KΥΣΕΑ: Προμήθεια ανταλλακτικών για κινητήρες F-16

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τα "φαντάσματα" της 337 Μοίρας πιστώνονται
μεγάλο μέρος των αναχαιτίσεων στον Βόρειο Τομέα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, στο σημερινό ΚΥΣΕΑ που συνεκλήθη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου για την προμήθεια ανταλλακτικών κινητήρων για αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η προμήθεια αφορά  67 κινητήρες αεροσκαφών F-16 Block 52+ και θα διενεργηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας με την αρμόδια Κυβερνητική Αρχή των ΗΠΑ. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 183,7 εκ. ευρώ, κατανεμημένο σε διάστημα 5 ετών.

Η απόφαση αγοράς ανταλακτικών για τους κινητήρες θα δώσει  ανάσα στις πολεμικές μοίρες που επιχειρούν με τα συγκεκριμένα F-16 (337Μ "Φάντασμα", 340Μ "Αλεπού", 343Μ "Αστέρι"), αυξάνοντας σημαντικά την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των αεροσκαφών. Tα Block 52+ αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του συνόλου των F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, και εμπλέκονται σε σημαντικό βαθμό στην καθημερινή αναχαίτιση των "άγνωστων ιχνών" στον εθνικά ευαίσθητο χώρο του Αρχιπελάγους.

6 σχόλια:

Γιώργος 2 Ιανουαρίου 2013 στις 11:46:00 μ.μ. EET  

ΚΥβερνητικό Συμβούλιο Εγκρίσεων Ανταλλακτικών...και σ'ανώτερα! Τρέμετε Τούρκοι!

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2013 στις 12:48:00 π.μ. EET  

μας δουλευουνε τελικα μες την μουρη μας
τοσα χρονια φευγουν δις σε μιζες και εγιναν θεμα τα ανταλακτικα και το κοστος!!

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2013 στις 1:06:00 π.μ. EET  

Διαβαστε... http://www.defence-point.gr/news/?p=66257 Ο ανθελληνισμος τους σε ολο του το μεγαλειο! Το Γουδη ειναι σιγουρα μικρο, αλλα απ οτι φαινεται και η πλατεια συνταγματος μικρη ειναι.

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2013 στις 4:35:00 π.μ. EET  

Το ΚΥΣΕΑ ειχε και αλλα θεματα περα της αγορας των ανταλλακτικων....
Και κατι αλλο, δεν γινεται η καθε ελληνικη κυβερνηση να κανει αγορες μαχητικων, - ,,αγορες του αιωνα,, , που δεν τις χωραει ο αιωνας... -, για να μενουν καποιοι ικανοποιημενοι στο εσωτερικο και εξωτερικο.

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2013 στις 10:41:00 π.μ. EET  

Από πότε ακριβώς έπρεπε να έχει γίνει αυτή η παραγελλιά;
Τί ενέργειες έχουν κάνει οι αρμόδιοι προς αυτή την κατεύθυνση;

Λογίζεται ως ποινικό αδίκημα(τουλάχιστον)κακουργηματικού χαρακτήρα, που να επισείει ισόβια ποινή δίχως ανασταλτικό χαρακτήρα, η παραβίαση των αποθεμάτων ασφαλείας ( όχι πολέμου) σε ύψιστης προτεραιότητας πυρομαχικά ή ανταλλακτικά;

"Μπακάλικα" μαθηματικά:

Με τη διακοπή αποστολής των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων, δήλωσαν πως εξοικονομείται κατ'έτος 80εκ.€. Τουτέστιν, σε 3 έτη εξοφλούν καμιά 100αριά κινητήρες αν ήθελαν.

Από τις 45.000 ανύπαρκτους κατά πάσα πιθανότητα συνταξιούχους, εξοικονομούνται κατ'έτος και κατά προσέγγιση, 480.000.000εκ.€. Μοιράστε τα σε 3 ή 4 ή 5 έτη, για επισκευές, αγορές ανταλλακτικών και πυρομαχικών.
Μόνο από τις παράνομες συντάξεις και επιδόματα, τα ταμεία δηλώνουν ζημιά μόνο για την τελευταία 10ετία περίπου 5δις € σύμφωνα με αυτό http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4779291 .

Ας μην συνεχίσω. Δεν θέλει πολύ κόπο..αλλά τρόπο.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2013 στις 1:05:00 μ.μ. EET  

Ανώντμε, που βλέπεις πρόβλημα με το λινκ στο defence-point.gr? Το διάβασα δε μου φάνηκε τίποτα παράξενο, μάλλον λογικά μου ακούγονται όσα γράφει. Τον τσάκισαν τον Σκαραμαγκά, υπονοούμενο για τον Αλμούνια είναι που σπρώχνει την ισπανική Navantia και εμείς με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου δεν μπορούμε να ζήσουμε ένα ναυπηγείο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP