Εκπομπή Αθέατος Κόσμος 27/10 : Ίμια Μέρος Τρίτο

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009



Η τρίτη και τελευταία εκπομπή του δημοσιογράφου Κ. Χαρδαβέλλα για την κρίση των Ιμίων και τα αποτελέσματα της οποίας ζούμε μέχρι και σήμερα. Συμμετείχαν ο στρατηγός ε.α Δημήτριος Σπυρίδων πρώην ΑΣΔΕΝάρχης ,ταξίαρχος ε.α Σπύρος Κίκερης, ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης,ο βουλευτής ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης,ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος και ο δημοσιογράφος Νίκος Βαφειάδης. Τα βίντεο ανέβασε στο youtube για ακόμα μία φορά ο χρήστης evonymos. Επί τροχάδην τα πιο σημαντικά σημεία της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εκπομπής ήταν :

H δημοσιογραφική αποστολή της ομάδας του Κ.Χαρδαβέλλα στα Ίμια κατά την οποία το Ελληνικό Λιμενικό απαγόρευσε στους ρεπόρτερ να ανέβουν στο νησί..Καρέ καρέ η προσέγγιση στην βραχονησίδα και η κλήση των Λιμενικών.

Συνέντευξη του Τούρκου διοικητή των βατραχανθρώπων που ανέβηκαν στην Δυτική Ίμια που φωτίζει κατά την γνώμη μας τι ακριβώς έγινε με το ελικόπτερο ΠΝ21 και τους τρείς ήρωες Βλαχάκο-Καραθανάση-Γιαλοψό. Τι διαταγές είχαν οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι?

Στρατηγός Σπυρίδων : Προετοιμασία και ετοιμότητα 2 ομάδων αμφίβιων καταδρομών για να ανεβούν στις βραχονησίδες , το 4σέλιδο σχέδιο δράσης και πως τελικά κατέληξαν στις κοντινές νησίδες Πίτα και Καλόλιμνο. Οι εντολές για άμεσο πύρ σε περίπτωση που ανέβαιναν Τούρκοι στο νησί, οι πληροφορίες για επικείμενη ενέργεια των Τούρκων και η στοχοποίηση του λιμένα Αλικαρνασσού και Ιμίων από το Ελληνικό
πυροβολικό.Κατα την επιστράτευση στα νησιά προσήλθαν στις μονάδες περισσότεροι ακρίτες απ'οσοι εκλήθησαν!

Συνέντευξη πρώην διοικητή ΜΥΑ(βατραχάνθρωποι του Λιμενικού) της μονάδας δηλαδή που ανέλαβε την εποπτεία της περιοχής των Ιμίων μετά την κρίση. Αναφορά στο επεισόδιο του Απριλίου 1996 όταν ομάδα Ελληνοαμερικανών έκανε ανέβηκε για τρισάγιο στην Δυτική Ίμια και άφησε στο τόπο Ελληνική σημαία. Δ/κτης Κολιτσόπουλος : "Μας διέταξαν να κάψουμε την ελληνική σημαία"!!!!!

Μαρτυρία του Καλύμνιου ψαρά Μιχάλη Αρβίθη ο οποίος μετέφερε τον τότε δήμαρχο Καλύμνου στα Ίμια για να στήσει την σημαία. Ο κύριος (με κάππα κεφαλαίο,να είναι καλά ο άνθρωπος) Αρβίθης όλως τυχαίως ανέσυρε και μέρος του ελικοπτέρου ΠΝ21 μετά την πτώση του. Αναφορά του ψαρά στις τρύπες που είχε το εν λόγω κομμάτι του ε/π και οι απειλές που δέχτηκε "για να ξεχάσει αυτή την λεπτομέρεια". Πρόθεση κατάθεσης επερώτησης στο κοινοβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα από τον παρευρισκόμενο βουλευτή ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη.

Παρέμβαση του νύν Δημάρχου Καλύμνου Ρούσσου ο οποίος έκοψε το επίδομα 3.000 ευρώ στον βοσκό Βεζυρόπουλου που σταμάτησε κατόπιν να πηγαίνει στα Ίμια. Ως αποτέλεσμα η ελληνική οικονομική δραστηριότητα, η οποία εδραίωνε την ελληνική κυριαρχία στο βραχονήσι, έπαψε και από μπλέ έγινε πλέον γκρίζο.

Και τις τρείς εκπομπές μπορείτε πλέον να τις δείτε κάνοντας κλικ στο κουμπί "Φάκελος Ίμια" στα δεξιά της σελίδας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2009 στις 6:17:00 μ.μ. EET  

Σήμερα είδα και το 3ο μέρος του Χαρδαβέλα για τα ΙΜΙΑ.
Δεν μού άρεσαν αρκετά πράγματα, όπως στο προηγούμενο ο εξοργιστικός Ναύαρχος Αντωνιάδης, ο οποίος είπε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνικό. Συγχαρητήρια κύριε τεχνοκράτα. 42 χρόνια που ήσουν στο ΠΝ, σε τί θάλασσες ταξίδευες; Εντάξει υπάρχουν και διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Εδώ όμως οι Τούρκοι διεκδικούν πλέον ανοικτά ελληνικά εδάφη. Όπως και για τα ύδατα, θα πρέπει να το συζητήσουμε και αυτό; Ξύπνα.
Αυτό όμως που με εξόργισε πραγματικά ήταν η μαρτυρία του βατραχανθρώπου. Καλά ρε παιδί μου, είναι σοβαροί αυτοί οι άνθρωποι; Καταλαβαίνω ότι ένας στρατιώτης μπορεί να είναι φορτισμένος συναισθηματικά όταν μιλά για κάποια πράγματα. αλλά αυτός ο άνθρωπος ξεπέρασε κάθε όριο. Κατ' αρχήν έλεγε ασυναρτησίες και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μία πρόταση. Και τόσο δάκρυ ρε παιδί μου. "Μαζευόμασταν στην σημαία και κάναμε την προσευχή μας", "Όλα τελείωσαν για εμάς", "Γράφαμε στα ρούχα και τα άρβυλα μας". Τί αηδίες είναι αυτές; Αυτοί είναι οι πιο σκληροί; Παραδέχομαι ότι τα ΟΥΚ έχουν την σκληρότερη εκπαίδευση από όλες τις μονάδες στην Ελλάδα, αλλά αυτός ρε παιδί μου, ξεπερνούσε κάθε όριο. Μήπως ήθελε να κάνει φιγούρα στη γκόμενα; Για τεχνικά θέματα και την ουσία, δεν είπε απολύτως τίποτα. Μόνο δάκρυ και συναίσθημα.
Τώρα το άλλο το κουφό με τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού, μου φαίνεται πολύ παραμύθι. Η καλοδιπλωμένη σημαία που πάσαραν στην άσχετη κοπελίτσα, μάλλον από το γειτονικό περίπτερο μου φάνηκε
Νομίζω ότι όλα τα λεφτά ήταν ο επίλογος του ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, που συνόψισε την ουσία, ότι δηλαδή κάποιοι ασυνήδειτοι πολιτικοί παρεμπόδισαν την συνέχιση της παρουσίας του βοσκού στα ΙΜΙΑ. Αίσχος!
Κι ένα σχόλιο για τον Χαρδαβέλα που δεν τον έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση. αυτός ναύλωσε ένα σκάφος από την Κάλυμνο για να πάει ΙΜΙΑ αλλά όταν ο κυβερνήτης ειδοποιήθηκε από το περιπολικό του ΛΣ, απομακρύνθηκε και ο δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να ανέβει στα ΙΜΙΑ. Αν ο δημοσιογράφος έπεφτε στην θάλασσα και κολυμπούσε δηλαδή, θα τον εμπόδιζε κανείς να ανέβει; Αυτό θα έπρεπε να είναι έτοιμος να κάνει ένας έξυπνος δημοσιογράφος κι όχι με τον τρόπο που μάς έδειξε ο Χαρδαβέλας να αποδείξει σε όλο τον ελληνικό λαό αυτό που θέλουν οι Τούρκοι. ότι δηλαδή τα ΙΜΙΑ δεν είναι ελληνικά πλέον.

enkripto 29 Οκτωβρίου 2009 στις 7:18:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε είναι εύκολο να κάνουμε κριτική γράφωντας πίσω απο την οθόνη του υπολογιστή..

ο άνθρωπος αυτός ήξερε ότι σε περίπτωση προσβολής δεν θα έμενε τίποτα όρθιο επάνω στο νησί και παραταύτα διατήρησε την ψυχραιμία του σαν σωστός επαγγελματίας.Για εσένα και εμένα θα πολεμούσε και πιθανότατα θα πέθαινε. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2009 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

Δεν ξέρω ρε φίλε τι λες εσύ, αλλά εγώ δεν νομίζω, ούτε έχω δει ποτέ κάποιον σοβαρό ξένο ειδικοδυναμίτη, να περιγράφει κάτι, ακόμη και από πολύνεκρη μάχη και να πνίγεται στο κλάμα. Κάτι δεν πάει καλά. Είτε με την εκπομπή και αυτούς που την ετοιμάζουν, είτε με τον βατραχάνθρωπο.
Δεκατρία χρόνια μετά και αυτός κλέει λες και συνέβησαν τα πράγματα μόλις χθες. Υποτίθεται ότι ο χρόνος σβήνει όλες τις πληγές. Όσο κι αν πληγώθηκαν τα παληκάρια εκείνα, δεν είναι δυνατό να μην μπορεί να αρθρώσει σωστή κουβέντα και να κλαίει διαρκώς. Έλεος. Και αυτό στο τέλος που πέταξε, να μην καίει η ηγεσία τέτοια δυνατά παιδιά, πως ερμηνεύεται; Τί θέλει να πει; Μήπως να τους δίνουν καλύτερα λεφτά; Είμαι ο πρώτος που θα συμφωνήσω αλλά όχι η διεκδίκηση να γίνεται με τέτοιο τρόπο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP