Νεο παραλήρημα Γκρούεφσκι

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Σε πρωτοφανές, ακόμη και για τον ίδιο, κήρυγμα αλυτρωτισμού (σημ εν κρυπτώ: o όρος αλυτρωτισμός αναφερόμενος στους Σκοπιανούς είναι αδόκιμος..) επιδόθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι, καθώς σε ομιλία του σε συμπατριώτες του στην Αυστραλία συμπεριέλαβε στη «Μακεδονία» (του) τους Ελληνες Μακεδόνες και τους λεγόμενους «Μακεδόνες του Πιρίν» της Βουλγαρίας.

Ο κ. Γκρούεφσκι, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, στην οποία ζει μεγάλος αριθμός Σκοπιανών μεταναστών, αναφέρθηκε στην «ενότητα των Μακεδόνων» και είπε χαρακτηριστικά:

«Οι Μακεδόνες στην Αυστραλία έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουν μαζί με τους συμπατριώτες από το Αιγαίο και το Πιρίν, κάτι που δεν είναι δυνατόν στη φυσική πατρίδα τους», είπε ο κ. Γκρούεφσκι και τους κάλεσε να «μη διαχωρίζονται σε αυτό το επίπεδο, καθώς δεν υπάρχουν Μακεδόνες του Βαρδάρη, του Αιγαίου ή του Πιρίν, αλλά υπάρχουν μόνο Μακεδόνες».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του ονόματος για το οποίο, εν όψει της επανάληψης της διαδικασίας υπό τον κ. Νίμιτς, ζήτησε την υποστήριξη της διασποράς, υιοθετώντας σκληρή γραμμή σε σχέση με το περιεχόμενο της λύσης, που παραπέμπει στη γνωστή θέση της διπλής ονομασίας και τη διασφάλιση των βασικών στοιχείων του «μακεδονισμού».
«...Θα επιδιωχθεί μια λύση που δεν θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντά μας, τη γλώσσα, το έθνος, τον πολιτισμό, την ταυτότητα, την τιμή και την αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Γκρούεφσκι και προειδοποίησε ότι η όποια λύση θα εγκριθεί από τους πολίτες με δημοψήφισμα.

Καθώς η Αθήνα έχει με σαφήνεια προειδοποιήσει ότι δεν θα δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων εάν δεν προηγηθεί η επίλυση της διαφοράς της ονομασίας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για εκβιασμούς στους οποίους, όμως, η χώρα του «δεν θα υποκύψει» και για «πολιτική του μπλοκαρίσματος» που δεν θα έχει, όμως, αποτέλεσμα.

Ν. Μελέτης,Εθνος

2 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2009 στις 8:35:00 μ.μ. EET  

Γενικά πιστεύω οτι ο Γρουεφσκι ασκεί θετική πολιτική για τα Ελληνικά συμφέροντα. Επι των ημερών του ένα θέμα το οποίο ήταν χαμένο για την Ελλάδα, πήρε τέτοια τροπή, που μοιάζει οτι κάτι θα μας μείνει από την υπόθεση. Αυτός είναι ο άνθρωπος που με τις απίστευτες μπαρούφες του, κατάφερε και οι Σκοπιανοί απομονώθηκαν, οι Ευρωπαίοι άρχισαν να τους κοιτούν με υποψία και γενικά σου δίνει την εντύπωση ότι δουλεύει για εμάς (ποτέ δεν ξέρεις!!!). Εγώ προτείνω να του δώσουμε ένα παράσημο μόλις τελειώσει η ιστορία, τόσα έκανε για μας, ούτε όλοι οι ΥΠΕΞ μας δεν τα έκαναν. Νάσαι καλά ρε παλληκάρι, η Ελλάδα σε ευγνωμονεί.

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2009 στις 11:07:00 μ.μ. EET  

Άσχετο αλλά ρωτάω μήπως έχει κανείς υπ' όψιν του, σχετικά με τις σχολικές γιορτές. Νομίζω ότι κάτι άλλαξαν από φέτος με εγκύκλιο του υπουργείου, θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα και θα γίνει μόνο μια αναφορά για την επέτειο κάποιες ώρες!!!
Άκουσε κανείς τίποτα;
Αριστοτέλης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP