Ημέρα Μνήμης

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Αναμνηστική φωτογραφία χειριστών του ΠΝ με τον αδελφό του πεσόντα ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου, μετά από σημερινή πτήση. Οι συνάδελφοι των πεσόντων αξιωματικών αγκαλιάζουν τις οικογένειες τους με κάθε ευκαιρία, δείχνοντας εμπράκτως ότι σέβονται και τιμούν την θυσία τους για την Πατρίδα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για κάποιους "επισήμους" που θεωρούνε πρέπον να στήνουν τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις μνήμης.


12 σχόλια:

Μanolis 31 Ιανουαρίου 2013 στις 4:04:00 μ.μ. EET  

Εδω οι "επισημοι" εχουν στησει ολοκληρη χωρα που περιμενει - στους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις μνήμης θα κολλαγαν? Ειναι και μακρυα το Κοτρωνι...

SZAE 31 Ιανουαρίου 2013 στις 4:55:00 μ.μ. EET  

Ο καθυστερημενος ειτε υπέγραφε νεες περικοπές μισθων ειτε ετρωγε πιτσες με τον πρόεδρο.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 5:26:00 μ.μ. EET  

μετά από χρόνια θά μάθουμε πώς τελείωσαν την καριέρα τους οι εμπλεκόμενοι δημοσιόστρατιωτικοί βεβαίως (διοικητές πλοίων ΣΤΟΛΑΡΧΟΙ ).ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ .Καλά ο λυμπέρης πρόκανε νά γράψει καί βιβλίο .Αντε και κανένας αλλος πεζογράφος γιατί γεμίσαμε από δαύτους .ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 5:28:00 μ.μ. EET  

Τα μαλλιά έβαφε κύριοι.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 6:28:00 μ.μ. EET  

Ο Λυμπέρης δεν Φταίει σε τίποτε. Οι προδότες πολιτικοί δεν σε ενόχλησαν καθόλου με τους χειρισμούς τους?
Αν και δεν χονεύω τους στρατιωτικούς που κοματίζονται, ο Λυμπέρης ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να φτιαχτεί σε αυτήν την χώρα ένα σύστημα διαχείρισης κρίσεων (που θα μας είχε σώσει ίσως αν υπήρχε, και από την καταστροφή του 74). Όμως όταν έχεις πολιτικούς επιπέδου σημίτη και πάγκαλου, δεν σε σώζει ούτε αυτό.
Το μόνο λάθος που πιστευώ ότι έκανε ο Λυμπέρης είναι που παραβίασε την ιεραρχία. Δηλαδή αντί να δώσει την προτοβουλία στον τοπικό διοικητή Δωδεκανήσων, καθόταν και ασχολιόταν με την ανακατάλυψη της νησίδας που κατέλαβαν οι τούρκοι. Αυτό πιστεύω ήταν λάθος του (χωρίς να είμαι στρατιωτικός). Από την άλλη ίσως είχε καταλάβει ότι όλα ήταν ένα παιχνίδι και πόλεμος δεν επρόκειτο να γίνει και γι'αυτό να ασχολήθηκε και από αρχηγός Ενόπλων δυνάμεων έγινε λοχαγός.

Άσχετο 31 Ιανουαρίου 2013 στις 8:40:00 μ.μ. EET  

@31 Ιανουαρίου 2013 - 6:28:00

Το καθοριστικό λάθος της κρίσης ήταν του Λυμπέρη και προήλθε από το λάθος να ενεργήσει ως πολιτικός κι όχι ως στρατηγός.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 9:19:00 μ.μ. EET  

ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ. ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΟΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΚΙΝΕΖΟΣ, ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΣ, ΚΑΙ JEFFREY.

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:13:00 π.μ. EET  

Κάλυμνος

http://img594.imageshack.us/img594/5618/54161419574259861097672.jpg

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:39:00 π.μ. EET  

Καί τότε οι μισθοί ηταν καλοί.Φανταστήτε πόσους ΣΤΟΛΑΡΧΟΥΣ πληρώσαμε στήν περιοχή (ΦΡΕΓΑΤΑΣ,ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ......) νά καθόνται να βλέπουν 3 παιδιά νά πεθαίνουν ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ και νά περιμένουν διαταγάς.Μετά θά πήραν και παχηλή σύνταξη .ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ .

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:49:00 π.μ. EET  

Την στιγμή που ο λυμπέρης δεν πήγε στα υπόγεια ως όφειλε στέλνοντας την ΣΑ να παραλάβει και να φέρει - με ή χωρίς την θέληση της - την ηγεσία στον ίδιο χώρο φταίει.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει συγκεκριμένα καθήκοντα τα οποία τότε ο ναύαρχος δεν εκτέλεσε και τα οποία αν και δεν είναι σύμφωνα με το σύνταγμα και το νόμο είναι σύμφωνα με τον πρώτο και κύριο λόγο ύπαρξης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων: την προστασία της ζωής των ελλήνων κυριολεκτικά.

Στην ιστορία υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Ο Keitel και ο Jodl τις ίδιες μλκς έκαναν με τον Λυμπέρη.
Αν χάναμε ο Λυμπέρης θα είχε κρεμαστεί άσχετα αν θα ούρλιαζε στο δικαστήριο οτι έπραξε σύμφωνα με το νόμο. Έκανε την κότα, έπαιξε εκ τους ασφαλούς και στην συνέχεια μετέφερε ευθύνες. Ποια είναι σύνταξη και τα προνόμιά του σήμερα;;;;

Τα ίδια και ο Βασιλόπουλος τότε. Τα ίδια και οι τοπικοί αρχηγοί οι Α/ΓΕΣ/Α/Ν που έκαναν ότι έκαναν ΑΠΑΝΤΕΣ το 74: Δήθεν υπάκουσαν διαταγές.

Δεν είμαστε ούτε ΕΣΣΔ ούτε Ναζιστική Γερμανία.
Οι στρατιωτικοί υπακούν και εκτελούν διαταγές ως οφείλουν ΑΛΛΑ έχουν το δικαίωμα αμφισβήτησης αυτών. Είτε με παραίτηση είτε με ανάληψη ευθυνών.

Η ελλάδα είναι δυστυχώς χώρα παραγωγής "στρατηγών" και όχι στρατηγών...

Τα έχω ξαναπεί και για δεκάδες άλλες περιπτώσεις εν ειρήνη πχ πρόσφατα οι μπούρδες του Φράγκου αφού τον ξεφτίλισε ο μπεγλίτης (και μαζί με αυτόν όλο το στρατό) ή το yes mam του Γράψα στην ντόρα.
Δεν υπάρχει κανένας άντρας εκεί που θα έπρεπε να υπάρχουν γραμμές παραγωγής....

μηδενιστής

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:50:00 μ.μ. EET  

Μόνο που το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας θα είναι ημέρα πολιτικής εκμετάλλευσης και τυμβωρυχίας...

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:23:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Αδερφέ, με αυτά που γράφεις, θα στιγματιστείς ως ακροδεξιός...είναι δυνατόν..οι πεφωτισμένοι ηγέτες εντός και εκτός στρατεύματος, να μην γνωρίζουν τί έπρεπε ή πρέπει να πράξουν...να μην έχουν ικανότητες για τη θέση την οποία με τόσο κόπο και έπειτα από εξαντλητικές αξιολογήσεις απέκτησαν;

Εδώ ο δημοσιοκάφρος Υπ.Αμ. που οι γνώσεις του για Ε.Δ. περιορίζονται απλά και μόνον στην τοποθεσία του "Πεντάγωνου-Πολύγωνου", δεν σεβάστηκε όχι τη μνήμη των πεσόντων αλλά ούτε καν τους συγγενείς και τους οικείους τους και ψάχνουμε 17 έτη μετά, ακόμη τους ρόλους των αρχηγών...ελάχιστα έχουν αλλάξει και αυτά μάλλον ελέω ΝΑΤΟ και μιζών.

Προβοκάτωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP