Σαμαράς: "Ατυχής η δήλωση ΓΑΠ για Κύπρο"

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

«Ατυχή» χαρακτήρισε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς στην Βουλή την δήλωση του Πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη για την Κύπρο: «πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από τις μητέρες πατρίδες».

Κι αυτό επειδή όπως εξήγησε δεν είναι δυνατό να εξισώνουμε την Ελλάδα με την Τουρκία και να εξομοιώνουμε το ρόλο τους, υπό το γενικό όρο «μητέρες πατρίδες». Διότι από τις δύο «μητέρες πατρίδες» – οι οποίες συμβαίνει να είναι και «εγγυήτριες, δυνάμεις» – η Ελλάδα έχει συμβατικές υποχρεώσεις στην Κύπρο. Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει εισβολή, έχει επανειλημμένως καταδικαστεί γι’ αυτό από τα Ηνωμένα Έθνη και διαθέτει παράνομο στρατό κατοχής στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι θύμα της Τουρκίας, όχι της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε το θύτη με το θύμα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του επι των προγραμματικών δηλώσεων του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σαμαράς είπε:

"Οι χαρές, τα πανηγύρια και τα πυροτεχνήματα κρατούν πολύ λίγο.Τα φώτα σβήνουν γρήγορα.Ο κόσμος περιμένει όσα του τάξατε.

Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στην πραγματικότητα…

Αν και μου φαίνεται ότι ακόμα η Κυβέρνηση δεν θέλει να την αντικρίσει κατάματα.
Δεν πειράζει, γι αυτόν τον λόγο είμαστε εμείς εδώ. Ώστε και λύσεις να προτείνουμε και αντιπολίτευση έντιμη και δυναμική να ασκούμε."

http://www.antinews.gr/?p=19212

σημ "Εν κρυπτώ": Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούγαμε και την άποψη των υπολοίπων διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ για τις δηλώσεις ΓΑΠ....

4 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2009 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

Αν θέλετε να λέγεστε αντικειμενικό blog, πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να αναφέρεστε στον Γιώργο Παπανδρέου ως "ΓΑΠ" (κάτι σαν "ΑΚΑΤΑΝΟΚΜΑΣΤΟΣ" ακούγεται). Γιατί δεν αναφέρεστε και στο Σαμαρά ως "ΑΣ" ή τον Καραμανλή ως "ΚΑΚ"; Έλεος! Σεβαστείτε τη βούληση του ελληνικού λαού που του "δάνεισε" το 10%. Αν κριθεί ακατάλληλος θα του το πάρει πίσω.

enkripto 19 Οκτωβρίου 2009 στις 12:51:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε ,το ΓΑΠ (το οποίο χρησιμοποιούν κατα κόρον και τα ΜΜΕ) είναι συντομογραφία του Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι και το όνομα του πρωθυπουργού.

τώρα αν αυτό εσένα σε ενοχλεί λυπάμαι αλλά είναι πρόβλημα σου και δεν μας αφορά..

Αν θές να διαβάσεις για την "ατυχή δήλωση του Γιώργαρου" μπορώ να σε παραπέμψω σε κάποιο απο τα "αντικειμενικά" λιβανιστήρια της Ιπποκράτους το οποίο ίσως να ταίριαζε περισότερο με την αισθητική σου

Τους χαιρετισμούς μας στην όμορφη Κρήτη

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2009 στις 9:21:00 π.μ. EEST  

Του θίξατε τον Ηγέτη...
Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε...

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2009 στις 5:00:00 μ.μ. EEST  

Αν συνηθίζει ο φίλος να βελάζει, μπορεί να συνεχίσει κι αν θέλει και να χλιμιντρήσει. Κάποιος όμοιός του θα τον καταλάβει. Ηγέτες δεν είχα κι ούτε θα έχω, γιατί δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν έχω ανάγκη κανέναν. Όσο για την "Ιπποκράτους",δεν ξέρω κατά που πέφτει κι ούτε θέλω να μάθω.
Τέλος αν νομίζετε ότι για όλα τα δεινά του τόπου και για το τέλμα των ενόπλων δυνάμεων φταίει ο ΓΑΠ μπράβο σας, καθίστε στα γραφεία σας και κάντε χαρτοπόλεμο. Αφήστε κι εμάς που πολεμάμε στο Αιγαίο να έχουμε μια διαφορετική άποψη.
Και για την ιστορία, δεν είμαι από την Κρήτη αλλά ούτε κι από την Εκάλη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP