Eκπαίδευση Προσωπικού της ΠΑ στο Ισραήλ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Πραγματοποιήθηκε από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου 2009 στο Ισραήλ (Home Front Command) εκπαίδευση με θέμα τη διαχείριση διεθνών κρίσεων και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Στo πλαίσιo του εγκεκριμένου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, συμμετείχε από ελληνικής πλευράς Αξιωματικός της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών. Μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών συμπεριλαμβάνονταν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιορδανία με υψηλόβαθμα στελέχη.

Η εκπαίδευση περιέλαβε διαλέξεις, συζητήσεις, άσκηση επί χάρτου και επίσκεψη στις
εγκαταστάσεις της HFC. Επίσης, κάλυψε εκτενώς, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, θέματα αντιμετώπισης καταστροφών σε εγκαταστάσεις από φυσικές, συμβατικές και ασύμμετρες απειλές και τη χρησιμοποίηση σύγχρονου διασωστικού εξοπλισμού.

Η εκπαίδευση υπήρξε ιδιαιτέρως εποικοδομητική για τους εκπαιδευόμενους, καθόσον προήγαγε την ικανότητα σχεδίασης και υλοποίησης επιχειρήσεων αντιμετώπισης καταστροφών προσαρμοσμένων στα διεθνή πρότυπα. Κατά τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων και την ανταλλαγή απόψεων τέθηκαν οι βάσεις για συναντίληψη και διαλειτουργικότητα μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη διαχείριση κρίσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Επισημαίνεται ότι η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) έχει αναπτύξει από το 2000 ευρεία συνεργασία με την Home Front Command, μέσω συνεκπαιδεύσεων και ανταλλαγής επιτελικών επισκέψεων στις δύο χώρες. Επιστέγασμα της συνεργασίας αυτής ήταν η πραγματοποίηση της άσκησης Παροχής Ανθρωπιστικής Βοήθειας "DOLPHIN 05" στην 138ΣΜ, με τη συμμετοχή Λόχου της Ισραηλινής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της ΚΟΜΑΚ.

http://www.haf.gr/el/news.asp?id=3843

1 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2009 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

Αυτά είναι οδοντογλυφίδες μπροστά στις ασκήσεις μεγέθους ελέφαντα που πραγματοποίησαν οι τούρκοι μαζί τους.
Το μέλλον θα δείξει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP