Δοκιμαστική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009


Ένα εντυπωσιακό θέαμα περίμενε αυτές τις ημέρες τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης καθώς τα μηχανοκίνητα του Ελληνικού Στρατού προετοιμάζονται για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.Η καθιερωμένη δοκιμαστική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων ήταν εντυπωσιακή καθώς συμμετείχε μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων

Το θέαμα των χαλύβδινων γιγάντων των 60+ τόνων καθώς εξέρχονταν απο την Εθνική σηκώνοντας σύννεφα σκόνης ήταν μοναδικό, καθώς όπως μας μεταφέρει ο Θεσσαλονικεύς ανταποκριτής του "Εν κρυπτώ", το έδαφος στην κυριολεξία έτρεμε.Ελπίζουμε ο καιρός να σταθεί σύμμαχος έτσι ώστε να δούμε και φέτος τις γνώριμες εικόνες της κατάμεστης, απο κόσμο και γαλανόλευκες σημαίες, λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.Αυτή την χρονιά ίσως το χρειαζόμαστε περισσότερο απο τις προηγούμενες ..
Περισσότερες φωτογραφίες :






Μιάς και οι φωτογραφίες δεν μπορούν να μεταφέρουν τον ήχο και φυσικά το δέος που προκαλούν τα τεθωρακισμένα..ένα βίντεο από την εκκίνηση των κινητήρων ίλης μέσων αρμάτων Λέοπαρντ2 Α4 από παλαιότερη παρέλαση στην Αθήνα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP