Την απόσυρση της τροπολογίας για τους ιμάμηδες ζητά το τουρκικό ΥΠΕΞ!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, ζητά την απόσυρση της τροπολογίας για του ιμάμηδες. Στην ανακοίνωση τονίζεται η τουρκική δυσαρέσκεια για την εν λόγω τροπολογία και δηλώνει πώς ο νόμος του 2007 πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολο του!

Η κίνηση αυτή όχι μόνο συνιστά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, αλλά και αποτελεί και λαμπρό παράδειγμα της μνημιώδους θρασύτητας του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο απαιτεί με ιταμό ύφος την "συμμόρφωση της Ελλάδας με την συνθήκη της Λωζάνης και την Ευρωπαική σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα"!

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "είναι λυπηρό το ότι αυτές οι ρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του εν λόγω νόμου, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ παρά την ψήφιση από την Βουλή το 2007 λόγω των δικαιολογημένων αντιδράσεων της Τουρκικής μειονότητας, εισήχθησαν πάλι παρά τις αντιρρήσεις της μειονότητας" (σημ μτφ: δηλαδή των πρακτορίσκων του προξενείου)

Στην συνέχεια γίνεται λόγος για "τις δηλώσεις των μειονοτικών βουλευτών στο Κοινοβούλιο, όπου εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους ήταν αντίθετοι στην τροπολογία". Ουσιαστικά αναφέρονται στην παρέμβαση Χατζηοσμάν, ο οποίος ούτε λιγο, ούτε πολύ χθές εξερράγη γιατί δεν τον...ρωτήσαμε. Οποίο θράσος!

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ καταδεικνύει ακόμα περισσότερο την σημασία που κατέχουν τα κουράν κουρσού στην προώθηση της τουρκικής προπαγάνδας στην περιοχή της Θράκης και δικαιώνει όσους τα πολέμησαν - εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Βασ.Σοφίας, και -κυρίως- του Μαξίμου..

14 σχόλια:

Alexandros 18 Ιανουαρίου 2013 στις 6:27:00 μ.μ. EET  

Ελπίζω στην απάντηση να μην ξεχάσουν πως δεν υφίσταται Τουρκικη μειονότητα, σύμφωνα με τι συνθήκη της Λωζάννης........

TED 18 Ιανουαρίου 2013 στις 6:37:00 μ.μ. EET  

SIRKE

(ελληνιστί: ΞΥΔΙ)

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2013 στις 6:58:00 μ.μ. EET  


Ελπίζω η "πατριωτική" κυβερνητική τρόϊκα να μην χεστεί πάνω της και ζητήσει συγνώμη από τους πολυχρονεμένους οθωμανούς πασάδες!

Πέτρος Κ.

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2013 στις 8:13:00 μ.μ. EET  

Δεν πειράζει, ας λαμβάνουν προς το παρόν τα πρέποντα από τους Κούρδους και αν τολμήσουν να δοκιμάσουν και την τύχη τους μ' εμάς, θα τους φάει μαύρο φίδι...

Mithridates 18 Ιανουαρίου 2013 στις 8:27:00 μ.μ. EET  

Τι μέτρα έχει λάβει η Τουρκία για να μαθαίνουν ποντιακά τα παιδιά στον Πόντο εκτός από να τα υποχρεώνει να μιλάνε μόνο τούρκικα;

Αναδελφος 18 Ιανουαρίου 2013 στις 9:01:00 μ.μ. EET  

Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να μας πει το τουρκικο υπουργειο εξωτερικων, σε ποιο βαθμο σεβαστηκε τα δικαιωματα των Ρωμιων της Πολης κατα την νυχτα της 6/7 Σεπτεμβριου 1955,και σε ποιο βαθμο αυτα εχουν επανορθωθει, πριν αρχισει οποιοδηποτε κηρυγμα.Καλη ειναι η Συνθηκη της Λωζαννης, αρκει να την τηρουν και τα δυο ενδιαφερομενα μερη.Αλλιως να συζητησουμε για την Συνθηκη των Σεβρων, που ειναι η αμεσως προγενεστερη....

Ανώνυμος 18 Ιανουαρίου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EET  

ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ

ΑΧΕΡΩΝ 18 Ιανουαρίου 2013 στις 11:16:00 μ.μ. EET  

@Mithridates
Kαι τί πιέσεις ἄσκησε η Ελλαδική κυβέρνηση για τα δικαιώματα αυτῶν των παιδιῶν;
Τίς ἴδιες που ἄσκησε και υπέρ τῶν Ελληνικῶν Κοινοτήτων Κωνσταντινουπόλεως,Ἴμβρου και Τενέδου;
Για να μήν ξεχνάμε ποιός λιπαίνει το ἔδαφος για τέτοιου εἴδους ὀπώρες.

enkripto 19 Ιανουαρίου 2013 στις 10:57:00 π.μ. EET  

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τους μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους στη Θράκη, ανέφερε τα εξής:

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για μια πρωτοβουλία που ρυθμίζει με θετικό τρόπο για την ίδια τη μουσουλμανική μειονότητα, θέματα σχετικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, υπό το πρίσμα και των πληροφοριών, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί προσπάθειας του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή να επηρεάσει την κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα, δε συνάδουν με τη διακηρυγμένη βούληση των δύο χωρών να εργασθούν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
Η ανακοίνωση αυτή εντάσσεται στις γνωστές προσπάθειες της τουρκικής πλευράς να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ως προς τη μεταχείριση των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας από την Ελληνική Πολιτεία, μια απόπειρα που πέφτει στο κενό, καθώς η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θράκη, αποτελεί πρότυπο αρμονικής συμβίωσης των διαφορετικού θρησκεύματος πολιτών της, με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας και σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων.
Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τα βήματα που κάνει η Τουρκία προκειμένου να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα στον τομέα των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, που για την Ελλάδα, όπως και για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, αποτελούν δεδομένο. Αυτό άλλωστε, συνιστά σημαντική παράμετρο της ευρωπαϊκής ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, την οποία, ως γνωστόν, η Ελλάδα στηρίζει».

Πληροφορίες σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση
- Οι νέες διατάξεις θεραπεύουν αδυναμίες που είχαν εντοπισθεί στο προηγούμενο νομοσχέδιο από την ίδια τη μειονότητα.
- Τώρα πλέον, δίδεται η δυνατότητα διδασκαλίας του Κορανίου, για πρώτη φορά, στα δημόσια σχολεία της Θράκης, όπου φοιτούν μουσουλμάνοι μειονοτικοί μαθητές.
- Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των σοβαρών προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για τη θρησκευτική και πνευματική καλλιέργεια των μουσουλμάνων μειονοτικών συμπολιτών μας.
- Η ένταξη των μουσουλμάνων ιερουργών στην Θράκη, εφ’ όσον οι ίδιοι το επιθυμούν, σε καθεστώς δημοσίου λειτουργού, συνιστά αναβάθμισή τους.
- Η Ελλάδα αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό προς τη θρησκευτική ελευθερία της μουσουλμανικής μειονότητας τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις διεθνείς δεσμεύσεις και πρότυπα.

Νικηταράς 19 Ιανουαρίου 2013 στις 2:41:00 μ.μ. EET  

Αν τους στείλω με e-mail φωτογραφία απο τα αρχ@@ μου λετε να γίνει κανένα διπλωματικό επεισόδιο;

Ανώνυμος 19 Ιανουαρίου 2013 στις 8:52:00 μ.μ. EET  

Νικηταρά ΚΑΝΤΟ ρε μάγκα μου! γιατί αυτές τις διπλωματικές "γλώσσες" και φιοριτούρες του Ελλην. ΥΠΕΞ ξέρεις που τις γράφουν οι τουρκαλάδες! αντί να τους πούμε ΣΚΑΣΜΟΣ!! βγάζουμε ανακοινώσεις και μ...κίες!
Μ΄αρέσει που προχθές ο χατζηοσμάν παρεξηγήθηκε, όταν βουλευτής της ΧΑ τον απεκάλεσε πράκτορα της τουρκίας!!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Ιανουαρίου 2013 στις 1:41:00 π.μ. EET  

Τελοσπάντων, με τα χίλια ζόρια, και κάτω από συνθήκες πίεσης και αγανάκτησης θα ομολογήσω ότι όντως ο βουλευτής της ΧΑ εξέφρασε και εμένα όταν αποκάλεσε πράκτορα τον πράκτορα του προξενείου. Διότι φαντάσου τι θα γινόταν αν βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου έβγαινε φωτογραφία με φόντο τον χάρτη του Πόντου και τον αετό των Μεγάλων Κομνηνών σε πρώτο πλάνο (το άβαταρ του Μιθριδάτη). Θα του έπιναν το αίμα. Και εδώ το περνάνε στο ντούκου...

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2013 στις 8:25:00 μ.μ. EET  

καουμπόυ, πλάκα-πλάκα, "από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια!"
ΚΑΝΕΝΑΣ από τους "εθνοπατέρες" δεν ΤΟΛΜΑΕΙ να αναφερθει στα κολοβά φίδια που τρέφουμε στον κόρφο μας (ίδε μουσουλμάνους βο(υ)λευτές!)και πρέπει να παραδεχθούμε --χωρίς ζόρια-- ότι οι χρυσαυγίτες όπου τους βρουν τους παλουκώνουν, έστω και στα λόγια!!
αρκετά μ΄αυτόν το συρφετό!

Γιάννης

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 7:56:00 μ.μ. EET  

ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΑΥΒΙΖΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ? ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ? Η ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP