Το δόγμα Βενιζέλου οδηγεί στη "δορυφοριοποίηση"

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Του Μάνου Ηλιάδη,ΚτΕ

-Αποθαρυντικές για την άμυνα της χώρας οι πρώτες ενδείξεις, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις τις πολιτικής ηγεσίας των ΕΔ-


Να υπενθυμίσουμε ότι τα αποσπάσματα του Κονδύλη τα οποία αναφέρεται το άρθρο μπορείται να τα βρείτε στα δεξιά της σελίδας (Θεωρία του πολέμου Π.Κονδύλη) .Στο "πλεόνασμα ειρήνης" του κΜπεγλίτη είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο:

7 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2009 στις 8:11:00 μ.μ. EEST  

Αν αυτές είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές της νέας αμυντικής πολιτικής, θα αρχίσουμε σύντομα να νοσταλγούμε το δίδυμο Μεϊμαράκη -Βασιλάκου...

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2009 στις 10:18:00 μ.μ. EEST  

Ρε παιδιά πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τις καινούργιες αυτές έννοιες και μπερδεύομαι!!!
Γνωρίζω την έννοια της επίθεσης, της άμυνας, της αποτροπής, της ειρήνης, του πολέμου καθώς και πολλές άλλες με σαφείς και απτούς ορισμούς και εξηγήσεις, την έννοια του " πλεόνασμα ειρήνης " ειλικρινά δεν μπορώ να την συλλάβω πραγματικά!!!
μήπως την αντιλαμβάνεται κανείς να μου την εξηγήσει;! Τόσο υποκειμενικός είμαι;!!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Αριστοτέλης

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2009 στις 10:51:00 μ.μ. EEST  

Εννοεί μάλλον κάτι σαν το ειρήνη πάσι θυσία . Επειδή όμως αυτό δηλώνει ανοιχτά υποταγή , ανακάλυψαν αυτόν τον όρο .
Υπάρχει η ειρήνη μέσω αποτροπής που επιτυγχάνεται με πλεόνασμα ισχύος και η ειρήνη μέσω υποταγής που επιτυγχάνεται με έλλειμα ισχύος . Εμείς διαλέξαμε μάλλον το δεύτερο .


PRO από συμβασιλεύουσα .

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2009 στις 11:03:00 μ.μ. EEST  

Να ξέρετε ότι στα άμεσα σχέδιά τους είναι όχι η μη αγορά νέων οπλικών συστημάτων , αλλά η απόσυρση παλλαιότερων σε σχέση 2/1 εώς και 5/1 με τα καινούρια και η μείωση των οροφών σε όλους τους κλάδους .


Να περιμένουμε μικρότερες ένοπλες δυνάμεις , οι οποίες δεν θα βασίζονται στο πλήθος των εφέδρων με άμεσες επιστρατεύσεις , ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί γρήγορα ένας αρκετά μεγάλος στρατός για να αντιμετωπίσει τον (ή και τους) γείτονες .
Αντι δηλαδή να έχουμε 1400 άρματα για παράδειγμα , εκ των οποίων τα 400 είναι (ότι καλλύτερο ας πούμε)πρώτης κατηγορίας (leo-2), τα 500 είναι δεύτερης κατηγορίας (leo-1)και τα 500 τρίτης κατηγορίας (m-48/60) , αυτοί θα αγοράσουν λίγα επιπλέον πρώτης κατηγορίας και θα
αποσύρουν τελείως τα παλαιότερα άρματα (500 leo-2 ως οροφή). Το ίδιο θα κάνουν και στην αεροπορία και να περιμένετε την απόσυρση των παλαιότερων F4 PI-2000/F16 block-30/MIRAGES-2000 EGM-BGM , ταυτόχρονα με εκπόνηση προγράμματος εκσυγχρονισμού του υπόλοιπου στόλου των F-16 και αγορά μικρού αριθμού F-16 (8-20).

Θα μας πουλήσουν δόγμα τύπου ποιότητα απέναντι στην ποσότητα , αλλά δυστυχώ για εμάς , χρειάζεται μια ελάχιστη ποσότητα , την οποία σήμερα την διαθέτουμε οριακά .

Τραγικό αλλά Ελληνικό .

PRO

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2009 στις 11:08:00 μ.μ. EEST  

Επίσης , θα κόψουν τις αναχαιτίσεις επειδή έχουν υψηλό κόστος και θα μεταφέρουν πυραυλικά συστήματα αεράμυνας σε νησιά , τα οποία θα ενημερώνουν μέσω ασυρμάτου τα Τουρκικά αεροσκάφη .
Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει και από απλά ραντάρ .
Είμαι σίγουρος όμως ότι επειδή οι Τούρκοι θα αποθρασυνθούν και σύντομα θα φτάσουν πάνω από την Αθήνα (ή έστω πολύ κοντά) . αυτό το μέτρο θα εγκαταλειφθεί .

PRO

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2009 στις 11:23:00 μ.μ. EEST  

Μπουρδολογίες. Όποτε ακούτε για εξορθολογισμό και μείωση των δαπανών, χωρίς να μειώνεται το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, καταλαβαίνετε ότι επίκειται καταστροφή. Πως μπορούν να συμβιβαστούν αυτά μόνο οι Έλληνες πολιτικάντηδες ξέρουν. Αλλά φυσικά, ξέρουν ότι δεν συμβιβάζεται. Απλά πουλάνε ψέμματα στον ηλίθιο λαό που τους ψηφίζει.

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2009 στις 1:12:00 π.μ. EEST  

Αποχαιρετίστε την Ελλάδα που ΧΑΝΕΤΑΙ!!!
Αριστοτέλης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP