Τώρα την εγκατάλειψη τη λέμε…«απελευθέρωση» (από «μητέρες πατρίδες)!

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Μάλλον άσχημα ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, ότι η Κύπρος πρέπει να απελευθερωθεί από «μητέρες πατρίδες» ήταν ατυχέστατη – για να το πούμε πολύ ευγενικά…

* Πρώτον, διότι αυτή την ορολογία χρησιμοποιούν, εδώ και χρόνια, οι «επιτήδειοι ουδέτεροι». Οι τρίτες πλευρές, και μάλιστα αυτές που δεν ευνοούν την Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου, όμως, δεν εκφράζει κάποιαν «ουδέτερη πλευρά». Εκφράζει την Ελλάδα. Και κάποτε πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν εκπροσωπεί Μη Κυβερνητικό Οργανισμό (ΜΚΟ). Εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους…

* Δεύτερον, η Ελλάδα δεν κρατά υπόδουλη την Κύπρο. Η Τουρκία διαθέτει στρατό κατοχής στην Κύπρο. Παράνομα μάλιστα. Πώς εξισώνουμε το θύμα της εισβολής με το θύτη; Πώς θα βγούμε και θα ζητάμε να φύγουν τα παράνομα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο, όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε εξισώσει την παράνομη εκεί παρουσία τους (40 χιλιάδες στρατού), με την νόμιμη παρουσία του εκεί μικρού στρατιωτικού τμήματος της ΕΛΔΥΚ (χίλια άτομα);

* Τρίτον, η μεγάλη πλειονότητα των Κυπρίων, δεν κατηγορεί την Ελλάδα ότι ασκεί έλεγχο στην Κύπρο. Το ακριβώς αντίθετο: Κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν κάνει αρκετά για να προστατέψει την Κύπρο. Ότι δεν ασκεί τα καθήκοντά της ως «εγγυήτρια δύναμη». Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα, αλλά σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι η «μητέρα-πατρίδα» Ελλάδα, αλλά η τουρκική εισβολή-κατοχή.

* Τέταρτον, η εθνική συνείδηση δεν είναι «εξωγενής» πολιτικός παράγοντας που μπορεί να αρθεί με πολιτικά μέσα. Είναι εσωτερικός ιδεολογικός παράγοντας που ενυπάρχει στην ταυτότητα ενός λαού. Δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο αν λοβοτομηθεί ο λαός! Κι αυτό είναι ανατριχιαστικά ολοκληρωτικό ως σκέψη, και πρακτικά ανέφικτο ως στόχος. Η απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής είναι θεμιτός πολιτικός στόχος. Η κατάργηση του τείχους είναι θεμιτός πολιτικός στόχος. Η αλλαγή της συνείδησης ενός λαού είναι ολοκληρωτισμός. Γιατί γίνεται μόνο βίαια. Πολύ βίαια. Και διότι παραβιάζει τη θέλησή του και ακυρώνει την αυτοδιάθεσή του.

* Πέμπτον, σε καμία χώρα ή περιοχή του κόσμου δεν καλούνται οι λαοί να αποβάλουν την συλλογική του συνείδηση. Παντού καλούνται να συμβιώσουν, αν έχουν διαφορετικές συλλογικότητες, με σεβασμό στα δικαιώματα της μειοψηφίας και με σεβασμό στην κυριαρχία της πλειοψηφίας. Όπου αυτό είναι αδύνατο διαχωρίζονται. Πουθενά όμως, δεν λοβοτομούνται για να παραμείνουν… «ενωμένοι»!

* Έκτον, πάγια αρχή της Ελληνικής και της Κυπριακής κυβέρνησης εδώ και δεκαετίες ήταν: «η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται». Για ένα μικρό διάστημα στις αρχές της δεκαετίες του '80, επί Ανδρέα Παπανδρέου, το δόγμα αυτό άλλαξε: «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρατάσσεται». Φυσικά αυτό το «συμπαρατάσσεται» (που ήταν σαφώς ισχυρότερο από το «συμπαρίσταται») αποδείχθηκε κούφιος λόγος. Αλλά σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, θέλει να απαλλάξει – να… «απελευθερώσει» - την Κύπρο και από την «συμπαράταξη» και από την «συμπαράσταση» της Ελλάδας. Δηλαδή να την αφήσει μόνη της.

Μ' αλλά λόγια η εγκατάλειψη της Κύπρου υπό τον μπότα της τουρκικής κατοχής ονομάστηκε «απελευθέρωση» της Κύπρου από «μητέρες-πατρίδες».

Πράγματι, πολύ άσχημα άρχισε ο Γιώργος Παπανδρέου…

www.epsilon-net.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2009 στις 11:48:00 π.μ. EET  

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με την Κύπρο. Το πρόβλημα έχει αρχισει με την περίοδο Μακάριου, ο οποίος εκπροσωπούσε την Κυπριακή σχολή -οχι ένωση με τους καλαμαράδες. Θα θυμάστε προφανώς για ποιό λογο έγινε το πραξικόπημα του 74. Η σχολή αυτή συνεχίζει τα τελευταία χρόνια να ενεργεί και έχει πολλούς οπαδούς. Ισως μάλιστα οι οπαδοί να είναι πλειοψηφία. Εδώ λοιπόν έρχεται ο λόγος στην Ελλάδα η οποία πρέπει να μπει μπροστά στα Τούρκικα κανόνια για να σώζει τους κουμπάρους. Προσωπικά διαφονώ με την πολιτική αυτή. Αν οι Κυπριοι θελουν την ένωση ας πέσουμε βορρά των κανονιών, εμείς και τα παιδιά μας. Αν όμως μόνο ενδιαφέρονται για την ανεξαρτησία τους, καλά τα λέει ο Τζέφρι, ας ξεφύγουν από την ηγεμονία της Ελλάδας (που δεν υπάρχει) και ας συνεχίσουν τον δρόμο που χάραξαν οι ίδιοι.

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2010 στις 6:53:00 μ.μ. EEST  

Η Κύπρος αποτελεί προκεχωρημένο προμαχώνα του Ελληνισμού.

Δεν είναι στο χέρι κανενός GAP (διάστημα .... όπου και να είναι αυτό!), Χριστόφια ή άλλου Ελληνοκυπρίου ή Έλλαδίτου, να αποφασίσει για το μέλλον της Κύπρου.

Έτσι απλά, η Κύπρος δεν επιτρέπεται να χαθή διότι η απώλειά της θα αποτελέση τεράστιο πλήγμα για τον Ελληνισμό !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP