Απελευθέρωση 1.200 λαθρομεταναστών και απόδοση υπηκοότητας σε παιδιά μεταναστών

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

"..για να αισθανθούν αυτοί οι άνθρωποι ότι σε αυτή την χώρα υπάρχει σεβασμός στην αξιοπρέπεια και στην προσωπικότητα τους."!!

(ακούστε το επίμαχο κομμάτι εδώ)

Τάδε έφη σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοίδης προσθέτοντας ότι στους 1.200 θα δοθεί προθεσμία ενός μήνα να εγκαταλείψουν την χώρα, αλλά και οικονομικά κίνητρα, για τον επαναπατρισμό τους.Στους προς απελευθέρωση λαθρομετανάστες (ευτυχώς) δεν συμπεριλαμβάνονται κρατούμενοι για ποινικά αδικήματα,αφήνοντας φυσικά πεδίον δόξης λαμπρόν για αυτούς που θα επιλέξουν να παραμείνουν τελικά εντός της ελληνική επικράτειας.Συνεχίζοντας ο κ.Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να αποδώσει την ελληνική υπηκοότητα σε παιδιά μεταναστών ,όπως γράφαμε στο "Εν κρυπτώ" αρκετούς μήνες πρίν,αλλά και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε αναδιάταξη Αστυνομίας και Λιμενικού προκειμένου η χώρα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το πρόβλημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης,αναφερόμενος στο Λιμενικό είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μετατραπεί σε μια επιχειρησιακή δύναμη με υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες ακτοφυλακής» και ότι «με τη νέα διάταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το Λ.Σ. σταματά από κάθε άλλη δραστηριότητα».Άλλο ένα μέτρο που εξαγγέλθηκε αφορά την σύσταση ειδικής υπηρεσίας που θα ασχολείται με καταγγελίες παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία,σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο μεταξύ, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας που θα ασχολείται με καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η υπηρεσία θα συσταθεί σε συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη.


5 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2009 στις 10:00:00 μ.μ. EEST  

αφου τους αφηνει ο πονοψυχος ας τους παρει και σπιτι του αν γινετε......

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2009 στις 11:35:00 μ.μ. EEST  

Με ποιό δικάιωμα ο Υπουργός απελευθερώνει παράνομους κρατούμενους; Γιατί δεν απελευθερώνει τους φουκαράδες που είναι φυλακή για χρέη; Δικαιοσύνη υπάρχει και άν υπάρχει τί λέει γι αυτό;

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2009 στις 11:48:00 μ.μ. EEST  

Άρχισαν τα όργανα............

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2009 στις 11:26:00 π.μ. EEST  

Προς Θεού!!!
Θα ξεσηκωθεί άραγε τώρα κανείς που πάνε να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της χώρας και παράλληλα το εκλογικό σώμα...???
Φανταστείτε αλβανούς, ινδούς, πακιστανούς να ψηφίζουν ως Έλληνες πολίτες...
Η "κρυφή ατζέντα" αρχίζει να αποκαλύπτεται άμεσοτατα χωρίς καμία καθυστέρηση...
May God show mercy to Hellas...

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2010 στις 4:39:00 μ.μ. EET  

EINAI PARANOMIA NA MHN APELAYNHS LATHROMETANASTES KI NA TOYS AFINIS ELEYTHEROYS MESA STHN EE .DEN YPARXH KANENAS NOMIKOS NA TOYS MYNISH?TI TA EXOUME TA SYNORA KI TOYS SYNORIOFYLAKES .AS TA KATARGISOYN OLA .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP