ σωστά απαιτείς επαγγελματισμό, αλλα αυτό σημαίνει αντίστοιχη εκπαίδευση, και σημαίνει και επαγγελαμτική αντιμετώπιση από την ηγεσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι αστυνομικοί.


Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, όταν κάποιος συλλαμβάνει έναν πορτοφολάκια επαυτοφόρω και ο "πορτοφολακιας" επιστρέφει στο δρόμο σε 15 λεπτά, όταν sylllambanei έναν καταστροφέα και παίρνει τηλέφωνο κάποιος άγνωστος και μένει ελεύθερος, όταν δηλαδή δε σέβεται κανεις τον κόπο του αστυνομικού, ο οποιος πηγαίνει με ελλειπή εξοπλισμό και εκπαίδευση να βάλει το τομάρι του στη φωτιά, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Ναι πληρώνονται για αυτό, αλλα δεν πληρώνονται για να πάνε οικειοθελώς να τους σπάσουνε το κεφάλι, πληρώνονται για να πάνε να υπερασπιστούν τον νομο, η πολιτεία τους λέει πηγαίνετε ξυπόλυτοι στα αγκάθια, έχει διαφορα το ένα με το άλλο! Όσο για τις περιπτώσεις διαφθοράς, είναι η εξήγηση πολύ απλή, και η αστυνομία είναι μέρος της κοινωνίας, όταν η κοινωνία μας έχει σαπίσει, η σαπίλα θα πάει παντού δε θα πάει επιλεκτικά!

Ακούω και κάτι άλλο πολύ συχνά πλέον, "είμαι εναντια στη βία από όπου και αν προέρχεται" καραμελίτσα πολύ επικίνδυνη, όχι δεν είμαστε εναντια στη βία από όπου και αν προέρχεται, δεν μπορώ να εξισώσω την βία των "μπαχαλακηδων" με τη βία της αστυνομίας, γιατί η πρώτη είναι αναίτια και παράνομη και η δεύτερη είναι η νόμιμη βία που ασκεί ο αστυνομικός να συλλάβει τον μπαχαλακια, δεν μπορεί να εξισώνεται η βία στο χώρο εργασίας, όταν κάποιος αποκαλείται απεργοσπάστης με τη βία που ασκεί αυτός που θα πάει να προστατέψει αυτόν που αντιστέκεται στα "ψευτοσυνδικατα", δεν θα εξισώσω τη βία του επιτεθεμενου με τη βία του αμυνόμενου, αυτού που εισβάλλει στο σπίτι να κλέψει τον ιδιοκτητη και του ιδιοκτητη που προσπαθεί να κλέψει τον κλέφτη, η της αστυνομίας που προσπαθεί να πιάσει τον κλέφτη. Οι "μπαχαλακηδες" και οι "αναρχοταραξιες", δεν έχουν φάει προφανώς πολύ ξύλο, γιατί αν είχαν φάει δε θα έβγαιναν στο δρόμο να τα σπάσουν και θα ήταν στη φυλακή!

Μάριος 9 Οκτωβρίου 2013 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  

Μηδενιστή,
Η δουλειά των αστυνομικών είναι δύσκολη και επικίνδυνη σαφώς αλλά αν εξετάσουμε το ισοζύγιο της βίας που η αστυνομία εκπέμπει προς τη βία που εισπράττει, είναι... φαιδρό και μόνο να το σκεφτείς, και αφήνω στην άκρη την κοινή πρακτική της γενικευμένης αδικαιολόγητης συμπεριφοράς στους πολίτες σαν να είναι δούλοι/υποτακτικοί.

Η ουσία του ζητήματος βεβαια -κατ εμέ- είναι αυτή που περιγράφει το Γεράκι.

Μάριος 9 Οκτωβρίου 2013 στις 3:44:00 μ.μ. EEST  

"δεν μπορώ να εξισώσω την βία των "μπαχαλακηδων" με τη βία της αστυνομίας, γιατί η πρώτη είναι αναίτια και παράνομη και η δεύτερη είναι η νόμιμη βία που ασκεί ο αστυνομικός να συλλάβει τον μπαχαλακια"

Δηλαδή Αλέξανδρε σύμφωνα με 'σένα όλες οι περιπτώσεις της αστυνομικής βίας απευθύνονται σε μπαχαλάκηδες.

Οπότε ισχύει: Οι "αγανακτισμένοι" που κάθονταν ειρηνικά στο Σύνταγμα ήταν μπαχαλάκηδες. Το παλληκάρι-αγανακτισμένος που κουφάθηκε από την κρότου-λάμψης ήταν μπαχαλάκιας (πες μου εσύ ποιος νόμος προβλέπει πρόκληση αναπηρίας από την αστυνομία και σε ποια περίπτωση). Οι παππούδες των οποίων μάτωσαν τα κεφάλια από τα κλομπς ήταν μπαχαλάκηδες. Το παιδί της "ζαρτινιέρας" ήταν μπαχαλάκιας. κ.ο.κ.

Δηλαδή με λίγα λόγια για να βαράει ο αστυνομικός εξ' ορισμού υπάρχει λόγος και όποιος το αμφισβητεί μάλλον είναι και αυτός... μπαχαλάκιας. Σωστά;

Φρένο φίλε.... φρένο. Η αστυνομία αυθαιρετεί ασύστολα, και η -εξίσου κακή- αυθαιρεσία κάποιοων λίγων μπαχαλάκηδων δεν δικαιολογεί με τίποτα τη διαπιστωμένη και γενικευμένη αυθαιρεσία αστυνομικών προς άπαντες. (Βεβαίως αυθαιρεσία και των δικαστών που τους καλύπτουν για να μην ξεχνιόμαστε). Εδώ μιλάμε για ουσιαστικά θεσμοθετημένη ασυδοσία στη βία. Ακόμα και ο Κορκονέας δεν πιοστεύω ότι θα καταδικαζόταν αν δεν "καιγόταν η Αθήνα".

Και για να μιλήσουμε για πιο πρόσφατα: για πες μας - μήπως και ο Φύσσας ήταν μπαχαλάκιας και δικαίως τον μαχαίρωσαν;

Ανώνυμος 9 Οκτωβρίου 2013 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  

...Οι "μπαχαλακηδες" και οι "αναρχοταραξιες", δεν έχουν φάει προφανώς πολύ ξύλο, γιατί αν είχαν φάει δε θα έβγαιναν στο δρόμο να τα σπάσουν και θα ήταν στη φυλακή!

Αλέξανδρε, ποιοί μπαχαλάκηδες κ.λπ.
δεν βλέπεις, δεν διαβάζεις? ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ είναι, μωρέ. σε κάθε πορεία πετάγονται μέσα απο το πλήθος και αρχίζει το πανηγύρι με μολότωφ και πετροπόλεμο. και το ίδιο ξαφνικά εξαφανίζονται. τελευταια στο κερατσίνι δεν έγιναν τα ίδια? καλά εσύ δεν είδες τπτ απ΄όλα αυτά? ρεζιλι και στο εξωτ. γίναμε.
τέτοιο κόλλημα, ούτε οι κνίτες δεν έχουν, αμάν πιά

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 9 Οκτωβρίου 2013 στις 4:40:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω ότι το Γεράκι τα είπε μια χαρά και σε αυτή τη βάση τίθεται το θέμα. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω σε τι θα είναι χειρότερος ο Τσίπρας από τους υπαλλήλους της Κομμαντατούρ που μας κυβερνούν; Λες να ανοίξει τίποτα γκουλάγκ; Θα κλείσει τις εκκλησίες; Θα φέρει εδώ τη μισή Αφρική; Θα σταματήσει τις επενδύσεις στις Σκουριές; Άβυσσος η ψυχή του δεξιού, πενήντα χρόνια μέσα σε δεξιούς και δεν κατάφερα να καταλάβω τη σκέψη τους και τις φοβίες τους. Είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως τελικά...

Όταν μαθητής με υψηλή βαθμολογία σε εξετάσεις επιλέγει (ή τον σπρώχνουν οι γονείς) να μπει σε μια δουλειά (Σώματα Ασφαλείας) όπου θα έχει να κάνει με πρεζόνια, χουλιγκάνους, πιστολάδες, μεθυσμένους και πουτάνες μόνο και μόνο για ενάμισι χιλιάρικο (κάποτε, τους καλούς καιρούς), κάτι πάει στραβά στον τόπο τούτο. Είναι μια δουλειά βαριά και ζόρικη και σε περιβάλλον πολύ επιβαρυμένο. Λίγοι κάνουν γι αυτήν και ακόμα λιγότεροι θα συνειδητοποιήσουν τον ρόλο τους και την θέση τους στην κοινωνία. Οι περισσότεροι θα υποχωρήσουν στη βαρβαρότητα της καθημερινότητάς τους με αποτέλεσμα να μη διαφέρουν συχνά σε τίποτα από αυτούς που συλλαμβάνουν. Το βλέπω σε μαθητές που έγινα αστυνομικοί - αγνώριστοι. Πολλοί μάλιστα περηφανεύονται για το ξύλο που ρίχνουν σε μετανάστες, έχω ακούσει διάφορα σε ιδιωτικές συζητήσεις.

Θερίζει η Χρυσή Αυγή λοιπόν και είναι φυσιολογικό. Τι να ξέρει ο "καλός μαθητής", αυτός που μπήκε στα Σώματα Ασφαλείας, από το Άουσβιτς,το Νταχάου ή τα Καλάβρυτα; Την ώρα της ιστορίας έλυνε ασκήσεις για το φροντιστήριο, από ύλη διάβασε μόνο την εξεταστέα για πανελλήνιες και ούτε λέξη παραπάνω. Γενιές ολόκληρες στη μεταπολίτευση έβγαλαν αριστούχους αγράμματους και ανιστόρητους. Το εκπαιδευτικό σύστημα το μόνο που κάνει συστηματικά είναι να αποβλακώνει τους μαθητές προωθώντας τους πιο εύπορους και τους πιο φαφλατάδες - όσοι δεν μπορούν την αποστήθιση μένουν πιο πίσω. Με κοινωνικό περιβάλλον που αξίες είναι τα βυζιά και τα λεφτά - "χοντρά βυζιά, χοντρά λεφτά" ήταν τηλεπαιχνίδι σε κανάλι του Μπερλουσκόνι- και εκπαιδευτικό σύστημα για τα πανηγύρια, φυσικό είναι να έχουμε την Αστυνομία που μα ταιριάζει, τους πολιτικούς που μας ταιριάζουν, τους δικαστικούς που μας ταιριάζουν, τους παπάδες που μας ταιριάζουν...ως και τους τραγουδιστές που μας ταιριάζουν. Λογικά έχουμε και τους φασίστες που μας ταιριάζουν. Και δε φταίνε γι αυτό οι μετανάστες και η φτώχεια. Αυτά είναι οι αφορμές, η αιτία είναι τι είχε για εικόνισμα και τι προσκυνούσε ο νεοέλληνας. Ό,τι και το κοινό του Μπερλουσκόνι.

ΥΓ. Είχε δίκιο ο Ουμπέρτο Έκο. Το μεγαλύτερο σφάλμα της Αριστεράς είναι που, χαμένη σε νεφελώδεις θεωρίες, δεν εντόπισε την σχέση αιτίου - αιτιατού ανάμεσα στα βυζιά και τον φασισμό. Τώρα τρέχει και δε φτάνει.

Οδυσσέας 9 Οκτωβρίου 2013 στις 4:49:00 μ.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ:
"Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω σε τι θα είναι χειρότερος ο Τσίπρας από τους υπαλλήλους της Κομμαντατούρ που μας κυβερνούν; Λες να ανοίξει τίποτα γκουλάγκ; Θα κλείσει τις εκκλησίες; Θα φέρει εδώ τη μισή Αφρική;"
Το τελευταίο. Φτάνει και περισσεύει.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 9 Οκτωβρίου 2013 στις 5:16:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα
Υποθέτω ότι το να μας πάρουν τα σπίτια με τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το καλό σενάριο. Και είναι ανόητοι εκεί στην Κουμουνδούρου που δεν το προβάλλουν ως κεντρικό σύνθημα στην οσονούπω αρχομένη προεκλογική εκστρατεία. Με ιστορίες για μαύρους και κατασχέσεις καταθέσεων βγήκε ο Σαμαράς. Τρομοκρατώντας τις γριές και το συλλογικό ασυνείδητο της δεξιάς με τον κόκκινο μπαμπούλα και τον μαύρο παράνομο μετανάστη. Λαϊκισμός και εκβιασμοί αντιμετωπίζονται με το ίδιο νόμισμα. Εγώ θα έβαζα προεκλογική διαφήμιση το σκίτσο του Ιωάννου της 8ης Οκτωβρίου: http://yannis-ioannou.com/2013/10/08/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD/

Φίλος εκπαιδευτικός (σήμερα το πρωί) ανησυχεί, καθώς κάποιες ειδικότητες όπως η δική του έχουν γίνει υψηλού κινδύνου, μήπως βρεθεί στο δρόμο. Τι του απάντησα; "Για πες μου τι ψήφισες;" "Μα ποιον να ψηφίσω;" μου λέει. "Αυτό είναι δική σου υπόθεση" απαντώ, "ήξερες όμως ποιους ΔΕΝ έπρεπε να ψηφίσεις. Φοβήθηκες μήπως σου βάλει χέρι ο Τσίπρας στις καταθέσεις. Τώρα ούτε καταθέσεις έχεις και φοβάσαι και για το σπίτι και για τη δουλειά σου. Να τους ξαναψηφίσεις"

Γεράκι 9 Οκτωβρίου 2013 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε, τι πάει να πει "δε σέβεται κανεις τον κόπο του αστυνομικού"; Με το ίδιο σκεπτικό δεν σέβονται και τον κόπο των πιλότων που ρισκάρουν τη ζωή τους σε κάθε αναχαίτιση. Διατεταγμένη υπηρεσία ακολουθούν βάσει αυστηρά καθορισμένου πλαισίου δράσης, όπως ένας πιλότος δεν κάνει του κεφαλιού του, έτσι και οι αστυνομικοί θα πρέπει να κάνουν αυστηρά και μόνο όσα προβλέπονται. Η νόμιμη (κρατική) βία που αναφέρεις διέπεται από αυστηρούς κανόνες που αν αγνοηθούν ή γίνουν λάστιχο καταλήγουν στην ακύρωση του ρόλου τους, στην κατάργηση της ευνομούμενης δημοκρατίας. Την παρανομία δεν την καταπολεμάς με παράνομες πρακτικές, όπως και τη προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας δεν την καταπολεμάς με αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Διαφορετικά γίνεσαι το ίδιο, αν όχι χειρότερο από αυτό που θες να καταπολεμήσεις και δίνεις άλλοθι σε εκείνους που αμφισβητούν ότι προστατεύεις τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Προσωπικά δεν θα χειροκροτήσω από χαρά για ανακοινώσεις όπου βρέθηκαν καθαροί αστυνομικοί ή για όλους εκείνους που ασκούν με επαγγελματική συνέπεια και σοβαρότητα το καθήκον τους, αλλά θα χαρώ για τις διώξεις εκείνων που αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος, αυτοί είναι η γάγγραινα και πρέπει να σταματήσει να εξαπλώνεται, το να υποκρίνεσαι πως δεν υπάρχει ή το να την αγνοείς υποκριτικά δεν λύνει το πρόβλημα ύπαρξής της και των συνεπειών της. Η δε δημοκρατία δεν πρέπει να έχει κόμπλεξ ελέγχου και αυτοκάθαρσης, απεναντίας την ενισχύουν.

Οδυσσέας 9 Οκτωβρίου 2013 στις 7:51:00 μ.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ:
Στην ταμπακέρα δεν απαντάς. Έχει ή δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένες θέσεις για τη λαθρομετανάστευση που θα κάνουν ζημιά αν κυβερνήσει; Ξεκινούν από ηθικές κορώνες ("κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος"), περνούν από συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα (ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά από τη γέννησή τους στην Ελλάδα, το λεγόμενο ius soli) και φτάνουν (όταν όλα τα άλλα αποτύχουν) στη μοιρολατρεία: "τι χτίζετε τείχους στον Έβρο και στέλνετε συνοριοφύλακες να φυλάνε, δε σταματιέται με τίποτα η μετανάστευση".
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε το νόμο Ραγκούση ως ... υπερβολικά συμβιβαστικό καθώς περιείχε "απαράδεκτο διαχωρισμό μεταξύ παράνομων και νόμιμων μεταναστών" (περισσότερα εδώ). Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι μιλούσε για "διευκόλυνση της πολιτογράφησης", ενώ η εκπρόσωπός του για "σύνδεση της ιθαγένειας με μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης". Όσο κι αν το έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα για να μην τρομάζουν τον κόσμο, ορισμένοι τουλάχιστον έχουμε μνήμη... Άρα δεν πρόκειται για κάποιο φανταστικό "μπαμπούλα του μαύρου μετανάστη". Μιλάμε για εκπεφρασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα όχι από τις συνιστώσες αλλά από την ηγεσία.
Όσο για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, πολλά μπορεί να συμβούν, αλλά ένα είναι βέβαιο πως ΔΕΝ θα συμβεί: να μας πάρουν τα σπίτια Γερμανοί συνταξιούχοι. Όπως καταλαβαίνεις ο Γερμανός συνταξιούχος ενδιαφέρεται για εξοχικό στην Πάρο (ή έστω στο Ξυλόκαστρο) και όχι για τριάρι στο Περιστέρι. Για τα εξοχικά οι κατασχέσεις είναι και τώρα ελεύθερες, αν ενδιαφέρονται. Τα τριάρια στο Περιστέρι, και αν ελευθερωθούν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, δεν πρόκειται να τα πάρουν Γερμανοί. Μη μασουλάς κι εσύ Πραβδανετ, κράτα ένα επίπεδο.

Alexandros 9 Οκτωβρίου 2013 στις 10:33:00 μ.μ. EEST  

@Μάριο, Γεράκι,

Μάριε δεν είναι έτσι, για την ακρίβεια το ίδιο το ΚΚΕ έβγαζε βίντεο, τους μπαχαλάκηδες να βγαίνουν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να επιστρέφουν.
Κατά τα άλλα συμφωνώ και με τους δυο για την υπερβολική άσκηση βίας της αστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν πρέπει και είναι και παράνομο, εκεί λοιπόν υπεισέρχεται το θέμα της εκπαίδευσης, το οποίο είναι τεράστιο και δεν το αναφέρετε, ενώ αυτό είναι θέμα των εσωτερικών υποθέσεων να και της πολιτείας, να τιμωρήσει και να διαλύσει τέτοια κυκλώματα και δεν είναι ζήτημα αντεκδίκησης. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, Γεράκι συμφωνώ καμία παρανομία δεν δικαιολογεί άλλη παρανομία, αυτό εξυπακούεται και ούτε ποτέ έγραψα κάτι τέτοιο!
Επιμένω όμως πως δεν μπορούμε να εξισώνουμε τη βία και δεν μπορούμε να αγνοούμε την έλλειψη εκπαίδευσης και εξοπλισμού και μέσων, τα οποία είναι το Α και το Ω για τη σύγχρονη αστυνομία!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:29:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα
Πρώτα απ'όλα εγώ θυμάμαι πολύ καλά το ΠΑΣΟΚ του 81 με τα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και τα διάφορα "έξω" [που έγιναν πανηγυρικά μέσα). Από τη μια λοιπόν έχω διάφορες αερολογίες αριστερίστικου τύπου οι οποίες ΘΑ εφαρμοστούν (όσο διαπραγματεύτηκε ο Σαμαράς το μνημόνιο) και από την άλλη μια πολιτική που ήδη οδηγεί μαθηματικά μεγάλες μάζες πληθυσμού στην οικονομική και βιολογική (με τον Άδωνι [!] υπουργό Υγείας)εξόντωση. Προφανώς εσύ δεν κινδυνεύεις να βρεθείς άνεργος ούτε να χρειαστεί να μετακινηθείς τριάντα και σαράντα χιλιόμετρα για μια γέννα ή μια επέμβαση. Υπάρχουν οικογένειές που δεν έχουν να δώσουν 5 (ολογράφως: Πέντε) ευρώ στα παιδιά τους για το λεωφορείο που θα τους πάει τους περιπάτους στο σχολείο. Παιδιά έρχονται νηστικά και κοιτάμε να μπούμε σε πρόγραμμα (ΕΣΠΑ βέβαια..)με μικρογεύματα. Τα κυλικεία των σχολείων υπολειτουργούν. Έχω στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον ήδη τρεις σχεδόν ανέργους. Μάντεψε ποιοι τους συντηρούν, όσο μπορούν.

Άρα λοιπόν φίλε Οδυσσέα ο καθένας έχει την ατζέντα του. Η κυβέρνηση ως τώρα πουλάει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης για να κρατήσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά σύμπτωση δεν είναι ούτε άνεργοι ούτε υποψήφιοι άνεργοι. Αλλά οι άνεργοι πληθαίνουν. Και ο άνεργος δε θα πει μπράβο στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό αλλά στη ΧΑ γιατί αυτή θα "ξεβρωμίσει τον τόπο" με τις σφαλιάρες και τα μαχαίρια. Και δεν τον νοιάζει αν είναι συμμορία. Ούτε φυσικά θα φάει το σαξές στόρυ. Χειμώνας μπαίνει, εδώ πάνω καίμε καλοριφέρ ήδη. Δυο στους τρεις τη βγάλαν πέρυσι με τζάκι και ξυλόσομπες. Φέτος; Ούτε εγώ δεν ξέρω πώς θα πληρώσω το πετρέλαιο. Φαντάσου τον άνεργο λοιπόν: ποιο θέμα τον απασχολεί περισσότερο, η παράνομη μετανάστευση ή το πώς θα πληρώσει τη ΔΕΗ; Σε πληροφορώ εκ (πικρής) πείρας ότι μακράν το δεύτερο.

Για να μην μακρυγορώ: Ναι, είναι μείζον πρόβλημα η λαθρομετανάστευση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει για το θέμα και τις καλύτερες θέσεις. Αλλά με την υπάρχουσα κυβέρνηση το πρόβλημα των μεταναστών θα λυθεί ριζικά: δε θα μείνουμε ούτε εμείς ούτε οι μετανάστες στον τόπο. Μόνο οι απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών και της Σχολής Μωραϊτη θα απομείνουν. Οπότε Οδυσσέα, μέχρι και εγώ θα απαρνηθώ τους σκληροπυρηνικούς μου συντρόφους για να μη βρεθώ στα γουναράδικα που ετοιμάζεται να με κρεμάσει η κυβέρνηση.

ΥΓ Τι λες γι αυτό; Πράβδανετ και εδώ; http://www.thepressproject.gr/article/48169. Η τελευταία παράγραφος με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Και κρατώ μικρό καλάθι για την ΧΑ. Κάμποσοι στην κυβέρνηση ιδεολογικά δε διαφέρουν σε τίποτα από την ΧΑ.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:49:00 μ.μ. EEST  

http://www.efsyn.gr/?p=128423
Μια χαρά του κάνει του Γερμανού συνταξιούχου η Μυτιλήνη.

Οδυσσέας 10 Οκτωβρίου 2013 στις 12:52:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ:
Να ξεχωρίσουμε τα πράγματα για να μη συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό δε συγκρίνονται με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά με τη μεταναστευτική πολιτική της. Και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συγκρίνεται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική.
Με αυτό το δεδομένο, ελπίζω να συμφωνήσουμε κατ' αρχήν ότι η κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό (όπως την ασκεί επιτυχώς ο Δένδιας) είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που επαγγέλλεται προγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα, ο αντίλογος τύπου "δεν τα εννοούν μωρέ αυτά, έτσι έλεγε κι ο Ανδρέας ότι θα κλείσει τις βάσεις" δε μου λέει τίποτα. Κατ' αρχήν γιατί, επί της αρχής, η μόνη βάση για να αξιολογήσει κανείς ένα δυνάμει κυβερνητικό κόμμα είναι το πρόγραμμά του και όχι το "δεν το εννοεί μωρέ". Και επιπλέον γιατί, επί της ουσίας, το μεταναστευτικό θα είναι το μόνο πεδίο στο οποίο ο Τσίπρας θα μπορεί να δείξει "προοδευτικό" πρόσωπο και προγραμματική συνέπεια (κερδίζοντας και αφοσιωμένους ψηφοφόρους) αν ποτέ κυβερνήσει, γιατί στην οικονομική πολιτική δε θα έχει τέτοια περιθώρια.
Και πάμε λοιπόν στην οικονομική πολιτική: Η κυβερνητική οικονομική πολιτική είναι δεδομένη, έχω τις ενστάσεις μου για αυτήν και πίστεψέ με ότι με επηρεάζει κι εμένα πολύ. Το θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβάλλει σοβαρή εναλλακτική πρόταση, ειδικά από τότε που έκανε γαργάρα τα περί καταγγελίας των μνημονίων και δήλωσε την πίστη του στο Ευρώ. Το μόνο που υπάρχει είναι μια κακοφωνία των διαφόρων στελεχών που διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση, που δεν προμηνύει τίποτα καλό σε περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση.
Βέβαια δεν αποκλείω την πιθανότητα, η κοινωνία να μην αντέξει άλλο τη λιτότητα και να πιαστεί (εκλογικά) από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως πιάνεται ο πνιγμένος από τα μαλλιά του. Φυσιολογικό θα είναι, και πολύ άντεξε εδώ που τα λέμε η κοινωνία. Αλλά ως τώρα, παρά τα πέντε χρόνια ύφεσης, η κοινωνία δεν εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ. Και μην ξεχνάς ότι οι επόμενες εκλογές είναι το 2015, και στο μεσοδιάστημα εκλογές θα γίνουν μόνο αν συμφέρουν την κυβερνητική πλειοψηφία... Εν ολίγοις, θα δείξει.
Το κείμενο του PressProject είναι ενδιαφέρον, και δεν αποκλείω να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Θα σου πω όμως ότι η μυωπική προσήλωση στην εξίσωση "Σαμαράς/Δένδιας = ακροδεξιά = Χρυσή Αυγή" είναι ο βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να παρακολουθεί έκπληκτος το Δένδια να ξεκοκκαλίζει τη Χρυσή Αυγή. Το αναλυτικό αυτό σφάλμα το έχεις διαπράξει κι εσύ, όταν κάποτε έγραψες: "Όσο για τους ψηφοφόρους του Σαμαρά ... ΕΓΕΡΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ". Δεκαπέντε μήνες και τριανταδύο συλλήψεις μετά, δε φαίνεσαι να έχεις διδαχτεί κάτι...

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 9:45:00 π.μ. EEST  

@Γεράκι-Μάριε

κρατάω αυτό απο τα οπαδικά ποστ του Αλέξανδρου

"Γεράκι, πολύ σωστά απαιτείς επαγγελματισμό, αλλα αυτό σημαίνει αντίστοιχη εκπαίδευση, και σημαίνει και επαγγελαμτική αντιμετώπιση από την ηγεσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι αστυνομικοί."

Η ηγεσία φτιάχνει αστυνομία, στρατό, κοινωνία κτλ

Η @@@ ηγεσία.

Και μην συγκρίνεις φίλε Γεράκι πιλότους με αστυφύλακες.
Πρώτον γιατί δεν τρώνε ξύλο, δεύτερον γιατί σε μια περίπτωση "κατάριψης" ανταποδώσαμε με βίαιο τρόπο, και τρίτον όταν σκούρυναν τα πράγματα αρκετοί προσγειώθηκαν στην ρόδο ή παρέμειναν στην κρήτη.

ουδείς κλάδος είναι τέλειος.

@ΦΚΜΚ

Φίλε μου άρεσε πολύ το ποστ με τους μαθητές... δεν έχεις καθόλου άδικο.

@ΦΚΜΚ-Οδυσσέα

Πολύ κουβέντα για δύο μέτρια εως κακά κόμματα. σε άλλη χώρα ούτε 1% δεν θα είχαν. κάτι σαν αληθινό πια ποσοστό του πασοκ.

είδατε οτι τα χρυσαύγουλα δεν έπεσαν παρά 3-4 μονάδες;;;

ε ρε Πλαστήρα που θέλει ο κόσμος...

μηδενιστής

Μάριος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 11:05:00 π.μ. EEST  

Οδυσσέα το πρόβλημα με τη ΝΔ δεν είναι η επίσημη γραμμή πολιτικής της την οποία αναφέρεις και αξιολογείς συγκρίνοντας με τον Σύριζα. Το πρόβλημα είναι ότι πίσω από τις κουρτίνες αυτό που συμβαίνει είναι ότι ξεπουλάει τη χώρα σε διάφορους ημετέρους με ΠΡΟΣΧΗΜΑ μόνο την κρίση κ το μνημόνιο. Η άκρως σκανδαλώδης πώληση του ΟΠΑΠ ή η επίσης σκανδαλώδης επιμονή στην παράτυπη προώθηση της εξόρυξης στις Σκουριές είναι καλά παραδείγματα για τη γενικότερη φιλοσοφία του ληστρικού ταΐσματος της ΝΔ προς διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Η πρακτική αυτή είναι εντελώς γενική π.χ. στη Θεσ/νίκη θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό παρόλη την διεθνή άκρως αρνητική σχετική εμπειρία, θέλουν επίσης να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΕΗ - έχεις όρεξη να πληρώνεις 10-20% περισσότερο απλά για να κερδίζουν κάποιοι μέτοχοι; Δες κ ποια είναι η τάση τους με υγεία κ παιδεία (πρώτα τα διαλύουμε, κατηγορώντας μάλιστα το συνδικαλισμό συγχέοντάς τον με τους συνδικαλιστές και μετά η σωτηρία σας θα είναι οι ιδιώτες) και φαντάσου τη χώρα μετά από ας πούμε 8-12 χρόνια διακυβέρνησης. Δες το "sicko" του Michael Moore αν δεν το έχεις δει και θα αντιληφθείς ποιο είναι το πραγματικά άσχημο πρόσωπο της ιδιωτικοποιημένης Υγείας. Μιλάμε για θεμελιώδη πράγματα, αυτά τα οποία καθιστούν την κοινωνία μας κοινωνία ανθρώπων και όχι ζούγκλα, μιλάμε για μεγάλο μέρος της πρακτικής έκφανσης ολόκληρης της κουλτούρας και του πολιτισμού μας.

Και φυσικά η τρόικα, ο "έξωθεν μπαμπούλας" που χρησιμοποιεί η ΝΔ για να αποποιείται των ευθυνών της δεν σταματά να επισημαίνει ότι αυτά τα μέτρα δεν τα εισηγείται η ίδια αλλά είναι αποφάσεις της κυβέρνησης, γιατί και αυτοί δεν είναι βλάκες και δεν θέλουν να τους προσάπτονται πράγματα τα οποία ποτέ δεν αποφάσισαν/εισηγήθηκαν.

Με όλα αυτά εμένα μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι πρόκειται για μια ληστρική κυβέρνηση, μάλιστα με μπόλικα φασίζοντα στελέχη, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μοιράσει δημόσιο πλούτο που έχει πληρωθεί από όλους, ανήκει και πρέπει να ωφελεί ολους, σε "λίγους και εκλεκτούς" ουσιαστικά χωρίς αντίτιμο. Βρίσκουν διάφορα θέματα για να ταΐζουν το θυμικό του κόσμου, (τη μια το σαξές στόρυ, την άλλη η Χ.Α. την επομένη μάλλον θα είναι οι "κακοί μπαχαλάκηδες αριστεροί") και αυτοί από πίσω κάνουν τη δουλειά τους και τρίβουν τα χέρια τους εξαθλιώνοντας τον απλό Έλληνα που θα πρέπει να μάθει να ζει με μισθούς 400-600 Ευρώ. (Θυμάσαι τις ελεγείες οίκτου προς τη "γενιά των 700 Ευρώ"; Σκέψου τώρα πόσοι έλληνες θα ένοιωθαν ικανοποιημένοι με αυτά τα λεφτά)

Αν λοιπόν δεν είναι και αυτό προδοσία τότε τι είναι;

Ο Συριζα, που εμφανίζεται ως αντιπρόταση έχει θέσεις σαφώς αντιδιαμετρικές πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, πράγμα που αποφεύγεις να επισημάνεις αν και είναι θεμελιώδους σημασίας. Επίσης αναφέρεις ως επιχείρημα ότι παρά τα 5 χρόνια κρίσης ο "κόσμος δεν εμπιστεύθηκε το Σύριζα" - σου υπενθυμίζω όμως τον ανελέητο πόλεμο όλων των συστημικών ΜΜΕ ενάντια στο κόμμα αυτό. Κάπου θα έπαιξε ρόλο, όλα τα εκατομμύρια των 55+ που δεν ενημερώνονται μέσω ίντερνετ, αλλά όλη μέρα βλέπουν τηλεόραση κάπου θα επηρεάστηκαν δε νομίζεις; Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη μάνα μου, που παρ' ότι αριστερή, στις τελευταίες εκλογές πανικόβλητη μιλούσε για τον "ξαφνικό θάνατο" της χρεωκοπίας με τον οποίο φοβέριζε τους πάντες ο Σαμαράς και αρνούνταν ακόμα και να αναλογιστει να ψηφίσει Σύριζα/ΚΚΕ.

(συνεχίζεται)

Μάριος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 11:05:00 π.μ. EEST  

Για μένα η τραγωδία του Σύριζα είναι κυρίως οτιδήποτε έχει σχέση με το "έξω". Μεταναστευτικό κ εξωτερική πολιτική με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο. Με τα χίλια ζόρια βρήκαμε ένα σύμμαχο που μπορεί να παίξει ένα σοβαρό ρόλο στα δικά μας (Ισραήλ) και σε 3 μέρες από τη μέρα που (αν ποτέ) βγει ο Σύριζα θα τον έχουμε χάσει.

Το μεταναστευτικό είναι επίσης πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να λυθεί απλά στα πλαίσια της ηθικής γιατί υπάρχει η σαφέστατη απειλή του ισλαμισμού την οποία οι του Σύριζα δείχνουν να αγνοούν παντελώς. Ειδικά το θέμα της ιθαγένειας είναι πολύ ευαίσθητο γιατί δεν άπτεται μόνο των πρακτικών θεμάτων αλλά και άλλων, ευρύτερων, που μπορούν να έχουν συνέπειες στον "ιστορικό ρου" της Ελλάδας.

Στο έσω πάλι, πολύ σωστά επισημαίνεις ότι από τότε που ο Σύριζα αποτάχθηκε την εκτός Ευρώ πορεία της Ελλάδας ουσιαστικά αποτάχθηκε της αντιμνημονιακής του πρότασης και εκεί υπάρχει και μπόλικη υποκρισία γιατί ενώ από τη μια εμφανίζεται αντιμνημονιακός, από την άλλη οι συριαζίοι ξέρουν καλά ότι αντιμνημονιακός και εντός Ευρώ δεν γίνεται. Απλά γιατί το νόμισμα κόβεται αλλού και όχι στην Ελλάδα και όσο είμαστε στο Ευρώ απλά δεν έχουμε νομισματική πολιτική.

Οπότε: Μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα.

Τουλάχιστον παρηγορώ τον εαυτό μου ότι αν ποτέ βγει ο Σύριζα μπορεί (κ πάλι λόγω Γερμανών πολύ μικρή η πιθανότητα) να δούμε κανα ρωσικό μαχητικό με ελληνικά εθνόσημα...

Alexandros 10 Οκτωβρίου 2013 στις 1:25:00 μ.μ. EEST  

@Mario

Συμφωνώ με όλη την ανάλυση σου όσον αφορά τόσο το Σύρριζα όσο και τη Νέα Δημοκρατία, για αυτό και έχω και λέω συνεχώς πως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι το ίδιο σύστημα! Δεν υπάρχει τίποτα στην τύχη, υπάρχει μέθοδος στην τρελα, αν μεταφράσουμε την παροιμία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που παρουσιάζεις ως μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Επίσης, θέλω να σου πω, πως οι απόψεις που παρουσιάζεις δεν είναι αριστερές είναι απόψεις δημοκρατικές, το γιατί θεωρείς εσύ τον εαυτό σου αριστερό και θέλεις να του βάλεις ταμπέλα είναι δικό σου θέμα. Αλλα οι απόψεις της αριστεράς είτε του ΚΚΕ είτε του Σύρριζα, είτε όμως και του Κομμουνισμού γενικότερα, δεν έχουν καμια σχέση με τις προτάσεις που παρουσιάζεις, η με τα προβλήματα στις προτάσεις που προβάλλουν αυτοί!

Όλα τα κόμματα εξυπηρετούν κάτι συγκεκριμένο, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πραγματικά πρέπει να δείτε. Το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ να συγκυβερνά είτε με το ΛΑΟΣ, είτε με τον Κουμπελή, το παρακλάδι του Σύρριζα, τη ΝΔ να συγκυβερνά με το ΚΚΕ, τη ΧΑ που είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, άλλωστε αυτοί που τους κατηγορούν σήμερα, αυτοί τους πρόβαλλαν ξαφνικά και από το πουθενά στις τηλεοράσεις, η μήπως κάνω λάθος, και βεβαια το Σύρριζα, το οποιο από την αφάνεια, έφτασε να γίνει κόμμα εξουσίας, μέσα σε μια εκλογική αναμέτρηση, ενώ βεβαια ο αντισυστημικός αρχηγός του αγωνίστηκε σκληρά για να κερδίσει και αυτός την εύνοια της πρεσβείας!

Η Λύση δεν μπορεί να δοθεί μέσα από αυτό το σύστημα, η πολιτική όλων των κομματων είναι σοβαρά προβληματική, του Σύρριζα τα προβλήματα δεν αφορούν μόνον το μεταναστευτικό, της ΧΑ δεν αφορούν μόνον τον ρατσισμό, δε σας κάνει εντύπωση που οποτε έρχονται οι γκρίζοι λύκοι για επίσκεψη, ουσιαστικά κανένα από τα δυο κόμματα δεν αντιδρούν, δε σας κάνει εντύπωση που είναι και οι δυο εναντίον κάθε συμμαχίας με το Israel, δε σας κάνει εντύπωση που η λύση και των δυο είναι να στείλουν τον κόσμο στα χωράφια, αυτό προτείνουν και οι δυο ως λύσεις. Αυτές είναι οι εναλλακτικές στους κοσμοπολίτες, που δίνει το σύστημα, οποιος τολμάει λέει ας τις ψηφίσει........

@Μηδενιστή,
Γιατί κρίνεις τα μηνύματα μου ως οπαδικά?

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα μηνύματα μου είναι αντικομμουνιστικά και δεν το έχω κρύψει, όπως είναι όμως και αντιφασιστικά, θεωρώντας τον ορο φασισμό με την ευρύτερη έννοια του ολοκληρωτισμού και όχι μόνον του Ιταλικού εθνικισμού, η του Γερμανικού Εθνικισμού, όπως λέει ο Μιχαλολιάκος.

@FMK

Πραγματικά συγκλονιστικό τόσο η κατάσχεση πρώτης κατοικίας όσο και αυτά που αναφέρεις για τα παιδιά και όλα είναι αλήθεια, ο κόσμος έχει τρομερά προβλήματα στην καθημερινότητα, όλοι μας έχουμε κάποια μέλη των οικογενειών μας που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όμως κανεις δεν ασχολείται με αυτό το θέμα και αυτό είναι ολοφάνερο.

Ελπίζω επίσης, να κατάλαβες όλα αυτά που έγραφα για τη ΧΑ τις προηγούμενες μέρες πως δεν ήταν υπεράσπιση της ΧΑ, αλλα υπεράσπιση της Δημοκρατίας, λίγο αργά φαίνεται να το κατάλαβαν και οι φωνασκούντες του Σύρριζα, τώρα που θα μπει και το δικό τους κεφάλι στον Ντορβά, η μήπως νόμισε κανεις πως μονος στόχος είναι η ΧΑ?

Να δούμε τώρα τι θα γίνει αν βγούν τίποτα συνομιλίες βουλευτών του Σύρριζα με παρακρατικούς, τι έχει να γίνει, να δω να βγαίνει ο Πρετεντέρης και να λέει για ανωνυμους μάρτυρες, που λένε για σχέσει βουλευτών του Σύρριζα με τους αναρχικούς και λοιπά, γιατί να είστε σίγουροι πως το παιχνίδι θα χοντρύνει αν χρειαστεί και άντε να δούμε μετά ποιος λέει την αλήθεια.

Όλα τα Ελληνικά κόμματα λειτουργούν με ολοκληρωτικό τρόπο, δυστυχώς η δημοκρατία μας έχει μετατραπεί σε ένα μεικτό πολίτευμα ολιγαρχίας και οχλοκρατίας.

Alexandros 10 Οκτωβρίου 2013 στις 2:04:00 μ.μ. EEST  

«Ήλπιζα ότι η κρίση θα ήταν ένα χέρι βοηθείας για μια γενικότερη αναβάθμιση ιδεολογική, πολιτική, αισθητική. Εμείς όμως διαλέξαμε απερίσκεπτα να γίνουμε ακραίοι. Είναι τόσο θλιβερό πως ακόμα και τώρα η επιλογή ήταν ο εύκολος δρόμος. Θέλει κόπο η αναβάθμιση».
Ο Αγγελάκας το είπε και είναι τρομερά σωστό, πραγματικά ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει κρατήσει μια στάση σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, με την οποια εγώ συμφωνώ απολύτως!

Alexandros 10 Οκτωβρίου 2013 στις 2:15:00 μ.μ. EEST  

Και μιας και μιλάμε για κατασχέσεις, δεν ξέρω αν τα τριάρια στο Περιστέρι θα τα πάρουν οι Γερμανοί συνταξιούχοι, αλλα Ολλανδικές κατασκευαστικές δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον στο να αγοράσουν κοψοχρονιά διαμερίσματα και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην Αθηνα, αλλα omwa κανεις δεν έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα και στο τι σκοπό έχουν να κάνουν με αυτά. Ενώ σήμερα πάλι ακούσαμε πως η Τρόικα λέει να κλείσουν ποσα αεροδρόμια, μήπως λέω μήπως παίζει κάποιο ρολο το ότι θέλουν να αυξήσουν και άλλο τα εισοδήματα του Βενιζέλος, το οποιο αποκλειστικά διαχειρίζονται και γιατί κανεις δεν τους στέλνει στο διάβολο και όχι μονο αυτό, αλλα να ασχοληθεί άμεσα και με την πιο σωστή πρόταση αξιοποίησης του αεροδρομίου του Ελληνικού, την οποια πρότεινε ο Καββαθάς, πολύ καιρό τώρα και λέει πως η καλύτερη προοπτική για το Ελληνικό είναι να παραμείνει αεροδρόμιο!

Να πούμε αναλυτικά για τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας πρότασης, αντί του ξεπουλήματος του καλύτερου οικοπέδου στη Μεσόγειο, όπως έχει χαρακτηριστεί από ξένους, για τη δημιουργία καζίνο και πολυτελών κατοικιών?

Ρε Οδυσσέα τι ενστάσεις για την πολιτική που ακολουθείται έχεις, μόνον ενστάσεις, εδώ μιλάμε για εθνική κατστροφή!!!!! Για εγκληματική αμέλεια στην καλύτερη περίπτωση, για πλήρη αναλγησία!

"Η πιο κακή στιγμή μου ήταν όταν με μάλωσε ο Σόιμπλε", τάδε efh ο Λογιστής που έχουμε για Υπουργό Οικονομικών, όταν αυτοκτονούν από διπλα χιλιάδες, όταν απολύονται όλοι, όταν πεινάνε παιδιά, όταν παίρνουν τα σπίτια στον κόσμο! Τι ενστάσεις?


Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 3:44:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε το "βενιζέλος" το πούλησαν οι γερμανοί εν μια νυκτί σε καναδική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τα άσφαλιστικά ταμεία των συνταξιούχων στρατιωτικών (αν θυμάμαι καλά)του καναδά. και όπως ΠΑΝΤΑ οι δικοί μας δεν πήραν πρέφα.
και για να ευχαριστηθεί ο μηδενιστής, που βγαζει καντήλες όταν ακούει για δημόσιο, πράγματι είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κίνηση η ανάθεση σε ιδιώτες επενδυτές των συντάξεων, καθόσον εκτός του πλαφόν στη σύνταξη, οι συνταξιούχοι όταν πάνε καλά οι επενδύσεις τις παραπάνω εταιρείας έχουν και τις αυξήσεις τους.
σε συγκριση με μας που εβαλαν απόστρατο ταγμρχη να διαχειριστεί τα ταμεία και βρέθηκαν οι αετονύχιδες για να φάνε ό,τι υπήρχε σ΄αυτά.

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 4:24:00 μ.μ. EEST  

@Αλέξανδρος

"Μηδενιστή,Γιατί κρίνεις τα μηνύματα μου ως οπαδικά?Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα μηνύματα μου είναι αντικομμουνιστικά"

Θυμάσαι το επι κόκκαλη
-τί ομάδα είσαι;
-αντι-ολυμπιακός
για αυτό.

ο κομουνισμός έχει πάει πολύ μπροστά την ανθρωπότητα και παράδειγμα οι αγώνες στον λατινική και κεντρική αμερική και φυσικά στις εσσδ/κίνα.

αυτό που βλέπεις στην ελλάδα δεν είναι κομμουνισμός οπότε άδικα παίρνεις θέση εναντίον του.

ούτε φασισμός υπάρχει.

υπάρχει χρήμα και αγώνας για την αυτού χωρίς απολύτως κανόνες.
όποιος και να βγει την μάσα κοιτάει.
οπότε τί χαλιέσαι;;;

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 10 Οκτωβρίου 2013 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα
Προσπάθησα να σου εξηγήσω ότι το μείζον στη συνείδηση του κόσμου δεν είναι το μεταναστευτικό αλλά η εξαθλίωσή του που είναι συνέπεια των κυβερνητικών επιλογών. Προφανώς και στο μεταναστευτικό υπερέχει από το αλαλούμ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο εκεί. Σε όλα τα άλλα επιδεικνύει πλήρη κοινωνική αναισθησία. Άλλωστε το μεταναστευτικό είναι το γήπεδο της ΧΑ και ο Δένδιας δεν μπορεί να πείσει, ό,τι και να κάνει. Οι δεξιοί θεωρούν τα αποτελέσματα ασήμαντα και ψιλογουστάρουν την "αποτελεσματικότητα" των μεθόδων της ΧΑ, οι αριστεροί βλέπουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ανακαλούν από το συλλογικό τους ασυνείδητο το Μαουτχάουζεν. Έχει ο καθένας τους σκελετούς στη ντουλάπα του και τις εμμονές του

Και όσον αφορά τη ΧΑ, μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Βλέπω ότι έχεις κάποια σχέση με το χώρο της δικαιοσύνης, αν κρίνω με βάση την άνεσή σου στο να παραπέμπεις σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα ή του Συντάγματος. Οπότε ξέρεις ότι η δικαιοσύνη κάνει πολλά πράγματα για το θεαθήναι. Είκοσι χρόνια στον Τσοχατζόπουλο...δηλαδή καμιά δεκαριά στο εφετείο, μείον καλή διαγωγή (δεν πιστεύω να τα σπάει εκεί μέσα), μείον λόγοι υγείας, μείον την προφυλάκιση..άντε δυο χρόνια ακόμη βαριά βαριά, Να θυμίσω πάλι ότι ο Μιχαλολιάκος είχε στο παρελθόν αθωωθεί με παραγραφή του αδικήματος μέσω των αναβολών (νομίζω, γράφω από μνήμης). Οπότε θα περιμένω και θα παρατηρώ την εξέλιξη της υπόθεσης ΧΑ. Όχι, δεν έγινα σοφότερος από τις συλλήψεις γιατί έζησα την αποχουντοποίηση και ξέρω πού μπορεί να καταλήξει η ιστορία. Άλλωστε, όταν η αριστερά βλέπει τσακωμούς στην δεξιά πολυκατοικία, αρχίζει να φυλάει τα ρούχα της. Όπως όταν τσακώνεται ο Ερντογάν με τους στρατιωτικούς, ξαγρυπνά το ΓΕΕΘΑ. Με Βορίδη, Άδωνι και Πλεύρη στη ΝΔ, με τον Φαήλο να κρεμά μαύρες πλερέζες για την ΧΑ, το ΕΓΕΡΘΗΤΙ ισχύει ακόμη. Με ή χωρίς την ΧΑ.

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 6:50:00 μ.μ. EEST  

@Γεράκι

Αν και κάποιες ενστάσεις του μηδενιστή περί ριξίματος της ΕΛ.ΑΣ απο τη πολιτεία είναι ορθές,κατά τα άλλα συμφωνώ στην επισήμανση της διαφοράς μεταξύ δεοντολογίας στην άσκηση καθήκοντος και υπέρβασης καθήκοντος.Επειδή έκανες έναν ωραίο παραλληλισμό με τους ιπτάμενους της ΠΑ,θα ήθελα να σου πω που εντοπίζω εγώ το πρόβλημα.Στο οτι οι αξιωματικοί ιπτάμενοι,απο τη στιγμή της ένταξης στη Σχολή,βρίσκονται σε μια διαρκή διαδικασία μόρφωσης,η οποία εντέλει συντελεί στο να αποκτηθεί και ένα υψηλό επίπεδο παιδείας.Αυτό είναι μια δική μου προσωπική εκτίμηση.Ϊσως είναι και η ιδιαίτερη φύση του επαγγέλματος-λειτουργήματος που συντελεί στο να αποκτήσουν άλλη οπτική για την ίδια τη ζωή και να ρουφούν κάθε διδαχή της,υιοθετώντας ανώτερες αξίες ως άνθρωποι,δε ξέρω....Σημαντικό επίσης είναι το αίσθημα ευθύνης και αυτοπειθαρχίας που εμπνέεται απο τους ανώτερους.Κάνοντας μια αντιδιαστολή με την πολύπαθη και αδικημένη σε αρκετές περιπτώσεις ΕΛ.ΑΣ,άσχετα με το όντως αμαρτωλό κομμάτι που αποκαλύφθηκε και οφείλει να εξυγειανθεί,θα έλεγα οτι ίσως η διαφορά έγκειται στην έλλειψη των αντίστοιχων εφοδίων σε πάρα πολλά στελέχη.Ήταν σύνηθες στο πρόσφατο παρελθόν,αλλά και στο παρόν,η ένταξη στο Σώμα να γίνεται με καθαρά βιοποριστικά κριτήρια,γι'αυτό και για κάποια περίοδο το βύσμα στη περίπτωση των Ειδικών Φρουρών π.χ. είχε δώσει και είχε πάρει.Δεν είναι μόνο η επαγγελματική εκπαίδευση των αστυνομικών πλημμελής,αλλά και η γενικότερη παιδεία την οποία θα έπρεπε να λαμβάνουν,ειδικά όσοι δεν προέρχονται απο τις Σχολές....


@μηδενιστή

Είδες τι έγραψα στο Γεράκι.Έχεις πολλά δίκια,αρκεί αυτά να μην τα χρησιμοποιούν οι ένστολοι ως άλλοθι για άλλα πράγματα.

@Οδυσσέα

Σωστός.Δεν είναι μαλέας ο Γερμανός να αγοράσει ακίνητο σε μια χώρα που ο Στουρνάρας θα του ρίξει φόρο που δε θα έχει δει ούτε στα πιο εφιαλτικά του όνειρα....Απλά θα τα φάει το κράτος,για να αντισταθμίσει το φαγοπότι του παρελθόντος των ημέτερων.....


Μέντωρ

Οδυσσέας 10 Οκτωβρίου 2013 στις 7:11:00 μ.μ. EEST  

@ Μάριο:
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που γράφεις για την οικονομική πολιτική της ΝΔ. Ειδικά την ιδιωτικοποίηση των εταιριών ύδρευσης τη βρίσκω κι εγώ απαράδεκτη. Και όπως είχαμε ξανασυζητήσει παλιότερα εδώ, θα υποστήριζα ευχαρίστως μια πιο "κεντρώα" εναλλακτική λύση, αν υπήρχε. Αλλά δεν υπάρχει.
Γράφεις: "Ο Συριζα [...] έχει θέσεις σαφώς αντιδιαμετρικές πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, πράγμα που αποφεύγεις να επισημάνεις αν και είναι θεμελιώδους σημασίας". Πράγματι έχει αντιδιαμετρικές θέσεις, και πράγματι δεν το επεσήμανα. Ο λόγος είναι ότι, αντίθετα απ' ό,τι γράφεις, οι θέσεις αυτές δεν έχουν καμία (μα καμία) σημασία. Γιατί εφ' όσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μας βγάλει από το Ευρώ και δεν θα καταγγείλει τα μνημόνια, δεν έχει κανένα τρόπο να επιβάλει τις θέσεις του στους δανειστές μας. Πολύ περισσότερο, δεν έχει τρόπο να χρηματοδοτήσει την επανακρατικοποιηση των επιχειρήσεων αυτών όταν γίνει κυβέρνηση. Άρα, και συμπαθάτε με όσοι ελπίζετε από κει, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά είναι απλώς αδιάφορες.
Εκεί που δεν είναι αδιάφορες οι θέσεις του, είναι στους τομείς που πράγματι μπορεί να ασκήσει διαφορετική πολιτική από τη σημερινή, δηλαδή τους τομείς που δεν πιάνουν τα μνημόνια. Τέτοιοι τομείς είναι και τα εθνικά, και το μεταναστευτικό, και νομίζω ότι συμφωνούμε πως σε αυτούς τους τομείς οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά.
ΥΓ: Ρωσικά μαχητικά με ελληνικά εθνόσημα μην περιμένεις από το ΣΥΡΙΖΑ... δεν είδες ποιο κόμμα χρηματοδοτούσε η ρωσική πρεσβεία;

@ ΦΚΜΚ:
Κάνεις λάθος ως προς την απήχηση του Δένδια: είναι μεγάλη στον κεντροδεξιό χώρο, ακριβώς επειδή ο κεντροδεξιός χώρος θέλει νόμο & τάξη, και όχι τραμπουκισμούς. Εσύ ξεκινάς από το αριστερό (καλύτερα: εμφυλιοπολεμικό) στερεότυπο ότι κατά βάθος οι δεξιοί είναι φασίστες που γουστάρουν και τραμπουκισμούς, και γι' αυτό θεωρείς ότι ο Δένδιας απορρίπτεται ως light από τον μέσο δεξιό.
Αυτό είναι τόσο λάθος, όσο λάθος ήταν και η άλλη ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Δένδιας πάει χέρι - χέρι με τη ΧΑ (και είδαμε πού βρέθηκε ο Αλέξης με αυτή την ανάλυση: να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα). Η επιβολή του νόμου δεν είναι φασισμός (όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) ούτε απαιτεί φασιστικές μεθόδους (όπως λέει η ΧΑ). Ο μέσος δεξιός θέλει κράτος δικαίου, όχι τραμπουκισμούς. Αλλά ειλικρινά βαρέθηκα να γράφω για τα κενά της ανάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει να βλέπει τον κόσμο με παραμορφωτικούς φακούς, είναι ελεύθερος να το κάνει - αρκεί να μην κατηγορεί τους άλλους όταν τρώει τούμπες.
Τέλος, καθόλου δεν "ξέρω" ότι η Δικαιοσύνη κάνει πράγματα για το θεαθήναι. Αντιθέτως μάλιστα οι "απροσδόκητες" αποφυλακίσεις Κασιδιάρη και λοιπών μπορεί να ήταν και ένα μήνυμα της Δικαιοσύνης ότι δεν θα επικυρώσει τη λογική του "θεαθήναι" (προσαγωγές με χειροπέδες μπροστά στα ΜΜΕ κλπ). Κατά τη γνώμη μου, η διαφοροποιημένη αντιμετώπιση των κατηγορουμένων (Μιχαλολιάκος κλπ. μέσα, Κασιδιάρης κλπ έξω) έδειξε ότι υπάρχει μέτρο και κράτος δικαίου, και ότι η Δικαιοσύνη θα λειτουργήσει με το νόμο και όχι με όρους εντυπωσιοθηρίας.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 10 Οκτωβρίου 2013 στις 9:29:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα
Ο κεντροδεξιός χώρος δεν είναι ούτε το 20% της δεξιάς. Αφορά κυρίως μεσο-μεγαλοαστούς, κατά κανόνα με αρκετά υψηλό οικονομικό και πνευματικό επίπεδο. Άντε να βάλω μέσα και τα αποκαΐδια του ΠΑΣΟΚ και κάποιους από τους γιαλαντζί αριστερούς της ΔΗΜΑΡ. Από κει και πέρα παίζει η λαϊκή δεξιά όπου ο σκοπός (νόμος και τάξη) αγιάζει τα μέσα. Όλα τα μέσα. Μπορεί να δυσανασχετήσει με υπερβολική χρήση βίας αλλά δεν θα την καταγγείλει, αν ο στόχος επιτυγχάνεται. Μπορεί να μην γουστάρει γύψο, αλλά δε θα σταθεί και απέναντι. Μπορεί να μην συμπαθεί τη ΧΑ αλλά δεν την απορρίπτει και εντελώς ως σύμμαχο. Η σαμαρική δεξιά βασίζεται σταθερά στην λαϊκή δεξιά: όλη η ρητορική της, όλες οι κινήσεις της δείχνουν ότι αυτό είναι το target group της. Μια ματιά στις κατά καιρούς δηλώσεις των συμβούλων του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Απόδειξη επίσης είναι και η σοβούσα διένεξη ανάμεσα σε κεντροδεξιά και λαϊκή δεξιά που βγήκε - αμυδρά πάντως λόγω πλήρους συγκάλυψης από τα ευθυγραμμισμένα με την κυβέρνηση ΜΜΕ - στην επιφάνεια με αφορμή τη θεωρία των δυο άκρων (ξέρεις πού γεννήθηκε)την οποία προωθεί η κυβέρνηση και αρνείται ο κεντροδεξιός χώρος. Το ίδιο ισχύει για τον Δένδια: μπορεί να είναι αποδεκτός από την κεντροδεξιά (την οποία εξέφραζε αρκετά ο Kαραμανλής jr, που προσωπικά συμπαθούσα παρά τις χαώδεις ιδεολογικές διαφορές) αλλά στη λαϊκή δεξιά θέλουν αποτελέσματα ορατά. Όσο δεν τα έχουν, θα αλληθωρίζουν - συνειδητά ή μη - προς την ΧΑ.

Όσο για τη δικαιοσύνη, νομίζω ότι κράτησε πολιτικές ισορροπίες. Θα μπορούσε άραγε να χώσει μέσα το σύνολο σχεδόν των βουλευτών της ΧΑ; Πολύ αμφιβάλλω. Κάποιοι έπρεπε να μείνουν έξω. Η ΧΑ μπορεί να είναι για την κυβερνητική δεξιά μια ενοχλητική διαρροή ψηφοφόρων που πρέπει να ελεγχθεί, από την άλλη όμως μπορεί είναι και μια βαλβίδα ασφαλείας: ο απελπισμένος που την ψηφίζει μπορεί κάλλιστα να φύγει οριστικά, αν διαλυθεί το φασιστικό αυτό μόρφωμα, από τη δεξιά πολυκατοικία και να πάει σε οποιοδήποτε αντιμνημονιακό κόμμα, όχι απαραίτητα δεξιό. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις για το πού διαρρέουν οι όποιες απώλειες της ΧΑ είναι χαρακτηριστικές. Οι δημοσιογράφοι βέβαια μένουν έκπληκτοι αλλά όσοι διαβάζουν ιστορία δεν παραξενεύτηκαν καθόλου. Άλλωστε πρώτοι απ'όλους οι ΑΝΕΛ ψαλιδίστηκαν έντεχνα με μια μίνι αποστασία. Απλώς με την ΧΑ έγινε μεγαλύτερο σόου λόγω της εγκληματικής φύσης της οργάνωσης.

Ωραίο πράγμα οι φακοί Οδυσσέα. Για άλλους μπορεί ένας φακός να είναι παραμορφωτικός, για άλλους διορθωτικός. Εγώ τους δικούς μου τους ονομάζω διορθωτικούς, τους φορώ σαράντα χρόνια και με την πάροδο του χρόνου τους ενισχύω. Με βολεύουν μια χαρά και δε σκοπεύω να τους βγάλω. Και μην ξεχνάς: το να μη φορά κανείς γυαλιά δε σημαίνει ότι έχει όραση αετού. Πάντα χρειάζεται οφθαλμολογικός έλεγχος, ιδίως όσο περνούν τα χρόνια.

Μάριος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 10:50:00 μ.μ. EEST  

@ αλέξανδρο:

Λες ότι δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί αυτοαποκαλούμαι αριστερός ενώ οι θέσεις μου είναι "δημοκρατικές". Θα σου απαντήσω σύμφωνα με το πως έχω αντιληφθεί εγώ τον όρο του "αριστερού":

Για μένα λοιπόν, αριστερός είναι αυτός ο οποίος πιστεύει στην συλλογικότητα με την έννοια ότι σε ένα σύνολο ανθρώπων πρέπει να υπάρχει όχι απλώς ένα κοινό σύστημα νόμων αλλά και οι συνθήκες εκείνες ώστε η κοινωνία να μην διαστρωματώνεται σε κάποιες βασικές απαιτήσεις και παροχές με βάση το εισόδημα (η με βάση οτιδήποτε άλλο) ακριβώς επειδή το να γεννιέσαι πλούσιος (ή λευκός ή οτιδήποτε) δεν μπορεί να σημαίνει ότι γεννιέσαι "πιο άνθρωπος" από τον φτωχό (ή τον μαύρο ή το αντίθετο του "οτιδήποτε"). Ας πούμε θεωρώ ότι επειδή η Υγεία έίναι θεμελιώδης για την ποιότητα ζωής τόσο στο ψυχολογικό (δεν σε τρώει συνέχεια η αγωνία μην αρρωστήσεις) όσο και στο πρακτικό (προφανές νομίζω) κομμάτι πρέπει να προσφέρεται σε όλους, σαν ένα συλλογικό κοινωνικό αγαθό. Το ίδιο και για την Παιδεία γιατί η σωστή και ανοιχτή Παιδεία αποτρέπει ως ένα βαθμό την σεχταρισμένη διαστρωμάτωση της κοινωνίας.

Πίσω από τα παραπάνω βέβαια κρύβεται μια βαθύτερη πεποίθησή μου: Πιστεύω στην έννοια του Κοινωνικού Κεφαλαίου το οποίο δεν είναι άλλο από την αίσθηση Δικαίου, αλληλοσυμπαράστασης και Ισονομίας που υπάρχει σε μια κοινωνία. Θεωρώ ότι η προστασία του Κοινωνικού Κεφαλαίου είναι ύψιστης σημασίας για την γενική ποιότητα ζωής και είναι το μεγαλύτερο δείγμα ίσως πολιτισμού και κουλτούρας ενός λαού. Πιστεύω λοιπόν ότι προστατευμένοι θεσμοί της Υγείας, της Παιδείας και της Ισονομίας συμβάλλουν στην διατήρηση του κοινωνικού κεφαλαίου.

Όπως αντιλαμβάνεσαι ήδη που το πάω, τα παραπάνω ήταν παραδοσιακά έγνοιες της Αριστεράς και όχι της Δεξιάς. Εκεί που ο αριστερός μιλάει για συλλογικότητα και ομαδική δημιουργία, ο φιλελεύθερος δεξιός μιλάει για ιδιωτική πρωτοβουλία, για την ελευθερία του μεγάλου ψαριού να φάει το μεγάλο, για τη θεσμοθέτηση της εκμετάλλευσης, για την καταστροφή του οτιδήποτε συλλογικού ώστε να γεμίσει αυτός το κενό... για όποιον έχει όμως να πληρώσει. Ο παραδοσιακός δεξιός από την άλλη, κλεισμένος μέσα στους... παραδοσιακούς του φόβους υποπίπτει στην παγίδα του εγκλεισμού του σε αξίες οι οποίες από μόνες τους είναι καλές μεν αλλά από την άλλη ο εγκλεισμός του και η αποποίηση οτιδήποτε διαφορετικού ρίχνει απελπιστικά το διανοητικό επίπεδο και τον κάνει άμεσα χειραγωγίσιμο και εγγενώς εχθρικό και επιθετικό προς το "άλλο" και μάλιστα άκριτα, απλώς και μόνο επειδή είναι "άλλο", κατά συνέπεια καταπιέζοντας, διακρίνοντας και δημιουργώντας και πάλι "σέχτες" μέσα στην κοινωνία στην οποία κάποιος είναι καταδικασμένος σε εξοβελισμό και δυστυχία εαν διαφέρει σε κάτι από τη νόρμα, είτε το διάλεξε είτε όχι.

(συνεχίζεται)

Μάριος 10 Οκτωβρίου 2013 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  

(συνέχεια)

Γι αυτό λοιπόν, βάζω την "ταμπέλα του αριστερού" στον εαυτό μου γιατί, ειλικρινά δεν γνώρισα μέχρι σήμερα έναν δεξιό που να θέλει να προστατεύσει όλα τα παρπαπάνω.

Τώρα, εαν εσύ θεωρείς ότι αριστερός σημαίνει κομμουνιστής, αυτό είναι θέμα ορισμού και συζητήσεις περί ορισμών τις βρίσκω ανούσιες. Για μένα ο κομμουνισμός είναι η ακραία και "καθολικοποιημένη" μορφή της αριστεράς. Και, βεβαίως, κομμουνιστής σίγουρα δεν είμαι γιατί η επιβολή απέναντι σε άλλους με το ζόρι δεν ήταν ποτέ του γούστου μου, πιστεύω ότι είναι ένας φασισμός με διαφορετικό προσωπείο. Κάνω όμως μια διάκριση: Μέσα στην αγωνία του κομμουνιστή να εξασφαλίσει ακόμα και με το ζόρι την κοινωνική ισότητα, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω στα κίνητρά του κάτι το ευγενικό. Από την άλλη μεριά, όσον αφορά την ακροδεξιά... δεν αξίζει νομίζω να αναφερθώ ιδιαίτερα σε αυτούς τους γεμάτους μίσος ανθρώπους οι οποίοι όχι απλώς ιδεολογικοποιούν την μισαλλοδοξία τους αλλά θεσμοθετούν και τη βία ως μέσο έκφρασης του μίσους τους. Για μένα η ύπαρξη αυτών των ανθρώπων είναι μια επιβεβαίωση του συνολικά αρρωστημένου τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία μας - η ύπαρξη ανθρώπων τόσο δυστυχισμένων αντανακλά στη γενικότερη αποτυχία της διατήρησης του "κοινωνικού κεφαλαίου" και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι η ακροδεξιά φουντώνει πάντα ακριβώς όταν οι κρίσεις δημιουργούν τρομερές ανισότητες και πρόβλημα επιβίωσης.


@ Οδυσσέα: Ωραία όσα είπες αλλά το επίκεντρο των όσων είπα μάλλον το προσπέρασες χωρίς να δώσεις ιδιαίτερη σημασία. Λες ότι ο Σύριζα θα είναι επίσης αναγκασμένος να πουλήσει δημόσια περιουσία, και ας πούμε ότι συμφωνώ ότι σε ένα βαθμό θα πρέπει όντως να το κάνει. Αυτό που εγώ λοιπόν επισημαίνω σε αυτό το σημείο είναι ότι η ΝΔ αυτό το κάνει με το ληστρικό και άκρως ζημιογόνο τρόπο που ανέφερα ενώ ο Συριζα ακόμα έχει το "λευκό μητρώο" αναφορικά με τον τρόπο που πιθανόν να διαπραγματευτεί τα ίδια ζητήματα. Και είναι και ηθικό το ζήτημα: Απλά δεν γουστάρω ανθρώπους που επιβουλεύονται την εργασία και τους κόπους άλλων και θέλουν να ωφεληθούν εις βάρος τους.

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2013 στις 5:31:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ

"Ο κεντροδεξιός χώρος δεν είναι ούτε το 20% της δεξιάς."

Οι φακοί σου, ίσως από τις ενισχύσεις στην πάροδο των 40 χρόνων, είναι ελαφρώς παραμορφωτικοί και μάλλον χρειάζονται επανέλεγχο. Άλλωστε και η μυωπία μετά από μία ηλικία μειώνεται, οπότε χρειάζονται καινούριοι φακοί με μειωμένη (έως καθόλου διόρθωση) σε σχέση με τους προηγούμενους.
40 χρόνια είναι πάρα πολλά για να ενισχύεις τους (άλλοτε) διορθωτικούς φακούς.

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2013 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

Μάριε, Μάριε καλά όλα αυτά,αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ζούμε στα μεταπολεμικά χρόνια του πλέον αδυσώπητου Κεφαλαίου, που ΔΕΝ υπολογίζει και δεν νοιάζεται για την ανθρωπιά και τη συλλογικότητα.
ξέρεις πότε θα μπορούσαν να είχαν εφαρμογή, όσα ΠΟΛΥ σωστά επαγγέλεσαι, τουλάχιστον για την Ελλάδα;
όταν βγάζαμε το ΕΓΩ και βάζαμε το ΕΜΕΙΣ. παρατηρείς και εδώ μέσα τι γίνεται; βλέπεις ότι χάριν της ανωνυμίας εκφράζονται οι πλέον ακραίες σκέψεις και πόθοι; έχω σαλτάρει διαβάζοντας ΄σχόλια εμφύλιοπολεμικα--και κάθε φορά ο Οδυσσέας να τους βάζει "πάγο" και να ζητάει σχόλια και συζητήσεις για το σήμερα και όχι για το πολύ χθές. διαβάζεις πολιτικούς μαιντανούς, συμβούλους και καλά πρωθ. και υπουργών πόσο νοιάζονται για το σήμερα ή το μέλλον, όταν ανασκαλεύουν τραγικά γεγονότα του χθες; συνεπώς, λύτρωση δεν υπάρχει.
ας τα λέμε μεταξύ μας, όπως στα φοιτ. τα χρόνια ή διαβάζοντας υποψιασμένους συγγραφείς και δημοσιογρ. για να ανακουφιζόμαστε ότι κάποια άλλη σκέψη υπάρχει, δημοσιεύεται και μπορούμε απλώς να τη διαβάσουμε.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 11 Οκτωβρίου 2013 στις 5:16:00 μ.μ. EEST  

@11 Οκτωβρίου 2013 - 5:31:00 π.μ. EEST
Αξιόλογο λεξιλόγιο, χωρίς συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, τόνοι και το κυριότερο: ορθή χρήση της στίξης (σπανιότατο). Συμπέρασμα: κλασσικός εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα. Είκοσι τοις εκατό έδωσα; μάλλον αισιόδοξος ήμουν, όχι πάνω από δεκαπέντε.
ΥΓ. Φορώ πολυεστιακά από χρόνια

Μάριος 11 Οκτωβρίου 2013 στις 8:31:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ ανώνυμε 11 Οκτωβρίου 2013 - 3:57:00 μ.μ. από ότι κατάλαβα μάλλον με θεωρείς αφελή για τις απόψεις μου. Θα σου διευκρινίσω ότι άλλο πράγμα είναι τι πιστεύω σαν σωστό και άλλο αν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει και εφαρμόζεται.

Πάντως, παρ' όλη την απογοήτευση για την σημερινή πραγματικότητα που τσούζει, έχω καταλάβει ότι γενικά ο άνθρωπος δίνει μεγάλη σημασία στο τι κακό του συμβαίνει παρά στο τι καλό. Όταν όμως προσπαθώ να δω κάπως αντικειμενικά τα πράγματα βλέπω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί, φιλότιμοι και δίκαιοι άνθρωποι. Είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που μετατρέπουν την άγρια ζούγκλα σε έναν τόπο όπου συχνά βρίσκεις ανθρωπιά και καλοσύνη. Και δεν είναι λίγοι. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχουν και άλλου είδους αφανείς ήρωες: Οι άνθρωποι εκείνοι με την τρομερή δυναμική, όρεξη για δουλειά και μεράκι που παρ' όλη την έχθρα του κράτους προς την γενική πρόοδο αυτοί τραβάνε το δρόμο τους παρ΄όλες τις δυσκολίες
και προσφέρουν τα θαύμα τους στο γενικό σύνολο βελτιώνοντας τη χώρα μας και φέρνοντάς την εκεί που είναι. Και το λέω αυτό γιατί θεωρώ ότι η χώρα γενικά είναι καλύτερη από αυτούς που μας κυβερνούν.

Alexandros 11 Οκτωβρίου 2013 στις 9:38:00 μ.μ. EEST  

Μάριε αυτά που υποστηρίζεις και περιγράφεις δεν είναι καθόλου μονοπώλια της αριστεράς, είναι κατακτήσεις της φιλελεύθερης δημοκρατίας, όσον αφορά τον δεξιό που περιγράφεις, δεν είναι ο φιλελεύθερος, αλλά ο νεο-φιλελεύθερος, ακραίος καπιταλιστής.

Όλα είναι σημαντικά και το κοινωνικό κεφάλαιο και το κρατικός και η ιδιωτική πρωτοβουλία, όλα πρέπει να συνθέτουν μια κοινωνία, για να προοδεύει και η συλλογικότητα και η ατομικότητα, αυτός είναι ο δρόμος της δημοκρατίας, ο δύσκολος, γιατί δυστυχώς η πολύ συλλογικότητα ή η πολύ ατομικότητα και απομόνωση οδηγούν σε τυραννίες διαφόρων μορφών.

Η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη μπορούν να εκπληρωθούν μόνο στη δημοκρατία και πουθενά αλλού!

Ο Κομμουνισμός δεν μάχεται για καμία κοινωνική δικαιοσύνη, μάχεται για να εξαφανίσει τα έθνη και όποιον του αντιστέκεται, είναι άλλου είδους ρατσισμός από τον φυλετικό που εκφράζει ο εθνικοσοσιαλισμός.

Ανώνυμος 12 Οκτωβρίου 2013 στις 12:11:00 π.μ. EEST  

Μάριε δεν σε θεωρώ αφελή, αλλοίμονο.
είσαι αθεράπευτα ιδεαλιστής και αρκετά υποψιασμένος. αλλά σου θυμίζω ότι για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ, όχι μόνο από τους λίγους, αλλά μετά από χρόνια και από τους πολλούς. σηκώνει πολύ κουβέντα το όλο θέμα, που η ώρα δεν το επιτρέπει.

Alexandros 12 Οκτωβρίου 2013 στις 1:01:00 μ.μ. EEST  

"Και το λέω αυτό γιατί θεωρώ ότι η χώρα γενικά είναι καλύτερη από αυτούς που μας κυβερνούν."

Επειδή η χωρα είναι κάτι άψυχο δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα, μην αυταπατάσαι, ο λαός μας έχει τους ηγέτες, που του αξίζουν, δεν έχουμε καμια διαφορα με αυτούς, για αυτό έχουμε αυτούς, για αυτό δεν μπορούμε να παράγουμε άλλους και αν ποτε προκύψει κανεις θα τον φοβηθούμε. Το συμπέρασμα φυσικά και δεν είναι δικό μου, οι σύγχρονοι Έλληνες φιλόσοφοι, τους οποιους ελάχιστοι τολμούν να προβάλλουν, το έχουν δει εδώ και πολλά χρονια, Κονδύλης, Λιαντίνης, ktlp.......

Μάριος 12 Οκτωβρίου 2013 στις 7:28:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε θα σου απαντήσω σημείο προς σημέιο σε όσα λες:

"Μάριε αυτά που υποστηρίζεις και περιγράφεις δεν είναι καθόλου μονοπώλια της αριστεράς, είναι κατακτήσεις της φιλελεύθερης δημοκρατίας, όσον αφορά τον δεξιό που περιγράφεις, δεν είναι ο φιλελεύθερος, αλλά ο νεο-φιλελεύθερος, ακραίος καπιταλιστής."

Ο Δεξιός όταν μιλάει για ελευθερία εννοεί μόνο την ιδιοκτησιακή ελευθερία. Όλες τις άλλες ελευθερίες όμως τις εχθρεύεται. Ο δεξιός γενικά συμπαθεί μόνο όσους του μοιάζουν: στο θρήσκευμα, στο χρώμα, στο ντύσιμο, στη σεξουαλική προτίμηση, σε όλα. Θέλει να εξοβελίσει καθετί που διαφέρει από αυτό που θεωρεί σωστό και σε όλα αυτά δεν είναι καθόλου... "φιλελεύθερος". Αυτό εγώ το θεωρώ λάθος και εντελώς απαράδεκτο. Τι είδους "φιλελεύθερη" κοινωνία είναι η κατά τον δεξιό κοινωνία όταν σε αυτή δεν μπορείς να ντύνεσαι όπως θέλεις, να διαβάζεις, να τραγουδάς ότι θέλεις, να πιστεύεις όποιο Θεό θέλεις και να φέρνεις στο κρεβάτι σου όποιον θέλεις. Η τάση αυτή δε του δεξιού είναι εγγενής - αδυνατεί να ξεχωρίσει τις πραγματικές απειλές από τις φανταστικές. Απλά εχθρεύεται το διαφορετικό... εξ ορισμού.

Φυσικά διαφωνώ και με το άλλο άκρο στο οποίο χάριν ηθικής και ιδεαλισμού (και κατά βάθος λόγω πόλωσης) κάποιοι προτιμούν να παραβλέπουν τις υπαρκτές απειλές και προσπαθούν να πείσουν άπαντες ότι όλος ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος. Δεν είναι, απειλές υπάρχουν και πρέπει να προετοιμαζόμαστε γι αυτές. Εκεί όμως που πραγματικά υπάρχουν, και όχι εκεί που κάποιοι βλέπουν μάγισσες.
---------------------
" Όλα είναι σημαντικά και το κοινωνικό κεφάλαιο και το κρατικός και η ιδιωτική πρωτοβουλία, όλα πρέπει να συνθέτουν μια κοινωνία, για να προοδεύει και η συλλογικότητα και η ατομικότητα, αυτός είναι ο δρόμος της δημοκρατίας, ο δύσκολος, γιατί δυστυχώς η πολύ συλλογικότητα ή η πολύ ατομικότητα και απομόνωση οδηγούν σε τυραννίες διαφόρων μορφών."

Σε αυτό συμφωνώ.
---------------------
" Η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη μπορούν να εκπληρωθούν μόνο στη δημοκρατία και πουθενά αλλού!"

Αυτό είναι τεράστιο πραγματικά θέμα με πολλές προεκτάσεις και δεν θα επεκταθώ χάριν χώρου και ελέγχου της κουβέντας. Γενικά θα έλεγα "και ναι και όχι".

(συνεχ)

Μάριος 12 Οκτωβρίου 2013 στις 7:29:00 μ.μ. EEST  

-------------------------
" Ο Κομμουνισμός δεν μάχεται για καμία κοινωνική δικαιοσύνη, μάχεται για να εξαφανίσει τα έθνη και όποιον του αντιστέκεται, είναι άλλου είδους ρατσισμός από τον φυλετικό που εκφράζει ο εθνικοσοσιαλισμός"

Εδώ είσαι σωστός μόν οεν μέρει, και στην ουσία καθόλου. Είσαι μεν σωστός στο ότι ο κομμουνισμός εχθρεύεται τα έθνη αλλά έχεις λάθος συμπέρασμα όσον αφορά το γιατί (το δικό σου γιατί προφανώς έχει να κάνει ότι οι κομμουνιστές είναι απλά κακοί η διεστραμμένοι). Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: Τα έθνη, από το 17ο αι. και μετά, με την εφεύρεση του "έθνους-κράτους" απέκτησαν γενικά διττή φύση: Η μία έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα του κάθε λαού (κυρίως φυλετική, γλωσσική και θρησκευτική) και η άλλη έχει να κάνει με τη νομή της εξουσίας. Αυτό σημαίνει "έθνος-κράτος". Επειδή ο κομμουνισμός αντιλαμβάνεται ότι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αγάπη του καπιταλισμού για την ανισότητα και τον πόλεμο εδραιώνεται και νομιμοποιείται από τις αστικές δομές εξουσίας που πατούν πάνω στα έθνη-κράτη, θεωρεί ότι οι αυτές οι εξουσιαστικές δομές πρέπει να διαλυθούν. Με λίγα λόγια δηλαδή ο κομμουνισμός πολύ σοφά αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει αγαστή σχέση μεταξή κρατικής/εθνικής εξουσίας και κεφαλαίου και θεωρεί ότι όλα τα κακά του καπιταλισμού δεν μπορούν να αποσοβηθούν χωρίς την κατάλυση της πρωθύστερης κρατικής εξουσίας. Οπότε τελικά δεν εχθρεύεται την εθνική ιδιότητα σαν ιδιαίτερότητα του κάθε λαού αλλά σαν εργαλείο αιτιολόγησης της νομής της εξουσίας και χωρισμού των ανθρώπων. Είναι δηλαδή μια θεωρία ανθρωπιστική/ειρηνιστική η οποία όμως ταυτόχρονα θεωρεί ότι “μέσες λύσεις” δεν υπάρχουν παρά μόνο αυτές που ισοπεδώνουν την παραμικρή ευκαιρία να φυτρώσουν καπιταλιστικά φυντάνια.

Για μένα ο κομμουνισμός είναι μια φιλοσοφία που αναγνωρίζει σωστά μια πλειάδα προβλημάτων που δημιουργεί ο καπιταλισμός αλλά προσπαθεί να τα λύσει με έναν καθολικό και αφοριστικό τρόπο σε στυλ "πονάει-χέρι-κόβει-χέρι". Και, καθ'ότι “υλιστική” φιλοσοφία αγνοεί (ή δεν την ενδιαφέρει) ότι ο καθολικισμός στο οτιδήποτε αφαιρεί την πεμπτουσία της ανθρώπινης ελευθερίας δημιουργώντας μια κόλαση τελείως διαφορετική αλλά παρόμοια σε ένταση με αυτήν της αμετροεπούς εκμετάλλευσης και αδικίας. Επιπλέον αυτό που προσωπικά αντιπαθώ περισσότερο από όλα στον κομμουνισμό είναι ότι λειτουργεί σαν θρησκεία: Όσοι γοητεύονται από αυτόν κάτι παθαίνουν και νομίζου ότι βρήκαν "το φως το αληθινό" βλέποντας τους άλλους περιφρονητικά σαν υπανθρώπους - και αυτό δεν διαφέρει και πολύ από τις φυλετικές και άλλου είδους διακρίσεις της ακροδεξιάς όπως πολύ σωστά επισήμανες.

Alexandros 12 Οκτωβρίου 2013 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

@Μάριε

"Είσαι μεν σωστός στο ότι ο κομμουνισμός εχθρεύεται τα έθνη αλλά έχεις λάθος συμπέρασμα όσον αφορά το γιατί (το δικό σου γιατί προφανώς έχει να κάνει ότι οι κομμουνιστές είναι απλά κακοί η διεστραμμένοι)".

Ποτέ δεν έχω γράψει τέτοιο πράγμα, και η αντιπαλότητα με τον κομμουνισμό είναι ιδεολογική και δεν έχει σχέση με την ηθική, διότι η ανηθικότητα μπορεί να υπάρξει σε όλα τα συστήματα, αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω, πως αυτό το νομίζεις αυτό για τους δεξιούς εσύ, γιατί εσύ περιγράφεις χρησιμοποιώντας τον όρο οι δεξιοί, που ο Χριστός και η Παναγία, τι είδους δεξιούς έχεις γνωρίσει, γιατί αυτοί που περιγράφεις δεν είναι δεξιοί, αλλά μέλη της Κου-Κουξ-Κλαν!

Και επαναλαμβάνω, το wellfare state και η αρχή του κοινωνικού κράτους έγινε μέσα στη δημοκρατία, στον Υπαρκτό Σοσιαλισμό είχαμε τα κουπόνια και τα κρατικά μονοπώλια.

Θα διαφωνήσω εν τέλει ολοκληρωτικά στο συμπέρασμα, που έχεις βγάλει για τη σύνδεση μεταξύ έθνους-κράτους και καπιταλισμού.

Το Έθνος-κράτος καταρχάς, ελευθέρωσε τα έθνη, από τα καταπιεστικά και ρατσιστικά αυτοκρατορικά συστήματα, που καταπίεζαν τον κόσμο σε όλα τα επίπεδα. Σε οικονομικό επίπεδο δε, ήταν αυτό που ενίσχυσε τόσο το κρατικό κεφάλαιο, όσο και το ιδιωτικό, γιατί με τα αυτοκρατορικά σχήματα, είχαμε ουσιαστικά, μόνο την ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού το κράτος ήταν αδύνατο να παρέχει δωρεάν παιδεία σε όλους για παράδειγμα ή ιατρική περίθαλψη, λόγω αποστάσεων, πληθυσμού, αλλά και λόγω του ότι κάτι τέτοιο δεν συνέφερε τις αριστοκρατικές τάξεις.
Το Έθνος- Κράτος δε, ο καπιταλισμός το εχθρεύεται όσο και ο Κομμουνισμός, όπως λέει ο Κομμουνισμός, το προλεταριάτο δεν έχει πατρίδα, έτσι λέει και ο καπιταλισμός, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.
Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό είναι πως ο Κομμουνισμός και ο Καπιταλισμός είναι δυο συστήματα, ουσιαστικά οικονομικά, τα οποία και τα δυο ανάγουν την οικονομία, το χρήμα και την ύλη πάνω από τον άνθρωπο, ενώ η Δημοκρατία, βάζει τον άνθρωπο πάνω από όλα, αφού είναι πολιτειακό σύστημα καταρχάς, όπως περιγράφει και η ίδια η λέξη. Είναι το μοναδικό σύστημα, το οποίο μπορεί να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Δεν υποστηρίζω ότι είναι εύκολο και ότι εξυπακούεται η ύπαρξη της Δημοκρατίας την δικαιοσύνη, αλλά αν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη κοινωνική, τότε μόνο μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας μπορεί να υπάρξει!
Αν θες να μπω σε παραδείγματα, μπορώ να το κάνω, δε θέλω να κουράσω, αλλά είναι πολύ εύκολο. Ένα μόνο παράδειγμα. Στο δικαστήριο είμαστε όλοι ίσοι μόνο στη Δημοκρατία, γιατί σε όλα τα άλλα συστήματα, ποτέ δεν υπήρξε τέτοια ισότητα, ακόμα και σε θεσμικό επίπεδο!

Μάριος 13 Οκτωβρίου 2013 στις 8:30:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε 2 λόγια μόνο: Συμφωνώ ότι καπιταλισμός και κομμουνισμός εχθρεύονται τα έθνη, για τελείως διαφορετικούς όμως λόγους.

Επίσης, εκτιμώ την αξία που δίνεις στη Δημοκρατία όμως φαίνεται να έχεις συμπεράνει ότι από μόνη της εξασφαλίζει κράτος δικαίου και welfare. Αυτό είναι αναγακία συνθήκη (όπως λες) αλλά όχι ικανή. Κατ' αρχήν από μόνη της δεν εξασφαλίζει την Ισονομία, όπως δείχνει το δικό μας παράδειγμα. Επίσης, πιο γενικά, μέσα στη Δημοκρατία μπορούν να συνυπάρξουν τόσο οι νεοφιλελεύθεροι όσο και οι πιο "κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι". Μέσα στη δημοκρατία μπορεί κάλλιστα να εγκαθιδρυθεί ένα αγριότατο οικονομικό κοινωνικό περιβάλλον (π.χ. ΗΠΑ) ή ένα πολύ πιο προστατευτικό και συλλογικό (Βόρεια Ευρώπη). Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον διαχωρισμό νοοτροπιών θεωρώ ότι υπάρχει ένα κομμάτι "δημοκρατικής αριστεράς" με την έννοια της πολιτικής φιλοσοφίας που πάντα στα πλαίσια της δημοκρατίας, προσπαθεί για την προστασία του welfare, των ίσων ευκαιριών και το ξερίζωμα του ρατσισμού κάθε είδους, μιας και αυτά δεν είναι καθόλου αυτονόητα και η δημοκρατία από μόνη της δεν τα προστατεύει. Το πρόσφατο παράδειγμα π.χ. της διαμάχης των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στην Αμερική σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση που θέλει ο Ομπάμα είναι χαρακτηριστικό για το τι θέλω να πω. Από αυτή την άποψη λοιπόν -και όπως θα κατάλαβες ήδη- είναι που θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό, μόνο που στη χώρα μας αυτός ο χώρος είναι εντελώς αλωμένος από τη διαφθορά και στην ουσία δεν υπάρχει, και δεν υπήρξε ποτέ παρά μόνο σαν έργο μεμονωμένων πολιτικών μέσα σε μια γενικότερη θάλασσα σαπίλας και λαϊκισμού (π.χ. Γεννηματάς).

Όσο για τους δεξιούς της Κου-Κλουξ-Κλαν που λες... λυπάμαι που είναι έτσι αλλά τα συμπεράσματά μου είναι απλή μεταφορά παρατηρήσεων και όχι εκτιμήσεις/θεωρίες. Έχω συγγενείς & γνωστούς από όλες τις πολιτικές αποχρώσεις (και μπόλικους μάλιστα) και η προσωπική μου στατιστική είναι σαφέστατη: Όσον αφορά τον κοινωνικό ρατσισμό, οι "συντηρητικοί" δεξιοί (όχι τόσο οι φιλελεύθεροι εραστές του καπιταλισμού τύπου Τζήμερου) είναι μακράν πιο επιρρεπείς σε αυτόν.

Alexandros 15 Οκτωβρίου 2013 στις 12:41:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ όσον αφορά το τελευταίο σχόλιο σου, και ναι η δημοκρατία είναι ο δύσκολος δρόμος, θα πρέπει να έχει "συνειδητοποιημενους" πολίτες με μόρφωση και όρεξη για ενεργή ενασχόληση στα πολιτικά πράγματα. Αυτή η αριστερά δυστυχώς δεν υπήρξε στην Ελλάδα και νομίζω πως πραγματικά είναι πολύ αυστηρός όσον αφορά το θέμα του ρατσισμού με τους λεγόμενους συντηρητικούς δεξιούς, γιατί κι εγώ έχω στην οικογένεια μου βεβαια όλες τις αποχρώσεις και παρα το ότι στα λόγια κάποιος μπορεί να ακούγεται ως ρατσιστής, την άλλη μέρα τον βλέπεις και πάει φαγητό στον Βούλγαρο για παράδειγμα απέναντι που μπορεί να μην μπορεί να βρει δουλειά ενώ μπορεί να δεις άλλον υπέρμαχο των "εμταναστων" και όταν περνάει από διπλα κανένας να σιχαίνεται μήπως τον ακουμπήσει. Ο Ρατσισμός δθεί Ελλάδα δεν υφίσταται όπως υφίσταται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, εμείς ποτε δεν eixam τέτοια παράδοση και ποτε δεν θα αποκτήσουμε κιόλας, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP