Spiegel: Κοριοί της NSA και στην Αθήνα

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών, σύμφωνα με έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το εν λόγω έγγραφο είναι μεταξύ των στοιχείων που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Όπως επισημαίνεται σε αυτό, στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα υπάρχουν εκτός από ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών (SCS) και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», ο εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να υποκλέπτει επικοινωνίες κινητών τηλεφώνων, ασύρματων δικτύων και δορυφορικών επικοινωνιών, τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά, σύμφωνα με την εφημερίδα, διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στο παλαιό κτήριο, προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασ. Σοφίας.

www.naftemporiki.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 11:46:00 π.μ. EET  

Σώπααααα!!!!

Εδώ επιτρέπουν κινητά ακόμα στην βουλή... το 2013...

Ααααα η vodafone είναι ακόμα ανοιχτή;

μηδενιστής

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 11:52:00 π.μ. EET  

Καλά, δεν νομίζω ότι το ρεπορτάζ λέει κάτι που δεν ήταν γνωστό στις ελληνικές αρχές.

Ακόμη και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι με την εφαρμογή της τεχνολογίας (έξυπνα κινητά, εφαρμογές δικτύωσης, πιστωτικές κάρτες κλπ) μπορούν να σε εντοπίζουν και να σε "ακούν".
Το κινητό τηλέφωνο του καθενός, είναι ένας ωραιότατος κοριός.

Έχει πλάκα βέβαια όταν αυτά για άγνωστους λόγους βγαίνουν στη φόρα.

Άραγε με τις υποκλοπές της Vodafone τι έγινε τελικά? Άνοιξε κανένα ρουθούνι?

Αντώνιος από ΕΛΔΥΚ

Μηχανικός 29 Οκτωβρίου 2013 στις 12:33:00 μ.μ. EET  

Το ασχολούμαστε με ενδεχόμενη (δεδομένη) παρακολούθηση Ελλήνων πολιτικών από την ΝSA, νομίζω αγγίζει τα όρια του φαιδρού...

Αν ήμασταν στοιχειωδώς σοβαρό κράτος, θα είχαμε πράξει έστω και κάποιες υποτυπώδεις ενέργειες το 2007. Όταν αποκαλύφθηκε ότι - όχι μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών αλλά μια ιδιωτική εταιρεία (Vodafone) - παρακολουθούσε τον τότε πρωθυπουργό.

Έγιναν δεδομένες αποκαλύψεις, αυτοκτόνησε και ένα νέο παιδί και αυτό το "κράτος-καραγκιόζης" δεν έπραξε απολύτως τίποτα. Ούτε καν επίπτωση η vodafone δεν είχε, που συνεχίζει να λειτουργεί στην Ελλάδα κανονικά - σαν να μην έχει συμβεί τίποτα!

Σε άλλη χώρα, θα είχαν υποβάλλει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και θα την είχαν διώξει από την χώρα.

Ας μην μιλάμε για NSA λοιπόν.... αυτά είναι θέματα στοιχειωδώς σοβαρών κρατών και όχι αποσαρθρομένων μπανανιών (Ελλάδα).

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 12:49:00 μ.μ. EET  

και ξαφνικά ανακάλυψαν την αμερική.
ρε σε ποιούς τα πουλάτε αυτά? χρόνια των χρονών ΟΛΟΙ αυτή τη δουλειά κάνουν, τώρα το πήρατε χαμπάρι? ή τι μας νοιάζει ρε? παρακαλουθούν τι λέμε? και? βρίζουμε την κατάντια μας κάθε μέρα. εδικά εμείς --αν πούμε για θέματα ασφαλείας-- έχουμε τους ανθρώπους μας (τους) που τους λένε τα καθέκαστα χαρτί και καλαμάρι, οι παρακολουθήσεις μας μάραναν?
τα νέα πετσοκόμματα που έρχονται και οι σβουριχτές σφαλιάρες τις παρακολουθεί κανείς? άι σιχτίρ πια.

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:35:00 μ.μ. EET  

Πέφτω και γω μαζί σας απ' τα σύννεφα! ...έχω βαρεθεί να πέφτω απ' τα σύννεφα τελευταία.

Πάντως παρότι είναι δεδομένο ότι όλοι παρακολουθούν όλους (στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας), ένα σοβαρό κράτος κάνει έντονες διαμαρτυρίες ώστε να αποκομίσει κάποια ανταλλάγματα.

ΠΚΠ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP