Γκλιγκόροφ: "Είμαστε Σλάβοι"

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

"Αδειάζει" την κυβέρνηση Γκρουέφσκι ο Κίρο Γκλιγκόροφ με συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

"Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε μετά τον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή", δηλώνει χαρακτηριστικά, ο 92χρονος πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων. "Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια", τονίζει και επισημαίνει "αυτά είναι αστειότητες. Κομμάτι της Ελλάδας είναι σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας. Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας στα εδάφη αυτά και βεβαίως το δικαίωμά της να τα διατηρήσει. Πρέπει όμως να καταλάβεται", αναφέρει ο κ. Γκλιγκόροφ, "πως ζούμε σε μια περιοχή που αποκαλείται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και πιστεύω πως έχουμε και εμείς το δικαίωμα να αυτοαποκαλούμαστε "Μακεδόνες" χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα".

" Ετσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχθεί 'ότι ο Παράδεισος είναι "Μακεδονικός" και ιδιοκτησία μας..." δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κίρο Γκλιγκόροφ

www.athina984.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2009 στις 11:58:00 π.μ. EET  

Πάλι ψέματα λένε οι σκοπιανοί αφού δεν είναι σλάβοι.Εφοσον είναι βουλγαρικής καταγωγής και οι βούλγαροι ανήκουν στα τουρανικά φύλα, όπως και οι τούρκοι, τότε δεν ανήκουν στην λευκή φυλή αλλά στην μογγολική. Γιαυτό άλλωστε και ο Μέγας Αλέξανδρος θα έπρεπε σύμφωνα με την κοσμοθεωρία τους να είναι Κινέζος, αλλά από προσωπικές μου παρατηρήσεις δεν μου φαίνεται να είναι....

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2013 στις 2:34:00 μ.μ. EEST  

σλαβοι ειναι οι ανθρωποι ουτε βουλγαροι ουτε τουρανικης καταγωγης. ελεος διαβαστε και λιγη αμεροληπτη ιστορια δεν βλαπτει

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 22 Μαΐου 2013 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

Μόνο που μιλάνε μια κατά βάση βουλγάρικη διάλεκτο. Έτσι λένε τουλάχιστον οι γλωσσολόγοι. Τώρα το πώς προσδιορίζονται εθνικά (και κυρίως: γιατί και από πότε) είναι άλλη μεγάλη ιστορία. Πάντως και οι Βούλγαροι Σλάβοι είναι πια από την εποχή που κατέρρευσε η αριστοκρατία τους που κρατούσε όσο μπορούσε (για να διαφοροποιείται και ταξικά έτσι από τον σλαβικό πληθυσμό που αποτελούσε το σύνολο του λαού)την παλιά μογγολική καταγωγή. Ήδη από τα χρόνια της μακεδονικής δυναστείας και μετά φαίνεται να έχει πλήρως ολοκληρωθεί η διαδικασία εκσλαβισμού τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP