Yπέρ της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας οι Aυστριακοί

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Προσωπικό του Jägerbataillon 25 κατά την
διάρκεια της άσκησης.
Η Αυστρία θα συνεχίσει και στο μέλλον να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις έξι χώρες-μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης στις οποίες ισχύει η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Αυτό αποφάσισαν στο σημερινό, σχετικό δημοψήφισμα στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι Αυστριακοί ψηφοφόροι, με ποσοστό 60% έναντι 40% των υποστηρικτών ενός επαγγελματικού στρατού, όπως διαπιστώνεται, από τις πρώτες εκτιμήσεις της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης που ανακοινώθηκαν με το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Ηδη, σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, οι υποστηρικτές της διατήρησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, είχαν σταθερό προβάδισμα, με ποσοστό που κυμαινόταν στο 48%, ενώ το ποσοστό των αντιπάλων της ανερχόταν στο 40% με τους υπόλοιπους να εμφανίζονται αναποφάσιστοι.Το ποσοστό συμμετοχής στο σημερινό δημοψήφισμα -- που ήταν το πρώτο άτυπο δημοψήφισμα σε παναυστριακό επίπεδο, αλλά του οποίου το αποτέλεσμα θα είναι δεσμευτικό και στο οποίο καλούνταν 6,3 εκατομμύρια Αυστριακοί ψηφοφόροι -- ανήλθε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο 54%, που είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που αναμενόταν, όμως αρκετά χαμηλότερο από τον μέσο όρο συμμετοχής σε εθνικές εκλογές στην Αυστρία που ανέρχεται μεταξύ 70-80%. Όπως είχε δηλώσει παραμονές του δημοψηφίσματος ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό και θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής σε αυτό.

Στο θέμα της διατήρησης ή της κατάργησης της στρατιωτικής θητείας στην Αυστρία, τα δύο κόμματα του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού ήταν διχασμένα, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Φάιμαν υποστήριζαν την κατάργησή της και την καθιέρωση ενός επαγγελματικού στρατού, ενώ το δεύτερο κόμμα, το συντηρητικό Λαικό, του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, τασσόταν υπέρ της διατήρησής της. Σε αντίθεση με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, από το οποίο προέρχεται ο ίδιος, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, τοποθετούνταν εξ αρχής, κατηγορηματικά, υπέρ της διατήρησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Και τα δύο κυβερνητικά κόμματα, διεξήγαγαν μια έντονη εκστρατεία, προσπαθώντας να περάσουν τις θέσεις τους στους ψηφοφόρους, έχοντας το καθένα, αντίστοιχα, τη συνδρομή διαφόρων ομάδων προσωπικοτήτων, που είχαν σχηματιστεί προς τούτο και συμμετείχαν στη δημόσια συζήτηση, παρουσιάζοντας η κάθε πλευρά τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησής της και τα μειονεκτήματα της αντίπαλης.Στην αυστριακή αντιπολίτευση, το μεγαλύτερο κόμμα της, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, υποστήριξε το ισχύον μέχρι τώρα καθεστώς, ενώ ακόμη δύο κόμματα, οι Πράσινοι και το νέο κόμμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ, «Ομάδα Στρόναχ», τάσσονταν υπέρ της καθιέρωσης ενός επαγγελματικού στρατού, με το μικρό ακροδεξιό κόμμα «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας» να ζητάει από τους ψηφοφόρους του,μποϋκοτάρισμα του σημερινού δημοψηφίσματος.

Οι υποστηρικτές της διατήρησης της στρατιωτικής θητείας διακήρυττταν πως μία κατάργησή της θα αποτελούσε ένα επιπλέον βήμα στην κατεύθυνση ένταξης της Αυστρίας στο ΝΑΤΟ - την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η συντριπτική πλειονότητα των Αυστριακών, όπως διαπιστώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις -- και εγκατάλειψη του καθεστώτος της διαρκούς ουδετερότητάς της, που ισχύει από το 1955 και φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού από τον πληθυσμό της, με την συντριπτική πλειονότητά του να υποστηρίζει τη διατήρησή του.Στο παρελθόν, στην Αυστρία είχαν διενεργηθεί δύο δημοψηφίσματα, το πρώτο το 1978 για την λειτουργία του πρώτου πυρηνικού εργοστάσιου ενέργειας στο Τζβέντεντορφ που είχε τότε απορριφθεί και το δεύτερο, το 1994 για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαική Ενωση που είχε θετική έκβαση-υπέρ της ένταξης το ποσοστό ήταν 66% -και η Αυστρία είναι από την 1.1.1995, πλήρες μέλος της Ενωσης.

newsit.gr

29 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 στις 4:46:00 μ.μ. EET  

Αν και η θητεία μου στερησε καποιες ευκαιριες δουλειας. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ. Δυστυχως σε αντιθεση με την λοιπή Ευρώπη όταν και αν χρειαστεί.... θα χρειαστεί ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ
Mε φοβιζει η μετατροπη του στρατευματος σε "δημοσια υπηρεσία" δημοσιων υπαλληλων. Ψιγματα (ας το πω ετσι) τετοιας νοοτροπίας υπάρχουν, ας μην κρυβομαστε.
Αρκεί βέβαια να κλείσουν τα αχρηστα βυσματοστρατόπεδα, και η εκπαιδευση να είναι σύγχρονη, εντατική και αποτελεσματική.
(Συνεχης εκπαιδευση τα απογευματα με πατριωτικα τραγουδια δεν συμβαλει σε αυτό)

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 στις 7:05:00 μ.μ. EET  

η θητεία στην Αυστρία με τη θητεία στην Ελλάδα εχουν τόση σχέση όση έχουν τα αυγά με τα ποδήλατα

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 στις 8:22:00 μ.μ. EET  

Πληροφοριακά, η θητεία στην Αυστρία είναι εξάμηνη και η εναλλακτική εννεάμηνη.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 στις 10:40:00 μ.μ. EET  

Παντως η εκπαιδευση των στρατευσιμων στον Αυστριακο Στρατο ειναι απειρως καλυτερη του Ελληνικου. οποτε φιλε ανωνυμε 7:05:00 μ.μ. αυγα ειναι οι ελληνες και ποδηλατα οι αυστριακοι.

τωρα η διαστροφη στην σημερινη "ερωτηση προς τον λαο" (δεν ηταν δημοψηφισμα και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δεσμευτικο τυπικα, αλλα ουσιαστικα ειναι) καθως κανενας πολιτικος δεν θελει να "αυτοκτονησει") ενα απο τα βασικοτερα επιχειρηματα ΥΠΕΡ της θητειας ειναι η διατηρηση της εναλακτικης θητειας στην οποια βασιζονται ενα σωρο κοινωφελεις υπηρεσιες, που χωρις τους αρνουμενους να υπηρετησουν στρατιωτικη θητεια, θα καταρρευσουν.

γενικως ειναι τραγικο το γεγονος οτι ετεθη το ερωτημα.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 8:36:00 π.μ. EET  

Η τουρκία έχει 800,000 κόσμο και 300,000 έφεδρους 1η γραμμής. όταν γίνει το μπαμ με 6μηνη θητεία - και ΟΥΚ σχολείο να έχει περάσει κάποιος - ίσα που θα ξέρει να βαράει ίσια, να ακούει και να ψάχνει τον ανώτερο για διαταγές. 6μηνη θητεία σημαίνει μηδέν ΔΕΑ, μηδέν εφ λοχίες, μηδέν ειδικότητες, μηδέν πειθαρχία, μηδέν καρτερία, εκατοντάδες τάφοι και δεκάδες νησιά - με κόσμο πάνω - χαμένα.

οι αυστριακοί που θέλουν ουδετερότητα ΕΚΤΟΣ νατο διατηρούν ένα μικροσκοπικό στρατό με μαγκιά όπως και οι γείτονες ελβετοί. εποχές που είχαν κίνδυνο είχαν αξιόλογη αμυντική βιομηχανία και 2ετή θητεία.
εμείς που έχουμε κίνδυνο έχουμε 300 μόνο βλήματα επιφανείας πολλαπλών κεφαλών...

μηδενιστής

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 1:18:00 μ.μ. EET  

"Παντως η εκπαιδευση των στρατευσιμων στον Αυστριακο Στρατο ειναι απειρως καλυτερη του Ελληνικου. οποτε φιλε ανωνυμε 7:05:00 μ.μ. αυγα ειναι οι ελληνες και ποδηλατα οι αυστριακοι. "
Πόθεν προκύπτει αυτό;

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 2:59:00 μ.μ. EET  

ΤΟ 98 υπηρετούσα 18μηνη θητεία. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι μετα τον 1 χρονο γινοταν η μεταμορφωση απο στρατιώτη σε κ..λοφανταρο. 12 μηνες καλη εκπαιδευσης και ειμαστε οκ. Αλλα εκπαιδευσης, συγχρονης και μη χρησης του φανταρου για άλλες δουλειες όπως γκαρσονι σε γαμους σε λεσχεσ κτλ. Μπορούμε, θέλουμε όμως;

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 4:04:00 μ.μ. EET  

μηδενιστη,

η αυστρια δεν ειχε ποτε διετη θητεια.
απο το 70 δε εχει 6 μηνες κυρια θητεια και 2 μηνες ασκησεις μεσα στα επομενα χρονια. καμια σχεση με τους ελβετους. ο ελβετικος στρατος ειναι σοβαρος. ο αυστριακος ΔΕΝ ειναι. το μονο που κανουν καλα ειναι επεμβασεις σε περιπτωσεις φυσικων καταστροφων.

Ανωνυμε "Πόθεν προκύπτει αυτό;" ιδια εμπειρια. πηγα και στον ενα και στον αλλον (μη ρωτας)

η βασικη εκπαιδευση στην αυστρια ειχε ουσια και αποτελεσμα (π.χ. τεστ κουπερ, καταγραφη βολων σε κομπιουτερ με τον εκπαιδευτη 1-1 με τον βαλλοντα, αξιοπρεπη υλικα, σχολεια, διαβισωση στην υπαιθρο ολα αυτα σε 8 εβδομαδες κτλ.) Στον ΕΣ αναλωθηκαμε στον χαρτονισμο του σακκου ιματισμου και στις επιπληξεις ρωσοποντιων.

ασε με τωρα.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 5:02:00 μ.μ. EET  

εφ. λοχίες δεν υπάρχουν εδω και κάμποσα χρόνια, μάλλον οι ΔΕΑ και οι ειδικοτητες κρατάνε τα νησια και τους τάφους...

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 7:07:00 μ.μ. EET  

Ενώ όταν είχαμε 18μηνο ήταν όλα εντάξει... πάντως με το 6μηνο θα αρχίσει να υπάρχει πρόβλημα και με την επάνδρωση των λεσχών και των κατασκηνώσεων.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 7:07:00 μ.μ. EET  

Στους υπολογισμούςγια την διάρκεια της θητείας δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα ποσοστά επάνδρωσης των Μονάδων.Θέλω να πώ, δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, πόσο διαρκεί και ποιά η ποιότητα της, αλλά και πόσο κόσμο έχει ΧΩΡΙΣ επιστράτευση μια Μονάδα. Η επάνδρωση έχει μεγάλο αντίκτυπό, τόσο στην εκπαίδευση των Μονάδων ως τέτοιες-πέραν δηλαδή της ατομικής εκπαίδευσης, όσο και στην συντήρηση, υλοποίηση των σχεδίων κλπ.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 7:26:00 μ.μ. EET  

Ο λόγος που δεν προκυρήσεται δημοψήφισμα στην ελλάδα περί αυτού του θέματος ειναι οτι η συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών θα ζητήσει να διατηρηθεί η θητεία στρατευσίμων και
να είναι μακράς διαρκείας. Δεν νομίζω ότι η εικόνα που παρουσιάζουν ανθελληνικά ΜΜΕ (είναι όλα τους ετσι;) για την "απέχθεια" των Πολιτών προς την θητεία αντιστοιχεί στην πραγματικότητα (όπως και δεν αντικατοπτρίζουν την κοινωνία, τα τουρκοσήριαλ, τηλεπερσόνες, φρουτοσαλάτες ντινγκι-ντόνγκες κτλ).

Ας τολμήσουν να θέσουν το θέμα σε δημοψήφισμα και θα τα πούμε μετά,
λαμόγια.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 8:58:00 μ.μ. EET  

μηδενιστή

τα 300 βλήματα επιφανείας εννοείς τους ATACMS ή κάτι άλλο?

Πέτρος Κ.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 9:49:00 μ.μ. EET  

έλα ρε φίλε Πέτρο! δεν κατάλαβες μέχρι τώρα το "μηδενιστή";
Εννοεί τους 300 "εθνοπατέρες" με στρατ. θητεία (αν έχουν κάνει!) σε γραφεία κ.λπ, τόσο στο στρατό ξηράς όσο και στο ναυτικό και στην Π.Α.!
(διάβαζε επίσης και για νεότατους "πρωθυπουργούς" των "μεγάλων" παρατάξεων!)
"μηδενιστή" συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά "δεν παίζεσαι"!

Γιάννης

ΑΧΕΡΩΝ 22 Ιανουαρίου 2013 στις 10:23:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμο 22/1 7:26 μμ
Ἄν το θέμα της θητείας ἀποτελέσει ἀντικείμενο δημοψηφίσματος,μπορῶ να προβλέψω 98% ''ναί'',ἐάν η πρόταση εἶναι η διατήρηση της υποχρεωτικής θητείας-για τους ἀλλους.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2013 στις 8:49:00 π.μ. EET  

Κοιτάξτε κάτι κύριοι, εγώ ΠΡΩΤΟΣ φωνάζω οτι η θητεία σήμερα είναι παντελώς χάσιμο χρόνου και χρήματος. Δεν έχει ούτε αποτέλεσμα ούτε ουσία.
Λύσεις υπάρχουν και είναι οικονομικές και εφικτές. Θα υπάρχει γκρίνια απο την κυρά Λουκία που ο γιος της δεν τρώει μπουγάτσα το πρωί στις 11 που ξυπνάει, τους ταξιτζήδες και τα σουβλατζίδικα αλλά με τον καιρό θα περάσουν.
Η θητεία πρέπει να γίνει 18-24 μήνες αμέσως μετά το λύκειο ΧΩΡΙΣ αναβολές για γιατρούς κτλ.
Θα ενισχύεται απο τον θεσμό των ROTC και την δημιουργία πανεπιστημίων ειδικά για αυτό το σκοπό συν σχολές αξιωματικών ειδικοτήτων 6μηνης διάρκειας.
Θα υπάρχει επιθεωρητής εκπαίδευσης ΜΗ στρατιωτικός που θα έχει το δικαίωμα της απόλυσης του μόνιμου προσωπικού αν δεν καλύπτονται οι στόχοι. Θα υπάρχουν στρατοδικεία, ποινές φυλάκισης και η άδεια θα προσμετράτε στο τέλος της θητείας σαν έξτρα χρόνος.

Τα στρατόπεδα θα είναι ελάχιστα, ΚΛΕΙΣΤΑ στο κοινό, με εστιατόρια και δωμάτια για όλο το κόσμο. Ούτε ίντερνετ μέσα ούτε PS3 ούτε σούπερ κατερίνα. Εξομοιωτές, στίβος μάχης, πεδία βολών και πεδία ασκήσεων θα πιάνουν το 70% του χρόνου ενός νέου με το 30% να είναι ύπνος.
Κανένα στρατόπεδο εκτός θράκης-αν. μακεδονίας και νήσων με νέους, ελάχιστα εκεί με προσωπικό που έχει περάσει το 14-20μηνο.
Εξαιρούνται οι ΕΔ που θα είναι +6 μήνες αλλά με ικανότητα αποκλειστικής πρόσληψης σε ΕΛΑΣ/ΛΣ.

Φυσικά δεν θα υπάρχει μονιμότητα. Οι πάντες θα αποστρατεύονται αν δεν καλύπτουν τις ανάγκες της θέσεις εργασίας τους συν τις αθλητικές επιδόσεις τύπου πυροσβεστικής ανα 3μηνο.

Μαζεύεις έτσι 150,000 κόσμο και κάνεις δουλειά σοβαρή. Υπάρχει πρότυπο εκπαίδευσης στο κέντρο πεζοναυτών στις ΗΠΑ χωρίς ανταγωνιστή. Υπάρχει στρατός επίσης για αντιγραφή και είμαστε και κολλητάρια στο ισραήλ.

Τέλος ποινική δίωξη και ταχεία φυλάκιση για πολίτες που ενοχλούν το στράτευμα για βύσματα κτλ

Σε 3-4 χρόνια θα πετάμε. Στα 20 ένας νέος θα έχει και χρόνο να σπουδάσει, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά (στην ελλάδα θεωρείσαι τρελός αν κάνεις οικογένεια κάτω των 35....)

Τώρα απο κει και πέρα εδώ είμαι να ακούσω και προτάσεις και να απαντήσω σε όποιον έχει αντίρρηση.

Καλημέεεεεεερρρρρρααααααα

μηδενιστής

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2013 στις 3:24:00 μ.μ. EET  

Όταν ο ΕΣ αποφασίσει να σοβαρευτεί το ξανασυζητάμε για θητεία και πόσους μήνες χρειάζεται για αποτελεσματική εκπαίδευση

Χωρίς κόψιμο βυσμάτων και βυσματικών μονάδων δεν γίνεται τπτ. Ευτύχως έχουμε τους άμπαλους Τούρκους απέναντι.

Η βυσματική νοοτροπία όμως είναι στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας δυστηχώς.

Στην Αυστρία δίνονται δυνατότητες στους έφεδρους να συνεχίζουν να παίρνουν βαθμούς , εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και κάποιος ο οποίος είναι κατά των όπλων ή οτιδήποτε άλλο να υπηρετεί άμεσα κοινωνική θητεία σε νοσοκομεία. Ετσι δεν γίνεται βάρος και αντιπαραγωγικός σε άτομα που θέλουν να ασχοληθούν περαιτέρω με θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης.
Η εκπαίδευση της εφεδρείας γίνεται όχι ως αγγαρεία και για όλους έως τα 35 χρόνια. Υπαρχει δυνατότητα να υπηρετήσει κάποιος παραπάνω και να μειώσει τα χρόνια που είναι εγγεγραμένος ως έφεδρος...



Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2013 στις 4:14:00 μ.μ. EET  

"Ευτύχως έχουμε τους άμπαλους Τούρκους απέναντι. "

κάποια στιγμή και ο άμπαλος ξεπερνάει αυτόν που δεν ασχολείται με το άθλημα...

ο κακός παίχτης μπάσκετ είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ απο κάποιον που δεν έχει πιάσει τόπι.

μηδενιστής

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2013 στις 5:36:00 μ.μ. EET  

@ Μηδενιστή
Δεν υποτιμάω τον αντίπαλο

Το άμπαλος το εννοώ ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευθούν την τωρινή αδυναμία μας

Off topic Το μπάσκετ είναι από τα λίγα ομαδικά αθλήματα που είμαστε στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Που και που ξέρουμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2013 στις 8:09:00 μ.μ. EET  

".....οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευθούν την τωρινή αδυναμία μας."

αγαπητέ φίλε συγνώμη, αλλά είσαι λάθος.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ (ξέρεις ποιοί) να εκμεταλλευτούν το σημερινό μας χάλι!
γιατί όταν στα 1996 έκαναν τα Ίμια (ΟΛΟΙ γνωρίζουμε τι κρύβει εκεί ο υποθαλάσσιος χώρος--σιγά μην τον άφηναν σε μας!) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ δεν είμασταν στο σημερινό χάλι και ο "πρωθυπουργός"(βλεπε σημίτης) δάκρυζε που έσωσε τη χώρα από την καταστροφή, ο δε ΚΛΙΝΤΟΝ γελώντας έλεγε ότι έσωσε δύο μέλη του ΝΑΤΟ από τον πόλεμο, που θα γίνονταν για χάριν των ΚΑΤΣΙΚΙΩΝ που έβοσκαν εκεί! Τόσα ήξερε, τόσα έλεγε!
Συνεπώς, ο "μηδενιστής" έχει δίκιο για ΑΚΟΜΗ μια φορά!

Γιάννης

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2013 στις 9:29:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Φίλε μου όλα καλά αλλά μετά τις σπουδές(καθορισμένο χρονικό όριο 4+2 και άλλα 2 για ΜΠΣ) η θητεία για ευνόητους λόγους.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2013 στις 8:42:00 π.μ. EET  

@Προβοκάτωρ

Διαφωνώ. Εξαφανίζονται περισσότεροι και δεν ξαναγυρνάνε, απο τον αριθμό ΔΕΑ που θα χρειαστεί ο ΕΣ για παράδειγμα.

Έχοντας ROTC σε πανεπιστήμια και σε σχολές πχ εμποροπλοιάρχων δίνεις ένα 3ετές συμβόλαιο σε παιδιά που δεν βρίσκουν δουλειά πουθενά και έχουν και πτυχίο και αν επιθυμούν παραμένουν και μετά.

Τα έχω ξαναπεί για σώματα πχ διαβιβάσεις, υγειονομικό, μηχανικό κατασκευών, πληροφορική είναι χάσιμο χρόνου και κόσμο η παρούσα διαχείρισή τους.
Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ χάσιμο κόσμου να πηγαίνει κάποιος 4 χρόνια ΣΣΕ για να καταλήγει ΔΒ ή ΑΣ για να γίνει οδηγός ή επιθεωρητής μπετού. Χειρότερα δε για τα σώματα που πάνε 4 ΣΣΕ+1σχολή+πανεπιστήμιο. 6 χρόνια για να επιθεωρεί κάποιος τροχούς ή κονσέρβες;;;;; έλεος με το πεζικό να έχει δρίτες δέα και λχιες...

Επίσης γλυτώνεις την προπαγάνδα και ο νέος που πάει πανεπιστήμιο αφού έχει περάσει και 24 μήνες στα χιόνια και έχει δει και 20 μέρη έχει άλλη ιδέα για το κόσμο απο τον 17χρονο που ακούει πρώτη φορά απο τον αιώνιο πως είναι καλό να βαράς ένστολο με μολότοφ γεμάτη καρφιά. Στην μία είναι άντρας, στην άλλη πλαστελίνη.

Τέλος πας για δουλειά ρε φίλε με γεμάτο κεφάλι. Δεν χρειάζεσαι διάβασμα ξανά απο την αρχή.

μηδενιστής

HBS 24 Ιανουαρίου 2013 στις 10:01:00 π.μ. EET  

@ Μηδενιστής

Αγαπώ σε αδερφέ μου

* ανυπομονώ να πλακωθούμε :)

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2013 στις 1:49:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Είναι προτιμότερο να έχεις κάποιον νέο 24 ή 25 αφού έχει τελειώσει τις σπουδές του ώστε να τον εκπαιδεύσεις σε πανάκριβα και πολύτιμα συστήματα (MLRS, RM-70,A/A,Κέντρα Μάχης Πλοίων,Radar, Σ/Δ, κ.τ.λ.) και να αξιοποιήσεις τις γνώσεις του, που θα σου αποφέρουν άμεσα.

Άλλο ο 18-19-20χρονος που ακόμα σκέφτεται πως να πειράξει το μηχανάκι του ή να βρει λεφτά για να βγει έξω.

Μπορούν πολύ απλά να τηρήσουν επιτέλους τους νόμους και να μην την κοπανάνε τα παιδιά.Υπάρχει εύκολος τρόπος δίχως κόπο.

Δε λέω η προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου στα Ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι μακροχρόνιος καρκίνος όμως η πηγή του προβλήματος στις Ε.Δ. και στο Ελλαδιστάν, είναι η αναξιοκρατία!

Φυσικά το ζητούμενο είναι η εκπαίδευση οπλιτών και όχι αγγαρειομάχων και βυσματομάχων.

Με 12μηνη κατάλληλη εκπαίδευση από κατάλληλους εκπαιδευτές από την πρώτη μέρα, μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2013 στις 3:25:00 μ.μ. EET  

@Προβοκάτωρ

φίλε μου είναι ελάχιστα οπλικά συστήματα που θέλουν 25χρονο απόφοιτο Η/Υ και υπάρχει η ΣΜΥ γι αυτό.

το μέσο δύσκολο σύστημα πχ PRC9200 είναι παιχνιδάκι για κάποιον 17χρονο πια που πρώτα μαθαίνει το κινητό και μετά να περπατάει.
τα περισσότερα συστήματα για κληρωτούς είναι φτιαγμένα για τον μέσο 17χρονο αμερικάνο ή ρώσο οπότε καταλαβαίνεις δεν είναι τπτ δύσκολο.

18χρονοι στο ισραήλ είναι πιλότοι F-16, ελεγκτές αέρος μάχης, νοσοκόμοι μάχης, αρχηγοί αρμάτων, δρίτες ουλαμών και δριων παντώς τύπου.
αν θέλει ο ΕΣ μπορεί να διδάξει τα πάντα.

μηδενιστής

ΥΓ ο κύριος που θέλει να με δείρει καλό να κάτσει να γράψει κανα άρθρο ακόμα και να αφήσει τις απειλές!!! χαχαχαχαχαχ

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2013 στις 7:01:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Ότι σου γράφω, προέρχεται εκ πείρας.
Είναι αρκετά τα συστήματα που θέλουν κάποιες γνώσεις διότι θα σου αποδώσουν τάχιστα και ίσως με τις κατάλληλες ευκαιρίες να εξελιχθούν.

Οι σχολές υπαξ και αξ, κακώς υπάρχουν όπως υπάρχουν. Άσε, μην πιάσουμε πάλι την ίδια συζήτηση.

Και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι με απαιτήσεις,βυσματώσεις, γραφεία,αποθήκες,πρατήρια,όρχους και άλλα ευαγή πόστα,1500€ σύνταξη και 60.000€ εφ'απαξ αποζημίωση στα 45, με ταυτόχρονη απαίτηση ια μέρισμα απο το Μετοχικό.
Για τις πολλές κακουχίες που υπέστησαν από τις μάχες,τον μακρύ ανταρτοπόλεμο, τις βαρυχειμωνιές στα βουνά, τις αποστολές στις βραχονησίδες..άσε..

Άσε και τους 920,γιατί άμα βγουν στη "φόρα" κάτι "ωραία"..

Ένας νέος στα 24-25 περίπου με κάποιο πτυχίο, άσχετα αν το πήρε με σπρώξιμο ή κατά τύχη ή γιατί το άξιζε, είναι πιο ώριμος να χειριστεί κάποιες καταστάσεις και να δει κάποια πράγματα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα που απαιτείται για τις Ε.Δ. και ειδικά του Ελλαδιστάν.

Βέβαια, μόλις αντιμετωπίσουν άπαντες την καφρίλα,την αναξιοκρατία και τις άσκοπες και ανόητες κινήσεις του Ε.Σ.,τότε πάνε στράφι τα πάντα και έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε εδώ και χρόνια.

Μην σου πω τι μου μεταφέρουν γνωστοί από μονάδες του χάους(ΠΖ,ΤΘ,ΠΒ κτλ) ευτράπελα και συνθήκες, με κληρωτούς διάφορης εκπαιδευτικής στάθμης και κοινωνικής προέλευσης.Άσε..

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 10:08:00 π.μ. EET  

@Προβοκάτωρ

φίλε αν έχεις δει εσύ ευτράπελα των ΕΔ τί να πούμε και μεις του ΠΖ...
το θέμα είναι φτιαχτεί η κατάσταση και ξεκινάμε απο την άρση μονιμότητας. τα λοιπά θα έρθουν στην πορεία πχ κατάργηση σημαιοστολιμού αξκου τύπου ΙΙΙ 'λατέρνα' για την μάχημη υπηρεσία του στο γουδί η την άμεση αποστράτευση για υπέρβαρους - κοίταγα χτες τον Α/ΓΕΕΘΑ και είχε έναν του ναυτικού μισό κιλό πιο αδύνατο απο τον πάγκαλο...
και οι σχολές θα φτιαχτούν και όλα. θέληση να υπάρχει.

συνεχίζω να διαφωνώ για το 25 χρονών λόγω της εμπειρίας μου με του κύπριους.
ωριμότητα σε καταστάσεις πρωτόγνωρες πχ πόλεμος δεν είναι στάνταρ οτι θα δείξει ένας 25ρης και όχι ο 18ρης. είναι καθαρά στον άνθρωπο όπως έδειξαν 2 ΠΠ. η 4ΜΠ κατέλαβε την όμαχα με 17χρονα, η HJ αργότερα δημιούργησε τρελά προβλήματα. η μικρή ηλικία έχει άλλα καλά και καλώς ή κακώς είναι θεμιτά στο πεζικό.

μηδενιστής

Αρματιστής 25 Ιανουαρίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EET  

@ Μηδενιστής, Προβοκάτωρ, HBS, και λοιποί

Και ποιοι θα κάνουν όλα αυτά που προτείνετε;
Ο Σαμαράς; Ο Βενιζέλος; Ο Κουβέλης; Ο Τσίπρας; Ο Παναγιωτόπουλος; Ο Μπεγλίτης; Ο τροϊκανός επίτροπος "κύριος" Στουρνάρας; Ο ΓΑΠ; Καλά. Ας μη μιλάμε για πολιτικά πτώματα! Ή οι επόμενοι που θα τους ακολουθήσουν;

Ας σοβαρευτούμε. Οι σημερινοί πολιτικοί "ηγέτες", αλλά και αυτοί που θα ακολουθήσουν, αποτελούν τον αντιπροσωπευτικό τύπο του φυγόστρατου και του βολεμένου. Διότι ακόμη και αυτός που μέσα από φωτογραφικά παραθυράκια του νόμου, υπηρετεί στα τριάντα του 3 μήνες θητείας στο ΠΝ, στου ΠΑΠΑΓΟΥ, ή δίπλα στο σπίτι του, είναι φυγόστρατος. Ή αυτοί που επιτρέπουν σε κάποιους, "εκλεκτούς", να μη υπηρετούν τη θητεία τους στις μονάδες εκστρατείας, αλλά σε υπηρεσίες δίπλα στη μητρική αγκαλιά, υπηρετούν το σύστημα της φυγοστρατίας. Ή αυτοί που μπορούν, αλλά δεν βάζουν λουκέτο στα ΚΕΝ βασικής εκπαίδευσης, προκειμένου να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, υπηρετούν το σύστημα της φυγοστρατίας και του βολέματος.

Μην ονειρεύεστε. Και αυτό αφορά και εμένα. Με τους παρόντες πολιτικούς και το σύστημα της φυγοστρατίας, της ανυποταξίας, του βολέματος, του δούναι-λαβείν μεταξύ πωλητή και πελάτη, δεν μπορεί να υπάρξει εκπαιδευμένος στρατός, εκπαιδευμένη εφεδρεία, ετοιμοπόλεμες ΕΔ.

Και μη ξεχνάτε: Οι πολιτικοί αισθάνονται αλλεργία για τις ΕΔ. Δεν τους ενδιαφέρουν. Για τους πολιτικούς οι ΕΔ είναι ένα αναγκαίο κακό, του οποίου θα πρέπει να ανέχονται την ύπαρξη. Τίποτε περισσότερο. Και ένα στοιχείο που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, είναι το ηθικό των ΕΔ. Θα μπορούσα να γράψω διατριβή επ' αυτού. Πάνω όμως από τη θητεία, τα συστήματα εκπαίδευσης, τα οπλικά συστήματα, τη συντήρηση του υλικού, τις διαθεσιμότητες, την αριθμητική δύναμη, βρίσκεται το ηθικό. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να εξεταζόταν το ηθικό των ΕΔ σήμερα και ειδικά το ηθικό των στελεχών που αποτελούν το νου και τη καρδιά τους. Δεν μπορεί η πολιτεία να αντιμετωπίζει αυτούς στους οποίους στηρίζεται η άμυνα της χώρας, ως κοινωνικούς παρίες. Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στελέχη με βάση το σύνταγμα στερούνται φωνής. Ρωτήστε για να μάθετε.

@ HBS
Αν δεις τα Abrams να μου γράψεις. Μπορεί για το ΓΕΣ η παραλαβή τους να αποτελεί ζήτημα τιμής, αλλά δεν αποφασίζει η Ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει να εγκρίνει ο επίτροπος Στουρνάρας, ή ο Ραίχεμπανχ. Μπορεί να μην αρέσει, αλλά η πατρίδα μας έχει στερηθεί τη κυριαρχία της.
Εύχομαι ως τεθωρακισμένος να έρθουν. Έχω γράψει πολλές φορές σχετικά επ' αυτού. Αλλά δεν το βλέπω.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 6:42:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Αδερφέ, έγραψα για μονάδες του χάους(ΠΖ,ΤΘ,ΠΒ κτλ) και όχι για τους δικούς μου διότι είναι δακτυλοδεικτούμενοι και λίγοι σχετικά σε αριθμό(υιός Μητσοτάκαινας και λοιπών κομματόσκυλων, διαφόρων δωροθετών και δε συμμαζευέται).

Φυσικά και δεν είναι δεδομένο ότι θα ανταποκριθεί καλύτερα σε πόλεμο ο 25αρης από τον 18-19αρη αλλά πρώτα ξεκινάμε από την εκπαίδευση και είναι θέμα στατιστικής, η οποία κλίνει υπέρ των πρώτων.

Άσε του Κυπρίους και τους Εβραίους,διαφορετικές συνθήκες.Πρώτα μαθαίνουμε να περπατάμε και έπειτα να τρέχουμε.

Αντιλαμβάνομαι πως θέτεις το συλλογισμό σου αλλά αυτό είναι εφικτό σε διαφορετική κλίμακα πληθυσμού(όταν τριπλασιαστούμε,τότε ναι). Οι εποχές και οι πρακτικές του αέρα, με τα κορμιά να πέφτουν απερίσκεπτα και άδοξα, έχουν παρέλθει(;;) προ πολλού.Ας μην πάνε χαμένες οι θυσίες τους.

@Αρματιστής

Φίλε μου..μου έλειψες..

I HAVE A DREAM..εκείνη τη γαμημένη στιγμή, που θα κυριαρχήσει σε συντριπτικό ποσοστό η αξιοκρατία,η ισονομία και η ισοπολιτεία. Και θα ξυπνήσει ο λαός από το όνειρο των ψευτοεπαναστάσεων, καθοδηγούμενες από φωτεινούς ηγέτες της αριστεράς και της προσόδου και της δεξιάς αφασίας.

Προβοκάτωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP