Εκπομπή Αθέατος Κόσμος 13/10 : Τα απόρρητα έγγραφα για τα Ίμια

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Όσοι απο τους φίλους του "Εν κρυπτώ" έχασαν την τελευταία εκπομπή του δημοσιογράφου Κ.Χαρδαβέλα για το θέμα των Ιμίων μπορούν να την παρακολουθήσουν όλόκληρη στο βίντεο της παρούσας ανάρτησης. Στην εκπομπή αποκαλύφθηκαν αρκετές λεπτομέρειες για πρώτη φορά αλλά και έγιναν παρεμβασεις απο τις οποίες μπορούμε να εξάγουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.. Για αυτό το λόγο θεωρήσαμε σκόπιμο να σας την μεταφέρουμε ολόκληρη εδώ παρά την μεγάλη της διάρκεια -περίπου 2 ώρες- (τα βίντεο προέρχονται απο το κανάλι του χρήστη evonymos)

Στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχαν ο βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης,ο αντιστράτηγος ε.α και πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων Θεώδωρος Νικολαίδης ,ο ναύαρχος ε.α Αντώνης Αντωνιάδης επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ,ο Γεώργιος Νταβρής πρώην υπαρχηγός ΑΤΑ,ο αντιπλοίαρχος ε.α Κωνσταντίνος Ματάλας πρώην υποδιοικήτης της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ),ο κ.Μιχάλης Ρέλλος διεθνολόγος και ο κ.Τάσος Γκουριώτης στρατιωτικός συντάκτης του περιοδικού Στρατηγική.Κατα την διάρκεια της εκπομπής παρενέβησαν ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχος Λυμπέρης (6ο και 11ο βίντεο), ο πρώην πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσων Παυλίδης (7ο βίντεο), ο πρώην διοικητής ΑΣΔΕΝ Δ.Σπυρίδων καθώς και ένας εκ των βατραχανθρώπων μας που ανέβηκαν στην ανατολική Ίμια.



Ένα κρισιμότατο θέμα που φερνει στην επιφάνεια η εκομπή είναι η πρόταση για την αποστρατικοποίηση της Δωδεκανήσου !!! που κατέθεσε επισήμως ο τότε ΥΠΕΞ και σημερινός αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Θ.Πάγκαλος αμέσως μετά την κρίση.Την ανεκδιήγητη αυτή θέση είχε παρουσιάσει ο τότε ΥΠΕΞ και ως "ιδέα" σε συνέντευξή του στον τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ όπως αναφέρθηκε σε ΜΜΕ της εποχής(1,2).Προφανώς είχε παραλήψει να αναφέρει πως εκτός απο "ιδέα" είχε κατατεθεί και ως επίσημη πρόταση της Ελληνικής κυβερνήσεως λίγο μετά την κρίση των Ιμίων!!

Tα αμερικανικά αρχεία εκτός των άλλων δικαιώνουν και τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Λυμπέρη ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ψεύτης και συκοφάντης απο τον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο όταν απεκάλυψε δημοσίως πρόταση του ιδίου να ισχυριστούν ότι την σημαία την πήρε δήθεν ο αέρας..Την ίδια ακριβώς σκέψη φάινεται ότι μετέφερε ο αξιότιμος κ.αντιπρόεδρος και στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ουόρεν Κρίστοφερ όπως αποκαλύπτουν τα αμερικανικά αρχεία..Scripta manent κύριε Πάγκαλε..

το ντοκουμέντο της ντροπής...

3 σχόλια:

flanker7 14 Οκτωβρίου 2009 στις 8:17:00 μ.μ. EEST  

Στο τέλος ο Ναυτικός λέειτη μέγιστη αλήθεια. Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, μεταπολιτευτικά, δεν θέλουν ΕΔ, παρά μόνο ως χώρο ρουσφετιού και μίζας

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2009 στις 8:33:00 μ.μ. EEST  

"..Scripta manent κύριε Πάγκαλε.."

Το κύριε δίπλα στο Πάγκαλε δεν νομίζω ότι θα ταιριάζει πλέον.

SPY_GR 14 Οκτωβρίου 2009 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  

θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σε εκπομπή λίγους μήνες μετά τα Ιμια, σε πρόταση ή ενδεχόμενο αποστρατικοποίησης των νήσων με προυπόθεση απόσυρσης της 4ης Στρατιάς 150 χλμ στο εσωτερικό της Τουρκίας είχε αναφερθεί ο πρώην ΥΦΕΞ Γιάννης Καψής!
Παρόμοιες βολιδοσκοπήσεις είχαν γίνει μετά τα γεγονότα του 1987 αλλά & του 1976, ευτυχώς που τίποτα δεν προχώρησε απο αυτά τα σχέδια, ελπίζω έτσι να παραμείνει στο μέλλον.

Υ.Γ.:Οσο για τον Πάγκαλο άν & ξεκίνησε τη δεκαετία του 80 δυνατά αποδείχτηκε στη πορεία πολύ λίγος...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP