"Πλεόνασμα ειρήνης" και έλλειμα σοβαρότητας.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

-Μείωση των δαπανών για τους εξοπλισμούς εξήγγειλε ο ΥΦΕΘΑ Π.Μπεγλίτης-

Κοινή συνεδρίαση των Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε χθές υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.Στη συνεδρίαση μετείχε εκτός του υπουργού κ.Βενιζέλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης καθώς και όλοι οι Ανώτατοι Αξιωματικοί των τριών κλάδων.Ο ΥΠΕΘΑ έθεσε το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Άμυνας και ανέλυσε τις κατευθύνσεις που περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διαταγή που απηύθυνε την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

Παράλληλα σε χθεσινή συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1" ο ΥΦΕΘΑ Π.Μπεγλίτης δήλωσε πως θα καλέσει τους Γερμανούς της ΤΚΜS σε διαπραγματεύσεις την επόμενη εβδομάδα για το θέμα των υποβρυχίων και κατόπιν εξήγγειλε την μείωση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τι κρυβόταν πίσω απο τις κομψές -προεκλογικές- εκφράσεις "εξορθολογισμός δαπανών" και "δημιουργία μερίσματος....ειρήνης". Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πώς :

"Ο εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών και γενικότερα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ταυτίζεται ουσιαστικά και με τη μείωση των δαπανών, άρα τη δημιουργία σιγά-σιγά ενός πλεονάσματος ειρήνης. Αυτή είναι η εντολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού που μας ψήφισε."
Το "πλεόνασμα ειρήνης" του υφυπουργού δεν άργησε να εμφανιστεί την ίδια ημέρα υπό την μορφή 24 συνολικά τουρκικών αεροσκαφών σε 4 σχηματισμούς τα οποία πραγματοποίησαν 13 παράβασεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.(12 εκ των λευκών περιστερών της Άγκυρας ήταν οπλισμένες). Απο την χθεσινή επίθεση φιλίας δεν γλίτωσε ούτε το φιλανδικό αεροσκάφος της FRONTEX το οποίο επιχειρεί στην περιοχή του Φαρμακονησίου το οποίο δέχτηκε ΠΑΛΙ απειλητικές κλήσεις απο τους Τούρκους ελεγκτές αεράμυνας να εγκαταλείψει τον "τουρκικό εναέριο χώρο" δυτικά της συνοριογραμμής..

7 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2009 στις 5:25:00 μ.μ. EEST  

Αφού μειώνονται οι δαπάνες αυτό σημαίνει ότι θα γυρίσουν οι Έλληνες στρατιώτες από το εξωτερικό; Ή μήπως όχι;

Ελληνόψυχος 16 Οκτωβρίου 2009 στις 6:20:00 μ.μ. EEST  

Μα τι "χαριτωμένα" που τα λένε τα παιδιά! Καί όταν με το καλό θα μπουν οι "Ευρωπαίοι" Τούρκοι συγκυρίαρχοι στο Αιγαίο, εμείς θα αμυνθούμε βομβαρίζοντας τους με πλεόνασμα βλακείας... εκ της οποίας έχουμε ούκω λίγο!

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2009 στις 7:25:00 μ.μ. EEST  

Κε ΥΦΕΘΑ Π.Μπεγλίτη αλλάξτε γραμμή διότι οι Στρατηγοί που έχετε δίπλα σας δεν θα σας ανεχθούν για πολύ.

axillas5 16 Οκτωβρίου 2009 στις 7:42:00 μ.μ. EEST  

Oρθολογισμός δαπανων πρεπει να γινει στα καθε λογης τροκτικα που λυμαινονται δαπάνες. Μιλαω για εταιριες που ενω ενα ειδος για το στρατό κοστιζει 100ευρώ αυτες το υπερτιμολογουν και το πουλάνε για τουλάχιστον 2πλάσια τιμη. Και ειναι νομιμο!
Εκει να γινει και να πέσουν καφαλια απο ενστολους που ειναι μέσα στα πραγματα, στα υπολοιπα ΟΧΙ

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2009 στις 8:26:00 μ.μ. EEST  

Αν δεν διωξουν τα τρωκτικα που υπαρχουν στις προηθειες του στρατου απλα θα πεταμε ασκοπα χρηματα σε απατο βαρελι . Πρεπει επιτελους να επικρατισει η κοινη λογικη κοστος προς αποδοση και οχι ασυδοσια που επικρατει τωρα.Να φροντισουν να διωξουν τα λαμογια που κατασπαραζουν τα χρηματα της αμυνας φτανει η ασυδωσια.Αν τα χρηματα που δαπανηθηκαν μεχρι τωρα δυνονταν με διαφανεια ο στρατος μας θα ηταν 3-4 στον κοσμο αλλα δυστηχως τα χρηματα δεν φτανουν.Ας το παρουμε πλεον χαμπαρι δεν μπορεις να κουβαλισεις νερο με το τρυπιο βαρελι μονο τα τρωκτικα χαιρονται με την ασυδοσια που επικρατει.Και τρωκτικα υπαρχουν και πολιτικα αλλα και ενστολα.
Φιλικα Διογενης

aristos 17 Οκτωβρίου 2009 στις 9:13:00 π.μ. EEST  

Πλεόνασμα ειρήνης, τι άλλο θα ακούσουμε ΕΛΕΟΣ.
Να κάνουν οικονομία βάζοντας να πληρώσουν, όλοι αυτοί οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ που αγόρασαν στο παρελθόν,όλα αυτά τα "απίθανα" συστήματα και μας τα φόρτωσαν και πρέπει να τα πληρώνουμε.
Να καταργήσουν την καραμπινάτη κομπίνα των αντισταθμιστικών έμπνευσης ΠΑΣΟΚ το 1994 και να επιδιώκουν χειροπιαστά και μετρήσιμα ανταλλάγματα.
Να αγοράζουν συστήματα και να υπογράφουν με την αρχική σύμβαση και σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης, για μα μην μας χρεώνουν ότι θέλουν οι εταιρείες για την συντήρηση των συστημάτων και να μην μας αντιμετωπίζουν ως τριτοκοσμικές χώρες.
Με άλλα λόγια να κάνει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκανε στο παρελθόν, επιδεικνύοντας "Πλεόνασμα σοβαρότητας , κοινής λογικής και πατριωτισμού"

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2009 στις 2:48:00 π.μ. EET  

πλεονασμα σοβαροτητας χρειαζεται εκ μερους των κυβερνωντων και οχι
πλεονασμα βλακειας.Πραγματικα δεν το περιμενα αυτο απο τον Μπεγλιτη τον ειχα για σοβαρο πολιτικο επεσα εξω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP