Νεοκλής Σαρρής : Tομές 20/10

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009



Mέρος 1ο: Η οθωμανική κληρονομιά. Σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο «Στρατηγικό βάθος», η Τουρκία λόγω Οθωμανικής κληρονομιάς θα πρέπει να ελέγχει την «Ευρωασιοαφρικανική» ήπειρο (ξεχνώντας βέβαια τα εγκλήματα πολέμου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά της ανθρωπότητας, που είναι η εξολόθρευση των χριστιανικών πληθυσμών). Δηλώνει επίσης ότι "Επιθυμούμε μία νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, την οικονομική αλληλεξάρτηση, τη συνεργασία και την πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια. Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μία πετυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν".
Πραγματικά, η «αμερικανική» εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έχει επιτύχει εκπληκτικές προόδους στον έλεγχο μιας κολοσσιαίας περιοχής, με παραδείγματα όπως:

  • ο τρόπος με τον οποίον σύρθηκαν οι Αρμένιοι από τους Αμερικανούς να υπογράψουν συμφωνία αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων της χώρας τους με την Τουρκία, απεμπολώντας άνευ ανταλλάγματος την εθνική υπόθεσή τους - την απλή αναγνώριση της γενοκτονίας που διέπραξε σε βάρος του αρμενικού έθνους η Οθωμανική Τουρκία το 1915 - και αμέσως μετά την υπογραφή, την πολιτική τους ταπείνωση από τον Ερντογάν με την χρησιμοποίηση αυτής της συμφωνίας ως μοχλό πίεσης για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ
  • η συμμαχία με τα Σκόπια
  • η στρατιωτική συμμαχία με την Αλβανία, με την αξιοποίηση της παραχωρηθείσης από την Ελλάδα το 1914 νήσου Σάσων στην Αλβανία, ως τουρκικής ναυτικής βάσης
  • η μετατροπή της Συρίας σε δορυφόρο χώρα της Τουρκίας
  • η πολιτιστική και οικονομική τουρκική επικυριαρχία στο κουρδικό Ιράκ
  • η επέμβαση στο Ανατολικό Τουρκεστάν της Κίνας μέσω των Ουιγούρων Τούρκων
Έναντι αυτής της πολιτικής, ποιές είναι οι ενέργειες των κακομοίρηδων που διαχειρίζονται τα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής;


Mέρος 2ο: Το σοσιαλιστικό όραμα της παιδείας

Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας (των 70.000.000 μουσουλμάνων) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζοντας μια αμερικανική πολιτική "His Masters Voice", το ενδιαφέρον του για τον ελληνισμό ενδεχομένως εστιάζεται στην παροχή ελληνικής υπηκοότητας και ψήφου στους νομιμοποιούμενους μετανάστες στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας μια μονοδιάστατη τοπική αυτοδιοίκηση.

Η αφαίρεση της λέξης «Εθνικής» από το Υπουργείο Παιδείας, που υποδηλώνει την μη παροχή εθνικής παιδείας στους μετανάστες, όταν σε άλλες χώρες που παρέχουν υπηκοότητα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη εθνικής συνείδησης (εξαίρεση αποτελούν οι μουσουλμάνοι και ιδιαίτερα οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν αναπτύσσουν εθνική συνείδηση και δεν εντάσσονται σε άλλες κοινωνίες), φανερώνει το σοσιαλιστικό όραμα της παιδείας.

Με την από-εθνικοποίηση της Παιδείας, την από-εθνικοποίηση της Ιστορίας, την πρόταση για δεύτερη επίσημη γλώσσα, καταλαβαίνεις ότι η Ελλάδα τελείωσε! Και ο ελληνικός λαός απέδειξε με την ψήφο του ότι δεν ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα.

(Μέσα στο πλαίσιο αυτών των ανατροπών επισημαίνεται ότι έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του νέου ΠΑΣΟΚ δημιουργεί μέχρι και η ανατροπή του savoir faire, όπως πχ η εμφάνιση της κα. Μπιρμπίλη στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, που φανερώνει την έλλειψη γνώσεων των ενδυματολογικών συμβολισμών, μια κακή ανατροφή και μια κακή αντίληψη περί της εξουσίας)

Mέρος 3ο : Ο ελληνισμός σβήνει

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού απέδειξε με την ψήφο του πως δεν ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα. Και όταν δείχνει ενδιαφέρον τρομοκρατείται. Τρομοκρατία ασκείται και στις ένοπλες δυνάμεις για όσους εκφράζουν πατριωτικά αισθήματα, ενώ ξένοι και Έλληνες ιστορικοί και ακαδημαϊκοί δάσκαλοι στηρίζουν απόψεις περί κατασκευασμένης ελληνικής ταυτότητας. Μέσα σ αυτό το κλίμα προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα πάψει να υπάρχει και ίσως μετά από αρκετούς αιώνες κάποιοι επιχειρήσουν την ανασύσταση του ελληνικού πνεύματος με κάποια άλλη μορφή. Και όλα αυτά γιατί συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας αποφάσισαν (και κατάφεραν) το σπάσιμο της «σκληρής» ελληνικής ταυτότητας.

Mέρος 4ο : Το θέμα και η έννοια της πλειοψηφίας

Το θέμα της πλειοψηφίας σε βάρος της έννοιας της δημοκρατίας και της ξεχαρβάλωσης των πολιτικών θεσμών. Η έννοια της πλειοψηφίας στον εκμαυλισμό και τον εκχυδαϊσμό της ελληνικής πραγματικότητας.

Mέρος 5ο : Προσφέρονται στην Ελλάδα άπαντες...

Σχολιάζεται η δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γ. Α. Παπανδρέου κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Τουρκία: "Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη".

Υπενθυμίζεται ο έλεγχος που ασκείται στην Ελλάδα από ανθρωπάκια της αμερικανικής διπλωματίας, μέσω πολιτικών, καθηγητών, κέντρων ερευνών, ινστιτούτων, δημοσιογράφων κ.α., όπου προσφέρονται άπαντες να εξυπηρετήσουν τις αμερικανικές οδηγίες. Ως παράδειγμα αναφέρεται η περίπτωση του καθηγητή Δημ. Βεζανή την περίοδο της Χούντας, όπου όταν οι αμερικανοί ανακάλυψαν παλαιότερες πατριωτικές του δηλώσεις, δεν του επέτρεψαν την τελευταία στιγμή να ορκιστεί υπουργός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP