Τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Προσωπικό της σήμανσης συλλέγει τους κάλυκες
από το σημείο της επίθεσης
Συναγερμός έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.

Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα, ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στα γραφεία της ΝΔ και κινητοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί βρήκαν στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Συγγρού 350, εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ. Αμέσως άρχισε έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη, κάτι το οποίο εξακριβώθηκε λίγες ώρες αργότερα, το πρωί, όταν άνοιξαν τα γραφεία του κόμματος.

Όπως ενημερώσε η ΝΔ, στο γραφείο πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα. Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βρέθηκε και δεύτερη βολίδα στην ταράτσα του κτιρίου.

Στο μεταξύ, δύο ήταν οι δράστες που πυροβόλησαν από τη νησίδα της λεωφόρου Συγγρού 348, το κτίριο της ΝΔ που βρίσκεται στον αριθμό 340 και στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο πιθανόν οδηγούσε τρίτος συνεργός τους.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση ερευνούν την πιθανότητα το αυτοκίνητο των δραστών να είναι αυτό που βρέθηκε καμένο σε οικόπεδο στο Παλαιό Φάληρο, επειδή ταιριάζει με τις περιγραφές μαρτύρων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κλαπεί χθες το βράδυ απο τη Μεταμόρφωση Αττικής.

Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετέβη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Για την επιθέση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.

Επίσης, η Αντιτρομοκρατική ενεργοποίησε τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 προκειμένου όσοι πολίτες γνωρίζουν κάτι για την επίθεση, να ενημερώνουν την Υπηρεσία.

Έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, από την πρωινή εκπομπή του Mega. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», τόνισε, ενώ έκανε λόγο «για προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και «επιθέσεις που έχουν στόχο της δημοκρατία».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι «η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ είναι απόλυτα καταδικαστέα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν από τα επίδικα θέματα της συγκυρίας, σπέρνουν τον φόβο στους πολίτες και εκφοβίζουν την κοινή γνώμη» ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης. «Βλέπω ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ψυχραιμία από αυτά που ακούω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο» συμπλήρωσε και έκανε λόγο «για προσπάθεια σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας επίσης τη συμπαράστασή του. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες αναμένεται συνάντηση των δύο ανδρών, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος για την επίθεση, γίνεται λόγος για «εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου» που δείχνουν ότι «υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας».

Η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και τονίζει ότι «τα γεγονότα αυτά συνιστούν σοβαρό ζήτημα για τη δημοκρατία μας και στρέφονται εναντίον της κοινωνίας».

«Η καταδίκη είναι αυτονόητη, τέτοιες ενέργειες δεν είναι έκφραση δυσαρέσκειας ή τιμωρίας, ενώ το σημερινό επεισόδιο δείχνει μια κλιμάκωση», τόνισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα».

«Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΑΜΠΕ-ΜΠΕ

31 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2013 στις 4:20:00 μ.μ. EET  

Η κυβέρνηση, και εν προκειμένω η Ν.Δ. αντιμετωπίζει τις συνέπειες του πολιτικαντισμού της.

Επέλεξε χωρίς λόγο να ενεργοποιήσει το θέμα των καταλήψεων. Ο λόγος πιθανολογώ είναι η πολιτική πίεση στο ΣΥΡΙΖΑ που ως πολιτικό μόρφωμα έχει κάποια συγγένεια με το χώρο των αντιεξουσιαστών. Με τον τρόπο αυτό η Ν.Δ. θεώρησε ότι θα εξέθετε τον ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρώο φάσμα του πολιτικού σώματος, κάτι που φαίνεται να το πέτυχε.

Επίσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα ακροδεξια αντανακλαστικά συγκεκριμένων στελεχών της Ν.Δ. που ρεβανσιστικά προώθησαν το ζήτημα ή και ακόμα κάποια άτυπη συναλλαγή με τη Χ.Α. Ειδικά το τελευταίο φαίνεται πιθανό και για χωροταξικούς λόγους, αφού η βίλα Αμαλία γειτνιάζει με το ζωτικό χώρο της Χ.Α., την περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα.

Το σφάλμα της κυβέρνησης (Ν.Δ.) ήταν ότι δημιούργησε ένα πραγματικό ζήτημα για πολιτικάντικους λόγους. Οι καταλήψεις αυτές των αντιεξουσιαστών χρονίζαν καιρό τώρα και στην ουσία δεν αποτελούσαν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα παρά τους λαϊκισμούς του Δενδια. Επιπρόσθετα αποτελούσαν και ελεγχόμενους χώρους, με την έννοια του εντοπισμένου πεδίου κλπ.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η ενεργοποίηση ενός κόσμου που το τελευταίο διάστημα δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του, η εξώθησή του στη δράση καθώς και η αφύπνιση των συμπαθούντων αυτού του χώρου. Η επιλογή μάλιστα πιο ακραίων τακτικών από πλευράς αντιεξουσιαστών υπό τα γεγονότα θα μπορούσε να θεωρηθεί και αυτονόητη.
Επιπλέον, η περιφρούρηση των πρώην καταλήψεων απαιτεί διαρκείς πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, σε μια περίοδο που δεν περισσεύουν για την ΕΛΑΣ.

Από όλα αυτά καταλήγω ότι η επιλογή της κυβέρνησης να ανακινήσει ένα δευτερεύον ζήτημα σε περίοδο άλλων σημαντικών προτεραιοτήτων ήταν εσφαλμένη. Στόχευε σε πολιτικάντικα-επικοινωνιακά κέρδη και δεν εκτίμησε τις πραγματικές συνέπειες της κίνησής της.

Απορώ εάν με τέτοια δυνατότητα αξιολόγησης και πράξης αυτή η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί ζητήματα ύψιστης σπουδαιότητας όπως η ανακήρυξη ΑΟΖ.

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2013 στις 4:42:00 μ.μ. EET  

καλώς τα μας, καλώς τα μας!
κι αναρωτιόμουν τυχαία τόσες βομβιστικές επιθέσεις;;!!
μήπως και η "επαναστατική" οργάνωση 17Ν δεν έκανε τα ίδια, μολις έσφιγγαν τη θηλιά γυρώ από το καιμό του λαουτζίκου;;!!
ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ, που σε λίγο δεν θα μπορούμε ούτε τα παιδιά μας να θρέψουμε, που δεν θα έχουμε ούτε για το εισιτήριο του λεωφορείου και θα ξυπνάμε πλέον από τις 2 για να πάμε ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ στις δουλειές μας!!, που θα ζεσταίνουμε νερό στο γκαζάκι για να κάνουμε ένα μπάνιο!! και τώρα το βρήκαμε για "τρομοκρατικές" επιθέσεις και κολοκύθια!!!
Να πάνε να τα πουν ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ!! τους μάθαμε πλέον τις πρακτοράτζες και τα φόβητρα του κοσμάκη!
ποιός έχει όρεξη να ντουφεκάει νυχτιάτικα γραφεία κομμάτων, όταν δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με τα ληστρικά μέτρα που ψήφισαν;;!! ε;;
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τα κάνουν και ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ θα τα λουστούν, γιατί οι λούστροι ξεπέρασαν πια την υπομονή μας!!

Γιάννης

Έλα Αλέκο 14 Ιανουαρίου 2013 στις 5:05:00 μ.μ. EET  

Τα ορφανα του Τσίπρα είπαν να κάνουν πράξη τις απειλές του "αναρχικού" βουλευτή..

Αυτός δεν έλεγε πριν απο λίγες ημέρες ότι η Βίλα Αμαλία θα γίνει το εφαλτήριο που "θα πάρει και θα σηκώσει τον κοινοβουλευτισμό";

Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια, τώρα θα ξεκινήσουν οι θεωρίες για ακροδεξιούς/παρακρατικούς/εξωγηίνους/αεροψεκασμένους.

Λες και δεν ξέρει και η κουτσή μαρία ότι η πολιτική βία τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα έχει την σφραγίδα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Στο φίλο που δεν βλέπει πρόβλημα με τις καταλήψεις, έχω να απαντήσω ότι η ακροαριστερή βία είναι σοβαρό-σοβαρότατο πρόβλημα. Οι χώροι αυτοί είναι μεσοτοιχία με την τρομοκρατία.

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2013 στις 5:19:00 μ.μ. EET  

@όσους υιοθετούν τις ανοησίες του Γλέζου

Να υποθέσουμε ό,τι…φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία παρακρατικές οργανώσεις εκτέλεσαν τον Τζώρτζη Αθανασιάδη, τον Μομφεράτο, τον Παύλο Μπακογιάννη, επιτέθηκαν στον Παλαιοκρασσά, πυροβόλησαν τον Λευτέρη Παπαδημητρίου, έβαλαν βόμβες σε συγκεντρώσεις της ΝΔ, δολοφόνησαν εισαγγελείς κ.λ.π.;

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2013 στις 7:51:00 μ.μ. EET  


Ορισμένοι φίλοι έχουν ψεκαστεί με ακροαριστερή "μή σκέψη" με διπλάσιο αμονιαζόλ .
Έλεος .............
Ο τερματισμός των καταλήψεων , είναι
α. εφαρμογή του νόμου
β. ξεβόλεμα των παρακρατικών-αναρχικών-τρομοκρατών
γ. ξεδόντιασμα των εγχώριων πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών
δ. εκκαθάριση των βάσεων των παραπάνω
ε. αποκάλυψη των υποστηρικτών τους εντός του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ
στ.καίριο πλήγμα στην ανομία του παρεμπορίου των λαθρομεταναστών

άλλωστε ό Σαμαράς το είχε πεί .
"θα σας βγάλω την κουκούλα"

ΥΓ. τα "παπαγαλάκια" αποκαλύπτονται και εντός του/των ιστολογίων

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2013 στις 8:47:00 μ.μ. EET  

Όταν οι συμμορίες των αλβανών θα βγούνε παγανιά με τα καλάσνικωφ έχοντας το ελεύθερο από Αλβανία και Τουρκία, κάποιοι εδώ μέσα θα μιλάνε ακόμα για ακροδεξιά,Χρυσές Αυγές και πρασινάλογα...

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2013 στις 9:05:00 μ.μ. EET  

@ 14 Ιανουαρίου 2013 - 5:05:00 μ.μ
@ 14 Ιανουαρίου 2013 - 5:19:00 μ.μ.
@ 14 Ιανουαρίου 2013 - 7:51:00 μ.μ

ΑΚΟΜΗ και τα αμερικανάκια ΞΥΠΝΗΣΑΝ και παραδέχονται πλέον σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτ. εκπομπές ότι η δολοφονία Κέννεντυ, οι δίδυμοι πύργοι και άλλα χτυπήματα ήσαν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ από μέσα!!! και σεις μιλάτε ότι τα "ορφανά του τσίπρα", "το ξεσκέπασμα της κουκούλας από το σαμαρά" ή ο γλέζος έλεγε ανοησίες για ΟΛΑ αυτά που έχουν συμβεί ή συμβαίνουν;;;

ρωτούν στο δικαστήριο τους "επαναστάτες" της 17Ν: πως γνωρίζατε για τον στρατ. ακόλουθο της βρετ. πρεσβείας, τον οποίον εκτέλεσαν μέρα-μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας και ο οποίος κυκλοφορούσε με ΕΙΧ με συμβατικές πινακίδες και ουδείς είχε αναφερθεί στην άφιξη του στην Ελλάδα και οι "επαναστάτες" απαντούν: μάθαμε πληροφορίες από τις εφημερίδες!!!!!!
και φυσικά ΟΥΔΕΙΣ αναφέρθηκε σε αυτόπτες μάρτυρες που δήλωσαν ότι κανένα πρόσωπο δεν ήταν από αυτά που είδαν πανω στη μοτο! και φυσικά ΠΟΤΕ οι μοτο δεν βρέθηκαν, παρότι έγιναν ΠΟΛΛΑ χτυπήματα στην καρδιά της ΑΘηνας, εκτός του αυτοκινήτου στο 1ο χτύπημα με τον σταθμάρχη της cia το ΄75!
τα συμπεράσματα ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!

Γιάννης

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2013 στις 11:05:00 μ.μ. EET  

-Επιπρόσθετα αποτελούσαν και ελεγχόμενους χώρους, με την έννοια του εντοπισμένου πεδίου κλπ.-
αηδίες είναι χώροι που κανουν τα ελληνόπουλα γεννίτσαρους(τακτικη τις αριστεράς απο τον ενφύλιο) όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες,έπρεπε και πρέπει να κλείσουν όλοι αυτοι οι χωροι οπως και τα πολιτικα κομματα απο τα πανεπηστημια,επιτέλους,υπάρχουν και στα βόρεια προάστεια τετοιοι χώροι αναρχοπολιτισμου,ουστ,ελπίζω ο Σαμαράς να μην μασήσει

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Ιανουαρίου 2013 στις 12:04:00 π.μ. EET  

Πρέπει κάποτε να καταργηθεί το ανώνυμο των σχολίων ώστε ο καθένας να αναλαμβάνει, έστω και με ψευδώνυμο, την ευθύνη των όσων λέει. Αυτό θα ευνοήσει και σοβαρούς ανθρώπους να καταθέσουν τη γνώμη τους σχεδόν επώνυμα. Όσο για τις μπιστολιές, δεν συμφέρουν σε κανέναν. Ούτε καν στους "ακτιβιστές" του αναρχικού χώρου. Διότι, εκών άκων ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάζει τέτοια γεγονότα και σταδιακά, παρά τις κορώνες των συνιστωσών, το βαθύ ΠΑΣΟΚ που μεταφέρθηκε εκεί θα κερδίσει την παρτίδα και θα τον μετατρέψει σε ένα ΠΑΣΟΚ του 81 και λίγο πριν. Ένα κόμμα που σταδιακά θα γίνεται κόμμα νοικοκυραίων.

Ποιον συμφέρουν οι μπαταριές λοιπόν; ΝΔ και ΧΑ αποκλείονται διότι οι πρώτοι δεν είναι ικανοί να στήσουν μια καλή προβοκάτσια και οι δεύτεροι δεν τη χρειάζονται - δεν αλιεύουν ψήφους από τον κεντρώο χώρο. Ούτε και αναλαμβάνουν εργολαβίες για τη ΝΔ πια, το μαγαζί τους πάει πολύ καλά. Το ΚΚΕ αποκλείεται διότι παγίως θεωρεί τέτοιες πράξεις προβοκατόρικες - και είναι. Οι αναρχικοί; Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιοι θερμοκέφαλοι και μάλιστα σε συνεργασία με ποινικούς, που να υιοθετούν το "βία στη βία του κράτους". Όμως και πάλι με τέτοιες πράξεις οδηγούνται στην απομόνωση και νομοτελειακά στην εξαφάνιση εφόσον τέτοιες πράξεις δε νομίζω ότι θα στηριχτούν πολιτικά από κανέναν. Όσο το θέμα μένει σε πορείες και καταλήψεις θα βρουν στήριξη στην αριστερά. Στα μπιστόλια όχι. Πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν. Είναι ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας. Όλοι αυτόν κοιτάνε την άλλη μέρα. Υποχρεωτικά θα καταδικάσει την ενέργεια και αυτό είναι μόνο η αρχή. Είναι σιγουρότατο ότι θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες πράξεις ίσως και πιο βίαιες. Ο μεσαίος ψηφοφόρος που είναι και ο "αναποφάσιστος" λογικά είτε θα στραφεί στη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είτε θα απαιτήσει συμμάζεμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ταχύτερη "πασοκοποίηση". Ο Τσίπρας ξεκίνησε ήδη να τα μασάει για το μνημόνιο και μερικές μπιστολιές θα τον "πείσουν" ότι για να πάρει εκλογές πρέπει να του δώσουν τα αφεντικά το χρίσμα. Και αυτό θα γίνει άμα ρίξει πολύ νερό στο κρασί του. Αλλιώς θα βγει μια 17 Οχτώβρη που θα συνεχίσει το έργο της 17 Νοέμβρη με αποτέλεσμα να εκλέγεται ο Σαμαράς και τα τσιράκια του για τα επόμενα 50 χρόνια. Όπως την Ιταλία: η δράση των Ερυθρών Ταξιαρχιών και η δολοφονία του Άλντο Μόρο ήταν η οριστική ταφόπλακα της αριστεράς.

Στην πολιτική χρειάζεται λίγη σοβαρή αστυνομική σκέψη, Το ποιος πραγματικά κερδίζει από μια εγκληματική πράξη, δείχνει συνήθως και τον ένοχο. Εγώ πάντως πιστεύω ότι από όλη την κρίση και όλο ο πολιτικό ανακάτεμα, οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι θα είναι οι Αμερικάνοι. Το κακό είναι ότι θα φτάσουμε εμείς οι ίδιοι να το επιδιώκουμε, για να γλυτώσουμε από τους συμμάχους της Ευρώπης. Μένει να δούμε ποιος θα μας πάει εκεί: ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς;

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2013 στις 2:06:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμος 4:20

Σωστός 100%

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2013 στις 10:19:00 π.μ. EET  

καουμπόυ στα ίδια αναφέρθηκα σε χθεσινό μου σχόλιο, το οποίο δεν εμφανίστηκε στον παρόντα χώρο.
συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ και μάλιστα πριν λίγο έστειλα ένα άλλο σχόλιο, στο οποίο αναφέρομαι σε σημερινό άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη σχετικά με το γεγονός!
Το ευτύχημα είναι ότι εκτός από εδώ, σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους χώρους και τα blogs συμπολίτες μας εκφράζουν τις απόψεις τους για τα νέα "τρομοκρατικά" χτυπήματα και τελειώνουν με τη φράση: δεν μασάμε άλλο πια!

Γιάννης

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2013 στις 10:36:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

οι αμερικάνοι που κολλάνε ρε φίλε;

μηδενιστής

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2013 στις 2:42:00 μ.μ. EET  

@Γιάννης

τρομοκρατικό χτύπημα είναι οι 2 εκ άνεργοι, οι 2 εκ παράνομοι αλλοδαποί, οι 2 εκ τούρκοι με στολή.

νομίζουν οτι με λιγότερες μπαλωθιές απο γάμο 3 η ώρα το πρωί σε κενό κτήριο χωρίς φρουρά, μασάμε...

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

μηδενιστής

enkripto 15 Ιανουαρίου 2013 στις 3:17:00 μ.μ. EET  

@Γιάννη

Η 11η Σεπτεμβρίου, και ο Κένεντι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτό που συζητάμε.

Και πριν μας κατηγορήσεις για λογοκρισία, διάβασε το πολύ ενδιαφέρον σχόλιο του ΦκμΚ το οποίο όπως βλέπεις δημοσιεύτηκε κανονικά..

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2013 στις 3:49:00 μ.μ. EET  

Αγαπητοί και Αξιολογότατοι φίλοι του "εν κρυπτώ". Αναφέρθηκα στο πώς στήνονται πράξεις βίας, στις ΠΛΕΙΣΤΕΣ των περιπτώσεων χωρίς να λαμβάνουν γνώση οι κυβερνώντες, αλλά από άλλα ΣΚΟΤΕΙΝΑ κέντρα! ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε χορτάσει από τέτοιου είδους πρακτικές!
Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι χώρος ο οποίος φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως (κάμερες, φρούροι κ.λπ), στο οποίο ενδεχομένως να βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, έστω και περασμένη ώρα, γίνεται στόχος του οποιουδήποτε παραπονούμενου ή καταφρονημένου ή ακόμη και μαφιόζου!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησαν με τις "βίλλες"--αυτό μας μάρανε τώρα;;!!-- ακολούθησαν γκαζάκια στις πόρτες πολιτικάντηδων και "έγκυρων" δημοσιογράφων και συνέχεια ΦΤΑΝΟΥΜΕ μέχρι τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος!!
Είναι ό,τι πρέπει για "διάλογο" στη βουλή, για λεονταρισμούς μεταξύ των βο(υ)λευτών για το ποιός πιστεύει περισσότερο στη δημοκρατία και για τα υπόλοιπα;;
α! το ξέχασα, χθες το βράδυ ο κος στουρνάρας δήλωσε στη ΝΕΤ ότι ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ! γιατί να ανησυχούμε;
το άρθρο του κου Ιγνατίου μας προσγειώνει στην πραγματικότητα!
ΕΥΤΥΧΩΣ που ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι αυτοί οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!

Με εκτίμηση
Γιάννης

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2013 στις 4:06:00 μ.μ. EET  

@Γιάννη
Το τι έγινε στην Αμερική με τους Δίδυμους πύργους και τον Κέννεντυ δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συζητάμε.
Αλλά μιας που έθεσες περί αμερικανάκια αυτά είναι η μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη και άλλοι λαοί που δεν ξέρουν τι χρωστάνε, πόσους δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους κτλ έχουν πέφτουν καθημερινά από τα μπαλκόνια και βρίσκονται κρεμασμένοι σε πολύφωτα, δοκάρια, δέντρα κτλ.

Για τον άγγλο στρατιωτικό ακόλουθο η δολοφονία του έγινε το πρωί ώρα που πάνε όλοι στις δουλειές του και όχι μέρα-μεσημέρι. Επίσης δεν έγινε στο στην καρδιά της Αθήνας αλλά σε λεωφόρο που είναι χλμ από το κέντρο και σε καμμία περίπτωση δεν ήταν ποτέ ,,καρδιά της Αθήνας,,. Τα μέλη της 17Ν στην συντριπτική πλειοψηφία δρουσαν μεταμφιεσμένοι και πολλές φορές αν όχι όλες πάνω στις μότο φορούσαν κράνη. Αυτά περί μη αναγνώρισης που γράφεις από αυτόπτες μάρτυρες.
Συμπέρασμα μου, δεν ξέρεις τι έγινε εδώ με τον άγγλο στρατιωτικό και γράφεις άλλα αντί άλλων, και έχεις μένος με τους αμερικάνους που δεν χάνεις την ευκαιρία να τους τα χώσεις άσχετα ποιο είναι το θέμα της συζήτησης που συμμετέχεις.
Για το θέμα του τίτλου -επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ- έχεις να πεις κάτι αντί να ταξιδευει το μυαλό σου στην Αμερική και στον Σώντερς το 2000 ??

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2013 στις 6:14:00 μ.μ. EET  

Καλησπέρα.Εγώ απο τη πλευρά μου αναρωτιέμαι τα παρακάτω.Ποιό είναι άραγε μεγαλύτερο πρόβλημα,η τρομοκρατία αυτή καθεαυτή ή η χλιαρή στάση απέναντι σε αυτό το καρκίνωμα όλων των μεταπολιτευτικών πολιτικών δυνάμεων;Υπάρχει η πραγματική πολιτική βούληση να χτυπηθεί αυτό το νοσηρό φαινόμενο στη ρίζα του ή όχι;Είναι αποφασισμένες σύσσωμες οι δυνάμεις να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα εναντίον των εχθρών της έννομης τάξης ή όχι;Κατά τη ταπεινή μου άποψη,όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν....

Μέντωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Ιανουαρίου 2013 στις 11:56:00 μ.μ. EET  

@ μηδενιστή
Άντε να σε τρελάνω λίγο φίλε με μερικά παλαβά σενάρια.
Η Ευρώπη φίλε μου είναι τελειωμένη ιστορία. Η Γερμανία απέτυχε στο ρόλο του ηγέτη ως primus inter pares. Θέλησε να κάνει νέο Ράιχ. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει σε μη γερμανόφωνους ή γερμανίζοντες. Είναι ορατό ότι η ΕΕ είτε θα διαλυθεί είτε θα φυτοζωεί, με τις φυγόκεντρες τάσεις να ενισχύονται.Το μαγαζί μας λοιπόν θα το ξαναπάρουν και επίσημα οι Αμερικάνοι, επιπλέον διότι όλα πια συγκλίνουν ότι τα λεφτά από αέριο και πετρέλαιο είναι πολλά. Χρειάζονται και ένα νέο ΠΑΣΟΚ για να γίνει η δουλειά τους ήσυχα και ωραία, χωρίς τριβές και αντιδράσεις και την αριστερά να ξεσηκώνει τον κόσμο. Αν η "αριστερή κυβέρνηση" (ΣΥΡΙΖΑ)δυσανασχετεί, τότε δεν έχουν παρά να δημιουργήσουν μια νέα 17Ν, οπότε και θα αρχίσουν πάλι κατηγορίες, ταξιδιωτικές οδηγίες και στο τέλος...σωφρονισμός.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα μέσα: τον χοντρούλη τον έστειλαν με κάτι βατοπαίδια και φωτιές και "εξεγέρσεις αναρχικών" στο σπίτι του. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πασοκοποιείται και ό,τι άλλο μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ (της δεκαετίας 80-90)- ιδανική στο ρόλο αυτό θα ήταν η ΔΗΜΑΡ αλλά δεν τραβάει- είναι οι άνθρωποι που χρειάζεται η Ουάσιγκτον στην εξουσία. Η δεξιά στην εξουσία ενεργοποιεί τα αριστερά αντανακλαστικά και έτσι συντηρείται ο αντιαμερικανισμός. Επιπλέον και στην ίδια τη λαϊκή δεξιά υπάρχει σκεπτικισμός για τα παιγνίδια των Αμερικάνων. Άσε που λοξοκοιτάνε και στη Ρωσσία τώρα που δεν υπάρχουν μπολσεβίκοι και είναι και ορθόδοξοι - το ξανθό γένος. Δεν συμφέρει λοιπόν στους Αμερικάνους μια δεξιά κυβέρνηση. Ακούγεται τρελό αλλά έτσι είναι. Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές υπήρξαν οι καλύτεροι υπηρέτες των αμερικάνων τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πολλές φορές οι "εχθροί" σου γίνονται οι καλύτεροι σύμμαχοί σου. Με το χρήμα και την εξουσία όλα αγοράζονται. Αν κρίνω από τον βίο παλιών φίλων και συντρόφων, ο κανόνας αυτός έχει απειροελάχιστες εξαιρέσεις.

Πάρε και κάτι να ασχολείσαι: 1. Οδός Μηθύμνης, 16 Νοέμβρη 1993. 2. Οδός Λουίζης Ριανκούρ 27 Μαρτίου 1992 (δεν είναι άσχετο...)

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2013 στις 12:44:00 π.μ. EET  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ
τα είπες όλα...μαθημένα τα βουνά απο τα χιόνια

βορειοηπειρώτης

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2013 στις 10:35:00 π.μ. EET  

@Φίλε ΦΚΜΚ

H αμερική απο το 1942 που έδωσε στην ελλάδα ελευθερία και την διατήρησε με τεράστιο στράτευμα για άλλα 50 χρόνια είχε έχει και θα έχει τον κύριο λόγο σε θέματα εθνικής κατεύθυνσης. Δεν έχει αλλάξει τίποτα απο τότε και τίποτα δεν θα αλλάζει ακόμα και αν ανέβει το ΚΚΕ στην εξουσία. Το Yes για να γίνει No θέλει άλλα πράγματα που δεν έχουμε - βιομηχανία, στρατό, πολιτισμό - και δεν θα έχουμε.
Φυσικά δεν σημαίνει οτι αυτό είναι κακό.
Ο αντιμερικανισμός όπως κατασκευάστηκε σε μια χώρα με τεράστιο σοβιετικό κίνδυνο και με 3τή εμφύλιο σοβιετικής κατασκευής ήλθε μετά απο αποτυχημένες προσπάθειες ελληνικής ανεξάρτητης έξωτερικής πολιτικής για χάρη των βιομηχάνων τσιμέντου (γιομ κιπούρ > κύπρος) απο τους ίδιους τους βιομήχανους και τα τσιράκια τους.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το μίσος του νεογνού προς το μητρικό γάλα θα ήταν αυτοκτονία στην ελλάδα όμως διακηρύχθηκε ως εθνική υπερηφάνια ως μαγκιά και οι σκεπτόμενοι ως προδότες-δεξιοί. Οι βιομήχανοι έστησαν ένα τεράστιο πανηγύρι πους του ξέφυγε στην πορεία διοικητικά αλλά όχι οικονομικά. Οι νέοι "ήρωες" "σοσιαλιστές" έφτασαν την ελλάδα σε μια 30ετία σε επίπεδα μετα μικρασιατικής καταστροφής.
Φταίνε οι αμερικάνοι για αυτό;
Δεν νομίζω. Ούτε νομίζω οτι θέλουν να βάλουν βαθύτερα το χέρι τους στον κουβά που λέγεται ελλάδα. Τον κρατάνε απαλά απο το χερούλι γιατί ξέρουν οτι μέσα δεν έχει νερό αλλά σκατά.

οπότε φίλε μου καλό να μη αναμασάμε θεωρίες συνωμοσίας Ουάσινγκτον style. το χάλι είναι όλοοοοοο δικό μας. όπως και οι πανταχού παρών τρομοκράτες εδώ και 40 χρόνια.

μηδενιστής

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2013 στις 11:30:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

Θα έλεγα οτι ούτως ή άλλως απο τη σφαίρα επιρροής των Αμερικανών ουδέποτε ξέφυγε 'Έλληνας ηγέτης(ο ''ευρωπα'ι'στής'' Κ.Σημίτης να θυμηθεί λίγο τα Ίμια ή μήπως το swap της Goldman Sachs)ενώ ακόμη και ο Κ.Καραμανλής με τα ανοίγματα προς Ρωσία όταν έλαβαν χώρα τα Δεκεμβριανά του '08 έμεινε άπραγος προβάλλοντας προς τα έξω την εικόνα ενός σιδηροδέσμιου που δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει απέναντι σε μια κατάσταση παράλυσης της εσωτερικής ασφάλειας,το γιατί,ο νοών νοείτω,το αναφέρεις κι εσύ άλλωστε.Όσον αφορά στους Γερμανούς,η ίδια η ηγεσία τους μάλλον μου δίνει την εντύπωση οτι εμμέσως πλην σαφώς εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ ,συνειδητά όμως.Η διάλυση της ευρωζώνης ή έστω ο διαμελισμός σε μια διζωνική νομισματική ένωση με ΄΄σκληρό βόρειο΄΄ ευρώ και ΄΄νότιο μαλακό΄΄ όπου ο ευρωπα'ι'κός νότος θα είναι ο μέλλων σκλάβος των γερμανικών βιομηχανιών των οποίων οι εξαγωγές θα είναι φθηνές λόγω των νέων ισοτιμιών,είναι κάτι που αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για το Βερολίνο.Μια διαλυμένη ΕΕ με έναν εξαθλιωμένο νότο είναι βούτυρο στο ψωμί των ΗΠΑ απο την άλλη για τους λόγους που λίγο ή πολύ αναφέρεις.Άλλωστε κι ο ίδιος ο Β.Σόιμπλε έχει αναφέρει στο παρελθόν οτι ΄΄είμαστε προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη΄΄,κάτι το οποίο στα δικά μου αυτιά ακούγεται ως ΄΄θα πετύχουμε τους στόχους μας ως Γερμανία μας με το μικρότερο δυνατόν κόστος΄΄.Αν και κάνουμε υποθέσεις και μιλούμε σε σεναριολογικό επίπεδο,θα αποκλείατε μια τέτοια άτυπη συμφωνία μεταξύ των δυο προαναφερθέντων υπερδυνάμεων;

Μέντωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 16 Ιανουαρίου 2013 στις 4:11:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή
Απλά εκπλήσσομαι με την τόση αμερικανολατρεία που εκφράζεις. Απελευθερωτές, μητρικό γάλα, ο τεράστιος σοβιετικός κίνδυνος (ανύπαρκτος διότι η Γιάλτα ουδέποτε παραβιάστηκε). Τι να πρωτοσχολιάσω και τι να αφήσω; Ας πούμε ότι διαφωνώ σε κάθε λέξη του σχολίου σου γιατί δε θέλω και πάλι να αναφερθώ στον εμφύλιο. Δε βγαίνει άκρη αν μου λες ότι ο εμφύλιος ήταν σοβιετικής κατασκευής, μάλλον για άλλον εμφύλιο μιλά ο καθένας.

@Μέντορα
Δεν διαφωνώ. Πάντα πίστευα ότι η Σκύλλα και η Χάρυβδη συνεργάζονταν. Μόνο που πιστεύω πως οι Αμερικάνοι πραγματικά ανησυχούν για το αν ο νότος της Ευρώπης μετατραπεί σε ένα εύφλεκτο χάος φτώχειας και πολιτικού εξτρεμισμού με συνεπακόλουθες φυγόκεντρες εθνικιστικές τάσεις (Β.Ιταλία ή Καταλονία για παράδειγμα). Ο Α΄Π.Π με τέτοιες συνθήκες ξεκίνησε, σε μεγάλο ποσοστό και ο Β΄Π.Π. Οι Γερμανοί ιστορικά επέδειξαν συχνότατα κοντόφθαλμη γεωπολιτική θεώρηση και δυσκαμψία στην αναθεώρηση των λαθών τους. Οι Αμερικάνοι τουλάχιστον προσαρμόζονται γρηγορότερα σε αναθεώρηση των λαθών τους. Συνήθως. Πιστεύω ότι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την εκτόνωση της κρίσης στο Νότο είναι μέσα στα πλάνα τους, απλώς δε θέλουν και δε μπορούν να το αναλάβουν μόνοι τους. Εκεί παίζεται όλο το παιγνίδι. Τέλος, αν νομίζουν κάποιες χώρες του Βορρά (Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία κλπ) ότι είναι ασφαλείς και άτρωτες, γελιούνται. Απλώς ο Πολύφημος - Ηεμανία θα τις μασήσει τελευταίες.

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2013 στις 7:02:00 μ.μ. EET  

@Μηδενιστή

Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά στην άποψή σου περί χρόνιας εξάρτησης της χώρας απο την αμερικανική εξωτερική πολιτική,το προείπα ήδη σε προηγούμενό μου σχόλιο στο ΦΚΜΚ .Η άποψη οτι ο Εμφύλιος είχε ως παρασκηνιακούς πρωταγωνιστές τους Σοβιετικούς δεν ευσταθεί.Ο αδελφοκτόνος πόλεμος υπήρξε αποτέλεσμα των συγκεχυμένων και βίαιων καταστάσεων που επικρατούν μεταπολεμικά σε μια χώρα που λαμβάνει μέρος σε ένα διεθνή πόλεμο, υποκινούμενος απο τη βούληση ένοπλων ομάδων που έδρασαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τον εισβολέα,στη προκειμένη περίπτωση ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ και άλλων ομάδων εναντίον των ναζί),να αναλάβουν κυρίαρχη θέση στην εξουσία του νέου τοπίου που εκάστοτε διαμορφώνεται.Θα έλεγα οτι πιο ενεργός υπήρξε ο ρόλος του Στρατάρχη Τίτο όσον αφορά στις χώρες του κομμουνιστικού μπλοκ,παρά του Στάλιν.Βέβαια,ο ίδιος ο Στάλιν στο τέλος αναφώνησε το περίφημο ΄΄Σβαρνούτ΄΄,δηλαδή ΄΄μαζέψτε το χαλί΄΄,σηματοδοτώντας τον επίλογο αυτής της ιστορίας.Ο ρόλος των Αμερικανών δε θα πάψει να είναι μεγίστης σημασίας στη περιοχή μας,με όσα καλά ή κακά αυτό συνεπάγεται,αναλόγως της περίστασης.

Μέντωρ

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 στις 9:36:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ
Δηλαδή φίλε μου αν ο Στάλιν το 46 έλεγε ΣΤΟΠ θα είχαμε εμφύλιο; Μόνος έκανε κουμάντα ο Ζαχαριάδης; Σηκώθηκε ένα πρωί και είπε πάμε να κάνουμε σοβιετία την ελλάδα; είσαι τόσο αφελής;;;

Τί ήταν φίλε @Μέντορα ο Τίτο και τα σκυλιά του; Δεν ήταν ανάδοχοι του έργου της διεθνούς; Δεν έδρασαν όπως ο Μέγα-Κεμάλ νωρίτερα υπο πακτωλό χρημάτων εναντίων μας;;;
που τα βρήκαν τα λεφτά για 3ετή πόλεμο;;; είχαν εργοστάσια στο βίτσι;
Ποιός φταίει για τον κομουνισμό; Εγώ; Ή νομίζετε ορισμένοι οτι είναι κάτι καλό και ηθικό;;; φασισμός είναι αλλά αντί της κυριαρχίας της φυλής είναι κυριαρχία της μάζας. το σφροδρέπανο και η σβάστικα είναι ένα πράγμα.

Μπορεί το 44 να μην είχαν βάλει το χεράκι τους οι σοβιετικοί - φυσικότατα αδύνατο - αλλά το έβαλαν δυνατότατα μέχρι και το 1991 που πήραν τα @@ του πλανήτη.

Αυτοί που στέρησαν απο την ελλάδα Β Ήπειρο και Αν. Ρωμυλία και νωρίτερα την Μ.Ασία δεν είναι άγνωστοι. ΓΝΩΣΤΟΙ είναι και έχουν και παράρτημα στην ελλάδα.

Και δεν είμαι αμερικανόφιλος. Βλέπω οτι η χώρα 200 χρόνια έχει αγγλοσάξονες σαν σπόνσορες λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης σοβαρού και αναρωτιέμαι: τί θα γινόταν με άλλο σπόνσορα; πχ σοβιετικό ή κινεζικό;
Αυτό το σκεφτήκατε ποτέ;;;;;

Μπορεί οι αμερικάνοι να είναι οι μεγαλύτεροι μαλάκες στην υφήλιο. Αγράμματοι, Αμόρφωτοι και Απολίτιστοι.
Αλλά μου έδωσαν και μου ΔΙΝΟΥΝ αίσθηση ελευθερίας ανήκουστη απο οποιονδήποτε σκόνσορα απο την εποχή της PAX ROMANA.
Και αν είχαμε και ελάχιστο μυαλό τα σύνορα θα ήταν τριπλάσια.

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Ιανουαρίου 2013 στις 4:56:00 μ.μ. EET  

@ μηδενιστή
Είσαι ελεύθερος να διαλέξεις όποιον προστάτη γουστάρεις. Είμαι ελεύθερος να μην επιθυμώ προστάτες. Όσο για τα ανιστόρητα που γράφεις τα αφήνω στην κρίση οποιουδήποτε έχει διαβάσει κάτι περισσότερο από τα βιβλία του Αβέρωφ ή του Μέρτζου για τον εμφύλιο. Προσωπικά αποφεύγω συζητήσεις για τις οποίες δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις (πχ πώς μπορεί να δράσει ένα αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο). Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο για τον εμφύλιο ή να διαβάσεις (πολύ, πάρα πολύ) περισσότερο για το θέμα. Ίσως τότε μάθεις τι μεσολάβησε από το 44-46 και ο εμφύλιος που όλοι έβλεπαν να έρχεται από το 43 δεν αποφεύχθηκε. Και ίσως πάλι τότε καταλάβεις ότι κανείς πέρα από τον Τσώρτσιλ και του δοσίλογους δεν ήθελε τον εμφύλιο. Ίσως, αν και αμφιβάλλω γιατί δε βλέπω να συζητάς αλλά να δογματίζεις.
Από μένα το θέμα κλείνει.

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 στις 7:09:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή,

Ο εμφύλιος υπήρξε ένα καταστροφικό γεγονός για τη μετακατοχική Ελλάδα,για το οποίο απαιτείται βαθειά γνώση επιμέρους ιστορικών λεπτομερειών προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.Δε λέω οτι είσαι ανενημέρωτος,ούτε οτι δε γνωρίζεις,αλλά ίσως αγνοείς κάποιες βασικές ιστορικές πτυχές.
Είναι βέβαιο οτι εάν η αναμέτρηση είχε θετική κατάληξη για τον ΔΣΕ η χώρα θα αποτελούσε ακόμη ένα μέρος του κομμουνιστικού μπλοκ,αλλά τα πράγματα δε ξεκίνησαν σαν αναμέτρηση του ΚΚΕ με το κράτος(το ΕΑΜ δεν ήταν ταυτόσημο με τους κομμουνιστές,μέχρι και βενιζελικούς εμπεριείχε στους κόλπουςτου),αλλά σίγουρα ο ρόλος του ΚΚΕ ήταν καταλυτικός και βασικός.Όσον αφορά στο ποιός ενίσχυε τους ανθρώπους του ΔΣΕ,μη ξεχνάς οτι είχαν ξεμείνει στα χέρια τους και πολλά λάφυρα απο τον ελληνο'ι'ταλικό αλλά και απο τους ναζί.
Ο ρόλος των Άγγλων πολλές φορές σε αυτή την αναμέτρηση φάνηκε να είναι ομιχλώδης.Παρεμπόδιζαν τη προμήθεια βομβαρδιστικών καθέτου εφορμήσεως όπως τα Helldiver και μόνο όταν ο Στρατηγός Παπάγος επενέβη δυναμικά ,έγινε η προμήθειά τους και πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση ΄΄Πυρσός΄΄ που αποτέλεσε τη συντριβή του ΔΣΕ.
Αν με ρωτάς αν θεωρώ μια ενδεχόμενη επιβολή κομμουνισμού για τη χώρα αν ήταν καλή,θα σου πω ευτυχώς που δεν έγινε κάτι τέτοιο,αλλοίμονό μας απο τι κίνδυνο διαφύγαμε.Θεωρώ επίσης οτι ο ερυθρός φασισμός,δε διαφέρει σε τίποτα απο αυτόν της σβάστικας.
Αλλά σημαντικό είναι και αυτό που λέει ο ΦΚΜΚ περί αποφυγής ένταξης οπουδήποτε.Τυγχάνω να είμαι απόγονος,ανιψεγγονός συγκεκρμένα(sic) Αντιστρατήγου του Πυροβολικού ο οποίος ήταν επιτελικός κατά τη δεκαετία του ΄50 στην Αθήνα στο ΥΕΘΑ.Μου εξιστορεί ο πατέρας μου γεγονός όπου λίγο μετά τους διωγμούς του ελληνικού στοιχείου της Κων/πολης,οι Αμερικανοί επιτελείς σε σύσκεψη στην Αθήνα ήδη είχαν αρχίσει να τα μασούν και για τη Κύπρο.Οπότε αλαφιασμένος ο σχεδόν παππούς μου,χτυπώντας δυνατά το χέρι στο τραπέζιτους είπε ΄΄ακούστε καλά κύριοι και βάλτε το καλά στο μυαλό σας.Εμείς,προκειμένου να μη χάσουμε τη Κύπρο,είμαστε διατεθειμένοι να συμμαχήσουμε και με το διάβολο ακόμη΄΄ και τους έδειξε στο χάρτη τη Σοβιετική Ένωση....Κανείς απο το σόι μου δεν υπήρξε κομμουνιστής(όπως κι εγώ),τουναντίον, αυτός ο άνθρωπος υπήρξε και διώκτης τους....
@ΦΚΜΚ
Συνιστώ και Τάκη Λαζαρίδη,΄΄Ευτυχώς ηττηθήκαμεν σύντροφοι΄΄...

Μέντωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 18 Ιανουαρίου 2013 στις 2:29:00 π.μ. EET  


Φίλε Μέντωρ και φίλε ΦΚΜΚ (που με κέρδισες με την βαθειά γνώση της ιστορίας και ειδικά με την τελευταία αναφορά σε Κολοκοτρώνη και Μακρυγιάννη με έκανες λιώμα και αν είπαμε και καμιά κουβέντα παραπάνω , πάει χρόνος και καιρός από τότε και για μένα έχει λήξει το θέμα)

Το βασικό ερώτημα για την Ιστορική περίοδο που εξετάζετε , είναι το ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΔΣΕ .

Φίλε Μέντωρ , φυσικά αστειεύτηκες (σχεδόν) όταν αναφέρθηκες στα λάφυρα . (εκτός αν κανείς έχει πληροφορίες ότι ο ΔΣΕ είχε στην κυριότητά του τον θρυλικό θυσαυρό του Μέρντεν-Μέρκεν ή κάπως έτσι)

Δυστυχώς είναι μια πολύ κοντινή περίοδος και το γεγονός ότι είμαστε ακόμα φορτισμένοι συναισθηματικά , δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε σοβαρά .

Ποιός υποστήριζε τον ΔΣΕ? Σοβαρό Ιστορικό ερώτημα . Πολύ συγκεκριμένο ερώτημα . Και απαιτεί συγκεκριμένη απάντηση . πχ. τόσοι οβολοί για σφαίρες , τόσοι οβολοί για οβίδες , τόσοι οβολοί για ρούχα , για τρόφιμα , για λοιπά υλικά κτλ βγήκαν από την ¨τάδε¨τσέπη και κάλυψαν τις ανάγκες του ΔΣΕ . Ο οποίος υποτίθεται ότι είχε παραδόσει και τα περισσότερα όπλα του? Και τόσοι οβολοί για φορητά όπλα πεζικού και ¨κανόνια¨ .

Όταν απαντηθεί αυτό , θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα .

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2013 στις 11:13:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

Αγαπητέ φίλε, δεν έχω την βαθιά ιστορική σου γνώση. κρίνω όμως απο θέση παρατηρητή αγώνα και όχι οπαδού.
κάνεις για τον εμφύλιο σαν παοκτζής που έφαγε 8αρα απο τον γαύρο στη τούμπα πριν 20 χρόνια!

για την σοβιετία όπως είπα 3 πατρογονικές εστίες δεν ανήκουν στο ελλαδικό κράτος και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί απο έλληνες. αυτό με νοιάζει και θα το φωνάζω όσο μπορώ. άλλη μια έφυγε απο την αμερική και τους εδώ πράκτορες και πάλι όμως απο το χεράκι της σοβιετίας στα ράσα ενός wannabe εθνάρχη.

σε 100 χρόνια που δεν θα θυμάται κανείς το ΚΚΕ, τους γερμανοτσολιάδες κτλ θα διαβάζουν όλοι οτι η β.ήπειρος, η β. θράκη, η μ. ασία και η κύπρος ήταν κάποτε όσο ελληνικές ήταν η νότια ιταλία και η συρία...
-------------------------------
πάντως αν η μπαρμπαρόσα ήταν μπαρμπαρόσκι και η μόσχα καταλαμβανόταν απο τους συμμάχους το 45 σε ένα υποθετικό τελείως πόλεμο θα ήθελα να δω ποιοί και με τί λογική θα ψήφιζαν και θα στήριζαν ακόμα και μετά απο εμφύλιο το εθνικοσιαλιστικό εργατικό κόμμα ελλάδος....

======================

@φίλε Μέντωρ
Δεν έχω διαβάσει όσα βιβλία θα ήθελα αλλά "συμμετείχα" στον "εμφύλιο" μέσω του παππού μου. εισήλθε στον ΕΛΑΣ το 43 και πολέμησε εναντίον αργότερα ως στρατιώτης. ήταν ένας απο τους φαντάρους που βρήκαν τα παιδιά της Ελένης Γκατζογιάννη. Άλλη μια καταπληκτική γνωριμία ήταν ένας έλληνας που μεγάλωσε άθελα του στην ουγγαρία πατέρας φίλου μου.
Καταλαβαίνω τί παίχτηκε σε ελλάδα, ιταλία, ισπανία νωρίτερα, κορέα αργότερα κτλ. Δεν καταλαβαίνω γιατί 60 χρόνια μετά δεν παραδεχόμαστε οτι πιαστήκαμε μαζικά μαλάκες.

μηδενιστής

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2013 στις 5:08:00 μ.μ. EET  

@Pro απο Συμβασιλεύουσα

Καλησπέρα.Παραθέτω αποσπάσματα απο το βιβλίο ΄΄Σβαρνούτ,το προδομένο αντάρτικο΄΄,του Ν.Ι.Μέρτζου,πιο συγκεκριμένα,καταγεγραμμένα λόγια ενός εκ των εγκεφάλων του ΚΚΕ του Γιάννη Ιωαννίδη.Μιλώντας για τη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί αμέσως μετά απο τη συμφωνία της Βάρκιζας το Φεβρουάριο του 1945,οπότε έγινε ανακωχή και έπρεπε να παραδοθεί όλος ο εξοπλισμός του ΕΛΑΣ,ο Ιωαννίδης αποκαλύπτει ότι,
α.Δεν παραδόθηκε όλος ο οπλισμός,αλλά φυλάχθηκε το καλύτερο μέρος του.Παραδόθηκαν 46.000 τουφέκια,απο τα οποία τα 25.000 ήσαν εντελώς άχρηστα.Τα άλλα τα έκρυψε το ΚΚΕ για να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα του.
β.Οι Σοβιετικοί και ο Τίτο δεν έδωσαν ούτε ένα φυσίγγι!
Μάλιστα,σε κάποιο σημείο του βιβλίου,αναφέρεται οτι ο Στάλιν είχε τάξει αεροσκάφη(ανεφοδιασμού) και κανόνια,τα οποία όμως ως γνωστόν δεν έφτασαν ποτέ.Κακά τα ψέματα,ευθεία παρέμβαση του Στάλιν και κατά συνέπεια παραβίαση της Συνθήκης της Γιάλτας(ο ΦΚΜΚ έχει δίκιο,ποτέ δε παραβιάστηκε),θα πυροδοτούσε την έναρξη ενός νέου Π.Π.Αντ'αυτού βόλευε πάρα πολύ τον ίδιο ένα διακριτικότερο σκηνικό τύπου Κορέας ή Βιετνάμ .Όσον αφορά σε τρόφιμα,ρούχα κτλ.,πολλές φορές η παρουσία πάνοπλων ατόμων ζωσμένων με φυσεκλίκια στα χωριά ήταν αρκετή για να...πείσει τοις κατοίκους να συνεισφέρουν(άντε να αρνιόσουν να το κάνεις,όσοι είχατε παππούδες και γιαγιάδες απο την αντίπερα ιδεολογική όχθη που έζησαν σε χωριά εκείνη τη περίοδο,ρωτήστε τους .Και αν κανείς το αμφισβητεί,έχω να πω οτι αυτό ήταν το λάιτ της ιστορίας,υπήρχε και το επαχθές παιδομάζωμα).
Πάντως Pro,αν βρεις κάτι σχετικό,θερμή παράκληση σε άλλη κουβέντα με άλλη αφορμή ανάφερέ το,διατυπώνεις ένα ενδιαφέρον ερώτημα!

@μηδενιστή
Είναι ακριβώς πάντως έτσι όπως τα λες φίλε μου,άλλα μας καιν αυτή τη στιγμή....Και οτι φτάσαμε να γίνουμε οπαδοί του Αυνάν σε ένα μεγάλο μέρος...

Μέντωρ

ΑΧΕΡΩΝ 18 Ιανουαρίου 2013 στις 8:50:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ με τον Φκμκ,ο Εμφύλιος,ἤ ὄπως τον ἀποκαλεί κάποιος ἀναλόγως ἰδεολογικής ἤ ἰστορικής προδιαθέσεως,εἶναι πολύ σκοτεινή περίοδος.
Μπορεί κάποιος να διαβάσει δεκάδες βιβλία,ἀπό Νικόλαο Μέρτζο μέχρι Ἀνδρέα Κέδρο,(οι μετριοπαθείς),ἤ ἀπό Εὐάγγελο Ἀβέρωφ μέχρι Γιάννη Ιωαννίδη(για τους ζηλωτές),χωρίς να υπάρχει καμμία εγγύηση ὄτι θα βρεί ὄλες τις ἀπαντήσεις.
Για ὄλους ὄσους γράφουν ὠς''ἐπώνυμοι'' ἤ ''ἐπίσημοι''ἐκφραστές τῆς κάθε παρατάξεως,υπάρχουν ταμπού που δέν θίγονται,ἤ,το χειρότερο,ἐξωρα'ί'ζονται,ὄπως η υποστήριξη του ΔΣΕ ἀπό το παραπέτασμα,στην οποία η ''ἐναγόμενη''Ἀριστερά ἀπαντᾶ με ξόρκια,ἤ η ἀνάμιξη του Τσὼρτσιλλ,περί της ὀποίας η ''Ἐθνικόφρων'' παράταξις ποιεί την νύσσαν.
Στο ἴδιο πλαίσιο,ένα ἐρώτημα το ὀποίο προκαλεί μεγάλο ἐκνευρισμό στην Ἀριστερά,εἶναι η σχέση της τότε ἠγεσίας της μέ την Intellingence Service,που βεβαίως δέν τεκμηριώνεται εὔκολα,ἀλλά υποδαυλίζει την συζήτηση.
Στην Ιστορία,ἀντίθετα ἀπ΄ὄτι στον κινηματογράφο,οἰ πιό ἐνδιαφέρουσες λεπτομέρειες δέν βγαἰνουν ποτέ,ἤ μόνο κατά λάθος,στην ὀθόνη.
Ἀπό μαρτυρίες συγγενικῶν μου προσώπων που ἦσαν μέλη του ΔΣΕ,και ἀπέφευγαν να μιλούν παρουσία των ''μικρῶν'',ἄκουσα κάποια λίγα πράγματα,ὄπως για την κατά καιρούς μετακίνηση κάποιας 102ας Ταξιαρχίας στην Ἀλβανία για ''ἀνασυγκρότηση'',καθώς και για παραλαβές,ἀπό ἄλλη μονάδα,υλικοῦ μέσα σε Γιουγκοσλαβικό ἔδαφος.
Και συχνά-πυκνά,κατάρες κατά του Ζαχαριάδη.

ΑΧΕΡΩΝ 18 Ιανουαρίου 2013 στις 8:55:00 μ.μ. EET  

Και για το προκείμενο θέμα,τους πυροβολισμούς στην Συγγροῦ,ἀνεξαρτήτως των ὄποιων προθέσεων ἤ σκηνοθεσιῶν που ἴσως κρύβονται πίσω ἀπό τέτοια ἐπεισόδια,ο κίνδυνος που ἐγώ διακρίνω και με συνεγείρει,εἶναι ο ἐθισμός του λαοῦ στο κροτάλισμα τῶν Καλάσνικωφ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP