Κατά της ελληνο-αλβανικής συμφωνίας το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας θα προσφύγει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας για τη συμφωνία που η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα υπέγραψε με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο Πέλαγος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Έντι Ράμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.

Μετά τις αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και ορισμένων βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την υπογραφείσα συμφωνία, ο επικεφαλής της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου: "η συμφωνία αυτή είναι απολύτως λανθασμένη και ανάξια και γι' αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι επαναδιαπραγμάτευσής της. Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας".

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ιλίρ Μέτα, απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, Έντι Ράμα, να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες ενέργειες εθνικιστικών κύκλων, που αποσκοπούν, όπως είπε, να βλάψουν τις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις. "Η συμφωνία αυτή είναι διαφανής και συνάδει με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας", τόνισε ο κ. Μέτα.

Η απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα "παγώσει" την επικύρωση της συμφωνίας από την αλβανική βουλή, καθώς θα πρέπει πρώτα ν' αποφανθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

enet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2009 στις 4:17:00 μ.μ. EEST  

Μάθαν ότι "δινόμαστε" και πλάκωσαν και oi Αλβανοί .
Όλα στον αέρα τώρα κυβερνάει ο JEFRY .
Xαζοί είναι οι άνθρωποι αφού βλέπουν τι γίνεται , σου λέει πάμε και εμείς μήπως πάρουμε καμιά Κέρκυρα .

Όχι για το νησί , αλλά για την φουκαριάρα την Γκερέκου .

Άντε λαέ της Μαρμ-EλΛάδας "ΠΑΜΕ"

ΝΕΜΕΣΙΣ 16 Οκτωβρίου 2009 στις 6:29:00 μ.μ. EEST  

Ενώ η λέξη "μπέσα" είναι αλβανική, δεν υπάρχει λαός να έχει λιγότερη. Αυτά παθαίνει όποιος κάνει συμφωνίες με Αλβανούς, τους δίνει ψωμί και τρώνε και υποστηρίζει την είσοδό τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν του ότι οι Έλληνες της Β. Ηπείρου ευρίσκονται υπό κατοχή και υφίστανται τα πάνδεινα, ώστε να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές των εστίες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP