Ο επίτιμος Α/ΓΕΝ για το μη-ελληνικό Αιγαίο..

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Απόσπασμα της δεύτερης εκπομπής του δημοσιογράφου Κ.Χαρδαβέλλα για την κρίση των Ιμίων (την οποία θα ανεβάσουμε ολόκληρη εντός ολίγου).Ο πρώην Α/ΓΕΝ Αντωνιάδης αρκετά χρόνια μετά από τις δηλώσεις του περί καλλίγραμμης Παναγίας και τις υποδείξεις προς την ηγεσία της ΠΑ να σταματήσει τις αναχατίσεις ακολουθώντας "τις παραινέσεις των συμμάχων", επανέρχεται για να μας αναπτύξει τις ..θεωρίες του για το πως το Αιγαίο δεν είναι Ελληνικό.Ας κρατήσουμε όλοι αυτό το βίντεο στο αρχείο μας και ας αναλογιστούμε σε ποιούς ανθρώπους ανατίθεται κατά περιόδους η άμυνα της χώρας,η οποία φυσικά δεν είναι μόνο ψυχρή παράθεση αριθμών..



Αφού σημειώσουμε ότι ο εν λόγω κύριος προαλειφόταν για Α/ΓΕΕΘΑ το 2004, να πούμε ότι κατά την γνώμη μας το γεγονός οτι κατέχει ακόμα το αξίωμα του επίτιμου Α/ΓΕΝ είναι ντροπή για το Πολεμικό Ναυτικό του Κουντουριώτη, του Μπλέσσα,του Λάσκου και των υπόλοιπων "θερμοκέφαλων εθνικιστών" αυτής της κατηγορίας.

Με το καλό και υπουργός κύριε ναύαρχε! Τα φόντα τα έχετε σίγουρα...

12 σχόλια:

Αντώνης.Π 22 Οκτωβρίου 2009 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  

Να πάει σπίτι του ο Κύριος επίτιμος! Τι κάθετε και ασχολείται με αυτά τα θέματα?Να πάει να κάνει κανένα άλλο χόμπυ!
Άντε τώρα να του εξηγήσεις για ΑΟΖ, 12 ν.μ. κτλ!
Οι υπόλοιποι συνάδελφοι του δεν είναι σαν αυτόν, είμαι σίγουρος!
Μιλάει και για παιδείες!

enkripto 22 Οκτωβρίου 2009 στις 4:16:00 μ.μ. EEST  

προφανώς και δεν είναι Αντώνη,αλλιώς θα είμασταν ήδη κοινωνοί της παιδείας στην οποία αναφέρεται..Με φέσι και όλα τα σχετικά αξεσουάρ

Ελληνόψυχος 22 Οκτωβρίου 2009 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ τα είπε ο Αντωνιάδης. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν ιδέα για το πως σκέπτονται οι Τούρκοι! Αν δεν ξέρεις τον εχθρό σου δεν μπορέις να τον αντιμετωπίσεις.

Στα υπόλοιπα αναφέρεται στο σημερινό καθεστώς του Αιγαίου όπως αποτυπώνεται από ΟΛΟΥΣ τους χάρτες. Με αυτό το καθεστώς (6νμ χωρικών υδάτων) το μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας επιφανείας
του Αιγαίου είναι διεθνή ύδατα.

Ο Αντωνιάδης προσπαθεί να επισημάνει το γεγονός ότι ΑΝ επεκτείνουμε τα ύδατα στα 12νμ όπως δικαιούμαστε, τότε θα μπορούμε να μιλούμε για Ελληνικό Αιγαίο με βάση το ποσοστό των χωρικών υδάτων που μας ανήκουν.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα έχει την αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο που εκτείνεται στα 200νμ από τις ακτές! Οπότε με βάση την οικονομική αξιοποίηση το Αιγαίο είναι Ελληνικό.

Και ο Ναξάκης γνωρίζει καλά πόσα είναι τα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο αλλά προτιμά να κάνει τους θεατρινισμούς του!

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2009 στις 4:45:00 μ.μ. EEST  

Αφου τα χωρικα υδατα ειναι μεχρι τα 6 ναυτικα μιλια. Που ειναι το περιεργο οτι μετα τα 6 ειναι διεθνη?

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2009 στις 5:16:00 μ.μ. EEST  

Ρε ναυαρχούκο μου, το πρόβλημα στο Αιγαίο δεν είναι οι Έλληνες που λένε ότι είναι ελληνική λίμνη (εννοώντας ότι όλα τα νησιά είναι ελληνικά) και κατά τα άλλα σέβονται όλες τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.
Το πρόβλημα στο Αιγαίο, είναι οι βάρβαροι Μογγόλοι, οι λιμασμένοι, που θέλοντας να το παίξουν περιφερειακή δύναμη, ενώ δεν έχουν τίποτα, διεκδικούν, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και επιδιώκουν να ανατρέψουν το Status Quo. Δηλαδή, δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα την επέκταση σε 12 ΝΜ που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, δεν αναγνωρίζουν υφαλοκρηπίδα στα νησιά που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, δεν αναγνωρίζουν την ελληνική κυριαρχία σε νησίδες, δεν αναγνωρίζουν τον περιορισμένο (και όχι απόλυτο) αφοπλισμό που προέβλεπαν οι διεθνείς συνθήκες, δεν αναγνωρίζουν την άρση του αφοπλισμού Λήμνου και Σαμοθράκης που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες (Μοντραί). Άιντε ξύπνα μην εξωκείλεις.

enkripto 22 Οκτωβρίου 2009 στις 5:25:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε,ο κ Αντωνιάδης δεν αρκέστηκε στο να πει το προφανές περι διεθνών υδάτων ,αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα..

Δήλωσε ευθαρσώς ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνικό χρησιμοποιώντας μάλιστα επακριβώς την ορολογία του Τουρκικού ΥΠΕΞ περι "ελληνκής λίμνης".

Σε ότι αφορά τα διεθνή ύδατα,αυτά είναι ακριβώς όπως λέει και η λέξη, διεθνή,δλδ όχι απαραίτητα τουρκικά.Κατα δεύτερον ο κ Αντωνιάδης αποφεύγει να μας πληροφορήσει ποιο θα είναι το ποσοστό των διεθνών υδάτων σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το καθ'όλα νόμιμο δικαίωμα για επέκταση στα 12nm,δικαίωμα το οποίο οι τραμπουκισμοί των φίλων του κκ ναυάρχου έχουν καταφέρει να βάλουν στον πάγο..Επίσης αποφεύγει να μας πληροφορήσει γιατί το ΠΝ πχ επι αρχηγίας του δεν πήγε να κάνει γυμνάσια στα επίσης διεθνή υδατα του Βοσπόρου..

η οχύρωση πίσω απο νομικιστικες ρητορικές,διαταξεις,άρθρα και πινακίδια δυστυχώς στην περίπτωση μας είναι απλώς σύμπτωμα του λεγομένου συνδρόμου του τζαμπατζή (freerider syndrome)και της αδυναμίας μας να αντιμετωπίσουμε την αμειλικτη αλήθεια.Δεν πρόκειται να υπερασπίσει κανένα δικαστήριο τα νομιμα συμφέρντα μας στο Αιγαίο,πρέπει να το πράξουμε μόνοι μας.

Θα διαφωνήσω με τον ΕΨ στο εξής..Εδώ ο Αντωνιάδης ΔΕΝ προσπαθεί να μας επισημάνει ότι πρέπει να πάμε σε 12nm..μάλλον το ακριβώς αντίθετο υπαινίσεται,δές και την συνέντευξη της Ε ,υπάρχει λίνκ στην αρχή της ανάρτησης

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2009 στις 6:38:00 μ.μ. EEST  

ο Αντωνιάδης κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ένας ηττοπαθείς άνθρωπος.
Η ίσως κατάλαβε το παιχνίδι που παίζουν οι Αμερικανοί εις βάρος και υπέρ της τουρκιάς
Και έτσι απλά παρέδωσε τα όπλα.
Χθες ακόμα έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Βιετνάμ.
Όλοι οι ηττοπαθείς θα έπρεπε να δουν κάποια ντοκιμαντέρ για το Βιετνάμ , θα καταλάβαιναν τι σημαίνει η θέληση ενός λαού.
Τα βάζει με τον γίγαντα και τον κατατροπώνει.
Να μου πεις ποιος λαός, έτσι που τον έκαναν
οι καναλάρχες και οι γιαλαντζί πολιτικάντηδες;
Η λέξη πατρίδα έγινε « τόπος , χώρα…»
Η κίναιδοι έγιναν πρότυπο και απολύτως φυσιολογικά όντα
Η θρησκεία είναι μπανάλ, ντεμοντέ, για γέρους και χαζούς.
Προάγουν πορνεία πολυτελείας.
Μας δείχνουν μια Ελλάδα να πηδιέται στα σήριαλ .
Τις μέρες των εθνικών επετείων ελάχιστα κανάλια έχουν επετειακό πρόγραμμα.
Μόνο αν πρόκειται για την χούντα βάζουν κάτι κι αυτό γιατί τους συμφέρει να προάγουν μια τέτοια σκατά δημοκρατία που μας έχουν επιβάλει.
Υπάρχει όμως ακόμα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι Ελλάδας που αντέχει και αντιστέκεται και θα αντιστέκεται. Αυτό το κομμάτι κύριε Αντωνιάδη και κάθε κύριε Αντωνιάδη είναι η πλούσια μαγιά που θα βρει να περιμένει καρτερικά ο όποιος πολιτικός αγαπάει πραγματικά την Πατρίδα του την Ελλάδα, το Ελληνικό έθνος.
" Έλληνας"

28october1940 22 Οκτωβρίου 2009 στις 7:05:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι
Ο πρώην Ναύαρχος δεν είπε ότι τα διεθνή ύδατα είναι τουρκικά.
Αλλά επειδή εγώ τον έχω ακούσει όλες της φορές που έχει μιλήσει και στον Χαρδαβέλα και στον Τριανταφυλλόπουλο, όσες φορές έχει τεθεί αυτό το θέμα μιλάει ξεκάθαρα ο άνθρωπος λέει ότι εκείνη την νύχτα έπρεπε η κυβέρνηση να διώξει τους τούρκους με στρατιωτικά μέσα και όχι να γίνει αυτό που έγινε.
Και όσο για τα 6ν.μ. που αναφέρθηκε έχει απόλυτο δίκιο, το λες και εσύ η ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει κότσια να επεκτείνει τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα σε 12 ν. μ. για έναν απλό λόγο
Η πολίτες αυτής της χώρας δεν θέλουν να πολεμήσουν για την αξιοπρεπείας τους είμαστε πολίτες του καναπέ όταν μείωσε ο υπουργός την θητεία σε 9 μήνες διαμαρτυρήθηκε κανένας απολύτως κανένας και θα δεις ότι σε λίγο την θητεία θα την καταργήσουν.

enkripto 22 Οκτωβρίου 2009 στις 8:05:00 μ.μ. EEST  

Κατα την γνώμη μου είναι πολύ απλά τα πραγματα.

Όταν κάποιος λέει ευθέως ότι: δεν πρέπει να θεωρούμε το Αιγαίο ελληνικό (γενικά και αόριστα και όχι τα διεθνή ύδατα,κάτι το αυτόνόητο άλλωστε)και ότι λίγο πολύ πρέπει να δείξουμε κατανόηση στις τουρκικές θέσεις

(θυμίζω το "Η Ελλάδα θέλει να μετατρέψει το Αιγαίο σε Ελληνική λίμνη" της Τσιλέρ,μετα απο το οποίο ήρθε το casus belli..)

δεν προσφέρει και την καλύτερη υπηρεσία ε αυτή την εθνική υπόθεση.

Πόσο μάλλον όταν πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει ότι αυτή η αχαρακτήριστη στάση ηττοπάθειας και αυτοευνουχισμού πρεπει να γίνει κοινό κτήμα όλων των Ελλήνων μέσω Ρεπούσιας πλύσης εγκεφάλου ,στο σχολείο.

Έχω αναφερεί και στο παρελθόν στην προσπάθεια κάμψης του ηθικού της ελληνικής κοινής γνώμης ,για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η ενοχλητική κονή γνώμη είναι το μόνο εμπόδιο σε "ευέλικτες παραχωρίσεις" .

http://www.enkripto.com/2009/06/blog-post_26.html

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ναύαρχος Αντωνιάδης είχε πάρει μέρος ΚΑΙ σε εκείνη την κατάπτυστη προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων ,το 2006 μέσω κοινής συνέντευξης άλλο επίσης ανώτατο αξιωματικό

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2009 στις 10:21:00 μ.μ. EEST  

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ¨?

enkripto 22 Οκτωβρίου 2009 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

υπερβολικούς συναισθηματισμούς..

αρε Σημίτη σουξέ,ποιος το περίμενε

Αντώνης Π. 23 Οκτωβρίου 2009 στις 1:03:00 μ.μ. EEST  

ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ...ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΩΜΑΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...
ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP