Επικίνδυνα παιχνίδια στην Κύπρο

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 13:11

Το παιχνίδι των στημένων διαρροών φαίνεται να παίζουν πάλι κάποιοι στην Κύπρο, με άμεσο κίνδυνο να δημιουργηθεί ένταση σε αυτή την κρίσιμη για το Κυπριακό περίοδο και να βρεθεί πάλι στο στόχαστρο των προπαγανδιστικών μηχανισμών της Άγκυρας η Εθνική Φρουρά..Μοναδικός χαμένος? Φυσικά η άμυνα των ελεύθερων περιοχών η οποία κατα διαστήματα γίνεται κλοτσοσκούφι ανάμεσα σε εκδοτικά συμφέροντα,κομματικές σκοπιμότητες και προσφάτως την δεδομένη -δυστυχώς- αδιαφορία της Κυπριακής ηγεσίας.Να θυμίσουμε οτι τις "άριστες υπηρεσίες" τους στην άμυνα της ημικατεχόμενης Κύπρου έχουν προσφέρει αρκετές φορές συγκεκριμένα κυπριακά ΜΜΕ.Το πλέον χτυπητό παράδειγμα αποτελούν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Πολίτης (1/2007), τα οποία "έκαψαν" την αγορά των κινεζικών πυροβόλων ΡΖL45 απο την ΕΦ επι εποχής Τάσσου..

Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί(το απευχόμαστε).
Να θυμίσουμε τι είχε γίνει το 2007,αναδημοσιεύοντας ένα άρθρο του Λάζαρου Μαύρου για το θέμα:

20-1-2007
Επίτευγμα «Π» & Τουρκίας

Ειρήσθω-Λάζαρος Μαύρος

Ε Α Ν ΑΛΗΘΕΥΕΙ η χθεσινή κύρια είδηση του «Πολίτη», ότι η Άγκυρα παρενέβη επιτυχώς στην Κίνα, για να αποτρέψει την «πώληση 75 πυροβόλων PLZ45 των 155 χλστ.», στην Ε.Φ., τότε η εν λόγω εφημερίδα, με πρώτο τον 1ο αρχισυντάκτη της κ. Ανδρέα Παράσχο, θα πρέπει να ευχαριστήσει, από τα βάθη της ψυχής της, την Τουρκία, διότι επετεύχθη ο «κοινός» τους στόχος: Τόσο το τουρκικό κράτος της κεμαλικής στρατοκρατίας, όσο και η εφημερίδα «Π» (με πλούσια επί του θέματος αρθρογραφία του κ. Α. Παράσχου), έχουν δεδηλωμένο, ξεχωριστά και εμπράκτως, «κοινό» στόχο την αποδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τ Η Ν ΠΕΜΠΤΗ, 30 Νοεμβρίου 2006, ο «Π» αποκάλυψε, με πρωτοσέλιδο κύριο θέμα του 2ου αρχισυντάκτη, κ. Σωτ. Παρούτη, τις μ υ σ τ ι κ έ ς διαπραγματεύσεις για τα πυροβόλα που χρειάζεται η Ε.Φ. Το ίδιο βράδυ, στο τηλεοπτικό δελτίο του κ. Βίκτωρος Παπαδόπουλου στο «Μέγα», ο κ. Α. Παράσχος, σε «αντιπαράθεση» με τον υπογράφοντα, εναντιώθηκε στους εξοπλισμούς της Ε.Φ. και υποστήριξε ότι τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για την κατασκευή… πεζοδρομίων και άλλων κοινωφελών. Την εναντίωσή του στην ενδυνάμωση της Ε.Φ. εξέφρασε με σειρά άρθρων του στον «Π» των επόμενων ημερών. Και στο «Μέγα», 30/11/06 και στη «Σ», 3/12/06, είχαμε επισημάνει ότι: «Μετά την κατραπακιά της δημοσιότητας των S-300, και την επιτυχία της απόρρητης απόκτησης των ρωσικών ελικοπτέρων ΜΙ-35, είναι κανείς που αμφιβάλλει ποιον ε χ θ ρ ι κ ό για την άμυνά μας στόχο υπηρετούσε η αποκάλυψη της εφημερίδας "Π" για τα κινεζικά πυροβόλα;».

Χ Θ Ε Σ, στον «Π», ο κ. Μ. Καλατζής έγραψε ότι ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, κ. Πέτρος Καρεκλάς, απέδωσε την «επιπλοκή» της αγοράς των κινεζικών πυροβόλων στη δημοσιοποίηση του θέματος από τον «Π». Πράγμα που ο εν λόγω συντάκτης επιχείρησε να… «αποκρούσει»! Γιατί, όμως; Μήπως δεν ήταν ο διακηρυγμένος στόχος, γραπτώς και ενυπογράφως, της εφημερίδας «Π», η ματαίωση της απόκτησης των κινεζικών κανονιών από το Πυροβολικό της Ε.Φ. μας; Είτε εξυπηρέτησαν άμεσα, διά της δημοσιοποιήσεως, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, είτε από μόνο του το τελευταίο εκπλήρωσε τους διακαείς πόθους και του κ. Α. Παράσχου, για αποτροπή της ενίσχυσης της Εθνικής Φρουράς, η κατάληξη είναι μία: Επιτυγχάνεται ο κοινός στόχος Τουρκίας - «Πολίτη» εναντίον της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP